Съвети за икономичен детски рожден ден

• 35 133
  • 233
  •   1
Отговори
# 45
  • Някъде на път....
......

Вторият РД на малкото ми дете струва около 125 лв. Наем на клуб през деня- 35 лева, торта 35 лева, останалото консумация от бара. Детски менюта не съм поръчвала. Никое от гостенчетата не ядеше по него време пици и боклукличви сандвичи.
Касита, в кой клуб наема е 35 лева?

# 46
  • София
Оф, аз не познавам дете, което да не яде пица.
Да не говорим, че след час-два усилено скачане и дивеене, децата солидно изгладняват. Какво се предполага да ядат - спанак ли?!

# 47
Да не говорим, че след час-два усилено скачане и дивеене, децата солидно изгладняват. Какво се предполага да ядат - спанак ли?!

Моето, моето!

Но аз съм свикнала, че на детски рожден ден не яде нищо.В много редки случаи-съвсем мъничко, една хапка от тортата.

Иначе точно в детските заведения във Варна пиците са най-вкусни, аз много обичам.

# 48
Детски менюта не съм поръчвала.
Да, браво!
Когато сме ходили на рождени дни, винаги ми е било жал за недокоснатата храна, която остава след рожден ден! Нахапани или цели сандвичи, парчета пици и пълни чинии. Пари, хвърлени на вятъра. Общо взето повечето деца на РД само пият.
А най-ми е жал за красивата и често скъпа торта, избрана и поръчана с много желание и старание. Поне половината от нея се изхвърля.

# 49

Ми масово децата на 18-24 месеца не ядат пица. Това беше възрастта на нашите гостенчета. Даже сокове не пиха завалийте.

Касита, в кой клуб наема е 35 лева?

Слон-балон в Младост 1А. За партита, приключващи до 17 часа в делничен ден, наемът е 35 лв.

# 50
Пишете по 2 теми струва ми се. 2-3 часа за 15 деца в детски клуб на мен ми се разминава с представите за икономичен детски рожден ден. Мисля, че тук се търсят идеи как да се справим с до 50-100лв, а не пак да си бръщолевим на тема детски клубове и рожденни дни.

Това е сайт за "зелени" родители и като цяло са доста пестеливи на ресурси, имат практични идеи и изпълними в домашни условия - http://www.inhabitots.com/

# 51
  • София
А най-ми е жал за красивата и често скъпа торта, избрана и поръчана с много желание и старание. Поне половината от нея се изхвърля.
Ооо, аз съм фен на определени торти и точно защото са скъпи и не ми се иска да има разхищение, винаги предупреждавам за децата да се режат съвсем малки парченца. После, ако някой иска, може да си получи допълнително. Моето дете торта не яде. Каквото остане от тортата винаги си го нося вкъщи и с голям кеф си го дояждам, та ако ще да се пръсна.  Mr. Green

Каси, за толкова малки деца съм съгласна за пицата.  Peace Аз говорех за по-големи лудетини.

Да не забравяме, че доста клубчета правят промоционални пакети, които изобщо не са за подценяване!

# 52
Най-икономичните, а и най-интересните и оригинални рожденни дни на децата ми са били в къщи(дори когато живеехме в гарсионера). Но си е голям ангажимент за мама, почерпка, торта и задължително организирани игри. И най-дивите деца се организират когато им е интересно - танци, маскен бал, търсене на съкровище. Като се има предвид нивото на аниматорите които съм гледала, при добро желание всяка мама може да се справи по-добре!

# 53
Детски менюта не съм поръчвала.
Да, браво!
Когато сме ходили на рождени дни, винаги ми е било жал за недокоснатата храна, която остава след рожден ден! Нахапани или цели сандвичи, парчета пици и пълни чинии. Пари, хвърлени на вятъра. Общо взето повечето деца на РД само пият.

Да,наистина храна се изхвърля, но повечето детски клубове,имам пред вид тези, със съоръжения за игри изискват задължителни менюта.Поне тези, които аз познавам.

А торта никога не сме изхвърляли, във всички клубове ни я връщат в кутия, черпя съседите за рожден ден с по парче торта, а останалата си я доизяждаме с кафето.

Иначе съвсем по темата-ако у дома няма достатъчно място, няма как да се избегне празнуване в заведение.Аз също бих могла да измислям игри и да забавлявам деца, но в тясно жилище няма да им е много приятно.

Понякога с носталгия си мисля за нашите детски рождени дни, част от "ритуала" беше да помагам на майка ми за извайването на "интересни " сандвичи.Сега се чудя, какво толкова сме правили, напр. във възраст 7-14г.Седиш, ядеш сандвичи и после торта, наистина друго не се сещам.После, в гимназията беше по-интересно- каква музика ще има, кой ще те покани на танц...

# 54
А торта никога не сме изхвърляли, във всички клубове ни я връщат в кутия, черпя съседите за рожден ден с по парче торта, а останалата си я доизяждаме с кафето.
За ненарязаната торта е ясно, че я връщат. Говорех за тази, която остава по чиниите.
Моето дете торта не яде и със сигурност неговото цяло парче отива в коша. Но какво да се прави, без торта не може.

Иначе, за да стане наистина по-икономичен рождения ден е хубаво, ако има възможност храната да се сведе до минимум. Ако и родителите на поканените деца не присъстват, става съвсем прилично.

# 55
  • София
Една моя приятелка  направи рождения ден на малката на Дендрариума(Витоша).ПОлучи се много хубав рожден ден.Децата тичаха на воля и въздух.Направихме си барбекю.Лошото е ,че такъв рожден ден е възможен от април до Октомври най-късно.
А според мене варианта детски клуб в никакъв случай няма икономичен вариант.Освем този вариант за наема на зала за 35 лв  до 17 часа

# 56
За ненарязаната торта е ясно, че я връщат. Говорех за тази, която остава по чиниите.
Моето дете торта не яде и със сигурност неговото цяло парче отива в коша. Но какво да се прави, без торта не може.

Иначе, за да стане наистина по-икономичен рождения ден е хубаво, ако има възможност храната да се сведе до минимум. Ако и родителите на поканените деца не присъстват, става съвсем прилично.

А, да това наистина си е разсипия!Добре,че домакините на заведенията са наясно, че децата почти не ядат торта и слагат много малки парченца.
На мен често ми се е искало да изям и на детето тортата, но ме е било срам EmbarassedОсобено на последния  рожден ден, беше превъзходна!Той дори не близна, само след като бяха угасени свещичките по някакъв детски ритуал всяко дете с пръстче си взема малко от крема, това им е "яденето" на повечето деца.

За поръчването на по-малко храна-може би с течение на времето ,заведенията ще се откажат от "куверти" на деца и ще предлагат свободна консумация, а предварителното заплащане ще е само на съоръженията за игра.

# 57
На мен често ми се е искало да изям и на детето тортата, но ме е било срам Embarassed

Аз подобни чувства не изпитвам Laughing.
Моят не обича торти и обикновено само опитва, за да не обиди домакините, другото дояждам аз.

# 58
  • София
Аз затова се ядосах, че бяха нарязали нашата торта на огромни парчета за децата.
Всяко клъвнало по малко и я оставило. И така отиде половината торта в коша.
Едни приятели редовно правят детски рожден ден по парковете - много е хубаво лятото.

# 59
  • Някъде по Дунава
У дома определено излиза по- икономично отколкото на заведение. Може да се напазаруват предварително  неща от големите вериги супермаркети, където винаги има намалени трайни неща подходящи за повода - чипс, солети, блат за торта, сокчета и под. А за роднините както една майка беше написала само кутия бонбони.

Общи условия

Активация на акаунт