Идва пролетта и октомврийчетата не ги свърта у дома.

• 45 687
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
  • Куциндрел
Сега яде максимум час, в повечето случаи около 45 минути, не е от бързоядящите, но аз настоявам и тя изяжда около 300 грама на хранене.
Много време яде Кали, не знам как имаш нерви. Йоан яде максимум по 10-15 минути. Ако почне много да се върти на стола и не яде, спираме с яденето.

# 121
  • Sofia
Привет, дружки!
Аз поизостанах с четенето и писането, та сега ще започна по-отдалеч, пък докъдето стигна. Чакам малката принцеса да се събуди всеки момент, че спи вече от два часа и половина.

Анбибиян, честити първи крачки на Яна-Сладурна!  Hug

Смехоранче, как я карате с майка ти? При мене втората бременност не протече хич лесно, но проблема не беше в забременяването преди втората година, а в това че в следствие на вътреутробна инфекция бебето ми беше тръгнало да излиза още в 4-ти месец. Та последваха антибиотик, серклаж и лежане до края.

Ох, Ия, много съжалявам!  Sad Гадната алергия пак е дошла...  Sad От сърце ви желая съвсем скоро да я няма и Дари всичко да може да си хапва. Представям си колко е трудно да не дадеш на детето си всичко, което поиска да папка ...  Sad

Хайде събуди се. Отивам.

# 122
Здравейте,
След хубавия ни уикенд последваха n-брой перални, гладене и прочие. Но скоро пак ще стягаме багажа и отправям молитви за сняг, защото другата седмица заминаваме за Пампорово. От една страна нямам търпение, надявам се да покараме, а и да се наспя, защото откакто се е родил Ивайло си имаме нощно хранене и не мога да го махна. От друга страна ми е свито - за първи път ще го оставяме да го гледат баба му и дядо му.
Миналата седмица ходих и до офиса, защото през април ще се връщам на работа. Попълвах декларации, имам да чистя много отпуски от стари години. Та, вижда му се краят.

Ия*,
Не смятам, че си избързала с жълтъка. Всичко е на принципа проба-грешка. Ивайло ми реагира на морков, при условие че за много дечица първата храна е морковът. Не ядем и домати, а другите мами са ги въвели още през лятото. Така че всичко е относително.
Аз въведох жълтъка на 1г и 2м. Сравнително добре го понася, но го "обелвам" така да се каже - махам външния слой, който е бил в контакт с белтъка. Иначе ние сгафихме с друго- дадох му да опита земелче от Била, не знам какво съдържа, но на следващия ден памперса беше плачевен. Сега пак сме в застой със захранването.

Флучия,
Чудесно е, че Джоджи се адаптира бързо. Много се радвам, че толкова бързо си намери работа. В тази криза си е и късмет.

Марси,
Голяма мъка е за дребосъците, когато имат сополки. Дано при Ая бързо да минават. Случайно гледах Ро по ТВ. Много ми хареса, супер свежа и позитивна. Хубава игра направи.

Звездичкова, анбибиан,

Честити ходещи крачета на Яна и Коколино  Hug На много хубави места да ви отведат.
Анибибиан, радвам се, че Яна е добре. Станалото станало, дано не се повтаря повече.

Hariela,
Видях снимките ви в албумчето - големи хубавици  Hug А Софи ще дойде голяма кокетка, от сега е с лакирани нокти  Crazy

Петкова, dessy encheva,
Калта вече е магнит за нас. Ивайло се запътва само към площадките с най-много кал Laughing За да е пълно щастието, после отиваме към най-близкото "езеро" да си измием ботушките, при което няколко майки в потрес ни гледаха как газим и скачаме в локвите. И аз като Петкова не съм нападнала сайтовете, но определено трябва да си създам навици да нося дрехи за преобличане.

Тони77, Смехоранка,
И ние ходим на музика, но в Естествени идеи. Става голяма веселба, но последните пъти се събираха по 20-25деца и още толкова майки и беше направо лудница. Вкъщи пускам на Ивайло различни песнички и той си ги познава и прави движенията от Бебешката музика   Laughing
Много се ядосвам и на някои родители, като доведат кихащите и кашлящи деца.

Да ви питам нещо - как си тръгвате от детските площадки? Ние на няколко пъти огласяхме парка. Опитвам се да му отвлека вниманието, да ходим да храним гълъбчетата и прочие, но това дете такъв глас вади  ooooh! На мен ми става супер смешно, още повече като видя майките как се обръщат да ни гледат  Mr. Green

Въпрос  за памперс съдържанието:
Скрит текст:
Ориентировъчно до каква възраст е нормално да има цели, несмлени храни? Повечето от вас вече не пасират, а стомахчетата им успяват ли да преработят хранат? И другото, което ме притеснява, е става ли по-кашеста консистенция, когато например ядат броколи, овесени ядки?

Лека вечер от мен  Hug Времето и утре ще е слънчево и топло, така че ще изкараме деня навън.

# 123
fifi_0421 със солети слизаме от люлката, със солети се качваме в количката и със солети си тръгваме от парка, иначе не й давам солети  Mr. Green затова забравя всичко и грабва солетата  Mr. Green
Днес врътнахме една обиколка на парка хванати за ръчички и аз дърпах на заден ход количката подире ни. Надявам се скоро да почнем да ходим в парка без количката, ама ще трябва да връзвам солетата на корда като стръв и да я подмятам пред Яна като дойде време да се прибираме. Joy

fifi_0421 кой ще гледа Ивайло като се върнеш на работа? Има вероятност и аз да се върна на работа април или юни (там някъде) и от сега умувам какво ще правим, баба ли ще викаме, на занималня ли ще се даваме или на частна детска градина, за държавна надали ще ни огрее  Sad

# 124
Ох, милсех да лягам, но ме провокира постът на Анбибиан - мила, защо е това мислене, защо изхождаш от губеща позиция, защо да не ви огрее за държавна градина?! Напоследък може би чета много такива книги и съм по-чувствителна на тази тема, но на човек му се случва не това, което иска, а това което мисли. Т,е ако мислиш, че няма да ви приемат, ами наистина няма да ви приемат. Човек сам твори света си, сам определя живота си. Мисли позитивно, Джоджи го приеха от 70 други деца на жребия, повярвай и ти в късмета ви  Peace
Тони, би трябвало да може да смениш титуляра, ако не успяваш обаче попитай в обратната връзка как става, защото може чисто технически да е проблемът.
Фифи, желая ви мнооооого сняг и слънце, че да почернееш  Hug Преди като бях ученичка и зимната ваканция ходех на ски училище и после много се кефих като тръгнех пак на училище и всички забелязваха тена ми  Laughing
Тони, Джоджи яде по 5-10минути, но той и затова сигурно хапва макс.по 190 г Simple Smile
Днес беше много добре на градинката, даже като отидох да го взема ми казаха да изчакам, защото ядял супа Simple Smile Заигравал се, поплаквал, после пак се заигравал. Като го взех беше пушка. Ходихме в парка и час и половина овърша люлките, пързулките и събра слънчице  Heart Eyes

# 125
  • София
Добро утро!
Аз да се похваля, като новософиянка, вчера за първи път посетих националната библиотека  Mr. Green Там едни "лелички" се разхождаха и разпореждаха като стари васалки, отне ми час и половина да се справя с регистрите и 30 мин да ми дадат най - накрая откритите книги.  И след два часа успях да отида на работа с цели 10 копирани листа за поправка на реферат  Mr. Green
Флучия, чудесно е че малкия бързо се адаптира в яслата! Но и ти ми се струваш много спокойна, не си паника като мен. Като спомена за лигавник, и аз такова нещо не ползвах, но откакто ходи на градина  Елии сама си вади от шкафа и ми носи да и го слагам, а по някога настоява и за 2-3 едновременно...
Тони, ние имаме хипопотамче, Елица с него проходи, не спираше да го бута навсякъде където иска да отиде, явно се чувстваше по сигурна с него. Мъкнехме го и по площадките оказа се здраво, а е и много лекичко. И сега от време на време играе с него. Дръжката не му се регулира.
Не се притеснявай за Кали, когато е готова сама ще се пусне, после няма да можеш да я спреш.
cvm, много е кофти това схващане, дано вече си по - добре, че вероятно е и болезнено, аз съм имала многократни проблеми с гърба от нерв и е страшно болезнено, и дано скоро си върнеш спокойствието и свекито да си събере куфарите. Хубава е помощта, ама до време  Peace
Мира, струва ми се че Дани е най - запаленото кърмаче от октомврийчетата  Mr. Green Елче в последно време хваща цицата сеедно ще се кърми, но така си заспива, само си я държи без да суче  Laughing
Отивам да простирам.
Хубав ден от мен!

# 126
Чук-чук...кой е тук Laughing
От близо месец може да се каже ,че се наспах-Плами заспа снощи в 19 часа и ние я последвахме с нагласата,че към 1-2 часа ще играем ...но така се  Shockedкато видях часовника да показва 8 часа сутринта PraynigВсеки ден да е така...

Много болести ни нападнаха-първо мм,после баткото и накрая аз и Плами,но милата стигна и до АБ,колкото и да не ми се искаше.И си го пиеше с кеф,сама си отваряше устата.Баткото пък беше първа смяна на училище,докато го заведа и нахраня Плами и да изчистя и подреда малко и трябва да ходя да го взимам.записахме го и на сортни танци и съвсем ми окъся времето.Втората смяна  е по -добре.Децата нахранени,къщата оправена и имам време и за форума.

Мислех си навън през телефона да ви следя,но моето дяволче не ме оставя за секунда ,на дружките ми децата си играят покрай нас а моето обикаля целия парк,който хич не е малък и то не да върви ами направо бяга.Днес ще си търся някаква малка чанта кросбоди ,че моята сигурно има 10 кила и не мога да бягам Joy

Честито ходещи крачета на Яна и Коколински
fifi_0421 със солети слизаме от люлката, със солети се качваме в количката и със солети си тръгваме от парка, иначе не й давам солети  Mr. Green затова забравя всичко и грабва солетата  Mr. Green И ние сме така
Днес врътнахме една обиколка на парка хванати за ръчички и аз дърпах на заден ход количката подире ни. Надявам се скоро да почнем да ходим в парка без количката, ама ще трябва да връзвам солетата на корда като стръв и да я подмятам пред Яна като дойде време да се прибираме. Joy
А това е идея,ще пробвам още днес hahaha

Съни,Марси да оздравяват и вашите дечица.
ООО,Марси имаш да черпиш.Честито ново возило,дано е по-икономично PeaceИ за редложението за работа,а за сватбата и аз бих се кандидатирала за бебегледачка Mr. Green

Флучия,кога се върна на работа,кога се адатира Джоджи-браво,браво,че и супичка си хапва.Аз все се каня да ходя да подавам документи и все отлагам. CryМи много ми е дивичка...

Тони,лами яде максимум 10 минути  задължително в столчето за хранене.Беше 8,500 на година и 3 месец и 77см,но сега пак сигурно е 8 кг,много ослабна тия дни докато беше болна беше изцяло на АМ,друго не искаше.

Фифи,благородно ти завиждам...искам пак на ски

# 127
  • Sofia
Здравейте, момичета-кокичета!
Успях да ви изчета.

Честити ходещи крачета на Коколинчо!   bouquet  Hug Все на хубави места да го водят.

Тони, скоро и ти ще ни се похвалиш за Кали, че е проходила. Не се притеснявай.  Hug Ама наистина бавно се храните. Елиза яде 10-15 мин. и ако случайно се позабави, аз започвам да губя търпение. А ТМ явно се е усетил, щом изчистил, закуска приготвил.  Simple Smile

Флучия, много хубаво че Джоджи така добре приема яслата. И Софи така беше, но си мисля че Лизи ще си поплаква, защото е много по-привързана към мен. Ще видим на есен.

Иветка, дано скоро не се разболявате.  Hug

Съни, как е Бобчето? Ради, а вие как сте?

Ннннн, Фифи, благодаря ви за милите думи.  Hug  Hug Определено София ми е голяма кипра, но гледам че малкото се гизди още от сега, май добре се учи от кака си.  Grinning

Фифи, аз все още намирам непреработена храна в гърнето. Примерно маслинките, доматките излизат така, както съм й ги дала. За царевицата всички знаем.  Grinning След блоколито не съм забелязала каква е консистенцията, но след овесените ядки е нормално да е малко по-кашесто.

Ставам да се приготвяме за излизане, че и двете само ме дърпат.

# 128
  • Варна
Привет! Свърших някой друга задача, сега да вдигна крака.  Mr. Green Тъй като се заех с попълването на данъчна декларация, във връзка с ползване на облекчение за млади семейства, да напомня на всички, които имат ипотечен кредит и отговарят на условията, да се възползват. Има време, ама то както има така и бързо минава, та така..  Wink
Фифи и аз мисля, че е нормално някой храни да разхлабват. То и при нас, възрастните се случва, така че си е в реда на нещата. За несмлените храни - при нас си ги има. Особено царевичката, както каза Хариелка.  Peace Засега не сме имали проблеми с тръгването от площадката, решавам и тръгвам. Виж обаче да не отидем и да я подминем, не може.  Laughing
Иветка ама много перипети много нещо. Как успяхте цялото семейство да се разболеете... ?! Хубаво е, че вече сте добре и дано вече ви подминават болести и сие.
Криси и на мен така ми се струва...  Blush Викаш цяло приключение в тая библиотека.  Laughing Ние също сме от неползващите лигавници, чак на моменти съм се замисляла, как ще го научат в последствие, ама ти ме успокои.  Hug То май в ясли и градини всичко става по-лесно. Като гледат едно от друго и готово.  Mr. Green
cvm наскоро си мислех за теб. Викам си изгуби се някъде. А то какво било.  Sad Добре, че е имало кой да помага. Пази се, пък другото ще се нареди.

# 129
Здравейте до като ми втасва тестото да се разпиша  Grinning
Дарина спи и използвам момента да замеся една пита за довечера , че ме мързи да слизам за хляб  Mr. Green а и свеки си играе с нея и се занимава пък аз си върша домакинската работа и така всичко ми върви не се изнервям , че не смогвам  Wink
Тони от силна простуда съм го получила само дето не знам къде се простудих така  newsm78 бях на системи инжекции лекарства през устата , сега още ме боли и се пазя не вдигам тежко и т.н. ама голяма беля ми отвори  ooooh! Аз ако съм на твое место ще оставям Кали на свекърва ти без да е питам  hahaha давам е и казвам кога ще дойда да си е взема  Mr. Green

Фифи Дарина от площадката си тръгва без проблем , но щом влезем във входа и почва да плаче  ooooh! в асансьора вече тропа с крак , ама аз не и се връзвам много да си плаче  Embarassed
Флучия чудесно е че Джорджи така добре приема яслата аз съм в потрес какво ме чака, ако Дарина е приемат ,Катето много плачеше на ясла ама много  Confused
Тестото ми е готово за сега толкова отивам да меся  Mr. Green

# 130
Пека ябълки и навсякъде мирише приятно. Докато ги чакам, ям шоколадови бонбони.  Mr. Green

Флучия, да не би да четеш Силата на подсъзнанието ли как беше точно - една малка черна книжчица  Simple Smile Аз се опитах, не издържах до края, но оттогава обръщам внимание на положителните нагласи и реалните резултати и за себе си мога да кажа, че това са пълни глупости  Mr. Green, също така мога и да кажа, че има хора, за които не са пълни глупости, но на тях в природата им е да са положителни, винаги са били и излъчването им е друго, те са свежи, енергични, добронамерени - или поне те оставят с такова впечатление. Също така когато става въпрос за болест, наистина има значение положителното мислене, но за неща, които не зависят изцяло от теб е добре да имаш реална оценка на нещата. Аз дори мисля, че черногледството ми в някое случаи доста ми помага, както и като ви се оплача Mr. Green Ето например като се оплаках за различното отношение на свекърите към децата и сега изведнъж всичко се промени. Спахме в тях за няколко дни, докато правихме ремонт в коридора, и те се влюбиха в Стела. И което е най-забележително - не толкова свеки ми прави впечатление, защото тя сама се усещаше и се опитваше да прикрие и себе си и дядото, но особено много ме учудва свекър ми - както бях писала, Ники е кръстен на него. Той наистина се влюби в Стела, независимо от моята наивност и техните завидни актьорски умения - вижда се, че това е любов, много й се радва, все иска да я вземе и да я занимава с нещо, гледа я с обич и нежност. А аз си представях как след няколко години децата не си говорят, всички сме скарани, дори не искам да описвам какво беше родила главата ми. Но не смятам да спра с черногледството си нито за секунда, сигурна съм, че отусна ли се за малко, доволна от видяното, всичко може да се развали, ще бъда нащрек. И друго съм забелязала - похваля ли се с нещо и - веднага нещо ми идва отгоре  Mr. Green От тук нататък само мисля да хленчя  hahaha

Марси, дано е само един този сопол  Hug

Ивета, свм  Hug

Цеца, ето още едно оплакване, което се повлия - и двете деца сега хапват - пу-пу-пу-пу-пу  Mr. Green Ники не яде никакви боклуци, разбира се с изключение на едно шоколадово яйце на ден или нещо друго малко и шоколадово - но то обикновено е на голям интервал между две не-яденета. С лъжицата също не го гоня, той си стои на масата и аз го уговарям, оставяла съм го на негово решение да не яде и да си легне гладен, но то е за моя сметка - в 2 или 3 през нощта ставам да правя макарони и дори пиле с ориз съм готвила, защото ние сме изяли вечерята напр. Като добавим едно 5 до 15 будения на Стела за същата тази нощ и ми идва в повече, особено ако има възможност да огладнеят едновременно  Mr. Green Иначе причината за неяденето при него е, че не хаби енергия, когато не ходи на занималня. Но този месец вече ходи и още вчера показа как може да огладнее като вълк в най-неподходящия момент. Бяхме на РД на неговата първа любов, която вече не ходи в занималнята и първо, беше странно, че ни се обадиха, ние не се познаваме с родителите й, знаем се, де и освен това те са много над нас, ако мога така да се изразя и ми беше много притеснено. Още от първата минута Ники огласи ресторанта - че е гладен, че иска на масата за големите, малките бяха отделно, на втората - Искам тортааа, на третата - Искам тортаааааааааааа, на четвъртата - Искам тортаааааааааааааааа - и така, докато не им поднесоха сандвичите  Embarassed ooooh! ooooh! ooooh! Умрях от срам, взех го преди следобдната закуска в занималнята и вкъщи въобще не предположих, че може да е гладен, а РД беше от 17.30.

# 131
Здравейте момичета
Тиези два дни времето е екстра и ние сме почти по цял ден на вън. Вчера докато грахчолан спинка на слънце и аз се припичах с удоволствие. Вече нямам търпение да идва пролетта, че да сме съвсем по цял ден навън. Ей сега се прибираме, че нещо по-хладничко е днес, но пък след час и малко излизаме да си вземем кака и отиваме на гости при една нейна пиятелка да си поиграят. Те са в съседния блок та ни е много удобно. Имат си и едно кученце та и за Кокич ще има занимавка.  Mr. Green
Много благодаря за прекрасните пожелания относно ходещите краченца на Грахи.  Hug За прощъпулника ще поизчакаме, че нали се прави като проходи хубаво детето, та сигурно ще е след около месец. Но обезателно ще споделя какво си е избрал Писанчо.  Grinning
Гледам повечето вече се замисляте за отбиване. На мен ми се ще по-дълго и активно да се кърмим. Все се чудя как да го прелъжа да е по-начесто, че разреди ли и веднага количествата отиват на кино. И като се събуди два пъти през нощта да суче ми е кеффффф. Много ми се ще да изкараме до 2 годинки, а тайно се надявам и до 3 да стигнем  Mr. Green ама надали да ме огрее, Коколинчо не е страстно сукалче и въпреки че винаги суче като му предложа много се разсейва и бързо пуска, пък и почти никога не си търси сам.
Зелда, дано скоро да се похвалиш с ядящи гарджета. Че е голяма мъка като не ядат децата.
Флучия, браво и на двама ви. Дано все така хубаво да ви се подреждат нещата. За яслата за съжаление и мен са ме налегнали тъмни мисли като анбибиан.  Confused Прегледах в яслите около нас листа на чакащите и като гледам колко деца са с по 9 и певече точки и колко ще са броя на приетите....и явно трябва чудо да стане, че да ни вземат. в най-желаната от мен ясла май ще пуснат само 16 места за набор 2011, Грахчо е 50-ти номер....сещаш се за какво иде реч.  Cry За другите положението не е по-различно.
Тони, хайде скоро и ти да се похвалиш със самостоятелно ходещи крачета.  Grinning Много ме изкефи как си го подредила ТМ. Ама железни нерви имаш, аз не бих го изтраяла час и половина, и ако после е мазало ще има да пере дрехи на ръка и да чисти. Коки яде за около 10-тина минути, започне ли да блее приключваме с яденето.
Марси, бързо оздравяване на Айчето!  Hug
Деси, ха дано по-бързо да излезе кътника и да мине и хремата. уффф, тия зъби могат да са голям зор. А за дрешките и аз не се втелясвам. Да се цапа, ще си ходи кален  Naughty Със Зои носехме дрешки за преобличане, но само ако не самокри, изпусне памперса или нещо такова. Иначе си ходеше мърлява и изобщо не ми пукаше. Аз и с 20 чифта дехи да изляза тя за 10 минути можеше да ги омаже и 20-те, все преобличаш и то все мърляво. Така че отдавна претръпнах.  Mr. Green
cvm, ама голям зор си брала. Дано повече да не се повтаря.
Фифи, ще се подредят нещата с бабите. Дай си време да свикнеш и не се самообвинявай, нормално е да се притесняваш, първото сериозноотделяне от детето си е изпитание.  Hug Едно време със Зори между 2 и 4 години целият Западен парк ни разбираше, че си тръгваме.  Mr. Green А за храната, при Зори някъде между 1.5 и 2 г. консистенцията все повече започваше да е преработена и да не си личи какво точно излиза, вече около 2-та година се разпознаваха само стандартните репери като царевица и динени семки.
Крисанка, първият сблъсък с Народната библиотека винаги е приключение и гоямо мотаене. Ако ще ходиш често там имай предвид, че за изпълнение на поръчката си се чака стандартно 30-40 минути, но пък можеш да си запазиш книгите за следващите няколко дни и да не ги връщаш. Като отидеш си ги взимаш директно, ако трябват други си ги поръчваш и така докато дойдат си вършиш работа по запазените.
Ивета, ама много болести са ви нападнали наистина. Дано да нямате повече такива перипетии.

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 15:47 от Zvezdichkova

# 132
  • София
Здравейте, момичета!
Не съм ви чела и няма да се включа по темите, но ми попадна това и искам да го споделя с вас :
http://www.purvite7.bg/actual/view/3480/bezplatni_profilaktichni … hnata_shiyka.html

# 133
anbibian,
Бабите ще идват да го гледат. Бях писала преди време, че се притеснявам, че искат да се редуват и не знам как ще го понесе той. А на мен ми е допълнително свито, защото ще трябва да живеем реално две семейства в двустаен апартамент (майка ми и баща ми, или свекърите).
Опцията ясла въобще не я разглеждам заради алергията. Единствено мисля да проуча въпроса с полудневните занимални и да водим Ивайло сутрин, а бабите да го вземат на обяд. След това да го нахранят и той да спи. Но още не съм търсила.

# 134
  • Куциндрел
Добро утро.
Марс, бързо оздравяване на Ая. Hug
Зелда, дано има ефект оплакването. Аз казах, че нямам опит със злояди деца и винаги теориите излеждат много добре, докато не тръгнеш да ги прилагаш, отделно и акъл отсртани лесно се дава. Дано скоро малкте проядат. Hug
Звездичкова, а аз се чудя как да отбия Йоан, още му е рано, защото сега му растат кътниците, но е доста суклив, по цяла вечер суче, а като съм вкъщи, идва доста често да си сукне. Всеки с дерта си. Confused

Малее, Йоан пак е във фаза неспане. А това мен много ме изнервя и си го изкарвам на всички. Трябва да поработя връз мене си. Иначе е много палав и общителен, пу-пу-пу, когато не е крив за спане или ядене е голямо удоволствие да си играеш с него. Сега клати дупе на музикалните канали, голям е майтап, а и свързва муз. канали с мен и щом ме види започва да танцува. hahaha hahaha hahaha Нямам никакво време за него и много ме е яд, но пък това е живота.  Rolling Eyes

Лек ден ви желая. Hug

Общи условия

Активация на акаунт