Идва пролетта и октомврийчетата не ги свърта у дома.

• 45 683
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета!

Днес цял ден сме самички с Кали, ММ е на работа, даже не се е прибирал да обядва и не знам  кога ще се прибере вечерта, май така ми е по-спокйно, гледаме се двечките, Кали слушка. Преди обед излизахме на двора и около нас по уличките, возих я на триколката и, тя походи малко и после си изяде пилето фрикасе, спа час и 5 минути, сега си и грае и след малко ще закусва. Вечерта снощо ММ ходи да пазарува, посмекчи тона малко, тази сутрин станал , направил закуска за тримата, кафе ми направил, измил печкта, плота, каза че пода на кухнята щял да мие ooooh!
Съни- бързо оздравяване на Бо, може да е лепнал нещо от градината. Много правилно сте постъпили като сте пратили Али при баба и и дядо и, поне нея да не мислиш дали ще се зарази или не. Скорошно оздравяване му пожелавам на малкия сладкиш Hug Hug Hug
Мишанка- и сополите на Маги бързичко да минават Hug
Сийн- аз до сега съм носила в парка само кофичка, а в началото и без играчки излизахме, ама като гледам че другите майки носят и мойто дете гледа си викам-абе аз ли съм толквоа глупава, все едно детето ми няма играчки и вече му нося. Сега ми се иска да и купим едно хипопотамче или влакче дето се бута на Чиполино ( не се сещам коя мама тук беше казала, че го имат) да си го бута Кали в парка. Аз да питам на това чудо регулира ли му се дръжката ooooh! Искам да заведа Кали в някой магазин за играчки да го тестваме на височина.
Звездичке- браво на Коколинчо, само на хубави места да го водят крачетата. Като ви чета май Кали е единственото непроходило самостоятелно дете Sad Sad Sad А е на годинка пет месеца и четири дни. Когато се държи съвсем малко за единия ми пръст е мног остъбилна, даже подтичва като види нещо интересно и се ентусиазира, но не иска да ми пусне пръста и това е, в чудо съ мсе видяла, ама какво да я правя, чакам...
Това е за сега от нас двете. Приятен ден на всички Hug

# 106
Съвсем набързо да намина и отиваме да си вземем кака от градина  Grinning
Сийн, сайтът е на фирмата "вегатойс". Аз бях харесала това и един калейдоскоп, и други дреболийки де.
http://vegatoys.com/view/5814.html
 Ама имай предвид, че играчките им са малко боклучави, особено тези на батерии и трябва с едно, даже с две на ум да пазаруваш от там. Но пък имат и някои много идейни и евтини неща.
Тони, браво на ТМ. Можело значи, а?  Grinning За ходенето не се притеснявай. До  18 месеца неходенето не се брои за патология. Освен това вие имате и малко възраст да корегирате. А и щом Кали ходи, че и подтичва за едно пръстче значи е въпрос на съвсем малко време. Той и Грахчолан не е от реално ходещите, пуснал се е сам само няколко пъти за по 2-3 м, тепърва ще има да се ошлайфа. Много е възможно дори Кали да ходи по-добре от него, само да й трябва малко да се пресраши.  Hug

# 107
Привет, момичета кокичета,
позагубих се, но бяхме в Пловдив, а там нетът е майко мила!
Анбибиан, Звездичке, честити ходещи крачета! Голямо облекчение! Аз направо се родих, като проходи малчо, иначе покупката на Космодиск ми се струваше все по-реална  Laughing
Нури, и ние ходихме на Къртичето със Здездичкова и Зори, ама епизодът беше за чая от лайка  Grinning
Днес Джоджи беше  за първи ден на градинка. Мина много добре. Сутринта блъскаше по вратата да го пуснат да влезе  Laughing Мен също ме пуснаха за минутка, занесох го до играчките и тръгнах, не го чух да плаче отвън. Звъннах след час готова ако трябва да си го прибирам, но госпожата ми каза, че е спокоен. Гледал децата, играел си със столчета, бутал ги из стаята като колички, това и у дома му е любимо. Не искал да яде, но сутринта аз му дадох да закуси, после пък си свалял лигавника, но аз не му слагам и затова сигурно му се е сторило странно  Laughing В 11.30ч. си го взех, не плачеше, но като го донесе жената и ме видя започна да ми се жалва и да ми обяснява на бебешки нещо Simple Smile Имали са рожден ден, та е ял детска торта. Сега чакам снимки в групата във фейса.
Тони, аз съм доволна от нашата педи, в 25 ДКЦ е, д-р Соколова. А за опашките - да, така се образуват. Нареждат се всички дечица, които не са приети. т.е и тези, които чакат от миналата година. Много е важно, за да определиш шансовете си за успех да следиш на кое дете кое по ред желание му е съответното ОДЗ. В смисъл има много деца с много точки (над 10), които ще са на първите места в избраното от теб ОДЗ, но за тях това ОДЗ може да е трето желание, т.е със 100% сигурност това дете ще го приемат по първото или второто му желание и мястото ще се освободи за дечицата с 8 точки. Това е много важно, защото въпростното място се заема веднага, а не на следващото класиране, дано ме разбра  Hug А за кандидатстването на 25-ти, ами не е наложително да го направиш веднага. Желанията се разместват до последно. Реално ще можеш да си прецениш шансовете и да кандидатстваш окончателно на 4 май Simple Smile

