Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 864
  • 848
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте! Laughing
И аз да кажа-моето момче излезе доволно! Има малки пропуски, но общо взето се е справил!
Ето какво ми каза на мен:
1.Да оградят само плодовете
2.Лабиринт от морков до заек
3.Таралеж с бодли-горе има един например с 10 бодли, а отдолу много с различен брой, които
  детето трябва да допълни до десет
4.Тигър или лъв Laughing пълен със сборове и разлики-да оградят само тези, които правят 10
5.Пъзел от срички за образуване на думи
6.Да оградят само думите, започващи с Т
7.Лист с букви да оградят сричките КО и СА
8.В редове от цифри да ограждат само 7-ци-справил се е само наполовина!
9. Квадрати със звездички-с 3 линии да ги разделят на 7 полета-4 примера- ние май имаме 2 или 3  верни!
10. Огледален образ на някаква начупена линия(от дългите)-явно не е вярно!!!
За толкова задачи разбрах!Мисля, че това е всичко! Hug Peace

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 22:20 от jenajena

# 121
А каква е тежестта на отделните задачи?
10. Огледален образ на някаква начупена линия(от дългите) - за това сигурна ли си? Моето отрича.

# 122
  • София
Не съм сигурна newsm78 И друго дете го отрече! Може и моето да се е заблудило, но задачите стават 9-толкова ли трябва да са ?
П.с. Последно-каза, че се е объркал за тази задача-май не е имало такава! Wink

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 14:28 от jenajena

# 123
Не знам да е имало огледално прерисуване,не ми спомена моето дете.
Относно задачата с таралежите,детето твърди,че е трябвало да се дорисуват липсващите бодли на останалите таралежи,но до 5,а не до 10.Имало е таралеж само с 2 бодила-да се дорисуват още 3,таралеж без бодили-дорисуват се още 5 , таралеж с 3 бодли-още 2 и последния с 1-дорисувал е още 4.
За задачата със цифрата 7 е направил повече от половината,а тази с разделяне на пространството на 7 части очаквам да му е вярна.Ще видим на 26 май.

# 124
Браво на децата, дано са се справили!
Поредна година се е паднала задача да се разделя поле с 3 линии, аз ви подчертах, че се дава почти задължително.  Simple Smile

Както написах тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699580.msg24969889#msg24969889

"Моят съвет е да се концентрирате върху съществените неща:
1. Със сигурност ще има звуков нализ, броене на звукове или срички, или и двете
2. Много вероятно е да има броене на елементи, от които е съставена дадена картинка - примерно кръгчета, квадратчета, според размера им
3. Със сигурност ще има рисуване, винаги се пада! Дали ще е огледален образ, дали прерисуване в мрежа, но има
4. Ще има и една много трудна задача - примерно с 3 линии да се разделят предметите на една картина в няколко части (полета)
5. Сигурно ще има и една с множество неща, подредени на редове и да се отбележат или свържат еднаквите - дали ще са букви, дали предмети
6. Ще има и някоя за наблюдателност, при нас бяха скрити предмети, друг път дадоха замаскирани пеперуди между цветя, нещо такова ще е.
7. Лабиринт, или нещо за фина моторика (да не се допира до стените)"

Болднатите неща съм ги познала.  Peace
Тази година са дали и повечко математика, в това е разликата.

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 16:35 от Анонимен

# 125
Знаете ли колко ще са паралелките 1-ви клас? Колко деца се борят за 1 място?

# 126
  • София
Знаете ли колко ще са паралелките 1-ви клас? Колко деца се борят за 1 място?
3 паралелки, общо приемат около 80 деца (може и малко по-малко). Кандидатите тази година са 361.

# 127
Здравейте и от мен!
Моето дете казва, че е нямало огледално прерисуване. Бодлите са били 5 на таралежа.
НО казва, че е имало и пеперуди и е трябвало да се огради различната  ooooh!
А там където е трябвало фигурата да се раздели на 7 части изобщо не могъл да направи...  Sad

А по отношение на броя около 5 деца се борят за едно място.

# 128
Аз пак да попитам ако някой знае - каква е тежестта на отделните задачи?

# 129
Здравейте,
моето дете каза, че е имало задача да се огради различното от ред пеперуди, ред лъжици, ред домино...

# 130
За тази година не знам, отделните задачи какви точки носят, но за миналата намерих това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=636457.msg22123510#msg22123510
1. Питало се е какво държи мечето в лявата си ръка (негово ляво, не наше) - 1 т.
2. Зачертайте еднаквите букви - 3 т.
3. Звуков анализ - примерно къде в думата е звукът А (ваза, чорапи, ананас...) - 18 т.
4. Математическа задача с кубчета - 5 т.
5. Геометрични фигури - да се преброят триъгълници, правоъгълници и кръгчета в замък - 7 т.
6. Лабиринт - 21 т.
7. Пространствено мислене - с 4 линии да се разделят гъби и всяка да е на собствена полянка - 15 т.
8. Планиметрично прерисуване - 20 т.
9. Открийте буквата С (около 30 реда с букви са били) - 10 т

# 131
Лабиринта доста точки дава  newsm78, което поне от моя гледна точка е от по-лесните упражнения за децата.
Не е имало прерисуване, явно някоя от другите задачи ще има голяма тежест.

# 132
Това е моето предположение на база на миналата година. Интересното е , че нямаше рисуване, което винаги се е падало. Няма и задача, която бих могла да определя като звуков анализ. И другото различно е, че задачите са повече - 10, поне по думите на моето дете...

1. Да се отбележат само плодовете
2. Да се довършат бодлите на таралежите до 5.
3. Лабиринт - 21 точки
4. Да отбележат всички предмети на картинка, които започват с "т" - 3 точки
5 .Математическа задача. Да се отбележат само числа, чийто сбор е 10. - 5 точки
6. Разлики. Да се отбележи различната пеперуда от 5. - 7 точки
7. Пространствено мислене. Разделяне на един квадрат на 7 части - 15 точки
8. На една страница с хаотични букви да отбележат само сричките "ко "и "са"
9. Да се свържат срички , които образуват дума
10. Концентрация. На една страница цифри, да се отбележат всички цифри "7"  - 10 точки

# 133
Общия брой на точките трябва да е 100. като миналата година, детето с най-висок резултат е било с 88 точки....

# 134
А каква е тежестта на отделните задачи?
10. Огледален образ на някаква начупена линия(от дългите) - за това сигурна ли си? Моето отрича.
Това е номерът всяка година за отсяване нахненужните деца.

Преди седем години не дадоха в групата на моето пъзел на лице. Когато го коментирахме в последстие, естествено, че вината биля на детето, не помнело. Shocked

Общи условия

Активация на акаунт