Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви методи са използвани за отучване на децата от смуканe на палеца и какви са някои алтернативни методи?
Какви са мненията относно отказването на децата от смукането на палеца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви методи са използвани за отучване на децата от смуканe на палеца и какви са някои алтернативни методи?
Различни методи са използвани за отучване на децата от смукан на палеца. Някои родители използват ръкавици, изработени от необработена вълна, които поставят върху палеца на детето. Други са опитвали с горчиви мазила като Daum Exol или сръбски гел за гризенe, които се прилага върху палеца. Освен това има спомен за капчици, използвани за отказване от смукан на палец. Някои родители са опитвали и инвазивни методи като поставяне на пръсти или цели ръкавици от груба вълна. Въпреки това, има и мнения, че някои от тези методи не са довели до желания резултат. В дискусията се споменават различни алтернативни методи за отказване на децата от смукан на палеца. Някои майки споделят своя опит с горчиви мазила като Daum Exol или сръбски гел за гризенe. Също така, има спомен за капчици, използвани за отказване от смукан на палец. Освен това се споменават и инвазивни методи като ръкавици от груба вълна или цели пръсти. Въпреки това, някои майки изразиха съмнения относно тяхната ефективност.
-
Какви са мненията относно отказването на децата от смукането на палеца?
Мненията относно отказването на децата от смукането на палеца варират. Някои родители са опитали различни методи като горчиви мазила, ръкавици или капки, но са се сблъсквали с предизвикателства. Има и различни гледни точки за потенциалната вреда или полза от този навик. Някои смятат, че отказването му е жестоко към детето, докато други вярват, че последствията могат да бъдат сериозни за зъбите и челюстта на детето.
и аз изпаднах в див ужас
! Винаги съм си мислела, че нещата започват по-късно, около растежа на зъбите, но уви видях, че съм била в грешка.
- тя беше казала да опитаме с изплетени от необработена вълна палци! Но аз нямах необработена вълна, пък и ме беше страх да не се нагълта с влакна от нея и затова помолих свекърва ми да му изплете такива палци, но от нещо което не се "скубе"
(междудругото и бибероните не ги толерирам, но определено е за предпочитане).
денонощно само за къпане ги свалях (имаме изплетени 2 чифта, все пак трябва и да се перат)
той изобщо не се сети
.
Снощи наблюдавах хитрушите, подлагат си езичето под долните зъбки там където преди година имаха ранички. Отдавна не са се наранявали, но си развалиха ноктите на палците цепят се на пластове и четирите ноктенца
Даум Екзол-а така и така стои да отлежава вкъщи,да взема да го намажа пък току-виж се случили и при нас нещата бързо и най-вече безболезнено 
след първоначална кофти физиономия и изплюване на пръста,последва звучно засмукване след около 5 минути