Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 596
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Перник
При нас засега не е точно "веранда", а по-скоро "тераска", но мисля, че в бъдеще, като съборим старата къща, ще стане "веранда", а че ще има и друг кът за сядане в двора, това е сигурно.

Я кажете, някой ходи ли на "Строителната седмица"? Че ние бяхме решили да ходим, но се отказахме в последния момент  Confused

# 481
Привет момичета

Амели програмата на която работи ММ е Home Design Software - Home Designer Suite 8 3D
Ние имаме една голяма веранда  и горе голям балкон, по мое мнение много големи. Цяла неделя сме си играли с разпределението на къщата. Кухнята много ме затрудни и още я мисля и гледам кухненски разпределения.
Амели според мен Калитко е права - трябва да си много наясно какво къде можеш да буташ от стените преди да започнеш с разпределението.
SvetlaK ние имаме веранда, но 7 кв според мен е много, не знам още го мислим. Отгоре се получава също толкова голям балкон. ММ ги мисли да са дървени, аз обаче не съм съгласна. Дървени ще са много скъпи и трудни за поддръжка, не искам дървен балкон. Искам го на бетонна плоча, а за красота ще сложим дървен парапет.

# 482
Момичета имам следният въпрос - в първият проект покрива ни беше 4 скатен, сега обаче ще е 7 скатен ( квадратурата остава същата). Вероятно ще е по-скъп? Как се формира цената на покрива? Дали е по-добре да се обърнем за изграждане на покрива към фирма специализирана само за това ? Моля ветераните за съвет  Praynig
SvetlaK - оферираната ни цена е от строителна фирма със съвсем не евтини цени, в нея влиза и архитектурният план. Искахме го да защото мислехме да строим с тях, но по-късно получихме по-изгодни предложения. Тяхната цена я смятам като таван, вътре съм ги карала да включат доста по-скъпи материали, макар, че не е смятана с тухли поротерм, но пък с дървена дограма, от която май за съжаление ще се откажем по финансови причини.
А не ми се иска...

# 483
  • Някъде Там
Chuby ще се радвам ако ми кажеш, може и на лични колко ви излиза горе-долу офертата на кв.м. (до ключ ли е, и влиза ли покрива). Ако може Simple Smile

# 484
  • София

Chuby, защо сте сменили идеята за покрива?
И четирискатен не е евтин, да знаеш. За повече- сама се досещаш.
Цената на покрива- спрямо заложеното изпълнение, дебелина на греди, дължина на стрехи, сложност, квадратура....много са Peace

# 485
SvetlaK цената е до ключ с арх план без отоплението с 4 скатен покрив.

# 486
Здравейте момичета!
Много изчетох !Браво за хубавата темичка Simple Smile
На нас ни предстой строеж
Още сме в самото начало
Интересувам се горе долу колко вървят цените за проектиране на къща?(с онези 9 папки вкл. дето се подават в общината за разрешение за строеж)
И горе долу груб строеж как вървят цените тази година Simple Smile

# 487
SvetlaK цената е до ключ с арх план без отоплението с 4 скатен покрив.

искам да питам това цената 70 000 евро за 130кв..... с изкопни работи ли е...с папки, с архитект, с конструктор, с технически...и всички малки детайли .... до + ключ

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 15:09 от nikoljiv

# 488
Nikoljiv едва ли има цена, в която да са включени всички детайли. Но тази включва и проекта с всички папки без геоложки доклад, вертикална планировка
Ние така или иначе само я ползваме за база. Няма да имаме мазе, а северен склад. Мазето е много скъпо, а един северен склад върши същата работа.
Решихме склада да е 9 кв, което според мен е ок.
Продължавам да се мъча с кухнята. Както и да ги въртя разположенията не ми харесва и ми се струва нефункционално. Дали сме визата и скиците на архитекта да видим какво ще измъдри. Спряхме се на трима архитекти - с един вече имахме среща, каза че ще ни даде цена след като види визата и скицата, два дни ни вест, ни кост. С другите двама имаме среща другата седмица и ще кажа каква е там хавата.

# 489
Здравейте, може ли да ми кажете геодезиста и геолога заедно с архитекта ли вървят? И някой беше писал че архитекта подготвя някакви 9 папки, така ли е? И за колко време горе долу? Какви са тези 9 папки?  Shocked Ако някой има архитект от който е доволен ( или не ) може ли на ЛС. И колко горе долу взима архитекта( като в цената включени ли са геология и геодезия ). Мерси Simple Smile

Аз съм доволна и от геодезистите, и от архитекта (за сега). От различни фирми са, но се похвалиха взаимно, след като вече ги бях избрала.

Може ли на ЛС и на мен   bouquet

# 490
# 491
  • Някъде Там
dreamhouse много благодаря. Аз точно таква съм си харесала с пергола и дървен под, но архитектката държи да е под-бетон и горе покрив-това да е верандата и да е пред входната врата за изглед на къщата. А и тези перголи може да ги махнеш предполагам. Като идеш да живееш в къщата ще видиш къде е най-удобно да се сложи веранда и слагаш, а не да ти е заложено в проект. Поне аз така си мисля  newsm78
За архитект цените вървят 10-15 Е кв..м. Като на нас за 120 кв.м. искат 3600лв без геодезия, като самата къща няма чупки и т.н., т.е. най-елементарната.
за грубия строеж цени и аз само проучвам Simple Smile  за сега. Не знам на стройко има ли строителни фирми?

# 492
Chuby ...Да това с мазето идва скъпичко и ние сме се замислили за този вариант без мазе!
Ние сме планирали на 2 етажа по 80кв.
Знам че и самото копаене си е големи средства /и фундамента/-Някой може ли да даде ориентир за старта на строежа
 Rolling Eyes

# 493
rumi_alex Simple Smile Chuby
Благодаря много за инфото   bouquet

# 494
За ползата от верандата- зависи изцяло от екстериора. Моята е голяма и абсолютно безполезна!/както и всичките ни тераси, всъщност/. И друг път съм казвала - само палмите си подреждам по нея. Обаче - няма как да си представя фасада без нея и всички тераси. И да - от 6-ти май до края на октомври сме навън.
За покрива - в общия случай е доста голяма част от сумата за целия груб строеж. Ако е по-разчупен - още по-голяма. Ведно с основите - доста повече от половината. Все пак, калитко да каже по-точно. Може и да греша.
Ние също нямаме мазе - имаме склад и таван. И "барака" на двора /иска ми се да я нарека работилница, ама, пусто мъжът ми хич не е по майсторенето  Mr. Green/. Не ми липсва изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт