Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 108
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да, от педиатъра- даже сутрин като минеше на визитация дежурния педиатър, и даваше сведения: "-Бебето е свалило еди-колко си грама, увеличила съм му млякото с 10мл.." и т.н. Сигурно е така, както казваш, но поне на нашия етаж на много бебета носеха АМ, все пълна беше количката с шишета... Може пък и повечето мами да сме били секцио, няма да се учудя... Sad

Сега прочетох, че новият шеф на "Тина Киркова" (и бивш на "Шейново"), бил забранил със заповед присъствието на дули на ражданията... Този изпусна толкова качествен персонал, сега това.... ще разпофъчка болницата накрая.  Tired И между другото, Бойковата сестра, д-р Красимира Иванова, изобщо не е неонатолог, само да знаете...  Rolling Eyes Сигурно има опит жената, ама малко е чудно как е станала шеф на неонатологичното отделение, без да има такава специалност...  Thinking

# 46
Цитат
Да, от педиатъра- даже сутрин като минеше на визитация дежурния педиатър, и даваше сведения: "-Бебето е свалило еди-колко си грама, увеличила съм му млякото с 10мл.." и т.н. Сигурно е така, както казваш, но поне на нашия етаж на много бебета носеха АМ, все пълна беше количката с шишета... Може пък и повечето мами да сме били секцио, няма да се учудя...
Тази болница беше известна с това, че не се хранят бебетата, а се кърми. Със сигурност и да не сте били секцио всички, просто е имало или друг проблем, или някоя майка по желание не е искала да кърми. Аз говорих с Григорова и тя ме увери, че няма да има промени в тази посока. Но със сигурност преди да родя ще говоря пак с нея. Няма да дам 2 000 лв. на болница, която не отговаря на това мое условие!

# 47
Аз  раждах там септември / секцио/. На всяко хранене носеха шише с АМ като само ти го оставят и си заминават. Тъй като аз исках да кърмя първо го слагах на гърда и тъй като заспивше и се изморяваше бебо отнемаше време, а жената с млякото се връщаше за шишето и правеше физиономии, че не съм готова. Последният ден една от акушерките ми каза, че количеството мляко е изписано от лекар и това е нормата т.е примерно 20 мл. без значение дали е кърма или АМ. / Тъй като аз го слагах на гърда и после му давах АМ и мислех, че е още гладен/.

# 48
За АМ категорично се изписва добавка само от педиатрите. Не се дава на всяко бебе. Обикновено се дава на секцио бебетата и ако предиатъра прецени за друго бебе, че е необходимо. Настояват си на къременето, поне така беше 2011 г.  Wink Предполагам, че не се е променило.
Не е! Аз изцяло си кърмех детето, никой не ми е носил добавка (нормално раждане). На другото бебе в стаята носеха АМ, но то не искаше да суче, теглото му спадаше много и за това му изписаха. Но въпреки това, майката не даваше АМ, а направи всичко възможно да си го кърми. Никой нищо не и каза, даже с акушерките правиха пробни кърмения за да видят колко изсуква. Нямаше физиономии, идваха и си прибираха пълното шише. С едно уточнение, че това е на 5 етаж, долу не знам как стоят нещата.

# 49
Цитат
Не е! Аз изцяло си кърмех детето, никой не ми е носил добавка (нормално раждане). На другото бебе в стаята носеха АМ, но то не искаше да суче, теглото му спадаше много и за това му изписаха. Но въпреки това, майката не даваше АМ, а направи всичко възможно да си го кърми. Никой нищо не и каза, даже с акушерките правиха пробни кърмения за да видят колко изсуква. Нямаше физиономии, идваха и си прибираха пълното шише. С едно уточнение, че това е на 5 етаж, долу не знам как стоят нещата.
Да и аз като раждах беше по същи начин!  Peace Дано няма промяна.  Уточнение - аз бях долу!

# 50
  • София
valliav, точно с такова впечатление и аз останах- казват ти да кърмиш, бебето си е при теб постоянно, обаче носят и АМ сякаш "за всеки случай". Не са ме питали дошла ли ми е кърмата, бебето суче ли и т.н. Минаваха, оставяха шишетата и до час си ги прибираха. Малката спеше много и понякога си пресипвах млякото в мое шише, за да я нахраня като се събуди...

kilimiotlista- говори си с Григорова, тя е голям пич (между другото- който и да ми види белега от секциото се учудва колко фино е направен- браво на моята докторка и д-р Григорова, чудесен екип  Hug), но не знам доколко всичко зависи от нея, не е слънце да огрее навсякъде. Със сигурност никой няма да ти забрани да кърмиш, обаче докато бебетата са в отделението, а не при майките, им дават АМ...

# 51
И 2010 и 2012 си даваха бутилката с изкуственото мляко на всички бебета - кошче-бебе-бутилка!
А ти, ако искаш давай. 2012-та, чак на втория ден, като се троснах хич да не ми го слагат в количката се спряха.

# 52
Цитат
обаче докато бебетата са в отделението, а не при майките, им дават АМ...
Не. не ги хранят. Твоето са го хранили, защото си родила със секцио. И точно от Григорова зависи това!
Аз заявих, че искам да се храним естествено. И изобщо не са ми я хранили. Спаднахме под 10те процента и започнаха да ми дават добавка, но не са я хранили те, а ми я слагаха в количката.  Оставиха на мен да преценя. 

# 53
  • София
И 2010 и 2012 си даваха бутилката с изкуственото мляко на всички бебета - кошче-бебе-бутилка!
А ти, ако искаш давай. 2012-та, чак на втория ден, като се троснах хич да не ми го слагат в количката се спряха.

Е, значи 2011 е била изключение  Mr. Green Аз пък на втората нощ сама исках добавка, щото изпаднах в някаква паника ужасна припомняйки си някои подробности от първото бебе. Акушерката не искаше да ми дава. Каза да си го кърмя и че щом няма изписана добавка от педиатъра няма да ми даде. Аз се примолих и тя склони. Даде ми някаква резерва имат. Бебето изобщо не пощя да го пие АМ-то. Но е факт, че много трудно ми дадоха, ама явно ме видяха, че съвсем съм се паникьосала  Twisted Evil

# 54
  • София
Ок, безмислено е да спорим- явно всеки е преживял различно.  Peace От вашите разкази и от своите наблюдения заключавам: АМ добавка се изписва от педиатъра на база състоянието на бебето и майката. Ако е изписано ти го носят, но никой не те кара да го даваш, ти сам си преценяваш.  Peace

# 55
04.09.2012 година, никой не ми е слагал бутилка в кошчето. И категорично никой друг не ми е хранил бебето с нищо друго. След като ме преведоха в стаята, ме попитаха искам ли си бебето и добре ли се чувствам да го гледам. Донесоха ми го и си го сложих на гърда. От там нататък не е слагал нищо друго в устата си освен цица, до ден днешен  Mr. Green

АМ добавка се изписва от педиатъра на база състоянието на бебето и майката. Ако е изписано ти го носят, но никой не те кара да го даваш, ти сам си преценяваш.  Peace
Точно така!

# 56
  • София
Донесоха ми го и си го сложих на гърда. От там нататък не е слагал нищо друго в устата си освен цица, до ден днешен  Mr. Green

hahaha newsm51

# 57
Цитат
Е, значи 2011 е била изключение   Аз пък на втората нощ сама исках добавка, щото изпаднах в някаква паника ужасна припомняйки си някои подробности от първото бебе. Акушерката не искаше да ми дава. Каза да си го кърмя и че щом няма изписана добавка от педиатъра няма да ми даде. Аз се примолих и тя склони. Даде ми някаква резерва имат. Бебето изобщо не пощя да го пие АМ-то. Но е факт, че много трудно ми дадоха, ама явно ме видяха, че съвсем съм се паникьосала 
И при мен беше точно така. Пак 2011 година (даже почти същия ден  Mr. Green )
Цитат
АМ добавка се изписва от педиатъра на база състоянието на бебето и майката. Ако е изписано ти го носят, но никой не те кара да го даваш, ти сам си преценяваш.
Да, да. Точно!
Цитат
04.09.2012 година, никой не ми е слагал бутилка в кошчето. И категорично никой друг не ми е хранил бебето с нищо друго. След като ме преведоха в стаята, ме попитаха искам ли си бебето и добре ли се чувствам да го гледам. Донесоха ми го и си го сложих на гърда. От там нататък не е слагал нищо друго в устата си освен цица, до ден днешен 
   Peace
Ясно. Значи не са се променили нещата!

# 58
Juleto честито бебче  bouquet
Аз въпреки, че раждах секцио нищо не помня и имам въпрос за багажа Mr. Green
Надявам се на нормално сега и като затръгвам за болницата какво да си взема, само нощница и джапанки или списъка от снимката по-горе от кабинет 103?
За бебето помня, че беше един отделен плик ама май го дадохме след като се роди newsm78
Всичко съм забравила Mr. Green
Това с АМ-а никак не ми харесва, не искам да дават и си искам бебето при мен. Вчера бях в ТК на тонове и чух едната акушерка да говори с другата, че постоянно ставали промени и вече не знаела кое как е Rolling Eyes
Никак не ми се нрави това Sad

# 59
  • София
Долу в приемния кабинет обличаш нощницата и джапанките, нищо друго. Там се попълват документите и минаваш на процедурите- бръснене, клизма... Аз си бях планирала нещата с кола маска и така да избегна тамошното бръснене, обаче точно влязох в 38 седмица и малката реши да се ражда.  Crazy Така се ошашках вкъщи като ми изтекоха водите, че взимайки си душ, забравих да свърша тази работа сама. Добре, че акушерката в приемния реши, че нямам много-много нужда и само отгоре-отгоре.  Embarassed
За бебето само памперси и мокри кърпи, обаче не помня кога ги дадохме, май таткото после...  newsm78  Вземи си и еднократни гащи да си имаш при тебе, за всеки случай, че аз на следващия ден трябваше да искам от съквартирантката, докато мъжа ми ми донесе целия багаж.

Стискам ти палци да се случи нормално раждане!  Praynig Ако е секцио, знаеш- един ден си разделен от бебето си и го хранят с АМ...

Още ноември месец беше назначен този новия директор, но не беше встъпил в длъжност. И още тогава се коментираше, че това е политическо назначение, някакво "спускане" и нищо добро не чака болницата. А д-р Григорова е някакъв буфер м/у ръководството, персонала и нас, майките, с многото ни изисквания. Неблагодарна работа, но веднъж като си се хванал на хорото...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт