Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 60

• 51 772
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Лелеееее, лелеее, влизам днес и какво да видя - готов превод и завръщане на Бали Бей! Йееееееее!
Няма по-добра събота! Обожавам го този актьор, а и персонажът му е много приятен!
Благодаря от сърце на превеждащите, както и на Моника за добрата вест!
БЛАГОДАРЯ! Hug

# 166
Привет на всички !
елеаем много ми стана криво от решението ти да напуснеш форума, с удоволствие чета смислените ти постове ,надявам се да се откажеш и да си между нас . Hug Heart Eyes
Натъкнах се на интересен исторически материал  в който се казва ,че Ибрахим е обичал Хюрем и точно тази обич е била последната капка запалила желанието на Сюлейман да го убие.Слагам материала в скрит текст: Peace
Скрит текст:
Паргалы был влюблен в Хюррем Султан

Историк Явуз Бахадыроглу объяснил ненависть Ибрагима к Хюррем тем, что он был безответно влюблен в нее. Бахандыроглу сказал : « Когда Кануни Султан Сулейман узнал об этом, то это стало последней каплей».

В «Великолепном Веке» на этой неделе Кануни лично велел казнить своего друга и врага Хюррем – Парагалы Ибрагима Пашу. Кануни сделал так, как велел Эбу-Сууд эфенди, дабы обойти обещание данное Ибрагиму. Султан позвал его на Ифтар, и они поужинали в последний раз. После Паргалы ушел спать в соседнюю комнату.Четыре немых палача в масках накинули петлю ему на шею, таким образом казнив Ибрагима.
Историк Явуз Бахадыроглу был приглашен в одну телевизионную программу и объяснил за что был убит Паргалы, а так же причину ненависти между ним и Хюррем. Бахадыроглу сказал, что прочел книгу знаменитого историка Солакзаде, в которой было написано, что предположительно Паргалы был безответно влюблен в Хюррем.
Что же является причиной ненависти между Хюррем и Ибрагимом? На этот вопрос историк Бахадыроглу ответил так: «Например, историк Солакзаде предполагает, что Паргалы был безответно влюблен в Хюррем Султан. Эта ненависть между ними будто бы подтверждает слова историка. Говорят же, что великую любовь порождает великая ненависть. Но Хюррем любила только Кануни. потому что невозможно полюбить Паргалы, когда рядом такой мужчина, как Сулейман. Паргалы был низенького роста и не очень симпатичным».

«Хюррем чувствовала эту любовь»
«Хюррем чувствовала эту любовь. Она была умна с самого рождения и, скорее всего, использовала это во благо своего сына, потому что на троне она желала видеть одного из своих сыновей. Я считаю это вполне естественным желанием, так как если не посадить на трон собственного, то пришлось бы ему умереть, такова была судьба у Османов. А весь дворец желал посадить на трон сына Махидевран – Мустафу. Одна из ошибок Паргалы – ход не тем конем. Во дворце начали распространяться слухи о том, что Мустафа станет Падишахом. И это тоже навредило Мустафе. Увы, и он был казнен»
«Сулейман пожелал, чтобы Ибрагим женился на Хатидже»
Бахандыроглу подчеркивает, что Ибрагим Паша был заинтересован Хюррем Султан, и его сближение с Шехзаде Мустафой исходит из того, что Хюррем Султан не отвечала ему взаимностью. Эта безответная любовь подтолкнула его к мести. Он жениться на Хатидже Султан.
«Но в этом браке не было любви. Там был только политический подход. Кануни сказал Ибрагиму: «Я желаю видеть тебя своим зятем». Падишах и Паша были очень близки. Кануни очень доверял ему. Возможно, это доверие и потерялось из-за этой любви»,- сказал историк Бахандыроглу.

«Когда Кануни узнал об этой любви – это стало последней каплей»
Историк заявил, что возможно эти чувства стали причиной казни Ибрагима. «Потому что Кануни был человеком, который слышал, как дышал весь мир. Такой умный человек, знающий что происходит в его Государстве, на Родосе, в Австрии, конечно же, был осведомлен о происходящем в своем Дворце. Было бы весьма глупо не знать, что творится у тебя за спиной. Кануни был очень умным Падишахом. Возможно, изначально он не воспринимал всерьез чувства Ибрагма к Хюррем», - заявил историк.

Газета «HÜRRİYET»

# 167
    Включвам се ,за да се присъединя към отбора на Хюррем .
     Аргументирам се защо : 1. Ако беше останал жив Ибрахим ,щеше да завладее цяла Европа . От името на целия християнски свят -евала на нашето момиче,машала на Хюррем! 2. Че изпи акъла на Великолепния ,та той постави на трона всеизвестния ленивец Селим,който не е проявявал особен интерес към военните и държавни дела.
      Твърдо съм "хюрремка" !!! Бройте ме,в отбора съм!

Мисля по абсолютно същия начин!!! Точно така ,ако беше останал жив Ибрахим, можеше Европа да е турска.... И да благодарим на Роксолана за Селим Simple Smile

# 168
  • планетата Земя и по точно до морето
Привет!  Hug
За всички, които очакват серията и в докса :
Grinning

Линковете за достъп до файла ще бъдат активни до : Събота 02.02.13.
Файл : Muhtesem Yuzyil 82.avi
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=6941c20b1b

# 169
Дали щеше да е Турска или не Европа е въпрос на догатки. Само ще кажа, че серията завърши двусмислено. Не стана ясно дали Ибрахим го обесиха или Сюлейман го сънуваше това бесене. Напомни ми на серията, в която Хатиджето щеше да обезглавява Нигяр. Едно мога да кажа - цялата империя бъка от чеждестранни персони - и Ибрахим, и Хюрем, и Нигяр, и Рюстем - всичко е чужденци. Кой чий интереси защитава  - явно всеки своите собствени. Ха ха. Чакам с нетърпение 83 да видя дали Ибрахим - този не любимец на народа наистина остави Хатиджето вдовица.

# 170
  • Най слънчевото място в БГ, 360 дни в годината
Хубава събота великолепни!

Виждам, че гълъбчето и хубави новини донесло, но ми се струва, че Бали Бей ще е много за кратко с нас, може би сценаристите искат да ни подсладят малко след тези тежки серии.

Имам молба към вас! Моята съседка гледа сериала по ТВ7, но сега са спрели тази телевизия по Булсатком .Тя е възрастна жена и не разполага с интернет, та молбата ми е ако някой има магнитните линкове запазени някъде накуп моля да ми ги копне на лични , за да и запиша сериите на дИскове.
Предварително БЛАГОДАРЯ!

# 171
  • Асеновград
Ari888 Благодаря ти , Златна си Hug Hug Hug

# 172
Аз имам една поредица серии в компа и мога да ги предоставя, но магнитните до колкото знам са валидни само за десеттина дни и после не стават за сваляне. Ако мога да помогна - мисля, че са от към 50 и някоя турски серии. Мога да ги пратя по скайп.

# 173
За мен връщането на Бали Бей ,ако стане де че не вярвам,в сериала може да има само комерсиален смисъл.
Тоест-изпратихме един централен мъжки образ и той трябва да се замени с друг.Това фактологически е грешно,че и като игра също не може да се мери,така че само за плакнене на Очи не си струва.За задържане на рейтинга са нужни нови лица-Шах Султан,Лютви паша,хайде и на Синан му е време.

# 174
  • София
Аз се присъеденявам към "слепите умове", които супер много се радват, че ББ се завръща!!!   newsm19
Съжалявам, но предпочитам да плакна окото, пред това да нося жалейка за актьор, който в реалния живот си е жив.

Welcome back, BB!!!  4470

# 175
  • София
Дали щеше да е Турска или не Европа е въпрос на догатки. Само ще кажа, че серията завърши двусмислено. Не стана ясно дали Ибрахим го обесиха или Сюлейман го сънуваше това бесене. Напомни ми на серията, в която Хатиджето щеше да обезглавява Нигяр. Едно мога да кажа - цялата империя бъка от чеждестранни персони - и Ибрахим, и Хюрем, и Нигяр, и Рюстем - всичко е чужденци. Кой чий интереси защитава  - явно всеки своите собствени. Ха ха. Чакам с нетърпение 83 да видя дали Ибрахим - този не любимец на народа наистина остави Хатиджето вдовица.

като гледам как го погребват във фрагмана на 83 еп, със сигурност я е оставил вдовица

# 176

като гледам как го погребват във фрагмана на 83 еп, със сигурност я е оставил вдовица

Поне Хатиджето може да остане доволна ако не от друго поне от това,че убиха Ибрахим като член на Династията..удушиха  го..

Както знаете само членовете на Династията са имали частта да не им проливат кръвта..
Спомнете си,че мъжът на Бейхан направо му сложиха главата на дръвника,а не го убиха безкръвно..

# 177

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/22389406.asp

Халит: "Иска ми се, да не се налагаше Султанът да убива Ибрахим. Живота на човек, който трябва да отнеме живота на приятеля си...не е лесен."

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 19:26 от anna3com

# 178
# 179
ако някой има линкче към трейлъра на 83 серия моля да го пусне. Стана и интересно това с погребението на Ибрахим. Моля ви.

Общи условия

Активация на акаунт