Нивиана за дизайна/6/

• 159 284
  • 793
  •   1
Отговори
# 525
Ох благодаря ви. Ако стане за показване, ще покажа  Laughing . Избрах по-едрите мебели за хола, но има още 2-3 седмици преди самото пазаруването на всичко, и сега само си гриза ноктите и се чудя това грешно ли е, онова грешно ли е...

# 526
Здравейте! И аз тук. Нивиана, хубава и полезна темичка. Благодарности! В момента сме в ремонт и ми се иска съвет.
http://kati11.snimka.bg/architecture/remont.767694.31125756
Първите три снимки са на коридора. В какъв цвят да са стените в коридора (ориентирала съм се към светло мляко с какао), вратата на банята (първата в ляво) ще е с огледало към коридора - кафява. Иска ми се ламинат върху тези сини плочки - но какъв цвят да е? Както и едно шкафче за обувки - отново се колебая за цвят.
Другите снимки са на детската (имам момче и момиче на 8 години) . Там е с ламинат, който снимах в няколко режима - долу-горе излезе цвета. Килимът също е закупен (мръсно бяло, розово и сиво). Мисля си едната стена да е сива, а другата мляко с какао (светло). На едната стена ще има розови стикери, но не натрапчиви - задължително Simple Smile Ще има две ъглови, гардероб, бюро - в какъв цвят да са мебелите и как да ги разположа - това се чудя... то ъгловите е ясно - като влезеш и ги виждаш под 90 градуса в долния десен ъгъл на стаята съответно на двете стени. И в коридора, и в детската има плъзгащи стени в цвят светло мляко с какао.
Постът ми стана дълъг, за което извинете. Ще се радвам на вашите мнения и мнението на Нивиана.

Ето какво сътвори моето въображение за детската стая:

Цветовете ще ги набавя от предмети - декоративни възглавнички, стикер и прочие.

Сега се чудя кухнята в какъв цвят да е - жълта или кафява гама?

# 527
  • Варна
ketifoteva за стените ли питаш или за шкафчетата?

# 528
  • Варна
И аз имам питане относно цветове ? На дограма цвят златен дъб и кафяво лакирано дюшеме  биха ли отивали сиви стени ? А вратите в такъв случай - бели или в цвета на дограмата. Освежаваме вилата и досега всички стени бяха бели, но нещо ми се ще да вкарам цвят. Едната стая я боядисах, цвят ванилия, добре се съчета ,мисля и другите стаи да са такива, но за коридора ми се ще да е сив, че имам подходящи шкафчета . Бих благодарна на примерни снимки от интернет пространството  Peace

# 529
ketifoteva за стените ли питаш или за шкафчетата?
За стените питам - засега ще се наложи още да си гледам кухненското обзавеждане. Снимах шкафчетата, за да покажа разцветката. От горе дъската е бледо жълта, кафевият обков се вижда, пълнежът е нещо като светла охра. Имам една разфасовка латекс цвят "Ванилия", ама май много светло ми идва.

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 11:44 от ketifoteva

# 530
Здравейте,Нивиана!

Искам да попитам..Дъб,ест.паркет както и тв.мебел в същият цвят,с какви стени да съчетая?И какъв текстил?Цвят на дамаска,пердета?Казахте ми да бягам от топлите цветове,и мисля,за светло сини стени,много бледи..възможно най-светлото с лек нюанс..(беб.синьо,или леко тюркоаз?)
и сив диван..Ама какво сиво?Светло или тъмно?Или пък направо графит?Или дори..Сив диван и бели горни възглавници,а из тях някоя малка синя за цвят..Бял килим..и..Знам ли..Дивана ще е П образен като двете страни са просто лежанки.Без гръб.Ако по средата пльосна вместо маса,една голяма синя табуретка?Или пък с маса ще си е по-добре?Масата в момента си е в тон с останалата дървения.
Много,ама много ще съм благодарен на всякакви съвети и идеи!
И какви пердета!Идея нямам,какво да сложа,обикновена бяла пвц дограма с външна щора е.Така,че..Какви пердета? Thinking

Дивана го мисля,нещо такова,ама цвета не знам..
                                 Такова нещо за стените..

