Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 556
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Привет от мен   bouquet Не съм писала от година сигурно.Влизам да задам няколко въпроса и да кажа до къде сме стигнали  Peace
Та значи след 3 години от както живеем в новата къща-сега измазахме  Joy Обикновена варова мазилка на някои места и изолация на други.Правихме на парчета,защото ще правим облицовка с фасадни тухли после  Wink
И първи въпрос,някой от вас дали е правил външна облицовка на цяла стена по този начин и някакви съвети?
Второто развитие е и започването на довършителните работи по втория етаж.Бяхме го оставили на мазилка,дограма и греди.И през тези 3 години беше място за простиране на дрехи и събиране на багажи  Whistling
Затворихме тавана с гипсокартон и започнахме разделянето на помещенията-2 спални и баня  Wink
Като най-много бързаме за детската стая,че очакваме номер 2 да се появи август и спалнята на първия етаж е толкова малка,а общото помещение хол + кухня са се превърнали в Дисниленд   Joy
Във въпросната детска стая,която е 18 кв,-скосен таван с ниска част 1,70 има да се слага циментова замазка ,после подова настилка,най-вероятно ламинат и врата  Grinning
Втори въпрос,точно за циментовата замазка,ако не бяха тръбите за парното,които минават по пода,вероятно можехме да се разминем без нея и да слагаме директно ламинат и да спестим някой лев.Чудим се,ако слагаме дюшеме на скара,което се вдига науж малко-ще може ли да минем без замазката и дали има смисъл,защото дюшемето всъщност е по-скъпо и няма финансова изгода.Права ли съм или греша?

Поздравления за всички напреднали .  bouquet
Видях снимки от къщата на Meggysan  newsm10 smile3501 и много завиждам на декоративните тухличи вътре,направо ги обожавам,ако мога по себе си ще налепя.Голям фен съм   bouquet

# 601
привет - благодаря ви много за отговорите
сега се връщам от обикаляне на фирми за котли, определено надделява пелетите, като видим и конкретни цени ще пиша
3 кв ще е малката баня на долният етаж за гости - реално е тоалетна, мивка и душ, на вторият етаж ще има  баня 6 кв. ( ММ настоява за 5 кв, още спорим)
Архитекта каза, че стълбището трябва да е 1.2 м , за да може спокойно да се качват мебели и т.н.
Долният етаж + верандата и навеса за колата, няма да има реален гараж, а само навес, затворен отзад ще бъде не повече от 90 кв, ММ няма да отстъпи нито крачка, защото му остават 320 кв за двор и той преживява тежко всеки отстъпен кв в полза на къщата. Изобщо целият екшън е , за да живеем в планината и да си сади зеленчуци и т.н. ( ММ е телец и е напълно смахнат на тема садене, в къщи от лозата на село направи 35 литра вино на балкона, между другото стана страхотно вино).
Опасявам се, че накрая ще осъмна в едно сглобяемо бунгало насред парцела, обградена от домати, чушки и какво ли не... Joy Joy Joy Чак и дини иска да сади #Crazy

Теди определено архитекта е човека, който ще ви провери отстоянията. Можете и вие да си ги проверите в общината също. До колкото съм запозната имате процент застрояване, можете да строите само в него, като в него влизат всички постройки в парцела ( къща, гараж, барбекю, беседка, барака и тн)
Добре дошла  Hug

Хах, дини едва ли ще станат край София, ама какви чушки и домати стават... Аз това от магазина не го ям, то не става за ядене.

# 602
Ние се пробвахме с дини, но не ги гледахме, бяхме ги оставили, а лятото беше сухо. В крайна сметка имаше една малка диня. Но за само хвърлено семе и няколко пъти оплевено толкоз  Embarassed

Чушки, домати, ткчички, моркови, спанак.... ягоди (аз не съм им голям фен, но децата....

В тази връзка вчера се реших да взема салата и децата слава богу не пожелаха да ядат. Сутринта мъжа ми каза всеки път щом посегне към домат или салата, която не е откъсната от градината да му се карам. Много го боля корема. Аз ядох малко, а и по принцип не съм с особено чувствителен стмах...

Иначе acid, според мен с дюшеме/естествен паркет ще е по-добре, но не знам доколко може замазката да се изпусне... Не съм голяма разбирачка.

Това с хралупата не се бях сетила  Mr. Green Ще го пусна като идея. Хем после ще има малко за запълване, когато решат, че са големи и си пречат  Crazy

# 603
Много ви благодаря за отговорите! Ясно ми е, че архитекта ще каже, но исках да ззнам предварително, че да не стане така да дадем сума пари за прехвърляне и ит.н. и накрая да се окаже, че не можем да строим. Сега ще потърся в нета дали ще намеря нещо по въпроса.

А за "хралупата" между детските стаи - и аз искам да има, но още сме мнооооого далеч от този "пробле"  Laughing

# 604
Теди консултирайте се - така е най-добре.
Да питам нещо така по странично - как ви се отрази строежа? Да си кажа честно откакто взехме земята, направо съм готова на палатка да се преселя там.  newsm41
Уж работя, работя, а в главата ми все къщата - кое, как , защо...Дебна в работата всяка свободна минута да се заровя я във форум за строеж, я да зяпам къщи, я да мисля за разпределението...
С мъж ми само за това говорим, даже уикендите обикаляме по Икея и разглеждаме и мислим разпределения.
Така обсебващо ли беше и при вас? Или го прекалявам с вживяването?  smile3517

# 605
  • густо майна Филибето
Ооо, да! Точно толкова обсебващо Grinning Особено за мен.
Благодаря за похвалите  bouquet
Нещо, което е много важно за думатиту - имате ли подземна вода там? (кладенец, сонда)
Ей, страшен мъж бе! Вино от грозде на балкона! Бравоооо!!!!

# 606
  • София
Chuby, ние взехме парцела, бутнахме старата къща за 3 дни и......ами ходехме си всяка неделя да си обикаляме празното място Mr. Green
Обсебващо е, разбира се!

# 607
  • Някъде Там
Да се включа и аз Simple Smile Много е обсебващо и ние само това коментираме.
Ние решихме да сме в къщички тип контейнер но ти ги сглобяват на място. Ще пиша като стигнем до някакво развитие Simple Smile

# 608
Привет на всички  Hug
Как сте? Имаме среща с още един архитект живот и здраве в четвърт и ще кажа как вървим. Ние още чистим идейният проект, все нови идеи имаме  Laughing
Сега се води следният спор - да има ли дрешник, колко да е голям и къде да седи?
Ето и моята идея - искам от спалнята ни да се влиза в дрешника, като разбира се в спалнята да няма гардероби, само шкаф за бельо примерно. Готова съм да смаля спалнята ако се наложи, ММ твърди, че един дрешник трябва да е поне 4 -5 кв , за да може да се нарече така. Ако имаме спалня 12 кв +5 кв дрешник това прави 17 кв. ММ не вярва в дрешниците, обаче аз - да.  Mr. Green
Вие как мислите, колко трябва да е голям един дрешник и къде трябва да седи?
 newsm78 newsm78 newsm78

# 609
  • Перник
Chuby, ние постигнахме споразумение по въпроса за дрешника - вграден гардероб  Simple Smile На мъжът ми не му трябвало нищо повече от сегашния ни гардероб. На мен обаче той ми е крайно недостатъчен. И така, спалнята ни е 20,55 кв.м., заедно с вградения гардероб. Мъжът ми държи да вкара вътре и сегашния, ама ще видим тая работа  Twisted Evil

# 610
  • Софето
Ние ще го правим така, влизаш в спалнята, от спалнята в дрешника (10кв), от дрешника в банята. Така е в нашата спалня при свекърва ми, изпробван е този вариант, защото често им гостуваме, за нас точно така е много удобно и така ще си го направим. Аз пък не искам голяма баня, но ММ държи да е голяма, с вана, с душ. Пак от опит при свекърва ми, в нашата баня ваната не е ползвана нито веднъж за 6год., само децата редовно си правят джакузи парти в тяхна баня, та ми се искаше само в детските бани да има вани.

# 611
ММ твърди , че понеже в дрешника дрехите са открити щели да се прашат един вид, подмолна борба води в името на бъдещите си домати  Laughing ( Любпзнателна, подземна вода при нас няма, при съседите са били сонда чак на 100 м е излязла вода, но ние ще сме с пречиствателна станция, ММ и хидрофор ще прави да събира дъждовна вода за поливане, абе изобщо... но черитата се раждат много на балкона, посадил ги е в едни големи саксии и според екселската му таблица е набрал за миналата година 5 кг, та можеш да си представиш там какво ще е чудо)
На нас ни остават едни 3 кв никакво помещение, ни за дрешник става, ни за нищо. Искам дрешник и сега го обмислям - ако махна един квадрат от банята и два квадрата от спалнята - ето ти дрешник. Mr. Green Примерно...според вас има ли нужда от 6 кв баня, като и 5 кв са си ок според мен?

# 612
И аз да докладвам Simple Smile
Пуснахме проекта по пътеката.Минахме през ВИК , след ден ,два  ще се ходи и в енергото и ще чакам първата копка.Най-вероятно това ще стане през октомври по моите изчисления.

Да кажа и за дрешниците.Малко ме хваща страх от такива квадрати за дрешник. Имам чувството,че ако имам дрешник 8-10 квадрата, освен дрехите ще влязат и много други ненужни неща на топло и ще настане голям хаос.Това според мен, иначе всеки си знае нуждите.

# 613
Каква е разликата между дрешник и гардероб. За какво ви е стая за дрехи? Аз не разбирам смисъла от дрешник, особено ако се отнема от стаята. Моля тези, които имат или искат дрешници да си кажат доводите спрямо обикновен гардероб, за да добия представа, защото си мисля, че аз не схващам идеята. Thinking

# 614
  • Перник
ММ твърди , че понеже в дрешника дрехите са открити щели да се прашат един вид, подмолна борба води в името на бъдещите си домати  Laughing ( Любпзнателна, подземна вода при нас няма, при съседите са били сонда чак на 100 м е излязла вода, но ние ще сме с пречиствателна станция, ММ и хидрофор ще прави да събира дъждовна вода за поливане, абе изобщо... но черитата се раждат много на балкона, посадил ги е в едни големи саксии и според екселската му таблица е набрал за миналата година 5 кг, та можеш да си представиш там какво ще е чудо)
На нас ни остават едни 3 кв никакво помещение, ни за дрешник става, ни за нищо. Искам дрешник и сега го обмислям - ако махна един квадрат от банята и два квадрата от спалнята - ето ти дрешник. Mr. Green Примерно...според вас има ли нужда от 6 кв баня, като и 5 кв са си ок според мен?

И нашата баня се получи  голяма - 7,28 кв.м., а дори не смятам да слагаме вана  Thinking
Чери домати и аз отглеждам в саксии, раждат доста. Я кажи твоя мъж тази година купи ли си семенца вече, че аз не мога да намеря - само за големи домати намирам  Confused

БебОле, за мен лично "обикновения гардероб" е недостатъчен като пространство  Peace

Общи условия

Активация на акаунт