Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 655
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Това важи за всички, притежаващи диплома от шотландски университет.
Само че в Англия са важни личните качества, опитът и уменията, а не наличието на диплома.
Освен това шотландските университети, особено най-добрите, няма да "олекнат" заради политически игри.
В Англия работят и специалисти с български дипломи, които пък съвсем никаква врата не отварят (по логиката на дъщеря ти).
Не го мисли - щом за дъщеря ти е важно какво пише на дипломата й, ще учи извън Шотландия, какво толкова.

# 346
Здравейте на всичеки,

Още не сме резервирали билити за Коледа. Някой от старшите мами може ли да подскаже  обявените дати за ваканцията важат ли за всички специалности. Гледам тази година ваканциата свършва на 05.01 - това значи ли, че трябва на дата да бъдат обратно в унито, или маже и да закъснеят с пристигането. Доколкото се ориентирам  първата седмица след нова година е нещо като за подготовка за изпити.  Билетите първите дни след нова година  са безумно скъпи, не че няма да го платин но все пак търся вариант. Или трябва да пристигне /синът ми лети на 19/  и на място да се ориентира за връщането. Какъв съвет ще дадете newsm78 newsm78.

# 347
Нашия  билет отдавна е купен.На 23-ти декември се прибира и на 10-ти януари заминава.До 9-ти са във ваканция.Ще пътува с Луфханза.

# 348
Защо толкова късно се прибира? Скъпи бяха билетите за по-ранните дати ли?
И аз купих преди два месеца и пак ми се видяха скъпи. Какви еквилибристики правих...
Сега не искам даже да погледна цените, сигурно са двойни.
Имам чувството, че от всички държави наоколо, UK от/за България са с най-високите цени.
Но никоя съседна държава не ми е удобна, вие поне летище Букурещ може да ползвате

# 349
Когато си купуваше билета знаеше,че ще има един изпит,а изпитната сесия им свършва на 19-ти.За събота и неделя са по скъпи билетите.Билета му струва 270 паунда.Предложих му да изчака учебната програма,но вече е взет.Пък и може да иска да поработи в свободните дни.Казвали ми някой плановете си ? Аз последна научавам .Знам,че в учебно време ще работят.За ваканцията не знам.

# 350
  • Стара Загора
И аз като Ян Бибиян да споделя, че пристигна днес момчето в Глазгоу и е настанено в общежитие.
За съжаление не мога да помогна с инфо за техника, раницата ни беше пълна само с това.

Обаче може да ви бъде полезен сайта, чрез който следихме излитането, полета и  и кацането по номер на полета. Преди два дни част от персонала на Луфтханза е стачкувал и беше отменен нашия сутрешен полет.

Беше забавно, това е сайта:
http://www.flightradar24.com/flight/
Успях да отскоча и на родителска среща на първолачето и утре заминаваме на моренце да закрием сезона! 
Успех на всички заминали и заминаващи деца и нека Бог да ги закриля!   bouquet
Да попитам -като има стачка какво се случва с прекачванията. Въобще, как протече полета?
Ние от две години ползваме Луфтханза и засега сме доволни от организацията и от цените.
На връщане лятото стана така, че полета от Единбург закъсня 45мин при излитането и във Франкфурт самолета ги изчака, та на мен само притесненията ми останаха.
Когато си купуваше билета знаеше,че ще има един изпит,а изпитната сесия им свършва на 19-ти.За събота и неделя са по скъпи билетите.Билета му струва 270 паунда.Предложих му да изчака учебната програма,но вече е взет.Пък и може да иска да поработи в свободните дни.Казвали ми някой плановете си ? Аз последна научавам .Знам,че в учебно време ще работят.За ваканцията не знам.
morska68 тази цена 270 паунда какво включва? Малко висока ми се вижда.