И мебел от тоя тип..
Две подобни и между тях шкаф за тв.На отсрещната страна е дивана.

О,и още нещо..Моля ако някой може да ме ориентира,при избора на дамаска?Какъв състав да гледаме?Че май повечето са 80% изкуствени,това ли е стандарта?

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 17:32 от eksipnos

# 531
Здравейте Нивиана,
Имам въпрос за дивана, който ще поръчваме. Цветът му ще бъде най-горния от посочените.
Имаме идея възглавниците (големите, за облягане, а не декоративните) да са от втория вид дамаска. Но същевременно ми се иска като цветови акцент в помещението да е цвят шартрьоз (жълто-зелено). Струва ми се обаче, че този цвят няма да подхожда на възглавниците и май по-добре целият диван да е от едноцветната дамаска. Какво е Вашето мнение?
http://prikachi.com/images.php?images/525/6439525H.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/527/6439527E.jpg

# 532
  • София
Здравейте Нивиана,
Имам въпрос за дивана, който ще поръчваме. Цветът му ще бъде най-горния от посочените.
Имаме идея възглавниците (големите, за облягане, а не декоративните) да са от втория вид дамаска. Но същевременно ми се иска като цветови акцент в помещението да е цвят шартрьоз (жълто-зелено). Струва ми се обаче, че този цвят няма да подхожда на възглавниците и май по-добре целият диван да е от едноцветната дамаска. Какво е Вашето мнение?
http://prikachi.com/images.php?images/525/6439525H.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/527/6439527E.jpg

Хубав диван, фирмата ми е слабост. Наскоро и аз се сдобих с подобен от G-серията.
Също се колебаех за цвета да ли да е комбинация или едноцветен накрая се спрях на едноцветния. Натежа варианта, че винаги може да се ушият нови възглавници, които да се различни от основния цвят.

# 533
  • Варна
Tall poppy, на моят диван калъфите на облегалките са с цип и се свалят да се перат. Ако и твоите ще бъдат така, вземете си и едноцветни, и от другите калъфи и да си ги сменяш като поискаш.  Peace комбинацията е много хубава, но едноцветния вариант е по-лесния.

# 534
  • София
Здравейте, надявам се да получа съвет от вас! В момента ни изработват мебелите за детската стая.  Основната конструкция ще е в цвят бяло шагре, а вратичките на секцията ще са  в този и този цвят ,  плота на бюрото ще е в синия цвят. В момента трябва да поръчам стола за бюрото, реших дамаската да бъде в зеления цвят, но се чудя пластмасовата част на стола( гърба и стойката за колелцата) дали да е бяла или черна.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 09:08 от imar

# 535
Според мен бяла Peace

# 536
  • Sofia, Bulgaria
Извинете, че отговарям без да ме питат: диванът  - в един цвят, декоративните възглавници може да сменяте, добавяте нови, когато ви се прииска.

# 537
  • Варна
Здравейте, надявам се да получа съвет от вас! В момента ни изработват мебелите за детската стая. 
Скрит текст:
Основната конструкция ще е в цвят бяло шагре, а вратичките на секцията ще са  в този и този цвят
,  плота на бюрото ще е в синия цвят. В момента трябва да поръчам стола за бюрото, реших дамаската да бъде в зеления цвят, но се чудя пластмасовата част на стола( гърба и стойката за колелцата) дали да е бяла или черна.
За колко годишно дете е стаята?

# 538
  • София
Детето в момента е на 7, ще бъде първокласник.

# 539
  • Варна
Детето в момента е на 7, ще бъде първокласник.
Май бяла трябва да е облегалката, нали секцията ще е в бяло и зелено.

Аз си мисля, че винаги е по-добре мебелите да са в един цвят, може да се сложат разни кутии в акцентен цвят или някакаъв супер стикер, та като стане детето на 10-12 да е лесна промяната. Или пък стените да са в цвят...

Общи условия

Активация на акаунт