Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 726
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
mamaeli8000страхотна торта и страхотни снимки,а детайлите са перфектни   chef
bibilyana за първа торта си е направо върхът-Браво!!!
ВЪПРОС аз с моята пуста 3D маратонка-ама как се ориентирате за броя на парчетата?Аз бях обещала да е 20парчета,обаче много ме съмнява-винаги ме е страх,че няма да стигне и сега се чудя да се захващам ли с някоя малка допълнителна тортичка?!?!?!Мерих я даже ама така не знам ще може ли да ме ориентира някой ще излязат ли 20бройки. Торта с форма на маратонка дълга 32,5см   широка според извивките между 9 и 12см    в най-високата си част където се пада глезена е 10см в предната над пръстите-9см,но като поизрежа малко за наклона там и поиздълбая,там където по принцип се обуват обувките....-не знам май повече от 14 парчета няма да излезнат

# 301
  • Бургас/Пз
bibilyana я сподели с каква пудра захар прави това тесто , че да я избягваме . Аз някъде из форума бях чела че '' крина "е гадна , много е едро смляна и няма стопяване (в което и сама се убедих , защото вече я бях ползвала ) а тази на "биосет"с розовичка опаковка  е много по фина. Такаааа .... моят опит спира до тук . Затова чета и питам , за да знам с коя е най - добре да се работи  
А днес голямо издирване на тази глюкоза ( в тоя Несебър нищо няма ) само разни медове .  Явно това ще се купува .

Ако ти се чете, тук съм обяснила моя опит с това тесто на Димитрана, тъй като правя основно само него и съм пробвала почти всички видове пудра захар, които съм намерила в Бургас Simple Smile Категорично с Крината нищо не се получава.

МамаЕли, страхотна торта, смърфовете са супер, а за гъбата нямам думи!
Блуай, супер са тортите, особено тази за майка ти! Появявай се по-честичко насам !
Пашик, много хубав шах е станал, само малко ъглите висят, но може и от снимката да е  Peace
Радост, мисля, че няма пречка да излязат 20 парчета - ако се режат по 1.5см дебели , бе за де разрязва по средата самата маратонка .
Ако широчината й е 10см, а може и повече да е ще ти се получи парче 10/10/1.5см , което ако си го представиш хич не е малко. Друг вариант за резане е да я разрежеш през средата на две половини и после да отрежеш 10 парчета , които по 2 стават 20бр и ще са с размери 10/височина/ 5 широчина и 3 дебелина, което също е добре Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 22:50 от ani_d

# 302
С калпава пудра захар нищо не става , ей . Аз тука съм вземала по-евтина ...чак ММФ се прецаква . В Бг масово Илчовската ползват  Grinning
 Пък аз снощи се събудих от кошмар , трябваше в Бг торта да правя   Mr. Green .Като ви чета с тези пудри и чудесии  Laughing . Не че не се пробвах като си бях Май месец ...определено си иска добри продукти .

# 303
  • Vaudreuil Canada
Пък аз снощи се събудих от кошмар , трябваше в Бг торта да правя   Mr. Green

Ще ме умориш от смях с тоя ти кошмар ... как го измисли  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 304
Ани, нали не казваш,че всичките тея прекрасни торти са с правен фондан? След като видях и на Мечо Пух тортите взех да се дивя напаво как успявате с такъв фондан...

# 305
  • Sofia
Пък аз снощи се събудих от кошмар , трябваше в Бг торта да правя   Mr. Green .Като ви чета с тези пудри и чудесии  Laughing . Не че не се пробвах като си бях Май месец ...определено си иска добри продукти .

Време ти е пак да дойдеш, ще ти подарим сметана и чувал пудра та да се отървеш от кошмарите си!  Mr. Green

От 5 страници имам чувството, че само за пудра захар си говорите, за мелнички и за усложнения в живота.  Mr. Green Споделиха си хората опита, че в БГ качествената пудра с която можете да си приготвите домашен фондан е тази на Илчовски, не виждам причина да минете през всички марки пудра, да изхвърлите сума продукти, за да стигнете и вие до този извод. Това с мелничката, чак ми е трудно да си го представя, честно.
Тестото на Димитрана е наистина страхотно като му хванеш цаката, пудра никога не съм пресявала, слагам я директно от пакета, рецептата също не съм сигурна до колко я спазвам тъй като глюкозата много ме мързи да я меря и за 2 дози слагам 1 цяло бурканче глюкоза, което се води 400гр, но то е с все буркана и капачката, оставям си го да престои, после си го премесвам с малко глицерин и нишесте и става чудно тесто почти като старото пико.  Mr. Green

# 306
Абсолютно съм съгласна с Вал, но явно човек трябва да си строши главата, за да разбере  Mr. Green
Рая, ами то направо си е кошмар Simple Smile

# 307
  • Sofia
Здравейте момичета! Аз съм начинаеща в тортите, особено в декорираните:) и съм от София. Направих една през ноември с американско захарно тесто Sатin Ice , но в момента не мога да открия от него на пазара, имало проблем с вноса. Много искам да пробвам белгийската захарна паста на Алимко, за която пише, че е най-хубава и вкусна, но ми е непосилно скъпа цялата кофа от 7 кг.. Има ли някой, който да иска да ми продаде 1кг. или пък желаещи да си разделят с мен кофата? Аз бих могла да я купя и да я разделя съвсем точно на ел.везна, ако въобще има желаещи! Казаха ми, че струва 94 лв. кофата, което ще рече 13.50 на кг.

# 308
  • София
Привет,
Любимото ми място е тук при вас, направо ми се пълни душата, като влизам и гледам какви прекрасни торти има в темичката.  Hug
Аз не съм се отчитала с торта не съм правила тази година. Sad Сега чак за 16 имам една и от сега я мисля  Party...
С тази моя работа няма никакво време, не знам вие откъде намирате време за тези красоти, просто шапка ви свалям...
Да се изкажа и аз с скромния си опит - пудра захар на Илчовски е най-добрата за фондан.
Ето една домашна торта, която правих без украса, но пък страхотна на вкус, защото е най-вкусната шоколадова торта  Wink

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 10:04 от .◦♥Toche♥◦.

# 309
Блюто, тортите ти са страхотни. Тази с легото ми е фаворит. Предстои ми торта на тая тема другия месец и направо изтръпвам с тия детайли, но нямам търпение да я захвана. Тортата с китките много ми хареса, но не ми хареса че лъщи.
За пудрата на Илчовски - незнам какъв е процента нишесте, но е факт, че повечето от нас я ползват и всички са безкрайно доволни. С тази пудра правя всичко. Мъфини, бисквитки, блатове / в редките случаи когато се налага/.

Момичета наскоро питах за 3D торта как се офрмя-най-лесно замразена-ОК.Но да питам мога ли след това както не се е доразмразила да измажа с ганаш и да покрия?И като поотпусне възможно ли е да се поразпльока?Мисля за всеки случай да сложа едни желатин в крема.А и тук-затопления желатин на струя го наливам в студения крем и понякога ми става на прцалки,а понякога-не!Къде ли греша?Дано мога да се похваля в петък-събота със снимка на тортата  Laughing
Не те съветвам да мажеш замразена торта. Тя ще кондензира веднага при изваждането и ще започне да ти се пързаля крема, какъвто и да е той. Дори и да измажеш, пак ще остане слой влага, който рискуваш после да ти хлъзне покритието. По-добре замрази тортата на маслен крем и после само коригирай ако се налага. По-късно ще добавя на 1ва стр. едно указание за замразяване и размразяване на торти.

Минавам да си покажа тортата за Рожденния ден на мъжа ми !С фигурите се изложих ,но както ив писах вчера мн ми бяха трудни ,а и никой не помогна с клипче ,аз също не открих та това е резултата
Такива обвинения са адски неприятни и обикновенно създават дразги. Щом никой не ти е помогнал, значи не е намерил. Не съм ти видяла въпроса, иначе щях да ти покажа постъпковите снимки в моя албум. Следващия път, попитай по-рано, за да има време някой да реагира. Тия въпроси отсега за след 10 минути, обикновенно се подминават. Най-лесно беше да погледнеш истински фигури и да помислиш кое как да стане най-лесно. Ако нямаш шах вкъщи, има интернет. Там фигури, колкото искаш. Въпреки това, тортата ти е станала много добре. Като си викнала неволята, си се справила много добре.  Peace
ВЪПРОС аз с моята пуста 3D маратонка-ама как се ориентирате за броя на парчетата?не знам май повече от 14 парчета няма да излезнат
Според мен ще излязат 20 парчета. ТАЗИ МАРАТОНКА нахрани доста народ. Подложката е 30х40. Размерът е горе-долу като на твоята, като чета.
Райче, Райче.... направо ме убиваш! Свиква се с всичко, нали знаеш. Аз си контактувам с една дружка в Чикаго, и постоянно я "съветвам" кое как да направи там. Бърка си някакви неща за вкъщи и направо на китайски си говорим. Тя ми мята някакви снимки на продукти, аз и мятам някакви снимки... и двете се чудим кое какво е и на какво прилича. Тя чете съдържанията на БГ продуктите и си търси заместители, естествено не намира и така се получават едни страхотни диалози. В крайна сметка, тя си бърка някакви бъркочи, които казва че стават. харесала си е една рецепта и си прави нея. Скоро беше тук и и бях направила същата рецепта с наши продукти. Ами, омете 3 парчета торта и каза няма нищо общо с нейната. А, слага уж, същите продукти.  Та, нормално да сънуваш подобни кошмари. По вашите рецепти, представям си какво ще се случи пък тук.  Laughing

От 5 страници имам чувството, че само за пудра захар си говорите, за мелнички и за усложнения в живота.  Mr. Green Споделиха си хората опита, че в БГ качествената пудра с която можете да си приготвите домашен фондан е тази на Илчовски, не виждам причина да минете през всички марки пудра, да изхвърлите сума продукти, за да стигнете и вие до този извод.
Ма, нека пробват бе. Лошо няма. И аз съм си мислела че ще открия топлата вода в началото, като правя напук на всички тук,  ама се научих да не си блъскам рогата в стената напразно.  Нито икономия се прави по този начин, нито качеството на крайния продукт се подобрява. Вярно, от време на време така се измислят нови рецепти, но в някои случаи просто няма смисъл да се гърчиш.
Казаха ми, че струва 94 лв. кофата, което ще рече 13.50 на кг.
Пропуснали са за ти кажат, че има и 10 лв доставка.  Laughing

# 310
  • Бургас/Пз
От 5 страници имам чувството, че само за пудра захар си говорите, за мелнички и за усложнения в живота.  Mr. Green Споделиха си хората опита, че в БГ качествената пудра с която можете да си приготвите домашен фондан е тази на Илчовски, не виждам причина да минете през всички марки пудра, да изхвърлите сума продукти, за да стигнете и вие до този извод. Това с мелничката, чак ми е трудно да си го представя, честно.

Ей в такива моменти ми иде да се откажа да пиша - то пишеш, обясняваш, пускаш линкове, обаче пак - кажете та кажете, ами казахме, ама никой не чува! Та, Вал, явно трябва да изхвърлят някоя друга доза и всичко ще си дойде на мястото Simple Smile

Бибиляна, в началото правех само с домашно тесто, после започнах да пробвам най-различи от готовите - Пико, Ковопсата, Овалете, Сатенайс и каквото има на пазара. За последната торта с дракона, обаче пак си направих Димитранското тесто и скоро май купешко няма да си купя. Може би само за фигурите Simple Smile

Пашик
, тук дежурен по въпроси няма  Peace. Аз витях питането ти, обаче от телефона си нямаше как да ти пратя на Ванчето постъпковите снимки поне малко да се ориентираш, така че място за сърдене няма.

Точе, вкусна тортичка! Peace

# 311
понеже така и така отново сме отворили темата за различните ММ, аз в момента имам 3 различни вариации вкъщи - двете на Ирида съхнеща и несъхнеща и едно холандско  (http://sladkatakushta.com/fondan-i-marcipan/cveten-aromaten-fondan-bjal.html ) - ми то много по-бяло, аз го купих само за проба и едва ли ще повторя понеже е много по-скъпо, ама има ли някой хабер как и коя ММ ще стане (или пък е) толкоз бяла като него, то може би има боя вътре ли, не знам, ама дали правения вкъщи ще стане толкова бял, аз моя го изхвърлих и не мога да сравня....

Благодаря ти много за отговора, Ани   bouquet ако и на мен вземе че ми се получи сигурно и аз няма да купувам вече Simple Smile

# 312
понеже така и така отново сме отворили темата за различните ММ, аз в момента имам 3 различни вариации вкъщи - двете на Ирида съхнеща и несъхнеща и едно холандско  (http://sladkatakushta.com/fondan-i-marcipan/cveten-aromaten-fondan-bjal.html ) - ми то много по-бяло, аз го купих само за проба и едва ли ще повторя понеже е много по-скъпо, ама има ли някой хабер как и коя ММ ще стане (или пък е) толкоз бяла като него, то може би има боя вътре ли, не знам, ама дали правения вкъщи ще стане толкова бял, аз моя го изхвърлих и не мога да сравня....

Брех, и аз такъв фондан купувам, освен бял и оцветен, а и тук цената му е такава, ама в евро. Понякога, обаче ми се напуква, та добавям глицерин. Сега гледах на Мини от вчера - последната - уши ѝ са се понапукали и ще трябва да ги правя наново.

Ще взема и аз да пробвам това тесто на Димитрина и да видя как ще ми се получи... пудрата, която ползвам ми изглежда добре, но пък фондан не съм бъркала от 2 години и като се сетя тогава какъв гърч ми беше и още ми държи влага...

Смърфовата торта е един път! Поздравления!

# 313
От 5 страници имам чувството, че само за пудра захар си говорите, за мелнички и за усложнения в живота.  Mr. Green Споделиха си хората опита, че в БГ качествената пудра с която можете да си приготвите домашен фондан е тази на Илчовски, не виждам причина да минете през всички марки пудра, да изхвърлите сума продукти, за да стигнете и вие до този извод. Това с мелничката, чак ми е трудно да си го представя, честно.

Ей в такива моменти ми иде да се откажа да пиша - то пишеш, обясняваш, пускаш линкове, обаче пак - кажете та кажете, ами казахме, ама никой не чува! Та, Вал, явно трябва да изхвърлят някоя друга доза и всичко ще си дойде на мястото Simple Smile

Ма, нека пробват бе. Лошо няма. И аз съм си мислела че ще открия топлата вода в началото, като правя напук на всички тук,  ама се научих да не си блъскам рогата в стената напразно.  Нито икономия се прави по този начин, нито качеството на крайния продукт се подобрява. Вярно, от време на време така се измислят нови рецепти, но в някои случаи просто няма смисъл да се гърчиш.

Като чета аз почвам да се изнервям, а за момичетата които от по-дълго се занимават с това просто незнам Simple Smile Чакам с нетърпение следващата среща за да се включа в общите поръчки за да я пробвам и аз тая пудра захар, може и да успея да си направя домашно тесто  Laughing

# 314
  • София
мамаели8000, ей така от интерес да те питам без да го сметнеш за заяждане и тук... С каква цел си “минала набързо да метнеш една торта“? Защото тук се образува вакуум без теб, че за последно си минавала преди Коледа да метнеш 25 снимки с бисквитки и спешно се е наложило да наминеш пак? А нещо като коментар не ти ли е минавало на ум да оставиш или смяташ, че не е наложително, щом ти нямаш време да се позадържиш, просто “минаваш набързо и изчезваш“? Има някаква форумска култура – след като искаш да получаваш коментари, трябва и да оставиш такива. Успяла си да похвалиш Бибиляна за нейните торти, но си го направили доста фиктивно, защото момичето е ново и показа най-първата си торта, където се вижда разрязано парче и още една неуспешна по думите й торта. Тогава защо се изказваш без въобще да си направила труда да погледнеш назад? Тук не мислиш ли, че също можеш да получиш критики, които така сложно възприемаш?
Лично аз не слагам тортите си вече пета тема, защото ми е неудобно от момичетата, които не успявам да коментирам, няма защо да си пльоквам тортите за да се хабят и те изказвайкли се по тях. Но всеки тук очаква коментар, слагайки тортата, както правиш и ти. Тогава бъди добра, спазвай неписаните правила, които, всъщност са писани доста тук.
Това вече не го пиша по статуса ти, нали? Пиша го във форума, където има много полезна информация, която всеки би могъл да почерпи без да ангажира сума ти народ около себе си, стига да иска. Но някои искат друг да му свърши работата, а той да мине набързо да си метне тортата и да изчезне по неотложните си задачи.

Общи условия

Активация на акаунт