Окръжна болница - Варна -тема 5

• 55 090
  • 848
  •   1
Отговори
# 540
Sonderzeichen  аз родих преди месец и половина и относно д-р Славчев , като започнах 9тия месец се срещнах с него уж да се уговорим да ме поеме, но той най-безцеремонно си ми отказа с думите " Ти се сети" от което останах потресена... Но както са казали хората всяко зло за добро  Sunglasses
Благодаря ти най-сърдечно за споделеното. Често ми се иска да чета такива реалистични коментари. Надявам се раждането ти е минало без проблеми, независимо с екип или не. Аз просто не съм напълно убедена, че е необходимо предварително да се уговоря с доктора, затова и нея искам да говоря преди да съм сигурна. От друга страна исках да знам кога е "удобно" да се говори по тази тема...............  Хм, ще мисля още.

# 541
Despina91, до преди тази среща при него ли беше на консултация или срещата беше първа само за да уговориш раждането? И аз чух, че отказвал на някои, но не съм проумяла още по какъв критерий. Чух за април/май месец тази година, че много родилки се били събрали и за това е отказвал, за друго не знам. И аз минах през дилемата да избирам ли лекар или при който се падне на смяна. Има свестни лекари в ОБ, аз имам отлични отзиви за няколко човека от там. Но..., уви и за някои доста кофти, то от темата си личи кой е най- страшния  Laughing 

# 542
  • На брега на морето
Аз пък никога не съм се уговаряла със Славчев. През многото ни срещи последните месеци  от бременността ми просто без думи ни беше ясно и на двамата, че по време на раждането  ми той ще е там. И съдейки от моя опит, решил ли е, че поема ангажимент към някоя родилка, го прави напълно и отдадено. Писала съм не веднъж колко ми е помагал преди, по време и след раждането.

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 22:38 от ivaneliq_q

# 543
Аз също нямах конкретна уговорка с д-р Славчев, като се има предвид, че доста рано се чакаше да родя. Посещавах ЖК при доктора, в крайна сметка преносих и си родих с него, секцио по спешност.

# 544
Здравейте майчета и бьдещи майчета! Имам 1 вьпрос? Поради здравословни причини ми се налага да родя с операция , но без екип , та някой знае ли каква е процедурата? Колко дни преди термин трябва да отида и дали ще ме приемат мьчат ме много вьпроси? Понеже термина ми( 2 август) наближава и много се притеснявам да не се обьрка нещо, защото сьм без екип и нямам уговорка с никой доктор!Някой ,ако може да ми отговори? Благодаря предварително!

# 545
  • На брега на морето
Малко по-назад в темата ще намериш всички отговори на въпросите, които те интересуват.
Късмет.

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 16:04 от ivaneliq_q

# 546
Здравейте майчета и бьдещи майчета! Имам 1 вьпрос? Поради здравословни причини ми се налага да родя с операция , но без екип , та някой знае ли каква е процедурата? Колко дни преди термин трябва да отида и дали ще ме приемат мьчат ме много вьпроси? Понеже термина ми( 2 август) наближава и много се притеснявам да не се обьрка нещо, защото сьм без екип и нямам уговорка с никой доктор!Някой ,ако може да ми отговори? Благодаря предварително!

Не съм сигурна, но мисля, че беше когато влезеш в 9-ия месец, отиваш и се разбирате за дата на секциото.

# 547
  • Варна
Glezlata по принцип на отворените врати казаха, че е добре месец предварително да си запишеш дата. Тъй като сигурно ще ти дадат всички документи (включително и направлението за хоспитализация) 45 дни преди термин, ще имаш достатъчно време да отидеш да си запишеш дата. В моя случай, тъй като не знаех че трябва да се запиша толкова отрано, а и нямаш направление в което да пише че се налага секцио, при термин 15.06. отидох да се запиша на 03.06. и ми дадоха дата 07.06. Така че не се притеснявай, когато и да отидеш през деветия месец, даже и в последния момент да е, няма да те върнат.

# 548
Glezlata по принцип на отворените врати казаха, че е добре месец предварително да си запишеш дата. Тъй като сигурно ще ти дадат всички документи (включително и направлението за хоспитализация) 45 дни преди термин, ще имаш достатъчно време да отидеш да си запишеш дата. В моя случай, тъй като не знаех че трябва да се запиша толкова отрано, а и нямаш направление в което да пише че се налага секцио, при термин 15.06. отидох да се запиша на 03.06. и ми дадоха дата 07.06. Така че не се притеснявай, когато и да отидеш през деветия месец, даже и в последния момент да е, няма да те върнат.
МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ СЕГА ВЕЧЕ МИ Е ПО СПОКОЙНО!

# 549
  • varna
Аз от цялата тема само не разбрах, климатици има ли или само във ВИП стаите? Щото като гледам отсега какви са температурите, направо се чудя как ще се стои в тая болница. Някоя раждала мама или ходила на отворени врати може ли да поясни?

# 550
Да, само във Вип-стаите има климатици

# 551
  • Варна
Климатици в обикновените стаи няма, но и да имаше едва ли ще се възползвате от тях като се има предвид, че новородените бебоци са при вас постоянно. По време на моя престой температурите бяха към 30 градуса, в стаите си беше като в парник и  пак едвам смеехме да отворим прозореца...

# 552
  • На брега на морето
Ми то и зимата температурата беше около 30 градуса, а тогава отваряхме прозорците дори и когато бебетата бяха при нас. Имаше моменти в които задухът беше толкова тежък, че чак можеше да ти стане лошо.

# 553
  • Варна
Е, то пък остана и прозорците да не се отварят, та бебетата да седят на задух, това пък не мога да го разбера. Прозорецът при нас беше отворен постоянно, когато вратата е затворена и не става течение няма никакъв проблем.

# 554
Момичета, които вече сте родили - това показване на майката и бебето, 2 часа след раждането, на близките, как точно става? Първо, близките от къде разбират кога е момента на точно 2 часа след раждането? Родилката им се обажда ли? Защото ако раждам 3-4 часа и после още 2 часа, не мисля че има смисъл мъжа ми да стои пред вратата 5-6 часа!  Thinking Аз за да му се обадя как точно телефона ми ще е при мен - докато съм разкрачена на магарето с телефона в една ръка ли ще съм?!  Thinking  И нали бебето стои в родилна зала 2 часа след раждането, родилката и тя ли или някъде другаде се изчаква това време? А самото 'показване' къде се случва? В коридора ли, в стаята в която ще се настанява ли, в родилната зала ли? И как протича? За 30 секунди или има възможност да се пипнем и да си кажем нещо?

Общи условия

Активация на акаунт