Математически турнири - 20

• 87 978
  • 799
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Моят син пък твърди, че при задачата с котката, имало в условието  "ако месеца е 30 дни" Rolling Eyes, въпреки, че изрично е написан декември.

# 721
Видях, че се обсъждат отговорите и задачите за 2,3 и 4 клас, а някой да има информация за тези на 7-8 клас? Май няма много явили се тази година? Thinking И ако все пак някой има отговорите и задачите, чи съм много благодарна, ако ги прати на лични или на имейл, който ще дам на ЛС.  Wink
Най-накрая някой да попита за 7 клас,  имам задачите, синът ми е убеден и в решенията си. Но нямам нерви аз да ги проверявам. Ако искаш, на лични ми изпрати мейла си, ще ти сканирам задачите.  Peace
А за 3-4 клас - толкова се изписа!!! Моята щерка е болна, детето до 17 задача си ги е решило без грешка и после - тотална боза. Но се радвам, че с малки крачки върви по пътя на батко си.

Може ли задачите за 7-8 клас на ЛС или и-мейл?  Simple Smile

# 722
Искам да Ви разкажа как ОУ"Елин Пелин" -Бургас провали днешното състезание. На листите със задачите, които раздали на децата повечето от картинките не били отпечатани, само условието на задачите и отговорите. Децата започнали да се оплакват на квесторите  и някъде по средата на определеното време за състезанието започнали да раздават по един лист с добре отпечатани картини на стая. И този лист започнал да минава от дете на дете. Естествено времето не стигнало за всички деца. Някои от квесторите започнали да чертаят картинките на дъската, но в една стая има представители на различни класове и естествено и за това не стигнало времето. Обадих се на СМБ в Бургас, за да попитам какво се прави в такава ситуация и те ми отговориха, че не могат да направят нищо, т.е. децата да пият по една студена вода и да чакат следващото състезание догодина, за да имат шанс да се борят за националния кръг. Естествено училището не можело да бъде санкционирано. Аз отидох при заместник директора на "Елин Пелин" и поисках да ми върнат таксата за участие на детето ми. Но бих искала все пак някой да си понесе отговорността. Мисля в понеделник да се оплача и в РИО Бургас, макар че незнам дали ще има някаква полза. Съжалявам за дългия пост, но съм страшно възмутена. Такова нещо ни се случва за първи път. И двете ми деца участват редовно в най-различни състезания в различни училища и досега всичко е било наред.

За жалост ситуацията с недобре отпечатани картинки се случи и в у-ще" Гоце Делчев" гр.Петрич.

Но пък тук, квесторите въобще не са потърсили някакъв начин да поправят тази грешка и са отговорили на синът ми" не ни интересува , оправяй се"............
Крайно съм възмутена и се чудя дали да пиша и аз оплакване.

# 723
Търся задачите за 5-6 клас, а предлагам за 2 клас  Grinning khv@abv.bg или на лични

# 724
  • София
И там, зарчето с 6 в единия край, в другия е с 1, не с 2.
Та въпросът ми е - възможно ли е да е печатна грешка и на част от листата да е имало 6 и 2, на други - 6 и 1?
Колкото повече деца попитаме, толкова по-ясно ще стане.  Peace

Не знам за задачите, но "теорията" на заровете казва, че сборът на цифрите на две срещуположни страни винаги е 7. Т.е. срещу шестица винаги има единица, срещу петица двойка и срещу четворка тройка. Картинка, на която срещу 6 стои 2 е грешна поначало.
Грешката е моя.  Embarassed Става дума за домино. Но въпросът остава.

Аз виждам 6 и 2.
Сега му погледнах в черновата и е нарисувал 6 и 2.
Сега погледнах внимателно черновата. При първи опит и моят син е направил 5 връзки и е писал 6 и 2. При втория е объркал плочката и задачата. Пиша, за да не се подведе някой от предишния ми пост.

# 725
И аз се включвам с молба за задачите за 5-6 кл., ако някой може на лични да ми ги изпрати...!

NPMG
http://npmg.org/wp-content/uploads/2013/03/EK2013-NPMG-rezults.pdf

Браво на НПМГ, вярно че са малко участвалите дечица,  но пък все по-добро впечатление ми прави поддръжката на сайта. Следващия път ще се явим там Peace

Бланките там бяха под всякаква критика. Ксерокса им явно е много зле. Задачата с ягодите детето 15 мин се е чудило кое е ягода и кое слива ... а и не само на нея... Имайте в пред вид това, когато се записвате там

Това май е ново пет:

"За националния кръг се предлагат учениците ,  които са в по - горния клас на съответната група и на областния кръг са получили най - много точки или най - много 5  точки по - малко от максимално получения брой точки в тази група в съответния район ,  както и учениците ,  които са в по - долния клас на съответната група и на областния кръг са получили най - много точки 3 или най - много 10  точки по - малко от максимално получения брой точки в тази група в съответния район."

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … -2013_kenguru.pdf

Т.е. в София за шести клас (примерно) за национален кръг ще се класират по няколко деца с по 150 и 145 точки, а от Ловеч – едно дете със 130 (следващото е със 115 точки)   newsm78

Това е направо безумие.  Sick  Не е редно - на фона на останалите европейски страни участнички - как ще се покажем ние - с най-добрата или най-късметлийската извадка...

Да заявим своето негативно отношение и да направим нещо. Не може такава подигравка.

# 726
Цитат
Това е направо безумие.  Sick  Не е редно - на фона на останалите европейски страни участнички - как ще се покажем ние - с най-добрата или най-късметлийската извадка...

Да заявим своето негативно отношение и да направим нещо. Не може такава подигравка.

Първо, няма да стане така, май вече се съгласихме за това. Второ, няма къде да се показваме. Националният кръг на ЕК си е нашенско изобретение, а международното съглашение е само за един кръг. Неслучайно и форматът на националния кръг е твърде различен, по-скоро тип олимпиада. Не знам дали друга държава има национален кръг, но и да има то си е тяхно самостоятелно решение.

# 727
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Цитат

Първо, няма да стане така, май вече се съгласихме за това. Второ, няма къде да се показваме. Националният кръг на ЕК си е нашенско изобретение, а международното съглашение е само за един кръг. Неслучайно и форматът на националния кръг е твърде различен, по-скоро тип олимпиада. Не знам дали друга държава има национален кръг, но и да има то си е тяхно самостоятелно решение.
Мисля, че в Русия няма, но пък какви тежки предварителни кръгове има......

# 728
http://smb-sliven.seliminski.com/kangaroo.html

За Сливен класирането, ако някой се интересува Simple Smile

# 729
  • България Сливен
Катя (Сливен), благодаря ти! Ако знаеш само каква радост донесе у дома! 3-то място!  bouquet

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 00:05 от wiara

# 730
  • Карлово
Къде търсите класирането за ЕК за Пловдив? Стр. на СМБ е с актуална новина от 2010 г.

# 731
Здравейте ако може някой да ми изпрати на лични задачите за първи клас от състезанието. Благодаря предварително

# 732
Къде търсите класирането за ЕК за Пловдив? Стр. на СМБ е с актуална новина от 2010 г.

http://www.omg-bg.com/
http://www.riobg.com/start.php?RIO_NUMBER=16
По принцип тук, но не ги чакай скоро.

# 733
  • София
Извинявам се,  ако може някой да ми изпрати на лични задачите за първи клас от състезанието. Много благодаря предварително.

# 734

Общи условия

Активация на акаунт