Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 585
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 1 078
Бе тикнах се тук-там, не мога да си спомня в кой от разделите ни седи тая тема. Жива и здрава да си!  Laughing

# 76
  • Мнения: 7
Дитсън, тортата с пиратите и кораба е страхотна! Темата на предизвикателството беше етно.
Мечо Пух, отново страхотни торти, особено тази с ветрилото!
Ти-ри-ри-рам, много ми хареса снежко! Angra Birds са ми слабост, добре са се получили, само тортата има малко целулит..
Сансил, радвам се, че отново има нещо от теб, страшно много ми харесва! Изчистена и стилна, както винаги!
Ванче, сноубордиста е върховен с каска или без Grinning Заканила съм се на френската селска торта, като я направя ще докладва, благодаря за рецептата!
Пепи, много сладурски торти!
Очаквам с нетърпение предизвикателството! Тоя път, ако котка не ми мине пътя  fingerscrossed съм на линия, че миналия така и не се престраших!

# 77
  • Мнения: 3 861
Здравейте  Hug Айде и аз в новата тема. Въпросче : момичета в/у какво покритие точите фондан . Аз точа в/у дървена маса , лепи много  ooooh! слагам нишесте на поразия и пак лепи ( кората на масата , а не самото тесто )  : smile3555 и реших че е от дървената маса . На мушама дали пак ще лепи


Точи си спокойно върху мушама с малко нишесте отдолу.
Освен това проблемът ти е в консистенцията на тестото щом толкова лепи, а не в повърхността. Върху каквото и да точиш, ако тестото ти е меко и лепкава ще се лепи и тегли.

# 78
  • Мнения: 1 965
Заканила съм се на френската селска торта, като я направя ще докладва, благодаря за рецептата!
Не съм очарована от резултата, да знаеш. Не попива добре и стои малко жилаво. Имах 7 палачинки, които мислех да замразя, но ги изядохме така. Замразих само 1  за проба. Като за палачинки само е уникално, с някакво сладко, добре, или като палачинки с пълнеж от квасена сметана и свежи боровинки беше супер, но за торта, се разочаровах много. Може би ако се залее само с квасената сметана, без добавката от бита, вероятно ще попие по-добре, но не съм пробвала.  Замразената палачинка се размрази много добре , и не промени вкуса. Като рецепта за палачинки, вкъщи се обяви за новия любим десерт. Даже тази събота и неделя ще им правя пак.

# 79
  • Мнения: 7
Заканила съм се на френската селска торта, като я направя ще докладва, благодаря за рецептата!
Не съм очарована от резултата, да знаеш. Не попива добре и стои малко жилаво. Имах 7 палачинки, които мислех да замразя, но ги изядохме така. Замразих само 1  за проба. Като за палачинки само е уникално, с някакво сладко, добре, или като палачинки с пълнеж от квасена сметана и свежи боровинки беше супер, но за торта, се разочаровах много.

Мислиш ли, че заради пърженето остава жилаво,  да се пробвам да ги изпека.. newsm78 абе ще умувам, но пак ще докладвам  Hug а оригиналната рецепта от къде е ?

# 80
  • София
  • Мнения: 1 078
Не знам за каква оригинална рецепта говорите, но в темата за френска селска торта съм описала историята й. Това си е медовик с мед и сода на котлона където се правят, пекат се за малко време разточени тънко, нищо не се пържи, а кремът е заквасена сметана със захар.

# 81
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Не знам за каква оригинална рецепта говорите, но в темата за френска селска торта съм описала историята й. Това си е медовик с мед и сода на котлона където се правят, пекат се за малко време разточени тънко, нищо не се пържи, а кремът е заквасена сметана със захар.

И аз така го правя. Имам си рецепта донесена от Русия (нали 9 години съм живяла там, та ми беше една от любимите торти)

# 82
  • Мнения: 1 965
Мислиш ли, че заради пърженето остава жилаво,  да се пробвам да ги изпека.. newsm78 абе ще умувам, но пак ще докладвам  Hug а оригиналната рецепта от къде е ?
Със сигурност, въпреки че, капка масло не слагах в тигана. То, по оригиналната рецепта се пекат. И аз все съм ги пекла, като са ми трябвали. В този случай, увеличих млякото за да стане рядко за пържене. Оригиналната рецепта никой на тоя свят не знае коя е. Аз ползвам 2 рецепти. Тази на сладкарница КАНЕЯ, която сами те бяха дали в отделната тема за Френска селска торта. Иначе, аз от години ползвам една стара 30 годишна рецепта.
Изтрила съм снимката с рецептата, но ще я кача пак. Коментирали сме я много пъти. Няма голяма разлика, просто в рецептата на Канея има прясно мляко.
Свещичкова, знам че не се пържи. Явно си пропуснала експеримента ми, описан в края на предишната тема.  Mr. Green  ЕТО ТУК

# 83
  • Мнения: 1 352
Заканила съм се на френската селска торта, като я направя ще докладва, благодаря за рецептата!
Не съм очарована от резултата, да знаеш. Не попива добре и стои малко жилаво. Имах 7 палачинки, които мислех да замразя, но ги изядохме така. Замразих само 1  за проба. Като за палачинки само е уникално, с някакво сладко, добре, или като палачинки с пълнеж от квасена сметана и свежи боровинки беше супер, но за торта, се разочаровах много. Може би ако се залее само с квасената сметана, без добавката от бита, вероятно ще попие по-добре, но не съм пробвала.  Замразената палачинка се размрази много добре , и не промени вкуса. Като рецепта за палачинки, вкъщи се обяви за новия любим десерт. Даже тази събота и неделя ще им правя пак.


Още като прочетох рецептата ми мина същото през акъла, ама малко ме беше страх да ти кажа, че нали си лоша  Mr. Green. Това си е чист медовик. Само веднъж правих и никога, ама никога повече няма да повторя, колкото и прекрасни отзиви да чета за нея. Най-сухата и безвкусна торта, която съм яла през живота си. Ето снимка, то си личи:

# 84
  • Мнения: 7
Благодаря  Ванче,   bouquet

# 85
  • София
  • Мнения: 621
Marieta останала си с това впечатление заради количеството крем. Опитай пак, но с два-три пъти повече крем  Peace Тортата е много хубава.

# 86
  • Мнения: 1 352
 Аз спазих точно рецептата, ето тази:
http://ellyganova.blogspot.nl/2012/06/blog-post.html

Разбирам, наистина е малко крема, но и самите блатове нямаха никакъв вкус. Те дори не бяха и сладки, все едно ядеш от онези най-обикновените бисквити, това е точното описание за вкуса на блата.

Може би не съм намерила хубава рецепта, защото всички твърдят, че тази торта е много вкусна. Може би в далечно бъдеще пак бих я пробвала.

# 87
  • Мнения: 1 965
Мноу ЯСно! Ама, вече никой не иска да ми се шашка.
Само веднъж правих и никога, ама никога повече няма да повторя, колкото и прекрасни отзиви да чета за нея. Най-сухата и безвкусна торта, която съм яла през живота си. Ето снимка, то си личи:
Много бъркаш! Тортата е уникално сочна. Просто и товите кори са станали дебели като моите а и крема ти е малко, както вече е казала Бадем. Но, всичко  си е въпрос на вкус все пак

# 88
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

Още като прочетох рецептата ми мина същото през акъла, ама малко ме беше страх да ти кажа, че нали си лоша  Mr. Green. Това си е чист медовик. Само веднъж правих и никога, ама никога повече няма да повторя, колкото и прекрасни отзиви да чета за нея. Най-сухата и безвкусна торта, която съм яла през живота си. Ето снимка, то си личи:


Блатовете ти са прекалено дебели и сметаната ти е малко.


# 89
  • София
  • Мнения: 1 078
Оригиналната рецепта АЗ знам коя е, т.к. самата история за така наречената френска селска е измислена от убития собственик на Пчела. А тези, които са я правели за него, са я донесли от Русия и си е въпросния медовик. Тоест точно тази рецепта се е използвала за направата, иначе са десетки. Ако не ви мързи, прочетете, че ме мързи да я пиша пак. Познавам лично хората, присъствали на ИЗМИСЛЯНЕТО на названието френска селска за по-тежко звучене. Туй то.

Общи условия

Активация на акаунт