Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 21

• 56 241
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
Mucata, вие колко време бяхте на Пулмикорт и в каква доза? И когато се спира трябва ли постепенно да се намалява?

По отношение на инхалаторите съм особено внимателна, но все нещо ме човърка. Случвало се е мойто да кихне по време на инхалация, спирам, мия, заливам с вряла вода и тогава продължавам. И затова се чудех дали да не сменя Пулмикорта с Будиеър, но не знам лесно ли се ползва устройството.
От това което ми обясниха, Пулмикорта е много добър препарат, детето ти не е много голямо, не го сменяй.  Будиара е лесен за употреба, но мисля че Пулмикорта е по - добрият вариант.
А иначе, аз не разбирам какво всъщност те притеснява при инхалациите с небулизатор. Лекарството се усвоява много по - добре така. Моят син е на Пулмикор от септември, влияе му добре.

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 13:43 от marychery

# 31
mucata, klem4e диагнозата ни постави Д-р Харитонов. Аз също не искам да включвам флексотида. Принципно се лекуваме с хомеопатия и ще направим консултация с още един хомеопат (Д-р Капинчева, доста известна във Варна). Мисля, че освен Сингулара и Ксезала, ако включа и Флексотид ще е направо "бич" за организма. Не знам, от както малкия преди 2 години за 6 месеца изпи 7 антибиотика и нито един не му помогна, а само хомеопатията ни оправи, сега вярвам в нея повече от всичко. Освен всичко се оказа, че има и 3-та сливица в II-III група и ни посъветваха да мислим за операция.

# 32
  • Варна
На Пулмикорт бяхме близо 3м 2 пъти по 1мл,повлия се супер,обаче,подчертавам,след изваждане на 3-тата сливица.Аз мисля,че там е "разковничето".Паралелно май всички тук са и на хомеопатия,ние също.

# 33
mucata, къде извадихте третата сливица и как мина всичко. Много се притеснявам, но ако знам че това е основната причина детето ми да страда толкова и де постоянно болно ще я махна.

# 34
  • Varna
Благодаря ви за отговорите.
Определено ме отказахте от Александровска.Повече ме притеснява това махане на всички сливици.
Ами ако се почнат едни пневмонии и бронхити?Той вече има 5 престоя в болница с пневмония.
Ако УНГ беше казал махаме третата бях готова на момента.Но той мисли и за трите(това е третия УНГ който посещаваме),но след като изчакаме още малко за да видим като се затопли по същия начин ли ще продължава.Така че задържаме за сега ,но се наблюдаваме и ако се влоши положението ще се решава допълнително.
Нооо страх ме е-веднъж отрязани няма да пораснат отново,ами ако това е огромна грешка,не знам как се взима такова решение.Да не говорим,че и бабите като чуха подскочиха

# 35
А защо не махнете първо 3тата и после след примерно 1 година, ако няма промяна, тогава да помислите за останалите
Махането на 3тата е сравнително по-проста процедура, но и на 3 си е сложничка и опасна операция, доста голяма крачка

# 36
А защо не махнете първо 3тата и после след примерно 1 година, ако няма промяна, тогава да помислите за останалите
Махането на 3тата е сравнително по-проста процедура, но и на 3 си е сложничка и опасна операция, доста голяма крачка
Peace
Беки, изключително важно да е съпоставиш мненията на УНГ и пулмолог. Освен това е много важно дали самите сливици са болни или не. Един прост секрет от сливиците ще го докаже. Защото, ако са болни, това води до постоянно боледуване и страдание на организма, а от там и до честите пристъпи при детето. Ако са здрави, защо ще ги махате? Махнете само третата. Така че това е мног важно според мен., Освен това и мен така ме плашиха - Мария беше с тежка астма, и всички ми казваха, че ако махна слициците ще дойде края на света. Че постоянно ще е с пневмонии и т.н. Затова и аз не се реших да махнем всичко на куп, а на етапи. Махнахме първо третата и  след като се видя, че няма ефект, че другите са постоянно със стрептококово носителство без да се влияят от непрекъснатото АБ лечение махнахме и тях. И чудото дойде - от както Мария беше на 6г, не е боледувала. Или веднъж годишно от хрема. Е истината е че тя и спотрува много активно - плуване почти ежедневно, зимата е на ски задължително или на кънки, лятото комбинира с тенис, сега ходи и на тае бо. Т.е при нас и активният спорт адски много спомогна за укрепване на организма. Но е факт, че не само НЕ прави пневмонии, но и НЕ боледува.

# 37
  • Varna
Ами какви изследвания още трябват-взехме секрет от нос и гърло.В носа бактерия,в гърлото гъбички.Другия месец пак ще вземем.Пуснахме и АСТ -първо беше ниско,после след скарлатината се завишиха стойностите,но пак са под нормата.Друго трябва ли?

# 38
А защо тогав аискат да махат всички сливици на детето, след като АСТ е в норма?
Поискай секрет от самите сливици, не от гърлото, за да се диви дали в тях има някаква бактериална инфекция.

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 22:04 от marychery

# 39
Четох някъде че е опасно да се правят инхалации с стъклени ампули защото можело да поподне много финно парченце стъкло в дробчето
ето това е купил, казал ампули за инхалации и му дали това
http://apteka.framar.bg/14001053/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8% … D1%80%D0%BC%D0%B0

# 40

Мами имам едно питане.Забелязали ли сте в началото на пристъп даже преди да си пролочи самия пристъп децата да стават много изнервени и раздразнителни?Моя син винаги е много нервен като прави пристъп и се чудя дали е от това или е случайно?
По скоро може това нервно състояние да довежда пристъпа.Нали знаете че могат да получат пристъп от стрес, притесненост,нервност. Не допускай да се изнервя расейвай го и го успокоявай.

# 41
Здравейте и аз да се запиша в темата. И моят син, който е на 3 г. и 9 м. от както тръгна на градина не е оздравял на пълно. Оказа се, че има силна алергия (при норма до 0.35 той е с 2.90) към домашен прах, акари, спори на плесени и въобще от заобикалящата го среда ... да не изброявам. Диагнозата му е не алергична астма и алергичен ринит. Де факто не е спирал да кашля от месеци. От две седмици е на сингулар и ксезал, а вчера лекаря му изписа и флексотид, като трябва да си купя и инхалатор за него за да му правя инхалации сутрин и вечер по две впръсквания. Какъв инхалатор ще ме посъветвате за дете в тази възраст, като се има в предвид, че ще го ползваме по-дълъг период.

Омрон са много добри моя е такъв. Какво изследване направи за да разбереш всички тези алергии и показатели?

# 42
nadia71, благодаря за съвета. Направихме ПКК и IgE Total (имуноглонулин Е тотално) тук резултата на IgE беше 699, при норма до 120. След това пуснахме ПАНЕЛ INFANT Phadiatop, който е общ показател към група алергени. Това е кръвен тест, след като стане на 6г. може да се тестува, чрез драскане по кожата.

# 43
Нашия инхалатор е Microlife. Омрона са добри, но като бяхме в ДО на 3та градска бяха с такива и беше жива мъка....не издържат на много чести инхалации /праз 6часа примерно/

# 44
Не знам дали темата ми е за тук , но въпреки всичко ще ви попитам.Решила съм да водя малкия на хомеопат, та дилемата е какъв да е класически или байронски.класическия ще ме накара да спра сигурно Сингулара, а мен честно да си кажа ме е страх, пък и нямам много вяра на хомеопатията.Вие какво ще кажете при нашите деца , кой е по - подходящ?
Шайн, знам че вие ходихте ви ли споделима малко дали сте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт