Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 816
  • 848
  •   1
Отговори
# 675
Да, в това училище такова животно няма. Ти самата не знаеш какво е решило детето ти, в какво се опитваш да убеждаваш другите. Майките по - горе са го казали добре, попрочети и ще видиш колко са смешни изказванията ти.

# 676
Не се мъча да убедя нищо никого.Ти се мъчиш да убедиш мен,че моето дете няма над 85 точки.

# 677
Никога не съм писала в този форум, само четях досега, но някак не се сдържах - моето дете също е прието - и то , с над 85 т. - не е решило последната задача със сигурност. Четейки коментарите тук, и от предишни години, изобщо не очаквах да е класирано, още по-малко в челните места... Но това е факт - не нападайте ana80, със сигурност последната задача не е критерйй, защото детето ми не я е рабрало и съответно не е писало НИЩО по нея...съжалявам за неприетите, положили големи усилия.

# 678
Благодаря ти!

# 679
Със сигурност се дават точки и за част от решението. Отидете да видите работите и сами ще се убедите. Никой не заслужава нападките, напълно неоснователни, защото гроздето ви е кисело!
Детето ми също е с над 85 точки и е решила според нея въпросната задача - дали е правилното решение - твърде вероятно да не е. Казва че е трудна и доста я е мислила.

p.s. Да, да знам, поне милионер съм, естествено с връзки като с корабни въжета и явно съм известна!

# 680
Относно детето със силно изявени математически умения - не виждам какво го обсъждате толкова. В теста има задачи нямащи нищо общо с математиката и логиката - примерно звуков анализ. Не справянето с тази задача задължително те оставя извън класирането - на нея се дават също доста точки. Да е живо и здраво детето и ако родителите му държат да го развиват в посока на математиката, то определено не е НУКК най-подходящото място.
Та  Peace
Ти сериозно ли? Виждала ли си задачи от Черноризец Храбър за втори клас?
За да прочете с разбиране задачи от такова ниво /които затрудняват и много възрастни/, дали ще се затрудни със звуков анализ? Звуков анализ се изучава преди четене, после е четенето, а четене с разбиране някои не усвояват и до 12-ти клас. И чак тогава идва математиката. И тя определено не е 5 + 4.
Да, сериозно, при това с най-голямата си сериозност. Четенето и звуковият анализ са две различни неща. При първото имаш декодиране на графична информация - демек букви, а при второто имаш декодиране на слухова информация, демек звуци. Звуковият анализ е основа на грамотното писане. Способността за четене от друга страна не е гаранция за грамотно писане. Примерно целите на диктовките са именно това - правилно разпознаване на звуци и последващото им кодиране в букви. И за това често в диктовките има думи, непознати на пишещите диктовката. Надявам се няма да трябва да обяснявам че звук и буква са две различни неща. Ако щеш и чисто физиологично - за двете неща отговарят различни зони в мозъка. Разбирането вече е в трета проекционна зона и се отнася и за едното и за другото - но вече става прекалено задълбаване и няма връзка в случая. Всяко дете което може да чете и осъзнава (разбира) информацията, която чете. Същото е с чуването.
И ако си виждала тест за език там ясно са диференцирани тези области - четене, писане, слушане и т.н. - точно по тази причина че са различни и нивото им на владеене не е взаимно зависимо.
Та да, сериозна съм  Peace

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 17:32 от temp

# 681
Наистина не трябва да се напрадат родителите на приетите деца - те пък каква вина имат? Да не са се оценявали сами?

# 682
Никой не напада никого, просто няма как дете дето май е решило нещо, ама всъщност невярно, да има точки по въпросната задача, нали.
Както казах сигурно има макс 20 простосмъртни.
Но все пак нека чуем условието на тази задача от някой от виделите работата на детето си.

# 683
Никой не напада никого, просто няма как дете дето май е решило нещо, ама всъщност невярно, да има точки по въпросната задача, нали.

Виждала съм примерни тестове и се дава точки за всичко. Да предположим че задачата е да се раздели фигурата на 3 равни части. И цялостното и изпълнение е 15 точки. Детето е разделило фигурата така че има 2 равни части и третата не е равна на другите три - за такова нещо дават примерно 2/3 от точките - 10 т.
Задачата където дадоха за пример от преди няколко години - там са 10 борчета и 10 врабчета - казват че тя носила изключително много точки - 30 да кажем - т.е. на врабче и борче отделени по 3 т. Да кажем че детето  е отделило 7 такива двойки а останали са в едно простраство - тогава детето би имало 7 по 3 - 21 точки.
Това е принципа на оценяване от това което съм виждала - смята се процент на изпълнение на задачата и съотвенто точки за него.
Примерно лабиринтите - ако е преминат - 10 точки - ако е докоснало стените - минус 1 точка. Пример - минало лабиринта, но три пъти допряло линията - 7 т.
Няма задачи, които се оценяват на принципа или всичко или нищо.

Конкретно моето дете може и да е решило вярно въпросната задача. Нямам представа. Опитваше се да ми обяснява каква е била фигурата и какво е направила - но както вече казах - просто не ме интересуваше и не съм я разпитвала, с цел да не приема стресово ситуацията. Аз съм доста критична към нея и за това се изказах че едвали и е вярна отвсякъде. Все пак не е с максимален брой точки.

# 684
Аз пък се чудя що си мислите, че "богопомазаните" ще се хабят да пишат точно в бг-мама и да се обясняват пред "простосмъртните" що децата им имат над 85т. Те отдавна са си опекли баницата и сигурно дори не подозират за тази тема.
Затова не смятам, че коментираните тук резултати са на деца, влезли по втория начин.

# 685
ana80, мисля, че не сте тази, за която се представяте! Не подценявайте хората, които пишат тук!

# 686
Напротив, идеята е да се появят хора, които видите ли по къмпинги и горски поляни са се подготвили по-добре от децата, които в градината са решавали точно такъв тип задачи.
Самите те казват, че имат нерешени задачи и въпреки това са в челната 10-ка.
От всичко писано по темите за това училище, бих казала ние трева не пасем.

# 687

Виждала съм примерни тестове и се дава точки за всичко. Да предположим че задачата е да се раздели фигурата на 3 равни части. И цялостното и изпълнение е 15 точки. Детето е разделило фигурата така че има 2 равни части и третата не е равна на другите три - за такова нещо дават примерно 2/3 от точките - 10 т.
Задачата където дадоха за пример от преди няколко години - там са 10 борчета и 10 врабчета - казват че тя носила изключително много точки - 30 да кажем - т.е. на врабче и борче отделени по 3 т. Да кажем че детето  е отделило 7 такива двойки а останали са в едно простраство - тогава детето би имало 7 по 3 - 21 точки.
Това е принципа на оценяване от това което съм виждала - смята се процент на изпълнение на задачата и съотвенто точки за него.
Примерно лабиринтите - ако е преминат - 10 точки - ако е докоснало стените - минус 1 точка. Пример - минало лабиринта, но три пъти допряло линията - 7 т.

Конкретно моето дете може и да е решило вярно въпросната задача. Нямам представа. Опитваше се да ми обяснява каква е била фигурата и какво е направила - но както вече казах - просто не ме интересуваше и не съм я разпитвала, с цел да не приема стресово ситуацията. Аз съм доста критична към нея и за това се изказах че едвали и е вярна отвсякъде. Все пак не е с максимален брой точки.
За лабиринта съм съгласна, но не и за другите задачи - Значи условието е да разделиш с 3 линии на 7 полета и ти като направиш 2 линии просто някъде и то дават точки. Е, освен не ти го дорисуват.

# 688

За лабиринта съм съгласна, но не и за другите задачи - Значи условието е да разделиш с 3 линии на 7 полета и ти като направиш 2 линии просто някъде си и ти дават точки. Е, освен не ти го дорисуват.

# 689
  • София
Включих се само заради тези, които се чувстват онеправдани. Исках да им кажа, че от години е така. Децата си вървят по своя път и без НУКК и повечето го правят доста добре.  Peace
Сравнението между звуковия анализ и четенето с разбиране повече няма да го коментирам. Който си мисли, че дете, което чете с разбиране на много високо ниво, може да се затрудни със звуков анализ, си е негово право. Аз си имам моето мнение по въпроса.
За мен най-лошото е, че от първоначалния замисъл - това да бъде училище за надаренви деца - нищо не е останало.
Все се надявах, че нещо ще се промени след офанзивата преди 4 години, но не би. Все някога ще стане, може би.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт