Съвети за икономичен детски рожден ден

• 35 133
  • 233
  •   1
Отговори
# 60
За по-големи деца през лятото икономичен вариант е на басейн. Виждала съм на Макси да се празнуват рождени дни и децата много се забавляват. Обстановката е доста прилична, цената май е 5лв на дете, а за родителите има места в ресторанта, не е нужно да влизат и те в басейна.

# 61
За рожден ден в Макдоналдс - не бих си завела детето на такъв, бих отказала. Като бях бременна рождения ден на племенника беше там и изпаднах в шок от нещата в "детското" меню. Да не говорим, че аз самата трудно намерих храна... Взех си една увяхнала салата (все се чудя как продават само такава, чакат предварително да изсъхне ли  newsm78).

Относно орязването на бюджет от почерпката за възрастните ми се струва много грубо - била съм на такъв "икономичен" рожден ден. Помпозен клуб, парти от 11 до 2 (обедно време), аз в начална бременност с постоянно гадене, което се влошава като съм гладна. За децата имаше няколко сандвича, които в нормални условия не бих дала - със сигурност не стигнаха за всички, но моето е лакомия и веднага се уреди. Колко е яла не знам, не видях, ако ми беше наблизо бих ѝ хапнала сандвича без колебание  Blush. До 2 бях полумъртва от глад и не смеех да мръдна да не се издрайфам - имаше единствено два вида супер екзотични хапки с размер около см. Според мен ако се реши такова парти не трябва да е в такова време - примерно 4 до 6 следобяд или от 10 до 12 сутрин е подходящото време. Но точно на обяд... Аз бих поръчала сандвичи или пици за родителите.

Не знам какви са тези деца дето не си ядат тортата, моето си изяжда неговата първо и после идва за моята  Crazy

# 62
  • Sofia
Не мисля, че е чак грубо. В крайна сметка това е детски рожден ден. При теб ситуацията е съвсем различна. Говорим за спестяване, а във вашия случай е бил "помпозен" клуб и явно е бил скъп, а не икономичен. Освен това си била в специфично състояние.
Наскоро бяхме на рожден ден в ресторант, масата за възрастните беше отрупана, децата отказаха сами да стоят в клубчето, само рожденикът си стоя с външни деца. Никакъв рожден ден не стана, ама родителите се наядохме до пръсване. Благодаря.... Whistling

# 63
На рожден ден се канят децата, родителите са просто придружители.
Това, че хората решават да има хапки, или някаква почерпка и за тях си е просто един плюс за мен. Но никои не е длъжен да го прави.
Когато за 1дете ти се изсипят и 2ма родители, и очакват да ги храниш и поиш, сметката доста скача.

malina07, толкова ли беше трудно да си поръчаш нещо за хапване, след като домакините не са осигурили? А и не са длъжни да знаят в какво положение си, дали ти става лошо и т.н.

# 64
На рожден ден се канят децата, родителите са просто придружители.
Това, че хората решават да има хапки, или някаква почерпка и за тях си е просто един плюс за мен. Но никои не е длъжен да го прави.
Когато за 1дете ти се изсипят и 2ма родители, и очакват да ги храниш и поиш, сметката доста скача.

malina07, толкова ли беше трудно да си поръчаш нещо за хапване, след като домакините не са осигурили? А и не са длъжни да знаят в какво положение си, дали ти става лошо и т.н.

Беше бар както на повечето места, този път с всякакъв марков алкохол, но без храна освен предварително поръчания кетъринг, това беше за мен странното Simple Smile

Не мисля, че ситуацията би била по-различна, ако не бях бременна. За мен недомислицата беше най-вече в часа - как може да направиш рожден ден от 11 до 2 по обяд без да осигуриш храна, със сигурност по всяко друго време на деня не бих очаквала да има - имаше сандвичи за половината от децата само, някои изобщо ги отказаха и едно детенце седеше само при майка си, защото било гладно, та тя му извади отнякъде едни солети.

За мен комбинацията - скъп клуб с алкохолен бар, но без храна е странна. И още повече без храна за всички деца  Peace

Иначе съм твърдо за рожден ден само за деца, но трябва да са по-големички. До към 3-4 годишна възраст няма как. От друга страна до тази възраст гостите са тези, които ние поканим - а именно семейни приятели и роднини с деца, така че го няма неприятния момент да не познаваш родителите на гостите. Виж към 5 вече си имат своя социална среда и там е по-сложно  Mr. Green

Най-добре за мен е в къща с двор - хем има място за всички и за дивеене, хем е много приятно и не разчиташ на кетъринг. Жалко само, че нямаме  Crazy

# 65

Не знам какви са тези деца дето не си ядат тортата, моето си изяжда неговата първо и после идва за моята  Crazy

Вероятно такива, на които родителите не държат и не очакват да се нахранят за седмица напред на детско парти в клуб.

# 66
Винаги в подобни теми се изумявам колко голямо значение се отделя на храната... Сякаш най-важното на празник е да се наплюскаш... Че и децата свикваме така... От бедност ли е, от какво - не знам, но механичното свързване "празник=обилна трапеза" е много странно. Никога ли не сте били на толкова завладяващо събитие (независимо дали за деца, или за възрастни), че изобщо да не се сетите за храна?
Докато синът ми беше по-малък, ходехме средно на 3-4 рождени дни месечно. С останалата излишна храна спокойно може да се изхрани едно малко село. Разхищение, лакомия, тъпчене. Толкова е излишно...

(Синът ми не яде сладко. Винаги предупреждавам да не му слагат торта. И винаги му слагат, дори и познати, които знаят, че не яде. Кое е толкова странно, че дете може да не обича сладко, нямам представа.)

# 67
Първата година, рожден ден в клуб с поръчана доста храна (зер да не останат гостите гладни, както се написа тук).
Е, така и половината храна си остана, платих луди пари за нея, но няма да тръгна да прибирам нещо от чиниите.
Втората година намалих количеството, отново остана.
На 3та година не поръчах нищо за родителите (оооо, колко прекрасно, при все, че РДто беше в този "прекрасен" час от 11-13ч), а оставих всеки да си поръча, ако все пак иска нещо за ядене.
Ами не се наложи, защото 90% от тях изядоха това, което се полагаше на децата и което те така и не погледнаха.
И така, от похарчени 350лв. първата година, паднах на 150лв. на 3та година, само защото реших да не разхищавам храна.

# 68
90% от тях изядоха това, което се полагаше на децата и което те така и не погледнаха.

Peace Абсолютно същите са и моите впечатления.

# 69
Моят също не яде сладко.Правим го 3 години на детски клуб.Родителите поръчват кафета и коли.Като на 3-тата година част от родителите се преместиха в съседно заведение и там не съм плащала.А най големия брой деца които поканих са 10-12.Платих около 130 лв заедно с родителите.Тортата я внесохме отвън.Тя струва около 30лв.Според броя на децата се въртя 3 години около тези пари.

# 70
  • София
Май някои клубчета са си намалили цените.
Обаче аз като търсих, ми обявиха цена 20 лв за дете в клубче в Младост и се отказах.
За храната - винаги остава. Още повече "нашата компания" са едни щеки, които и в училище ядат само солети и хрупанки. Ужас!
На последния рожден ден аз и една бременна приятелка доядохме пиците. Mr. Green

# 71
Децата основно си играят, най-много да пийнат сокче и да обират с пръст от тортата. След като е нарязана вече не им е толкова интересна. )
Първата година цялата торта се "съсипа" (тоест от заведението я бяха нарязали на големи парчета и нямаше как да се прибере остатъка, всичко беше по чиниите).
Но в следващите 2г., си прибирах по повече от половин торта (при ядене и от деца и родители).
А за 4-5ти рожден ден минах на мъфини, украсени отгоре с разни детски фигурки. Е, познайте какво изядоха децата.  Laughing

# 72
  • Най-красивата страна
Миналото лято бяхме на рожден ден в конната база във Виница.Родителите на рожденничката бяха приготвили всичко сами, дори и тортата.Децата играха на зелената поляна , яздиха пони,
всички си прекарахме страхотно.
Рожденният ден на дъщеря ми го празнувахме в ресторант с детски кът,само с деца ,баби не сме канили.Поръчахме пица и сок за  децата, внесохме си тортата. Родителите сами си избираха от менюто.  Излезе ни 150лв за 15 човека.Децата бесняха .Доволни сме.
Миналия месец бяхме на рожден ден в апартамента на рожденника.Имаше сандвичи, сладки и соленки ,торта и безалкохолни. За родителите и кафе. Децата се забавляваха .Хубаво беше.

# 73
Миналото лято бяхме на рожден ден в конната база във Виница.Родителите на рожденничката бяха приготвили всичко сами, дори и тортата.Децата играха на зелената поляна , яздиха пони,
всички си прекарахме страхотно.
Рожденният ден на дъщеря ми го празнувахме в ресторант с детски кът,само с деца ,баби не сме канили.Поръчахме пица и сок за  децата, внесохме си тортата. Родителите сами си избираха от менюто.  Излезе ни 150лв за 15 човека.Децата бесняха .Доволни сме.
Миналия месец бяхме на рожден ден в апартамента на рожденника.Имаше сандвичи, сладки и соленки ,торта и безалкохолни. За родителите и кафе. Децата се забавляваха .Хубаво беше.

Veni35 къде е тази база?

Моето впечатление е, че храна остава когато кетъринга не става, а той много често не става  Crazy. На първия рожден ден на малката бяха донесли едни изсъхнали сандвичи, за сметка на това пък струваха доста. Единствено пицата за децата поръчана от близката пицария се ядеше, поръчахме и за възрастните и се изяде.

След това сменихме клубчето, качеството на храната се вдигна (цената която платихме беше същата) и всичко се изяде, торта никога не съм прибирала повече от 3-4 парчета  Peace А най-обичам родителите с неядящите деца. Винаги идват по няколко такива и винаги много се изненадват, че децата им ядат. Важно е каква храна ще им предложиш и колко ще огладнеят след щуреенето  Peace Въпреки, че с кетъринг-а винаги си е риск  Crazy Домашно приготвено е най-добре.

# 74
  • Най-красивата страна
Малина07,конната база  е във  Виница.

Общи условия

Активация на акаунт