Отговори
# 90
Ninka и аз съм така с години не съм яла хляб сега си хапвам и ми се преяжда тестяно...

успокоява ме единствено това,че ако има проблем има кървене,а аз нямам значи към момента мисля,че сум добре..макар да няма  болки в гърдите и да не ги чувствам така както досега.дори зърната сякаш са ми меки...незнам .. точно по тази причина че док. ме извика другата седмица и то 3 седмици след първия преглед и вече се шашкам какво ми има и дали мъничето е добре

# 91
Памперс, аз научих едно нещо за лекарите и то е че ако искаш сериозно да ти обърнат внимание трябва да не се притесняваш наистина да казваш как се чувстваш. Ако те боли много казваш – Докторе МНООООго ме боли , ако ти е лошо – МНООООго ми е лошо ...и така , тъй като през тях минават много хора и те стават малко апатични към оплакванията на пациентите , трябва да успееш наистина да им привлечеш вниманието . Това от опит защото си имам и аз някои здравословни проблеми и все се ядосвах , че не ме взимат на сериозно , а причината си беше в мен , тъй като аз не съм от хората , които лесно си признават , че имат даден проблем и очаквам хората да ми четат мислите и сами да разбират колко ми е зле да кажем Mr. Green.  Та отиваш при лекаря в бойна готовност да не излизаш от кабинета без болничен  Peace
А за мен ами незная не се сещам за някой познат , който може да ми е от полза. Брат ми има фирма , но той не отчита никаква дейност май , а аз незная тези неща проверяват ли се  Rolling Eyes
Аз също не съм взимала майчински преди , тъй като детето дори не е родено тук , а детски тъкмо от този месец ще взимам .
Пак ще цитирам моята свекърва , но тя понякога умни неща казва - " Бог дава дете , после дава и за детето "

# 92
Ехооо добро ви утро  Laughing Надявам се всички коремчета да са добре Simple Smile
А да ви питам могат ли по време на болничен да ти намалят заплатата newsm78 И ако може, може ли да се самоосигуряваш за разликата в парите, за да си получаваш нормално майчинство?

# 93

Пак ще цитирам моята свекърва , но тя понякога умни неща казва - " Бог дава дете , после дава и за детето "

Това определено ми подейства успокояващо  Hug

maymunski, ако те осигуряват на пълната заплата нямат право. Освен това се прави с анекс към договора ти. За да се осигуряваш на по-висока сума, трябва да започнеш работа към друга фирма на 4 часов работен ден или да говориш с шефовете ти да ти внасят по-висока от реалната сума, като разликата е за твоя сметка.

# 94
Привет,

чак сега сколасах да пиша  Mr. Green Много добре бях цяла сутрин и като се разработих, няма спиране  Mr. Green Снощи обаче отврат, ужасно ми се гадеше и едвам гледах...

Да питам - някой каза, че не трябвало туршии да се ядат.. Защо? Може ли поне кисели краставички? Само това ми се яде, и майонеза, но нея не я ям, че май не можеше...

Миналата бременност развих гестационен диабет и ме предупредиха, че при следваща пак ще се появи вероятно, та веднага да мина на диета. И така - кака ви е на диета ниско въглехидратна, та ако ми вземат и туршията, ще вдигна бунт. Едвам по някой плод ми се разрешава, иначе все зарзават  Mr. Green

# 95
Хелоу момичета!   bouquet

Аз от 3 дена се опитвам да изчета старата тема, че да съм в крак с всичко и тогава да се запиша, обачеее днес вече не издържах и ето ме на...  Simple Smile

Аз съм на първи преглед чак следващата седмица 28.01. След положителния тест се обадих на позната акушерка, тя говори с докторката и ми предаде да ида на преглед чак края на Януари, началото на Февруари, което ми се видя като цяла вечност. Това беше на 4.01. И така чакам нетърпеливо.
Иначе симптоми ... огромни цици, при положение че преди това трудно се забелязваха  Embarassed Embarassed хахаха и понякога си забравям наморника  Mr. Green /милото ми вика това не си ти, знам, знам, не си ти, не ти се сърдя  Laughing/  
Хапвам си малко повече от обикновено, спрях цигарките и почти кафето, не че нещо просто не ми  се пие, ама виж цигарите ми се пишат  Crazy

Надявам се да ме приемете при вас. Последният ми цикъл беше на 06.12.12, а според нета термина е около 12.09.13.

# 96
  Animal Snail  Animal Snail  Animal Snail ида и аз. Mr. Green

# 97
Здравейте!
Аз съм с термин 09.09, ходих на преглед на 10ти ден от закъснението и тогава чух сърцето на бебето с вагинален ехограф. Докторът иска да ме види пак в десета седмица - аз не се замислям и не следя някакви дати и календари,когато иска,тогава ходя.
Имам отвратително целодневно гадене още от очакваната дата на менсруацията, като тогава си мислех,че е ПМС. Лошото е,че не мога да намеря храна или напитка,които да ми понасят и почти не се храня. Свалила съм 3кг.
Още по-лошото е,е спрях да готвя, защото ми се гади от миризмите на храна( както и от всякакви други миризми,вкл. паста за зъби....а да не ви казвам как пътувам в градския транспорт) и детето се храни с манджи от топлите витрини на околните супермаркети.

С първата бременност имах пак същото целодневно силно гадене,но тогава майка ми ме натискаше все пак да се храня. И така започна повръщането, което ме вкара в болница, и пак остлабнах с 4 кг за един месец....та сега си викам, тоя път няма да се насилвам да ям, за да не предизвикам повръщане, пък отслабването явно няма как да го избегна. После ще наваксвам.

Аз съм малко порода темерут, не чета, не следя кое е полезно,кое вредно, следвам сигналите на организма си и в тази връзка да ви кажа, първата бременност гаденето ми се успокояваше само от портокали и от кисели краставички. Съответно само това ядях и пиех (пиех сока от краставичките). Така че, според мен, ако на някоя мама ѝ се яде туршия,да си я хапва, природата си знае работата  Peace

# 98
ето ме и мен в новата тема. Ще помоля да ме прибавите и мен на първа стр. с термин 11 септ.

# 99
Мирка, аз съм с последен цикъл 5.12 и термин 11.09 . На преглед също в края на месеца, но аз вече бях на един и видяхме плоден сак.
Амели, чудна работа как на 10-ти ден от закъснението сте чули сърце?  newsm78 Не е ли твърде рано. Аз бях на преглед на 17 ден от закъснението и нищо не се видя освен плоден сак.
Криситу, добре си дошла! И ти си с моя термин... Как се радвам!  Hug Беше ли на лекар?

# 100
maymunski и всеки, който се нуждае от правен съвет - ей тука има една темичка "Майчинството счетоводно" - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=697292.0
В нея се включват много мами с правен опит и дават съвети или разясняват правно нещата.

Мен ми става лошо нощем и рано сутрин. Очаквам да се влоши съдейки по предната бременност  Crazy
За болничните рядко има лекар, който няма да даде болничен на бременна. Ако утре нещо се случи с нея ще последва голям скандал, затова лекарите рядко се пънат. Да не говорим, че условията за труд не винаги са подходящи - ей на, аз работя уж в офис, уж добри условия, ама съм в стая с още 5 души. И като дойдат те грипозни познай каква е вероятността аз да остана здрава в затворено помещение  Peace

# 101
Добър ден и от мен! Мноооогоооо бързо се пълнят страници и теми  Laughing

Надявам се да ме приемете при вас. Последният ми цикъл беше на 06.12.12, а според нета термина е около 12.09.13.

и аз съм така с последна М на 06.12 и с термин 12.09 Simple Smile  От къде си ти?

Сега и аз се чудя защо му се казва сутрешно гадене като аз сутрин съм добре но следобеда и през нощта  Weary нищо не ми се яде,нищо не ми се готви миризмите ме убиват... вече една седмица имам един ....... (да не казвам какъв) вкус в устата ама какво да се оправи още малко ще потърпим то е за добро Simple Smile иначе на 26 съм на преглед и се надявам да се чува сърчице Simple Smile

nenimira мисля, че ти беше попитала за отворените врати в Окръжна болница до колкото знам от една позната там те развеждат, за да видиш условията които са в родилното отделение и стаите и така да се каже да те приканят да родиш при тях. Simple Smile
Аз иначе живот и здраве съм решила да раждам в "Свети Георги" (Пещерско) Simple Smile

# 102
Ох! Добър ден! То стана обяд докато вляза и още не съм ви прочела.
Да се отчета и аз. Сутрита бях на АГ. Всичко е наред. Видяхме сърчицето и пулсациите. Според ехографа съм 7 г.с и 4 дни. Изкара ме с 2 дни повече, но не е фатално. Май е някъде към 1.7 см., но не съм много сигурна. Дадоха ни снимка от ехографа, но от вълнение пропуснах да питам кога ми е термина Mr. Green Въпреки, че си знам,че е 11 септември.
Връщам се да ви чета сега. Hug

# 103

Амели, чудна работа как на 10-ти ден от закъснението сте чули сърце?  newsm78 Не е ли твърде рано. Аз бях на преглед на 17 ден от закъснението и нищо не се видя освен плоден сак.

по принцип сърце се чува най-рано в пета седмица, аз бях на 5 г.седмици и 4 дена, с вагиналния ехограф, само доктора ме накара да не дишам, за да се чуе сърцето на плода, чух го за няколко секунди, иначе през цялото време на прегледа апарата засичаше пулсирането и драскаше една графика като кардиограма (извинете ме за невежеството,не знам как се казва) в долния край на екрана.
Ембриончето го измерихме 4мм, оризово зрънце  Simple Smile
С първата бременност сме чули сърцето в шеста седмица ( не че помня,но си разглеждах архивите Simple Smile

LemOn , виж си разпечатката от ехографа, там трябва да ти пише термина, поне при мен е така - пише възраст, размери на плода, на матката и EDD (expected date of delivery), което ти е термина. Изчислява се автоматично от самата програма като се въведе дата на последна редовна менструация.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 14:09 от Amelly

# 104
Еййй лемонче честито туп туп Hug да бие силно и здраво Peace
Ей нови мами, ДОбре дошли, лека и безпроблемна бременост!
Чакаме сега и Рая да се отчете след прегледа с туп-туп  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт