Ида от древността, отивам в бъдещето - Ямбол тема 23

• 59 978
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Не мисля, че е от някаква верига. И на мен ми беше любопитно как се казва, но на менюто не беше изписано. Приятно беше като изключим музиката, която беше доста висока и не можеш да се чуеш и поговориш нормално с другите от компанията.

# 526
През последните 4-5 години съм в майчинство и от тогава виждам само недостатъците на града. В началото го нямаше и детския кът в парка и беше още по зле. Много ми липсва и свястна сладкарница където да заведа вече порасналите си деца да играят и хапнат торти. Уморих се обикалям Сливен и Бургас през седмица, само и само да мога да ги заведа някъде за тяхно разнообразие. Още малко и ще се връщам на работа, тогава поне от работа в къщи и после пак работа и няма да виждам и чувам колко е зле тоя град.

# 527
А в Сливен къде ходите?
Ресторантът се казва "Панорама". Да не би да почиват в неделя на обед? Много глупаво ще е. Току що отворили и вече почиват

# 528
Аз много харесах Ямбол, чувствам се добре тук, но града наистина е много ограничен от към развитие, сякаш някой нарочно не иска да се развива каквото и да е тук.
Бургас е родния ми град и едва ли някога тук ще се почувствам както се чувствам когато съм там, красив, чист и се развива с невероятни темпове. Циганите си разбраха мястото и не се срещат така спокойно навсякъде както тук. НО...! В Бургас хората са студени, а тук попадам само на усмихнати хора, а може би точно това ме накара да свикна тук толкова бързо и да обикна града ви.
Мноооого малко раздвижване му трябва - едно хубаво кино, един по-голям търговски център от типа молове, защото това извинете, ама не е никакъв мол, а обикновен малък търговски център. Една хубава сладкарница, повече забавления за деца под каквато и да е форма... Аз например много обичам китайска храна, а тук няма. Доколкото знам има едно ресторантче, но всички ме съветват дори да не влизам там. Наистина за децата и за това, че няма къде да се забавляват много майки се оплакват, на мен все още не ми е на главата, но ако не се вземат мерки скоро и аз ще го усетя.

# 529
Ресторантът се казва "Панорама". Да не би да почиват в неделя на обед? Много глупаво ще е. Току що отворили и вече почиват
Преди имаха обедно меню и бяха отворени. Може пак така да го направят.

А за града ни - аз си го харесвам. Наистина откъм развлечения има какво да се прави още, но това, че е малък град си има и предимства. От гледна точка на работата ми /а и не само/ е голям плюс, че почти всички институции са в центъра. Ако човек има да свърши 3-4 задачи може да му е достатъчен един час и то, без да използва транспорт. Не е така забързано като в големите градове, нямаме задръствания. Веднъж една позната от София беше много учудена като разбра, че работното ми време е от 8.30, а аз излизам от вкъщи в 8.10 Simple Smile, а съм в краен квартал.

През зимата наистина майките с деца нямат избор, освен да пътуват до близки градове. То не, че и за възрастните има. Добре, че от Рок пица се наеха да канят певци всяка седмица да разнообразяваме Simple Smile По дискотеките не знам как е, не ги посещавам заради музиката. Още ли само фолк пускат?

# 530
Impatiens да, абсолютно си права. Когато сменях документите платих левче за синята зона, разбира се имах право на огромен избор къде да спра за да ми е "най-удобно" понеже всичко е на едно място.. полиция, община, ной, съда, банки... само кат разбира се е на края на града, но то това си е от изискванията за кат в градовете. Адски ми е удобно наистина, че институциите са събрани на куп, а не като в Бургас - чудиш се къде да спреш да си платиш данъците, после се чудиш къде да спреш до районното, след това ако недай си Боже имаш да ходиш по данъчни, банки и т.н. става истински кошмар. Тук в това отношение е разкош

# 531
малко глупав въпрос, но къде е рок пица?

# 532
В Сливен ходим в детски център "Ника" (бивша дискотека Енерджи). И там не е прекрасно, но поне има къде детето да играе 2 часа. Има една голяма "джунгла", един батут и някакво отделено място за игра на мини футбол и нещо като бебешки кът. Има въртележка с кончета и една две мини игри. Има втори етаж в заведението където са разположени някакви машини за игри на големи деца. Цената е 2 лева на дете и стоите колкото си искате. За мама и тати има маси където да пият кафе и да наблювадат какво става вътре.

# 533
малко глупав въпрос, но къде е рок пица?
Защо да е глупав въпрос  Simple Smile
Намира се отстрани на бившето кино "Вапцаров". Преди там беше кафе-сладкарница "Момо" мисля.

# 534
Аз например много обичам китайска храна, а тук няма. Доколкото знам има едно ресторантче, но всички ме съветват дори да не влизам там.

Не е толкова зле ресторантчето. Ние с мъжа ми си ходим често там и за вкъщи поръчваме редовно...на мен лично ми е приятно. Разбира се всеки си има вкус, разбирам, че на някой може да не му е харесало, но си струва веднъж да се отиде и да се види  Peace

# 535
Ресторант Меркурий има китайска кухня и е много вкусна! Аз лично от години не ходя в така наречения китайски ресторант, защото е пълна мизерия като обстановка и си представям в каква кухня приготвят храната. Така че пробвайте Меркурий, на мен ми харесва кухнята им Simple Smile

# 536
Vivian27 Благодаря ти, нашето подписване беше в Меркурий и останах много доволна от кухнята им, но не знаех, че има китайска храна. Ще я опитам задължително, благодаря, че ми каза  Hug

# 537
Здравейте !
Първо да ви зарадвам с една много хубава новина... нашата групичка се увеличи с още един член. Злати Кръстева  вчера стана горда майка на момченце Маноел ! Да са живи и здрави, много щастливи заедно !   bouquet  bouquet  bouquet

А къде е този ресторант Меркурий?

да и на мен много ми харесва града .. дори повече от Русе  Joy но сте прави че има още какво да се желае от града. В Русе сме на 15 км от града. като всеки голям град разстоянята са големи.. разходите още повече...  Тук за  1г .. 2 пъти се качих на автобус и то защото ходих на гости в Бенковски .. инъче си ходя пеша ... Като им разправям на Русенци за тук и чак не вярват всичко да е така близо .. да не тичат тук там ...  Най елементарното отивам в пощата тук  плащам вода,ток, мтел.. телефон ...  докато  в русе всичко това е в отделни сгради и то да  доста разстояния ...
Дано се намери някой с финансова възможност да помисли и за Ямболските деца !

# 538
Ресторант Меркурий: Пускаш се по моста на Гранда, и от там покрай такситата на пазара и само направо към околовръстното, в дясно ти се пада ресторанта, 30-40м след АБЦ

# 539
мерси за информацията!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт