СЕДМИ клас - първи срок - 7 тема

• 32 354
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Много интересен въпрос за правилата за написване на тезата.Не мисля,че броя изречения е определящ.Бих казала ето така-1-2изречения пряк отговр,доказателства с които се подкрепя,използвани изразни средства,обобщаващ извод.
Май повечко на брой излязоха.

# 616
  • София
Добро утро!
На мен тази тема ми върви само с оплаквания-от снощи сме болни с 38.8, болки в мускулите и леко зачервено гърло. Само лежи и спи..едвам наваксахме предишното едноседмично отсъствие и пак. Цяла седмица в класа им ходиха болни, за да не изпускат...не знам ..много си мисля редно ли е? Няма нищо решаващо в у-ще сега. Аз ще я държа в къщи, може пък по-бързо да и мине.

# 617
  • 1st floor
Добро утро!
На мен тази тема ми върви само с оплаквания-от снощи сме болни с 38.8, болки в мускулите и леко зачервено гърло. Само лежи и спи..едвам наваксахме предишното едноседмично отсъствие и пак. Цяла седмица в класа им ходиха болни, за да не изпускат...не знам ..много си мисля редно ли е? Няма нищо решаващо в у-ще сега. Аз ще я държа в къщи, може пък по-бързо да и мине.
бързо оздравяване ви желая.  Peace Малкият ми и той е със същите симптомии, от петък. Една идея е по-добре, но само една. Чудя се какво да го правя, да го водя ли на лекар или да изчакам... newsm78...тя веднага ще му драсне АБ... Tired

# 618
  • Варна
Ради,много ви се насъбра на вас!Да се вдига бързо девойката! Peace Hug
Непокорна,да оздравява и твоя младеж! Peace

Пуснах в пощата последния текст на моя за преразказ. Peace

# 619
  • София
Непокорна, тя моята се оплакваше цяла седмица от отпадналост, болки(слаби) в мускулите и главата, но нямаше никакви други признаци за грип и аз си мислех, че може да е от очите, но сега с тази температура....е ясно.

# 620
И моята се събуди отпаднала и с 37,2 температура. Пратих я на училище, ама има час за 12ч за личната. Изпи един тайлол и и посветнало...ще видим. Дано няма нищо.
Баща и подозира, че опълченците имат пръст  Laughing

# 621
  • 1st floor
hahaha hahaha hahaha
След 12 ли са поне пустите му опълченци?  Mr. Green

# 622
hahaha hahaha hahaha
След 12 ли са поне пустите му опълченци?  Mr. Green

Утре са, ние сме само първа смяна  Wink

# 623
Някой знае ли какви са правилата за написване на теза.Моята девойка твърди ,че трябвало да бъде не повече от 2-3 изречения.На мен ми се вижда малко.

Мястото за теза в теста е някъде 5-6 реда. Не е задължително да ги запълни всичките, но това е ориентирът. Представлява изчерпателен отговор на въпроса, без доказателства. Ако има изразни средства, задължително трябва да ги спомене - общо взето, да се сети какво пише в учебника по въпроса, не се изисква творчество Simple Smile

# 624
  • София
Въх, не ме плашете с тези температури! Поздравления за хубавите резултати от пробните!

Ние още чакаме оформянето, ама на младежа нещо не му се учи по история. Дадохме му пълна почивка  в събота и неделя, че се очертават няколко поредни много напрегнати седмици с ученето и ще му трябват сили.

# 625
Ще изпуснем олимпиадите по математика, физика и...химия май, планирани са в почивните дни от 23 до 25  февруари  #2gunfire
Нямаме ли право на живот извън училище питам аз  newsm78
Каква е тази мода в последните 2-3 години, преди не е било така.
Отпуска ли пестим....друга логика ли има, която аз за жалост не откривам  Rolling Eyes

# 626
  • София и там където не се пуши
Ще изпуснем олимпиадите по математика, физика и...химия май, планирани са в почивните дни от 23 до 25  февруари  #2gunfire
Нямаме ли право на живот извън училище питам аз  newsm78
Каква е тази мода в последните 2-3 години, преди не е било така.
Отпуска ли пестим....друга логика ли има, която аз за жалост не откривам  Rolling Eyes

Ми не е само последните 2-3 години - от край време си е така. Баткото ми затова отказа освен на една, да се явява на друга Олимпиада - не стъпва вече на такова нещо, освен по английски. Преди изкара няколко, а те ги сложат втори кръг на една дата, пък и с някое друго състезание. Единствено СМГ нещо правеха и се оказваше, че децата им бях едновременно на 3 места например едновременно.

# 627
Била съм учителка, никога не сме ходили за олимпиади в неучебно време  Peace
Поне в нашия град

# 628
При нас оформянето приключи. Ние сме с петици по български и математика. Напълно логично, като се има предвид четворките на класните и по двата предмета. Очакваме втория срок нещата да наклонят в негова полза. Наясно сме, а и той, че всичко зависи единствено от него. При госпожата която му води уроците по български големият проблем е четливото писане. По този критерий, който повлича след себе си и други ( кат например непознаване на малки и големи букви, неразчитащи се думи, неспазване на отстояние от реда при нов абзац, и др.) госпожата ни сваля  доста точки. Като добавим и неправилно използване на "и" и "й", и няколко неправилни членувания - ето ти оценка 4,50.  Тестовете прави без проблем, а и самата госпожа казва, че с теста от първи модул рядко дете има пропуск, защото той покрива задължителния материал. Голямото отсяване идва от преразказа и тия лелеяни 35 точки, които ще го направят конкурентен.  
Синът ми правеше по един преразказ седмично, а от тази седмица стават два. Предстои му много работа. Изписване на задачите във втори модул по математика - подробно и ясно  също изисква много  тренировка. Дупе да му е яко.

# 629
  • София
На пробния по БЕЛ в "Междучасие"-5.15. Хубав резултат, но не мога да разбера защо в училище толкова трудно изкарва петици. По математика не ходи на курс, готви се сам (малко и с моя помощ)-за срока-5. На всички успех през втория срок!

Общи условия

Активация на акаунт