Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 626
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе
Пречиствателна имаме в проект за мръсната вода, тя после става само за поливане, не за пиене.

Ей, ама като се обади познат и веднага от ЕОН цъфнаха. Преди когато си подадохме надлежно молба, никой не се заинтересува даже. Сега веднага днес дойдоха и казаха, че може да ни пуснат ток. Simple Smile. Стискайте палци все пак всичко да се нареди.

# 196
Ей, ама като се обади познат и веднага от ЕОН цъфнаха. Преди когато си подадохме надлежно молба, никой не се заинтересува даже. Сега веднага днес дойдоха и казаха, че може да ни пуснат ток. Simple Smile. Стискайте палци все пак всичко да се нареди.
Стискаме  Grinning
 Аз като обсъждахте рушветите си мислех да напиша, че ако ми се наложи и имам познат, връзки или възможност да бутна колкото искат.. им ги давам само да не ми спъват работата..знам че така не е редно и затова така са научени, но ако ще си спестя време и пари .. съм склонна да ползвам и тези средства.Ама като видях , че повечето сте против и си викам , я да си мълча да не ме почнат мен  Joy

С познат винаги е по-лесно във всяка сфера. Браво Меги, дано се разреши и този проблем.Успех  Praynig

# 197
Ей, ама като се обади познат и веднага от ЕОН цъфнаха...
. .. съм склонна да ползвам и тези средства.Ама като видях , че повечето сте против и си викам , я да си мълча да не ме почнат мен  JoyС познат винаги е по-лесно във всяка сфера....
Аз пък нищо, ама нищо лошо не виждам. Не говоря за искан подкуп, или насила даван такъв за съществени или не- такива нарушения.. Винаги може да се направи мааалък компромис със Закона. Днес отивам в КАТ за златен талон. Нося си всички нужни според мен документи - книжка, талон, на колата документи, ама нямам лична карта. Ми не можело, нищо, че отговарям на условията. Ами казах къде работя, с какво работно време - по-дълго от тяхното, те са на другия край на града, няма как да ида до тях, помолих се, стана - нарушиха си разпоредбата.
Извинявам се за спама, ама кво пък толкова да използваш познати?! Ми и чиновниците са живи хора. Кой недоспал, кой недо****л, що пък да си чупи кефа, като закона не го кара, заради някой..../Знам, че цинично звуча за 1-ви път в тази тема, но съм напушена от друга.... Mr. Green/

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 21:41 от Гретел

# 198
katia13 , първото което ми изкара гугъл...ето прочети как става и какви са норматиативните уредби, контрола и т.н.. Peace
Можеш да видиш за всяко едно ВиК.:
http://www.vik-pernik.eu/eco.html

Гретел, книжката е документ, който също потвърждава самоличността-"(5) (Нова - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Български лични документи по смисъла на този закон са:
1. документи за самоличност;
2. свидетелство за управление на моторно превозно средство;
3. документи за пребиваване."
http://lex.bg/laws/ldoc/2134424576
....просто са се направили на интересни Twisted Evil

# 199
....просто са се направили на интересни Twisted Evil[/color]
Тя беше необходима за банката, в която трябва внеса таксата от 2 лева и стотинки.....Във всяка банка, като внасяш, искат лична карта, което ме довежда до истерия. Което също е безумно, според мен. Аз ДАВАМ пари, не искам. Що се касае за такси държавни. Ся, ако искам да приведа 1 милион на някой, естествено, че ще ми искат документ. Поради това плащам почти всичко през интернет. А, нека ми искат нещо си. Това си беше откровен спам, простете.
Но смятам, че е твърде смело да си мислим, че можем да просъществуваме без което и да е от ЕРД, или ВиК такива......Алтернативи паралелни- да, но изцяло да ги отсвирим - Thinking

# 200
В банката също можеш да се легитимираш с шофьорска книжка, паспорт Simple Smile Всичко това касиерките го знаят отлично, но защо пък да не си придават важност Simple Smile))  И да удряш на молба, демек да оставиш поне левче горница Simple Smile)) За жеста!  Mr. Green Че се е смилила над теб  #2gunfire
      На златния ми талон се порадвах точно два месеца  Laughing Докато не ми припомниха, че карам автомобил, а не хвърча на метла  doh
           За да ми е цялостно оспамването - ето го БАШ МАЙСТОРА! Дали има големи разлики между 1970 г. и сега?  newsm62
          http://www.youtube.com/watch?v=_LiexYmgr6I

# 201
  • Пловдив
Стискайте палци все пак всичко да се нареди.
Меги, дай боже  Grinning /сега покрай цялостното недоволство от ЕРП-тата, може да са станали по-отзивчиви  Wink/

# 202
  • Някъде Там
Здравейте, имам следния въпрос: купихме земята, как да процедирам за ВИК и Енерго: какво ми трябва - предварителен договор от тях? И на тях аккви документи да ми го изкарат - нотариален акт ли само или и виза? мерси   bouquet  bouquet

# 203
  • Пловдив
Здравейте, имам следния въпрос: купихме земята, как да процедирам за ВИК и Енерго: какво ми трябва - предварителен договор от тях? И на тях аккви документи да ми го изкарат - нотариален акт ли само или и виза? мерси   bouquet  bouquet
Подават се и на двете места Заявление за проучване на възможност за присъединяване /съответно към ВиК- мрежата, или към електро-разпределителната мрежа/ - това са стандартни бланки, могат да се свалят от сайтовете на съответните дружества. Там  са описани необходимите документи - нотариален акт и виза за проектиране. За енергото - вписвате и необходимата ви мощност. Естествено - при подаване заплащате и съответната такса за проучване  Simple Smile.
Стандартният срок за отговор е 1 месец, след това ви се предлага да подпишете предварителен договор, в който са описани конкретните условия за присъединяване. Тези предварителни договори после се прилагат към проекта, който внасяте в общината.

# 204
  • Русе
Стискайте палци все пак всичко да се нареди.
Меги, дай боже  Grinning /сега покрай цялостното недоволство от ЕРП-тата, може да са станали по-отзивчиви  Wink/

Май, май има нещо вярно. Мъжът ми като звънял през деня няколко пъти да пита кога ще пуснат тока, били изключително любезни, чак той се изненадал. Сигурно по цял ден им звънят и ги псуват  Laughing.

# 205
  • густо майна Филибето
 И EVN са станали много любезни, обещали до 8 месеца да сложат траф за махалата, естествено в частен имот, въпреки, че общинската мера до нас е голяма. Обаче не разбрах от луната ли ще го мъкнат този траф, че им трябват 8 месеца ooooh!

Аз и не бързам толкова, защото ако има ток и вода всички наоколо ще се юрнат да строят, а сега е толкова тихо, че чувам ударите на сърцето си Simple Smile

Да ви отклоня малко от темата - като любител на средиземноморския стил, вижте каква алтернатива открих, за съжаление не е в България http://www.stone-creations-france-usa.com/stpanels.html -Това спестява долния ред керемиди, осигурява водонепропускливост и намаля теглото.
В България продават едни битумни плоскости, които са направени с такава цел, или по-скоро да се намали наклона на покрива въпреки турските керемиди, но долния ред си го има, защото са черни. http://www.comfort.bg/bg/%ED%EE%E2%E8%ED%E8/view/5354.html

# 206
# 207
  • Пловдив
Пак не бях разбрала ,че има нова тема и сега ви четох повече от час-много сте писали.При нас нещата са в тотален застой,даже и не мисля проекти вече,защото ме сполетяха по-важни и неотложни дела .
Скрит текст:
трябва да осигурим обитатели на детските стаи,и докато не сполучим, никакво идване в БГ
Г-жа Великолепна ,иде ми да изям   сладурската Офелия Simple Smile.
Светле ,с тебе бяхме на един етап-идеен,и ме кефи как напредвате.Като сте готови с новия проек ,ако е възможно го пусни да видим промените.
Все повече почвам да се стрясквам с този ток и вода,че и ние не сме го пуснали за проучване още... newsm78

# 208
katia13 , първото което ми изкара гугъл...ето прочети как става и какви са норматиативните уредби, контрола и т.н.. Peace
..

Благодаря   bouquet

# 209
  • густо майна Филибето

Ах, какви цени за палатка Joy

Общи условия

Активация на акаунт