Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 969
  • 848
  •   1
Отговори
# 330
Предполагам, че ще ни кажат на родителската, но ако имате тази информация моля да споделите имат ли мобилни телефони в 1 клас?

Моето нямаше до 3 клас, а от съучениците само 1 или 2 деца имаха. Моята дъщеря на 2 пъти губи телефон в 4 и 5 клас, а какво остава за най-малките. Училището декларира, че не поема никаква отговорност за телефони и скъпи електронни играчки, така че поне купете някой съвсем евтин и сложете карта без изходящи обаждания, за да не ви е яд, ако изчезне. Детето също така трябва да се научи да го изключва сутрин и да го включва след часовете, защото е забранено в час с включен телефон.

# 331
По принцип не е разрешено, но липсата на моб.тел.е по-скоро изключение от правилото. Ние удържахме фронта до скоро и накрая се предадох...в т.ч.и за преспи-то Rolling Eyes

# 332
Някой знае ли кога трябва да се занесе удостоверението за завършена предучилищна -  сега на родителската или?

# 333
  • Sofia
Някой знае ли кога трябва да се занесе удостоверението за завършена предучилищна -  сега на родителската или?
При записването уж трябваше, но никой не го поиска. Стои си вкъщи. Направо можеш да си запишеш детето в още едно училище...  Crazy

Моб. телефон купихме много бързо, след като първия ден се беше качила на друг автобус и обиколихме половин София да го настигнем.  Laughing

# 334
При записването уж трябваше, но никой не го поиска. Стои си вкъщи. Направо можеш да си запишеш детето в още едно училище...  Crazy

Моб. телефон купихме много бързо, след като първия ден се беше качила на друг автобус и обиколихме половин София да го настигнем.  Laughing

Леле, Шунка, сигурно сте си изкарали акълите....
Аз също се чудя за телефона, но незнам доколко ще се спазва това да се изключва в час, после дали ще се сети да го включи.

# 335
От мамите, които последно тези дни са записали децата си някой дали обърна внимание под  кой номер по ред в тетрадката се записва тяхното дете?

# 336
Когато ние се записвахме, не обърнах внимание, но ми направи впечатление, че на списъка с приетите, жената заграждаше с кръгче записалите се, та повечето бяха заградени.

# 337
Окончателно - записани са 78 деца! Едно дете се е отказало - кое точно никой няма да научи. Успех на записаните малчугани Peace

Дали има други отказали се деца от първоначалния списък от 79 деца и кои са заели техните места - никой няма да научи .

Кои точно деца са записани и дали всички те са именно от този списък от 79 деца или има и "други" - също никой няма да научи - не го имало в наредбата е обяснението. Няма да има нов списък на записаните деца.

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 13:45 от s

# 338
s, от НУКК ли ти казаха, че едно дете се е отказало? Наши приятели също са питали и те са им казали, че ако има свободни места, ще се обяват. Всякаква друга информация са отказали.

# 339
Да от НУКК - звънях да питам какъв е статуса със записването и отговориха 78 записани от списък на приетите 79. !!

Не сме сигурни дали списък записани = списък класирани деца (от списъка 79, който всички знаем). Не можем да сме сигурни, че няма и други красирани, но отказали се или незаписали се деца и тяхното място да е заето по направление!

Както и да е, ако има някаква шашма ни стана ясно, че тя не е в списъците, а е доста по-рано опечена. При прегледа на работата на децата има само лист с оценките, но няма конкретно отбелязани минуси в самата задача, в нашия случай не видях и самите условия май Rolling Eyes - ОК за по-простите задачи веднага се ориентираш процентно какво е сбъркано, но за по-сложните, каквато е тази с разделянето на квадратите - за 10 минути право да разглеждаш си те баламосват и мигаш без да разбереш какво точно е "сбъркало" детето.

Това училище не ни е било фикс идея, но ни остана горчивия вкус от невъзможността да се пребориш с липсата на достатъчна прозрачност #2gunfire #2gunfire   Е как пък са толкова аФФФФторски тия задачи като ги продават самите те в книжарницата си и с какво са по-различни от задачите на матурата по математика след 7-ми клас, които всеки може да види в интернет хептен не успяхме да разберем.

Ами ...да си рисуват и пеят, ние ще сме по математиката, компютрите и езиците и пак ще покорим света Hug

# 340
  • София
Здравейте, мами, следя темата с НУКК, защото и ние кандидатсвахме и без никаква специална подготовка ни приеха. Но (отговарям на последно обсъждания въпрос) се отказахме! Просто реших да запиша дъщеря си в друго училище. Честно казано, отказа ме разстоянието до училището - нямам намерение да натоварвам детето с по час път на отиване и още толкова на връщане всеки ден. От НУКК дори ми звъняха да ме подсетят да я запишем и бяха много шокирани, че се отказваме. Надявам се, че не съм сгрешила с избора. 

# 341
magia, а вие къде живеете?

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 06:43 от Анонимен

# 342
  • София
В Лозенец. Признавам си, че след като влезе, мъничко се изкушавах да я запиша, но се отказах. Наесен, живот и здраве, ще ходи в училище, което е на 10 мин.

# 343
Здравейте и от мен, ние също кандидатствахме тази година и сме точно под чертата т.е. на 80-то място. На запитването ни в нукк относно записаните деца на 05.06. 2013, ни отговориха, че има само едно дете, което не е записано и няма да приемат повече деца ,тъй като са решили да приемат точно 78 деца. Молбата ми е ако има майки на приети а незаписани  деца да пишат.

# 344
Здравейте и от мен, ние също кандидатствахме тази година и сме точно под чертата т.е. на 80-то място. На запитването ни в нукк относно записаните деца на 05.06. 2013, ни отговориха, че има само едно дете, което не е записано и няма да приемат повече деца ,тъй като са решили да приемат точно 78 деца. Молбата ми е ако има майки на приети а незаписани  деца да пишат.
Как така, не е ли редно да се обяви свободното място?
В тази връзка да споделя впечатления от състоялата се родителска среща. Започна със слово на директорката - без много емоции, по същество, даже малко хладно според мен. Представи учителите, обясни какво се плаща. След това отидохме по класните стаи, които се намират на приземния етаж. Стаите не представляват нищо по-различно от стандартна класна стая, даже съм виждала доста по-приветливи. Обясни се какво трябва да се купи и колко пари ще трябват. Дотук нищо не се различава от едно обикновено общинско училище.
Направи ми впечатление, че доста от родителите се познаваха. Кои от ДГ може би, кои от другаде Wink Общо взето според мен такива случайни и с нищо неблестящи родители като нас бяха единици. Поради тази причина много ме тревожи как ще се адаптира детето в тази обстановка. Съпругът ми като типичен мъж, твърди че няма какво толкова да го мислим и да не се притеснявам. Аз обаче си мисля, че може би сбърках със записването там, и много се надявам времето да ме опровергае.

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 07:45 от sashosiana

Общи условия

Активация на акаунт