# 351
Тази цена е за двупосочен билет,но връщането е в съботен ден..Затова е на тази цена.Купи го през юли месец.

# 352
  • Сливен
Тъй и тъй сме заговорили за билети, я да попитам ... някой правил ли е смяна на Истанбул?
Трябва ли да имаш паспорт или може с личната карта, когато е транзит?
Ослушвам се за билет след нова година, защото нашия е двупосочен - с връщане на 22.12, а към 05.01 ще трябва да се върне в Глазгоу ... та съм на лов Wink

# 353
Тъй и тъй сме заговорили за билети, я да попитам ... някой правил ли е смяна на Истанбул?
Трябва ли да имаш паспорт или може с личната карта, когато е транзит?
Ослушвам се за билет след нова година, защото нашия е двупосочен - с връщане на 22.12, а към 05.01 ще трябва да се върне в Глазгоу ... та съм на лов Wink

Трябва паспорт, не може само с лична карта. А да попитам и аз - до кога им е вакнцията? До 05.01 или до 12.01?

# 354
А да попитам и аз - до кога им е вакнцията? До 05.01 или до 12.01?-На Глазгоу уни е до 12.01. Ние летим на 11.01. с БГ еър до Хийтроу-168лв., после с Бритиш до Глазгоу-67 паунда-еднопосочен. За края на годината следва сам да си прави плановете и да се справя, в моята програма го няма вече.

bouquet от мен за морска68. Майката, която ми подаде ръка, пихме си кафенцето и не спираме да се чуваме.
Успех на всички деца! Аз вече се боря с отчуждението, колкото и страшно да звучи.
Казвам му, морето пита за тебе, бо-бо-боботи нещо. За трети път питам намери ли съученичката си /в едно общежитие са/, не съм, на който му трябвам ще ме намери. А кажете само от възпитание ли е? Ние в първи курс в София си се бяхме накупчили от целия випуск заедно и се държахме един за друг, сега не знам...друго поколение, стрес ли е....?

Успех на децата, кураж на мамите, а аз отивам да взема първолака... Grinning

# 355
]
Да попитам -като има стачка какво се случва с прекачванията.

Прекачванията може да се променят, но Вие ще бъдете откарани до крайната точка на пътуването Ви, стига да не са купувани отделни билети от различни места. Образно казано билетът Ви е договор за превоз от точка А до точка Б /независимо от междинните точки/ и задължението на превозвача /чите е да Ви придвижат до точка Б.

# 356
Полета на синът ми закъсня с 5 часа още от София. Билета беше закупен от КЛМ /София - Единбург/ с прекачване в Амсетрдам. Вследсвие на закъснението той вече беше изпуснал втория полет и автобуса на унито за кампуса и втория бус за общежитието. След като се обадих на представителството на КЛМ в София ми заявиха, че той ще стигне до Единбург при всички положения, но си е негова грижа да си предоговори транспорта до кампуса и т.н. Наистина, пристигна в Единбург в рамките на деня /от Амстердам до Глазгоу със самолет, от Глазгоу до Единбург с такси- за сметка на компанията/. Добре че буса на унито е 24ч сървиз, та нямаше проблем да го закарат до общежитието и те да го подслонят за една вечер, преди да си е подписал договора.

# 357
Вече,сина ни и двамата му съквартиранти си имат собствена квартира с интернет.Къща на два етажа с обща кухня и всекидневна.Доволни са,че имат двор,за да си ползват барбекюто.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 22:49 от morska68

# 358
Снощи се върнах от Глазгоу, бях при сина. Нашият полет също беше отменен заради стачка на ЕЪр Франс, но хората ме предупредиха навреме и ми направиха удобна комбинация до Единбург за същия ден. Оттам с автобус до Глазгоу. Никакъв проблем, удобно и приятно пътуване.
На хубаво място са децата ни, който не е ходил да знае Simple Smile Бъдете спокойни. Пълно е с млади хора, уредено, чисто.  Ходихме до университета, нашият е  GCU. Имахме възможност да се поразходим из Шотландия, посетихме няколко замъка, монумента на Уилям Уолъс в Стърлинг, езерото Лох Ломонд. Минахме по селските пътища и се нагледахме на пасторални картини.
Ето го моя юнак, излизайки от университета  Simple Smile

Езерото Лох Ломонд

Успешна учебна година на всички студенти желая, а на нас да ни е лека раздялата и да имаме много поводи за майчина гордост!

# 359
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Хайде, честит референдум!
Явно надделя здравия разум и прагматизъм над емоцията, макар и с малко.
Поне няма да ги мислим повече, какво ще стане с обучението, таксите и дипломите.
Морска, радвам се че са намерили такава китна квартирка с дворче!
Успешна учебна година на всички младежи! Peace

Общи условия

Активация на акаунт