Какво повече няма да купя - Тема 4

• 114 214
  • 891
  •   1
Отговори
# 420
Мда.. за да направиш мляко, първо взимаш млякото, обработваш го така, че да му изсмучеш всичко което можеш - за масло, сметана и др. И след това се добавят пак по обратния път подобни "пълнежи" че да прилича на кисело мляко и сирене Crazy
Ето защо.Наивно е да се смята ,че кравето мляко с каквато и да е масленност,се влага без да се "дообработи" в крайния продукт.Ядем млечни продукти пълни с палмово масло,креда,оцветители и какво ли не още...за съжаление.  Cry
Че аз да не би да смятам, че купешкото кисело мляко не минава през допълнителна обработка? Или че не му се слагат добавки? Защо според теб си квася и сиря кравето мляко сама?

Единственото нещо, което доказвах със схемата беше следното:

Момичета, нали никоя от вас не живее със заблуждението, че кравите дават мляко с 5 % масленост?
Разбира се, че дават. Суровото краве мляко е с масленост от 3,25 до 5 процента
newsm78

ОК, Галина Бланка. Ще пробвам пак. Белким тоя път ме разбереш.

Кравите дават мляко с масленост от 3,25 до 5 процента.

Как после това мляко бива обработвано във фабриките на "Данон", "Йоуплейт", "Чобани" и пр. не знам и ме интересува. Аз не купувам кисело мляко и сирене.

Независимо дали ти намираш този факт за смешен или не, суровото краве мляко е с естествена масленост от 3,25 до 5%. И коментарът ми, придружен от схема, беше първоначално в отговор на това твърдение:

Момичета, нали никоя от вас не живее със заблуждението, че кравите дават мляко с 5 % масленост?

# 421
  • до най-прекрасния мъж
Фейче, стига задълбава, бе човек. Кой прочел, прочел. Кой разбрал, разбрал. Колкото и процента масленост да дават кравите, големите преработватели никога няма да имат достатъчно мляко с подобна масленост, за да произведат промишлено количество 5 % кисело мляко. Ако големите ферми, като нашата, дели млякото, то едва ли ще вземат повече от 1 тон високомаслено мляко. А колко кисело мляко бълват на ден и какви разходи трябва да имат, за да обиколят сума ферми, за да съберат такова мляко? Затова са се спрели на сметана и сухо мляко, за да го докарат на масленост и гъстота. Съвсем друг е въпросът, че млякото се взима на средна масленост и никой не заделя, защото никой в БГ не плаща за по-високомаслено мляко.
Иначе, и Пепи е права - от млякото става добра сметана, особено домашна. Но дали я добиват и я добавят към 5 %-овото мляко или я купуват и колко е сметана, не знам. Чувала съм, че мандрите печелят от маслото. Колко е вярно, не знам.

# 422
  • София
Бих перефразирала: Какво повече няма да ползвам като услуга.

Никога повече не бих се доверила на маникюристките от Mi manicure inpress  в МОЛ София. Мислех, че ще ме обслужи една маникюристка, оказа се, че ще е друга. Чакаш,,,,,,,,,,Маникюристката, която ми направи маникюра беше нервна и гледаше всичко друго  и от време на време в ноктите ми. Не пропусна никой, който  минава, коя нейна колежка влиза и какво точно прави.. Работеше грубо!!! Sad От години така ГРУБО не са повдигани кожичките ми и не са натискани ноктите ми, за да се избута кожичката и да се премахне образоването под нея / ако изобщо има такова! Simple Smile / А такова нещо води до нараняване на нокътя. След такова третиране, нокътя става на "вълни". А моите нокти са в перфектен вид! Simple Smile Премахването на кожичките стана Само и ЕДИНСТВЕНО с клещи за кожички. Ножичка не беще използвана! Sad По-скоро маникюристката захващаше кожичката за изрязване и дърпаше. Кожичките бяха премахнати на "сухо", т.е. - нямаше накисване, а само гел за омекотяване на кожичките, следва избърсване със салфетка на гела и отсраняването им с ДЪРПАНЕ!!!:( Останах с впечатлението, че маникюристката се БОРИ с моите кожички............Sad  newsm78 Просто НЕДОУМЯВАМ как може в днешно време да се работи така!!!
От тук нататък - нанасяне на обезмаслител, лака, топ лака - много нервно. Неприятно!

Много, много съжалих, че седнах, позволих и се доверих на маникюристка от Mi manicure inpress  в МОЛ София да ми направи маникюра. Огромна грешка! Като видях как работи, трябваше да си тръгна веднага!
Самата маникюристка беше с неугледен вид и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАНЕМАРЕНИ НОКТИ и кожички. Това е НЕДОПУСТИМО!   Та тя продава продукт и трябва да е в перфектен вид и нокти. така ще привлича повече клиенти!

Е, аз почтено си платих за тази гадост с мен.   Sad  
н! Sad

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 16:59 от nikolinanik

# 423
  • Sunshine state
Знам,че човек не го прави от неудобство,но защо не стана и не си тръгна? Това с кожичките е много опасна и остаряла техника за премахване,с избутването също.Направо чак мен ме заболя като го четох поста..  ooooh!

# 424
И мен.
Дано поне "маникюристката" си дезинфекцира инструментите правилно. Че току-виж в нервността си свършила и по-големи бели! Twisted Evil

РИОКОЗ дали хвърля по едно око/ епруветка по тия места? ...

# 425
  • София
Момичета, пред мен дезинекцираха "инструментите" - дебелата пила и клещите за кожички. Те.......само с тези "инструменти" работят. Утре ще звъня и на упарвителката, за да споделя и да се оплача.

Не си тръгнах......не знам, просто исках да си направя професионално маникщр и ето.......направих го! Sad
Еми, това да ми е за урок, защота там платих 17.00лв., а блозо до нас се оказа, че има фризьрски салон с маникюристка / и не само до нас, а на много места в София! Simple Smile после го разбрах! Sad /, която също използва OPI и взима 10.оолв!!! А работи много добре!

Всичко това споделих с вас, за да не се лъжете и да си даате парите за тази фирма, която има станции в МОЛ София и в още един МОЛ.

# 426
Знам,че човек не го прави от неудобство,но защо не стана и не си тръгна? Това с кожичките е много опасна и остаряла техника за премахване,с избутването също.Направо чак мен ме заболя като го четох поста..  ooooh!

А би ли споделила какви са новите техники за премахване на кожички?  Не се заяждам, не знам просто.

# 427
  • Sunshine state
Кожичките се омекотяват със специални разтвори и гелове и се избутват или "изтриват" след омекотяването като се разкрива здрава кожа,но не се режат,защото това е опасно-с нараняването може да се образуват гъбички и кожата загрубява още повече. С редовно избутване и омекотяване нуждата от рязане отпада. Не една и две колежки имам със заболели нокти по ръцете от тази инвазивна процедура.Честно казано до сега не са ми предлагали да ми режат кожичките. Смятам,че клиентът трябва изрично да каже,ако иска да му се изрежат. Peace

# 428
Какви са тези кожички, дето постоянно трябва да се режат/чистят/избутват?    newsm78

# 429
Какви са тези кожички, дето постоянно трябва да се режат/чистят/избутват?    newsm78

Тук има кожички в основата на нокътя:
Скрит текст:

Тук няма:
Скрит текст:

# 430
Кожичките се омекотяват със специални разтвори и гелове и се избутват или "изтриват" след омекотяването като се разкрива здрава кожа,но не се режат,защото това е опасно-с нараняването може да се образуват гъбички и кожата загрубява още повече. С редовно избутване и омекотяване нуждата от рязане отпада. Не една и две колежки имам със заболели нокти по ръцете от тази инвазивна процедура.Честно казано до сега не са ми предлагали да ми режат кожичките. Смятам,че клиентът трябва изрично да каже,ако иска да му се изрежат. Peace

Ясно, мерси. А след колко време отпада нуждата от махане на кожичките?

Аз цял живот ги махам с ножичка и никога не съм имала проблеми. Не мога да си представя друг да ми ги прави и реже. Просто няма да се справи!

# 431
Да се оплача от вода за уста Парадонтакс - медицинска. От двуседмично ползване един път дневно зъбките ми пожълтяха и покафеняха ужасно. Изглеждаха като на стар пушач, а аз нито пуша, нито кафе пия... отне ми почти месец специални гража, за да си върнат предишния вид.

# 432
Какви са тези кожички, дето постоянно трябва да се режат/чистят/избутват?    newsm78

Тук има кожички в основата на нокътя:
Скрит текст:

Тук няма:
Скрит текст:
Благодаря!
Не съм имала подобни, затова ми беше чудно какви кожички се махат/режат.

# 433
  • Sunshine state
Това с кожичките е малко като с махането на грубата кожа на петите-колкото я махаш,повече се трупа и по-често трябва да се прави. Аз също имам леки наслоявания в основата на нокътя,но не съм ги чистила никога и почти не се забелязват. Дори не знаех,че са там,преди една маникюристка да ми ги покаже. Като съм ходила на маникюр изрично казвам да не ми ги махат,а евентуално само да ги забършат след поставянето на гел върху тях. Като се омекотят от разтвора се махат или със салфетка или се "изстъргват" с такъв уред:

Прави се,за да издържи лака повече,а и  за естетичност.
Кожите отстрани никога не съм ги пипала,вижда ми се гадно. Сигурно са й ги рязали с ето това  ooooh!:

Спирам с оф-топика и за да не съм извън по темата да кажа,че никога повече няма да взема балканска наденица Леки-безвкусна е и не става дори за печене.  Sick

# 434

Прави се,за да издържи лака повече,а и  за естетичност.
Кожите отстрани никога не съм ги пипала,вижда ми се гадно. Сигурно са й ги рязали с ето това  ooooh!:

[/quote]
Аз това също не бих си го взела..нещо не мога да боравя с него.

Общи условия

Активация на акаунт