# 108
  • Куциндрел
Тони, ние имаме на Чиполино хипопотама. Не му се регулира дръжката, но е много удобен на Йоан. Той отвреме навреме се присеща за него и го мотае из вкъщи, обича да си го паркира в гардероба.

# 109
Айде пак аз Laughing

Цеца- благодаря ти за инфото за хипопотама, ще гледам сега събота и неделя да заведем Кали да го пробва все пак на височина и да и го вземем, иска ми се да има да си бута нещичко.
Флучия - благодаря ти за поясненията за детските градини, разбрахте идеално Hug Дано имаме късмет, че то друго няма да ни помогне Praynig Ще следя и ще смятам. А знаеш ли дали мога да сменя титуляра на профила, в смисъл, че сега съм аз, да пиша ММ вместо себе си ooooh!
Зелда- успокои ме. И Кали е 9 кг, или 9100 с дрехите, а е родена 2210 грама и сега е висока около 81 см.
Звездичке- според мен проблемът на Кали с прохождането е изцяло психологически, защото нали ти казвам като ме хване за пръста, особено ако има нещо пред нея интересно, прави големи крачки, подтичва стъбилно, аз даже вече не си забавям крачката и неограничен овреме си стои права, но не се пуска сама. Та а дано скоро се престраши да ми пусне пръста, усещам, че все по-леко и по-леко го държи, понякога дори само на ръкавицата си се опира в пръста ми, дано да е скоро Praynig Praynig Praynig

# 110
  • Sofia
Здравейте,

Ели заспа по никое време, та викам да изпия един чай с вас.  Hug

Nuriii, zellda Благодаря за изчерпателния отговор.  Hug Сигурна съм, че нещата ще се случат, когато за мен е най-добре. Но, като се познавам, формулирам ли желание в главата си, то трябва да бъде реализирано скоро.  Mr. Green

Nurii А мюзикълът "Парижката света Богородица" на мен много ми хареса. Дано и на вас ви хареса. Дори си купих диска с всички песни, нищо че са на френски, а аз нищо не разбирам. Толкова се вдъхнових, че се рових из нета и им търсих превода!  Crazy Няма да ти казвам колко бях смаяна, когато чух всна от песните направена на фолк балада... Shocked

За играчките навън - нося й една кукла и една бебешка количка да си я вози. Много ги бута, но това ако сме сами. Има ли други деца играе с техните неща, те с нашите и така.

Съни Дано Бо оздравее много бързо и вие с Али да сте добре. Имай кураж и сили.  Hug

Звездичкова Еееее, браво на вас! Сега истинско Честито! Ще чакаме прощъпулника да кажеш какъв ще става Коколин.  Party

Тони Ние имаме хипопотама на Чиполино, Ели го обожава. Дръжката му не се регулира, но според мен няма да има проблем Кали. Ели го бута от 11 месеца до сега и все й е ок, пък е пораснало детето оттогава. Иначе го има в магазина на Чиполино в Галакси център на Шипченски проход.  Peace

За прохождането - Ели се пусна да ходи между мен и баща си. Аз стоях от едната страна, а мм на 2-3 метра от нея и много пъти я е викал да я гушне и тя веднъж просто се пусна и отиде да го гуши.  Heart Eyes И оттогава не спира. Но така я мотивирахме да се пусне.  Peace Спокойно и Кали ще се престраши. Не го мисли толкова!  Hug Така, като те слушам, тя реално си ходи сама.  Simple Smile

# 111
Zvezdichkova честити ходещи краченца и на вас  Hug Толкова са сладки дечицата като се клатушкат и като се радват сами на себе си за успехите си  Heart Eyes

Ние с Яна сме добре. Така и не се разбра причината за повръщането. Не са сополи, няма хрема. И не е храна, понеже не е яла нищо по-различно от друг път, а и почна да повръща часове след последното хранене. ММ подозира, че е лапнала някой боклук, който й е заседнал на гърлото, парче хартия или косъм, напълно е възможно, тя продължава да си лапа каквото намери  ooooh!
Научи се да отвива и завива капачките на шишетата, а ние от край време й оставяме празни бутилки от бира или кола. Да ама като се научи да ги отвива и почна да ги лапа и лежи с цялата капачка в устата и ми се хили  Shocked Край на шишетата и капачките  Stop

# 112
  • Варна
Тони, и ние имаме хипопотама. Докато не ходеше още стабилно, Кирил доста често падаше с него. Вече му се кефи доста.

# 113
  • Куциндрел
Здравейте.
Звездичкова, честити щъпащи краченца. Ей сега вече няма спиране.
Зелда, нямам никакъв опит със злояди деца, така че каквото и да кажа, едва ли ще помогне. Но мисля, че Стела гледа от Ники. Ти сама пишеш, че след като Ники е хапнал от пюрето и Стела е яла от него. Чета тук у мамата за злояди деца, първия съвет на майките е да се спрат всички сладки неща и джънк фуд храни. После никакво гонене с лъжици и вилици. Не знам, ти най-добре си знаеш какво си пробвала или не си пробвала. Може би, ако не настоявате Ники да яде, той ще прояде, а покрай него и Стела. Едно време, на село, е нямало злояди деца, защото ако не ядат на масата с другите, след това яденето е свършвало и така до следващото ядене.

Ох, налаях мозък, хайде да работя. Crazy

Лек ден ви желая. Hug

# 114
  • Нейде из лудите гори...
Момичета, пак ви изпуснах дирите, но тия дни ще наваксам.
Влизам да честитя самостоятелните крачици на Яна и Коколинчо  Hug
Да вървят уверено, да бъдат здрави и крачетата да ги заведат на красиви места  Hug

Ая е със сопол  Tired

# 115
Здравейте, момичета!
Влизам да се разпиша докъто си пия кафето, а Кали и гаре на пода. Чакам още мъничко да се постопли до към 11 часа и ще изведа Кали на двора и по уличките покрай нас.
Благодаря ви за отговорите за хипопотама. Определено ще и го купим тези дни. От снощи тя ходи хваната само за качулката на анцуга Wink Grinning
Снощи като се прибра ММ пак се опита да се измъкне от занимиания с Кали и аз му тупнах вечерята и да я храни, а седнах да чета книга в другата стая. Вечеряха час и половина почти, аз не влязох в кухнята, колкото и да ми се искаше да видя какво правят, приключиха в 21.45. Резултатът беше безумно мръсно горнище на анцуг и столче за хранене, което после доста чистих с мокър парцал, но нищо. За сметка на това аз измих пода в кухнята и коридора с кеф. Така скоро, да не кажа днес, пак мисля да приложа този номер, да види как се храни дете и да не се изтъква, че все той върши нещо, а аз не му оценявам усилията.
Смехоранка- записахме се за бебешка музика в четвъртък от 11 часа, то има занимание и от 10, ама на мен ми е рано, че живеем далече. Така че, ако и вие дойдете тогава, ще ни е много приятно да се видим.
Цеца - и аз така знам защо едн овреме е нямал озлояди деца, който ял-ял, който не е- да е Peace
Ауу-канех се да ви кажа колко мног оме дразни една реклама за цифрова ефирна телевизия по радиото-дето двама правят един малоумен тест- ей сега я слушам и откачм просто Shocked
Марси- да ви минават сополите бързо Peace Какво и даваш за сополи ooooh!
А искам да ви питам- какво ви е мнението за Инфлуцид- чета в нета хубави отзиви за него,ама и вас да питам ooooh!
Звездичке- честити ходещи крачета на Коколинчо Hug

# 116
Добро утро!
Честити ходещи краченца на Коколински Hug
Нещо ми подсказва, че тази пролет ще ни трябват повече дрешки на всички! Миналата пролет безгрижно тикахме количките,ама сега като се почне едно цапане в калта и локвите, ще бъде забавно hahaha На мен поне не ми пука от цапотенето, ама има майки, които не търпят омърляни бебета и съм виждала шамарчета да хвърчат в парка, ако някое детенце се изцапа Crazy Нищо де, имате време да посвикнете с мисълта-нагласиш си го и си го натъкмиш от вкъщи, пуснеш го да ходи в парка, а то , милото, е като с магнит привлечено до най-близката локва или купчинка кал! Шльопни се вътре, падне едно хубаво-хубаво, а ти отиваш да го вдигнеш и да го утешиш, в следствие на което ставаш и ти кална и мокра Mr. Green Бас хващам, че след този мой пост, шопинг-маниачките с чиста съвест ще нападнат сайтовете за пазаруване Mr. Green И аз бих се присъединила към някоя поръчица Whistling

Флучия, браво на Джоджи за ентусиазма към яслата. Вярно,че на този етап хлапетата нямат нужда от игра с други деца, но не биха отказали други играчки-такива, каквито вкъщи няма. Освен това, вторите ни деца май са по-социални. Ние винаги като отидем някъде, Юлия от вратата идентифицира наличието на друго дете там и се коалира с него, може би не за общи игри, но със сигурност за общи бели Twisted Evil Та в яслата, ако не се натръшкваха бебоците от вируси, да му мислят леличките Laughing

Сеса, абсолютно съм съгласна с теб за храненето! Най-добрият съюзник на майката е гладът на детето. Разните му там фокуси, маймунджулъци и храненето пред телевизора саамо създават лоши навици. Моята шефка, която е педиатър и е посветила цялата си кариера на децата от рискови семейства, казва, че не е виждала нито едно дете, гледано в свястно семейство, да е умряло от глад Peace

Тони, може би е добра идея Кали да тика нещо, тъй като може така да се престраши да се пусне от теб! Но това нещо трябва да е тежко и стабилно, за да не пада по очи, отпускайки се върху играчката. Май се сещам за кой хипопотам на Чиполино говорите и мисля,че те е лекичък и яма да свърши добра работа Peace Другата ми хипотеза е, че Кали може хем да тика нещо с едната ръка, хем да се държи за теб с другата Mr. Green Не се тревожи за това неходене-тя си е взела урока, още от раждането си: който бърза, рискува рано да се отдели от комфорта и защитата, които мама предлага Peace
Инфлуцид е като Осцилококцинума-на някои се отразява добре, а за други е гОла вОда Peace

Играчки в парка нося 1-2, и то евтини. Децата ги губят, чупят и не съм виждала нито една скъпа, "маркова" играчка да е оцеляла след интензивна употреба навън. Не искам да се разправям с други майки за играчки-всеки сам си носи отговорнстта Peace

Съни, сигурна съм, че Алинка е добре при баба си-все пак си я оставяла и друг път там Peace Бо има повече нужда от теб сега и дано бързо преборите вируса Peace

Анбибиан, на мен ми звучи правдоподобно, ако някакво боклуче се е закачило за гърлото на Яна, да е предизвикало рефлекс на повръщане Peace

Юлия вади един предкъник. Тя има само един до сега и този ще и е 10ти зъб. много трудн азадача се оказа-задна хремка, предизвикваща кашлица, кисело настроение и невъзможност да заспи денем и будене с писъци нощем ooooh! За сметка на това, на Лили са и се разклатили горните два резеца и направо ще падна от изумление Shocked Знам,че не е необичайно,ама т'ва дете изведнъж порасна-дрехите му омаляха по-бързо от всякога и зъбите му падат..... Thinking

Пожелавам на Ая и на всички сополанковци да не са сериозно болни и бързо да оздравяват! Hug

