Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 148
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Неосигурената родилка, ако е записана като безработна, не трябва ли пак да си има документ за пред социалните? Те все пак получават социално майчинство ли беше или как там, не знам... което започва от 45 дена преди раждането.
 janna_pp, вярно ще излезе, щом и в медиите го писаха.

# 151
А къде е отишла, разбра ли се? Извинявай, но не съм го видяла в медиите. Една приятелка ми го каза.

# 152
  • София
В темата майките писаха за някаква клиника на някой д-р Стаменов, ако не бъркам името.

# 153
В темата майките писаха за някаква клиника на някой д-р Стаменов, ако не бъркам името.

МБАЛ Надежда - това е болницата, която тръгна от ин витро клиниката Малинов (на Стаменов). И да, и аз така разбрах, че Стаменова е отишла в новата болница, а новата шефка на неонатологията е сестрата на Бойко Борисов, която идва от 2-ра градска (забравих й името)

# 154
  • София

МБАЛ Надежда - това е болницата, която тръгна от ин витро клиниката Малинов (на Стаменов). И да, и аз така разбрах, че Стаменова е отишла в новата болница, а новата шефка на неонатологията е сестрата на Бойко Борисов, която идва от 2-ра градска (забравих й името)

Нека поясня- Надежда си е Надежда и в Малинов-ползваха тяхната база само,Малинов никога не е бил на Стаменов. Стаменова,която споменаваш всъщност е Стоичкова, а Надежда/стаменова ли е по фамилия на знам/ е жената на Стаменов и се занимава с училище за бременни и запис на тонове.

# 155

Нека поясня- Надежда си е Надежда и в Малинов-ползваха тяхната база само,Малинов никога не е бил на Стаменов. Стаменова,която споменаваш всъщност е Стоичкова, а Надежда/стаменова ли е по фамилия на знам/ е жената на Стаменов и се занимава с училище за бременни и запис на тонове.

Мерси за уточненията, нещо рехаво съм ги запомнила нещата Simple Smile Надежда, която се помещаваше в Малинов, просто всеки свързва със Стаменов, за това казвам "неговата", иначе представа си нямам кой е собственик  Peace

# 156
  • бургас/софия
хм.. учуди ме че искат голям пакет мокри кърпички, нали основно ги мият с вода!? аз бях приготвила по-малко пакетче, но това да ми е проблема Wink

исках да питам дали има възможност да си взема лаптопа? хич не си падам по таблети, дори и най-хубавите, а ако си намеря и мобилна флашка за инет би било доста добре, предвид че сигурно ще съм в единична стая.. не виждам да има проблем, освен ако няма някаква изрична забрана..

# 157
  • София
хм.. учуди ме че искат голям пакет мокри кърпички, нали основно ги мият с вода!? аз бях приготвила по-малко пакетче, но това да ми е проблема Wink

исках да питам дали има възможност да си взема лаптопа? хич не си падам по таблети, дори и най-хубавите, а ако си намеря и мобилна флашка за инет би било доста добре, предвид че сигурно ще съм в единична стая.. не виждам да има проблем, освен ако няма някаква изрична забрана..

Няма никакъв проблем да си вземеш лаптопа, само знай, че няма Wi-fi и наистина ще ти трябва флашка с мобилен нет.  Peace А техните "таблети" са много тъпа работа, платих си и-нет за 3 дни някъде, само за да разбера впоследствие, че виртуалната клавиатура на моя не работи.  Sick Crazy После зяпахме телевизия със съквартирантката, за да не ми изгорят парите. Добре, че имах телефон с мобилен нет, та не бях съвсем откъсната от света!  Peace

А за кърпичките- кой знае мият ли ги, бършат ли ги, не се знае. Със сигурност обаче не ги мажат с нищо, една вечер като мъжа ми ни беше на гости, разповихме малката и кожичката й беше ужаасно суха. Имахме тестери на "Нахтхерцен" и я намазахме... Wink

# 158
Аз първия път занесох малък пакет. Никой нищо не казва. Те в стаята ги ползват пакетите подред.

За мазане - радвам се, че не ги махат с нищо. Не съм привърженик на никакви козметики. Няма по-меко от бебешката кожа и, ако няма очевиден проблем, няма нужда от допълнителни екстри. А бебетата си се люспят в началото, като гущерчета, това е нормално и може малко зехтин, ако притеснява.
Сега, втория път бяха мили бебетата с някакво шампоанче на Хипп, което имаше такава силна миризма за мен, че се чудех какво ли им е на бебоците! Помолих повече да не го правят и се съобразиха.

Juleto, предпазното стъкло е проблема при таблетите;) Аз го хакнах, натискайки с хиликалка, но пак не си е работа.

# 159
Момичета, някоя от вас успява ли да се свърже с регистратурата на болницата?! От вчера звъня тъпо и упорито, вече загубих бройката колко пъти, и постоянно ми дава или заето, или свободно, без никой да ми вдигне... много се изнервих!  Crossing Arms  #2gunfire

# 160
Все още не съм сигурна дали ще раждам в тази болница, но ходя там на ЖК и се записвам да следя темата, че с тези промени ми е притеснено как ще се развият нещата.

# 161
Здравейте на всички.
Интересува ме как са неонатолозите там? В смисъл, добри ли са като специалисти и дали ако е недоносено бебето може да им се довери човек?

# 162
Ванила, супер са! Аз лично познавам д-р Стратиева.Прекрасен човек и страхотен професионалист.

# 163
  • София
Норичка, ама д-р Стратиева не е ли акушер- гинеколог, Ванила питаше за неонатолог...  Embarassed

Когато ние раждахме- м.ноември 2012г., имаше екип от прекрасни неонатолози (завеждащата отделението д-р Стоичкова, ние попаднахме на д-р Божинова на смяна, която също е от известните в тези среди), но сега не знам какво е положението, тъй като някои от неонатолозите, начело с д-р Стоичкова, са отишли да работят в новата МБАЛ "Надежда".  newsm78

Иначе- нали разказах преди няколко страници за "нашия Лъчко", от ноемврийската тема- секцио по спешност в 28-ма седмица, 950гр., оцелял, отгледан 2 месеца и изписан от неонатолозите на "Тина Киркова"!   bouquet

# 164
Ох, Юле, нещо ме бие съчмата!!!!
Да, д-р Стоичкова и д-р Попова също е много добра!Не знам дали Попова е още там и дали не се е преместила със Стоичкова?! newsm78Още веднъж се извинявам за объркването.

Общи условия

Активация на акаунт