Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 767
  • 848
  •   1
Отговори
# 765
  • Sofiq
Не се косете, има доста приети и в НУКК, и в еврейското, може да се дислоцират и да вземат резерви, като близнаците на Крум Савов и др. Стискам палци за Антон и за момиченцето на 450.
Лошото е, че на дадените задачи, доколкото знам, не пише условието, поне да прочетат и да видят какво е условието, ако не са го разбрали или не са им го прочели правилно. Дават им само задачите. Без условие Sad
Абсолютно правилно, макар че за краткото време - около 3 мин. на задача, които изискват мислене, ако седнат и да четат условието, няма да са по-добри резултатите.

Искам само да кажа, че Антон не чака резултати за НУКК, отдавна си е приет и записан в едно от най-добрите начални математически училища. Но съм все така възмутена от факта, че не са му дали да си прочете сам условията на задачите-откъде накъде? Щеше да се справи много по-бързо, ако можеше да си ги чете, пък те нека си обясняват. И уж случайно, квесторката обърква в условието на задачата "ляво" с "дясно". Колко удобно!  После споделих с една позната, на която и двете деца са в НУКК, че сме втора резерва и че вероятно това дава голям шанс на сина ми да влезе, защото все някой ще се откаже от НУКК. А тя ми се изсмя на наивитета-каза ми,че дори да има освободени места АЗ няма никога да разбера за това,понеже ще бъдат дадени на друго дете. Почувствах се много тъпо. Децата и са в НУКК и знае това, явно има вътрешна информация.

ха, колко странно. писах на НУКК, за да получа сигурен отказ от тях,че синът ми е прите и вижте какви два мейла получих в отговор:
1 мейл" Уважаема г-жо , държавният план-прием е изпълнен, тъй като са приети три двойки близнаци. Поради тези причини няма да приемаме повече ученици в първи клас."
и 2 мейл 1 час по-късно: "Уважаема г-жо , заповядайте утре 12.06.2014 г./четвъртък/ или на 13.06.2014 г./петък/ от 8.30 ч. до 12.30 ч. да запишете в 1 клас Вашето дете, което е второ под чертата." Очевидно започват да се отписват по някакви причини децата и все по-надолу и по-надолу пада летвата. Или случайно са разбрали кой е синът ми и са"размислили"? все тая, ние сме записани вече в друго училище, ще им отговоря сега, така че майки под нас (под антон с вх.номер 311)-гответе се!!!!!!!!!!!!!!

# 766
  • София
Толкова е тъжно това, че чак е смешно. Дори и да се обадят да вземат детето ми, се съмнявам, че ще го преместя.  Crossing Arms

# 767
  • София
И нас ни поканиха.

# 768

Радвам се Вас и за оценения труд на детето Ви!

При моята дъщеря има съществени разминавания в оценката на две от задачите ("сюжет" и "разделяне на фигури") и е ощетена с малко при трета (ограждане на предмети с буква) - общо е "загубила" поне 10т.
На 03.06.2014 г. подадох молба с точни аргументи за всяка от спорните оценки за тяхното преразглеждане. Все още чакам отговор с аргументацията на проверяващите.
Ако отговорът им е повърхностен или недобросъвестен, ще търся независим арбитраж.

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 14:20 от truenukk

# 769
Виждам, че много неща се изясниха:

1. Прословутата последна задача и с колко точки я оценяват.
2. Препъни камъка се оказа огледалното прерисуване, което е разделено на части, т.е. няма съсредоточаване на много точки в една задача. А и самото огледално прерисуване, едва  ли някой си е мислел че ще отсъства от изпита. Която и книжка да отворите има упражнения за него.
3. Обадиха се на доста хора, да поканят децата им - т.е няма изчезване на места, каквито притеснения изявиха доста потребителки, на принципа на ЕЖК (една жена ми каза).

Искрено се надявам и случая с детето на truenukk да се реши - да получи обяснение да точкуването. А ако има грешка в точкуването - то да бъде коригирано.

p.s. вече дали ще записвате детето си в НУКК или ще предпочетете друго училище - е друг въпрос. НУКК не е най-великото училище. Има още много добри училища. Самите деца са различни, нашите изисквания към образованието също. Така че ще имаме предпочитания към различни училища - нормално е.

p.p.s. Мисля че всеки който има основания за някакви претенции може да ги изяви и да потърси справедливо решение. С писане по форуми, емоции и предположения за глобални заговори нещата не стават  Peace

# 770
 Thinking
Виждам, че много неща се изясниха:

1. Прословутата последна задача и с колко точки я оценяват.
2. Препъни камъка се оказа огледалното прерисуване, което е разделено на части, т.е. няма съсредоточаване на много точки в една задача. А и самото огледално прерисуване, едва  ли някой си е мислел че ще отсъства от изпита. Която и книжка да отворите има упражнения за него.
3. Обадиха се на доста хора, да поканят децата им - т.е няма изчезване на места, каквито притеснения изявиха доста потребителки, на принципа на ЕЖК (една жена ми каза).

Искрено се надявам и случая с детето на truenukk да се реши - да получи обяснение да точкуването. А ако има грешка в точкуването - то да бъде коригирано.

p.s. вече дали ще записвате детето си в НУКК или ще предпочетете друго училище - е друг въпрос. НУКК не е най-великото училище. Има още много добри училища. Самите деца са различни, нашите изисквания към образованието също. Така че ще имаме предпочитания към различни училища - нормално е.

p.p.s. Мисля че всеки който има основания за някакви претенции може да ги изяви и да потърси справедливо решение. С писане по форуми, емоции и предположения за глобални заговори нещата не стават  Peace

# 771
  • София
Нека следващото детенце се радва на избора.
Освободихме мястото.
След толкова перипетии по приемането, не мога да го приема за мое решение ученето там.
Детето ще е щастливо с неговото си приятелче, при добър учител и добра компания.
Надявам се, че друг ще бъде по-доволен от предложението!
Но това не пречи да се радвам и най-вече да се гордея с моето дете!
То показа много добри резултати, без уроци при учители, без подкупи, само постигна много.
Пожелавам и винаги да е такава.

# 772
Освободихме мястото.
След толкова перипетии по приемането, не мога да го приема за мое решение ученето там.
Детето ще е щастливо с неговото си приятелче, при добър учител и добра компания.
То показа много добри резултати, без уроци при учители, без подкупи, само постигна много.

# 773
Освободихме мястото.

# 774
Грешка е да имаш възможност и да не си запишеш детето в най-хубавото училище според мен!

# 775
Грешка е да имаш възможност и да не си запишеш детето в най-хубавото училище според мен!
Това, че коментираното в темата училище е нй-хубавото според теб, не означава, че всички мислят така. А и какво всъщност означава хубаво?  Wink

# 776
Ми означава добра база и една прекрасна класна класна поема първи клас !

# 777
Ми означава добра база и една прекрасна класна класна поема първи клас !
Много училища предлагат отлична материална база и невероятни начални педагози. Защо непременно НУКК трябва да е единственото " хубаво училище", според Вашите разбирания?  Grinning

# 778
  • София
А прекрасната класна поема единствения клас от първолаци? Трети път ми пишете това, айде моля ви се. Аз и мъжа ми решаваме кое е най-доброто за детето. Не съм ощетила никого, даже знам за зарадвани майки от отказа ми.

# 779
Успех и браво на зарадванитеее!

Общи условия

Активация на акаунт