# 117
  • Варна
нагласиш си го и си го натъкмиш от вкъщи, пуснеш го да ходи в парка, а то , милото, е като с магнит привлечено до най-близката локва или купчинка кал! Шльопни се вътре, падне едно хубаво-хубаво, а ти отиваш да го вдигнеш и да го утешиш, в следствие на което ставаш и ти кална и мокра Mr. Green
Деси, да не си ни видяла вчера? Ама едно към едно с разказа ти.  Laughing Направо както беше с жълто яке и жълта долница, все едно пате в калчище.  hahaha После неговите, моите дрехи и една пералня вече е готова. Противно на очакванията ти обаче, това по-скоро ме спира да пазарувам. Така или иначе ще си е мърляв и на петна..  Mr. Green Впрочем ние и сега се преобличаме по н на брой пъти - след всяко ядене.  Animal Pig
За играчките навън къде вземам къде не.. Зависи колко на пожар сме излезли от нас. Гледам да имам я топка, я търкало, я тротинетката нося. Като цяло каквото и да взема, на другите деца е по-интересно, пък ако ще да има същото.  Joy
За храненето не съм критерии, особено с неядящо дете.  Naughty Със сигурност обаче знам, че Даниел не яде не защото е злояд, а защото е сукал няколко пъти. Винаги когато остане без сукане, по една или друга причина, много повече уважава гозбите ми. Обаче  Тони час и половина не бих издържала. Ако всеки път се храните толкова дълго, адмирации за търпението ти.
Звездичке, браво на Коколински! Честити му ходещи крачета! И аз съм много търпелива да разбера какъв ще става, така че ще се радвам да споделиш след прощапулника.
Флучия браво, че така добре ви понася яслата засега. Дано и за напред е така.  Wink
Ние имахме много крив предиобед и въпреки че стана в няма и 7ч чак сега заспа... Не е типично за него, но пък дано поспи повече. Нощеска също беше супер неспокоен, буди се един милион пъти да суче и в момента в който я изпуснеше - рееев... ММ твърди, че след всичко това и в комбинацията със сополи, сигурно ще имаме нов зъб. Предлагам да имаме нови 12 и да се приключва, че сякаш тир минал отгоре ми...  Tired Ама много изкам.  Mr. Green

# 118
Здравейте , не съм писала от доста време , но не бях добре , пострадах много лошо като си възпалих някакъв главен нерв на врата и от там ми се схвана цялата дясна страна  ooooh! по този повод дойде свеки  Mr. Green да гледа Дарина уж за два три дена до като ми мине то станаха две седмици  Mr. Green.Тя иска да си тръгва мм не дава  ooooh! #Crazy намеквах , намеквах , че много взе да ми пречи и да ме изнервя, но той не иска и да чуе само повтаря , че ако пак ми се схване всичко какво щял да прави  ooooh! ама какво да правя ще търпя до петък и дано да е до петък , че повече няма да преживея Shocked

Честито на проходилите  Hug
Ани със сигурност  Яна е  глътнала нещо и това и е предизвикало повръщането .
Марси  честито ти возило  Hug и бързо оздравяване на Ая  Praynig Hug
Съни добре си разделила децата , мъчно ти е , но е по добре за Али  Hug
Тони аз като се схванах мм трябваше да гледа Дарена сутрин като почнеше да е облича до като е облече то станало време за сън и пак да е съблича , хранене и сменяне на памперс беше пълен цирк  hahaha , така че добре си го подредила да свиква да се ангажира и с детето  Hug
Хариела честито возило и на теб  Hug
От мен толкова за сега по късно ако намеря време и си остана вкъщи ще пиша пак  Hug

# 119
Моето диване обядва, сега се гъзури из леглото и аз хо пак тук Grinning
CVM-Тъкмо ей сега се канех като влезя да питам какво става с теб, че се изгуби и ти хо-отчете се Hug Много неприятно това със схващането, разбраха ли от какво се е получило ooooh! Какво ти препоръчаха ooooh! По-добре ,че свекърва ти е дошла, може да те дразни,ама поне ти да си починеш. Аз пък се ядосвам, че понякога ми се иска , ама няма на кого да я оставя. Оставяла съм я на свекърва ми рядко, защото тя работи и като се прибере гледа да си свърши нейната домашна работа и да си сготви, иначе вечер идва да и се радва, ама то на нахранено и преоблечено дете е много лесно да се радва човек. Пред идаваше зор да я гледа до 3  години аз като тръгна на работа, ама скоро не е изявявала мерак, мълчи си, според ММ се е отказала, защот ое видяла, че като гледа дете нищо друго не може да свърши, тя ако си мисли, че ще си гледа работата и Кали между другото ще си и грае около нея е в огромна грешка. Ама аз и не искам да я гледа като тръгна на работа, за това се моля да ни вземат на градина, защото иначе на частна не ми се мисли какви пари са Shocked
Петкова - Кали сега не се храни по толкова време, снощи беше изключение, но аз стиснха зъби и не влязох да се намеся. Пред ивреме е имало моменоти в които е яла по толкова, но рядко. Сега яде максимум час, в повечето случаи около 45 минути, не е от бързоядящите, но аз настоявам и тя изяжда около 300 грама на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт