Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 290
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 420
Чела съм я, Рокси. Не одобрявам. За мен "западният" подход е хуманен - а хуманизмът е изстрадан продукт на столетия войни, размисъл и философия. Другият е... примитивен. Ако и да води до резултати, смятам, че посоката на развитие на човечеството е една.
 В какъв смисъл не одобряваш? Аз изобщо не я разбирам като теб ( явно). Хуманизмът няма нищо общо ( пък не е като да кажеш, че на изток са нямали хилядолетия войни, размисъл и фолософия, но не е по темата).
За друго повдигнах въпроса или поне аз друго разбрах от книгата. Западното в нея го асоциирам с постигането на цел- добър живот или поне такъв с приемливо съотношение между труд/постижения. А източното - с вярата че си добър в нещо и трябва с много труд да го откриеш и развиеш ( т.е. път, а не цел).
Методите са подробности в случая.

# 421
Нешка беше подложена на огромен психологически натиск. Hе само публиката, и партията  с голямо П беше разглезена от успехите на момичетата и те просто се приемаха за даденост. Шампионска титла беше задължително да е българска, на отдeлните уреди - също, и в ансамбъла. Имаше огромно очакване, момичетата бяха любимки на всички, съответно и партията проумя, че те имат страхотно въздействие и пожела да ги използва за своите си цели. На Нешка й се спускаше отгоре план - колко златни медала да се спечелят. Поне в последните години на ерата "Нешка", в които за нейно нещастие се появи и Бианка, това беше така. Невероятен натиск отгоре над Нешка, който тя, за да изпълни спуснатия план, можеше само като предаде надолу по веригата натиска. Та затова и цялата работа излезе от контрол.

Иначе гимнастика без натоварване и тренировки до откат няма никъде - ни на север, ни на юг. Tе затова на олимпиадите толкова много китайци печелят, щото личността на спортиста за нищо я нямат и всеки треньор е Нешка на квадрат.

# 422
  • град-държава
а кой е казал, че споделените в темата лични опити са точно от талантливи хора? Защото може и да не са! логически погледнато, талантливите са малко, а повечето са неталантливи. От това следва, че извадката на неталантливите, което ще дадат личен пример, ще  е значително по-голяма в сравнение с извадката от талантливите. Количеството на изказалите се тук хора не е извадка от тези с 99-те процента талант, а тези с 99-те процента труд. Нищо лично към никого, просто си упражнявам логиката и статистиката.  Simple Smile

Бих ти казала какво да направиш с логиката си, ама не струва да отварям работа на модореторите.
Ти коя беше и чии таланти оцени в живота си, защото аз моите оценки съм си ги получила от тези, до които някога едва ли и ще имаш шанс да се докоснеш, и същите тези са ми скъсали, както и на осталите обучаващи се с мен, задника от бач... и съм се реализирала в това, което правя - творя и живея като артист в България и това е постигнато с много труд, лишения, компромиси и т.н. благодарение, на които съм развила таланта си... и да пак ще повторя по-голямата част от хората са талантливи, а не обратното.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 14:20 от ahasver

# 423
Ами те и времената си бяха такива. Всичко ставаше на всяка цена. Толкова задължителни неща имаше, че и досега не мога да се отърся от това вечно преследващо ме чувство на дълг.
Мъжът ми ми е разказвал, как учителят му по физическо го е щипел по сланинките от яд, че не може да изпълни както трябва някакво упражнение и го е обиждал. Хем мъжът ми не е имал амбиции да става спортист, камо ли шампион. След като някакъв треторазряден даскал по физическо си е позволявал да се държи по този начин, защо пък Нешка да остане по-назад в наказателните методи.
Една друга позата разправяше как учителят по физическо казвал на майка й: "Другарко, дъщеря Ви е отпусната като тесто." Сега на фона на толкова време й е смешно, ама тогава предполагам как се е чувствала майка й да говорят така за най-милото й.

# 424
Тук Лили ми се струва доста по- откровена, отколкото в интервюто по повод книгата на Бианка.
...
Че тя казва същите неща, които казва и Бианка!

# 425
  • София
а кой е казал, че споделените в темата лични опити са точно от талантливи хора? Защото може и да не са! логически погледнато, талантливите са малко, а повечето са неталантливи. От това следва, че извадката на неталантливите, което ще дадат личен пример, ще  е значително по-голяма в сравнение с извадката от талантливите. Количеството на изказалите се тук хора не е извадка от тези с 99-те процента талант, а тези с 99-те процента труд. Нищо лично към никого, просто си упражнявам логиката и статистиката.  Simple Smile

Бих ти казала какво да направиш с логиката си, ама не струва да отварям работа на модореторите.
Ти коя беше и чии таланти оцени в живота си, защото аз моите оценки съм си ги получила от тези, до които някога едва ли и ще имаш шанс да се докоснеш, и същите тези са ми скъсали, както и на осталите обучаващи се с мен, задниците от бач... и съм се реализирала в това, което правя - творя и живея като артист в България и това е постигнато с много труд, лишения, компромиси и т.н. благодарение, на които съм развила таланта си... и да пак ще повторя по-голямата част от хората са талантливи, а не обратното.

И какво точно ще напишеш на модераторите? Че си се припознала  някъде в моите думи, без изрично да съм те посочила? Ми, пробвай, най-много да ме баннат! Белким тоагава се почувстваш по-добре и отмъстена! Компромисите си ги правиш ти, не те карам аз, нали така! От какво си недоволна?

# 426
  • София
В България СЕГА всички са талантливи, особено в областта на изкуството- всички са певици, актриси, художници, кураторки, писатели, танцьори, всички са звезди, много талантливи и успели.

# 427
  • град-държава
Върни се и прочети какво точно съм написала...  Laughing

Именно, избора го прави всеки сам за себе си и ако някой се е чувствал тероризиран е можел да си ходи.
Положения труд не може да компенсира липсата на заложби, но може да развие наличието им до нива, които да сбъднат мечтите и да постигнеш целите си.
Аз няма от какво да бъда недоволна, напротив живея живота, който искам, но това не се е визуализирало от само себе си и няма да се случи на голия факт, че притежаваш определени заложби.

И какво точно ще напишеш на модераторите? Че си се припознала  някъде в моите думи, без изрично да съм те посочила? Ми, пробвай, най-много да ме баннат! Белким тоагава се почувстваш по-добре и отмъстена! Компромисите си ги правиш ти, не те карам аз, нали така! От какво си недоволна?

# 428
  • 221B Baker Street
На Нешка грешките никой не ги оспорва,и тя си ги признава жената и отчита като грешки... Tired
Обаче вече толкова години й се налага да се оправдава в публичното пространство,че е създала поколението на Златните момичета,все едно е най-голямата престъпница в България! ooooh!Цял живот такава отговорност трудно се понася...Ако беше с лабилна психика,щеше да си грабне багажа и да замине за чужбина и както повечето си обвинителки,можеше не една,а двеста книги да напише,през няколко катарзиса да премине и чааак когато открие себе си,да се върне на бял кон и да раздава интервюта наляво и надясно... Mr. GreenА тя,останала,моля ви се тука,и продължила яко да работи и да създава разтърсващи спектакли... ooooh!
Явно,сега е на мода да си жертвата и всеки друг да ти е виновен,но не и ти самата!

# 429
  Да напише, какво лошо има. Даже много интересно ще бъде, сигурна съм, че има много неща за оня период, които си заслужава да излязат на бял свят.

# 430
  • На земята, която е всъщност звезда.
Нешка беше подложена на огромен психологически натиск. Hе само публиката, и партията  с голямо П беше разглезена от успехите на момичетата и те просто се приемаха за даденост. Шампионска титла беше задължително да е българска, на отдeлните уреди - също, и в ансамбъла. Имаше огромно очакване, момичетата бяха любимки на всички, съответно и партията проумя, че те имат страхотно въздействие и пожела да ги използва за своите си цели. На Нешка й се спускаше отгоре план - колко златни медала да се спечелят. Поне в последните години на ерата "Нешка", в които за нейно нещастие се появи и Бианка, това беше така. Невероятен натиск отгоре над Нешка, който тя, за да изпълни спуснатия план, можеше само като предаде надолу по веригата натиска. Та затова и цялата работа излезе от контрол.

И аз си обяснявам ситуацията по сходен начин.  Peace

Честно казано, не обвинявам Нешка за методите й /с оглед на политическата ситуация, разбира се/, но смятам, че граници са били преминати и за това не трябва да се мълчи. Напротив, трябва да се говори, говори, говори, докато всяко чувство на гняв, озлобление и вина у участниците в събитията изчезнат. Затова и смятам, че Бианка има право на "своята"  книга и "своята" истина. Всяко от момичетата е изпитвало на моменти гняв и омраза към треньора /като олицетворение на цялата система, която ги е мачкала/, но докато Нешка е можела да се развика и да си го изкара на тях, те не са имали отдушник и всичко са премълчавали и трупали в себе си. След толкова годинита са се справяли с чувствата си по различен начин, но тези чувства продължават да ги мъчат. А по- чувствителните и незрели няма да намерят спокойствие, докато не изкрещят всичко навън. Предполагам, че, ако Нешка беше намерила сили да инициира разговори, с всяка една от гимнастичките, в които те да разкажат болката си, даже да й се разкрещят, а накрая взаимно да си простят, сега нямаше да четем такива книги.

# 431
  • София
Едва ли въпросните жени ще отиват при вече възрастните си или болни родители и ще им кажат "къде ви е бил умът, че сте позволили така да издевателстват над мен, да ме държат гладна и жадна, да ме навикват и държат в залата до припадък, да ме унижават публично пред другите момичета! Вие сте виновни за това, че сега имам проблеми?". Много е трудно да заявиш такова нещо очи в очи. Дори малтретираните от собствените си родители деца ги оправдават.

Нешка и тя гледа да се оправдае пред семе си, че целта е оправдавала средствата. Изобщо, неприятното за мен в тези истории е, че никой не излиза с някакъв научен урок и по-добър за себе си, а само се научава да обвинява другия и да оправдава себе си по-добре.

# 432
  • 221B Baker Street
С всичките си гимнастички надали ще е възможно,но с тези,които са тук,в Бг,са си казали всичко,каквото са имали да си казват - това са тяхни думи. PeaceМисля,че в интервюто за 24 часа беше,Нешка казва - Ние в художествената гимнастика сме така - караме се,бием се,но когато стане въпрос за работа,заравяме томахавките и запрятаме ръкави.

Цитат
Много е трудно да заявиш такова нещо очи в очи.

Наистина,по-лесно е да напишеш книга и да обиколиш медиите... Tired

# 433
Изкарахте ги едни малтретирани душици, а нещата имаха и друга страна. Тези момичета, както и всички успели тогава спортисти си живееха, като принцове и принцеси особено на фона на стандарта на 99% от  хората. Още малко и мъченици ще ги изкарате.

# 434
  • София-в сърцата на моите деца
Изкарахте ги едни малтретирани душици, а нещата имаха и друга страна. Тези момичета, както и всички успели тогава спортисти си живееха, като принцове и принцеси особено на фона на стандарта на 99% от  хората. Още малко и мъченици ще ги изкарате.
Имаха и коли и апартаменти на тази възраст,което беше и немислимо за много от нас. Peace..

Общи условия

Активация на акаунт