Съвети за икономичен детски рожден ден

• 35 158
  • 233
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Страхотна идея е този ретро рожден ден Simple Smile При мен ще е по скоро когато баба е била на 9 Simple Smile
Ние сме мънички още за такива импровизации, а за парти клуб ми се искаше защото, всичко е обезопасено и пригодено за 1-2 годишните дечица, и имаш помощници които се грижат да им е забавно. Друг вариант за който се сещам е, понеже ни предстои обзавеждане на детска стая да я организирам по такъв начин че да е защитена, (например като не слагам легла и щкафове все още, а само меки играчки и балони например) още не съм измислила точно как. А втория някой по-евтин клуб където да направим двоен рожден ден и да си разделим разходите.

# 91
От моя опит, мога да кажа че за 1-2 годишни деца, клуб не е най-добрата идея. Много от тях се страхуват да влязат вътре сами. Не се поддават на голяма анимация и организация. Спомням си един двугодишен рожденник, който си тръгна да си играе докато му пяха Happy birthday Laughing Според мен на тази възраст децата се чувстват по-добре вкъщи. Щом къщата е обезопасена за Вашето дете, значи е обезопасена и за другите.

# 92
От моя опит, мога да кажа че за 1-2 годишни деца, клуб не е най-добрата идея. Много от тях се страхуват да влязат вътре сами. Не се поддават на голяма анимация и организация. Спомням си един двугодишен рожденник, който си тръгна да си играе докато му пяха Happy birthday Laughing Според мен на тази възраст децата се чувстват по-добре вкъщи. Щом къщата е обезопасена за Вашето дете, значи е обезопасена и за другите.
+1  Peace
И моето мнение е такова.

# 93
  • Sofia
И аз съм фен на домашните РД. Не виждам никакъв смисъл да дам 300 лв за 2ч игра в клуб. В къщи децата могат да участват в подготовката и украсата, което определено им е забавно. Приятелите им могат да останат доста повече от 2ч Битовата страна не ме притеснява - у нас е широко, аз обичам да готвя, а след партито минавам с чувала, пускам прахосмукачка и парцал и за 30 мин съм изчистила. Но аз каня 5-6 деца с 3-4 възрастни. Не виждам причина да каня всички деца, които познаваме.  ooooh! Само бабите са ми проблем при тази организация. Не върви да ги поканя на детското парти, а да ги каня отделно ми идва в повече....  newsm78

# 94
  • София
За РД на малкия ще се съберем доста хора, майка ми ще си дойде от холания, сестра ми от германия с нейното бебенце и мъжа и , и тук имаме баби и прабаби, но не се притеснявам за това, защото обикновенно го правим съвместно, решаваме къде ще е най-широко, всеки носи , готви по нещо и така, даже се е случвало нищо да не се иска от мен освен присъствие Simple Smile Много сме си близки и не стои въпрос със официална почерпка, с повод и без , пак ще се съберем:)

# 95
  • Sofia
Да, когато събираш само роднини и детето е малко (защото ми е странно дете на 1-2 год да има приятели, които да се канят на РД, моите поне нямаха на тази възраст) е така. Проблемът идва в по-голяма възраст. На мен поне ми се струва неподходящо да събера на едно място нашите приятели с деца и бабите. И за двете страни.

# 96
  • в рока
Ами майка ми идва на детските партита на сина ми.Сяда на масата на възрастните(около 5,6 мои приятелки).Познава всички отдавна.И възрастовата разлика между майка ми и дружките не е хич голяма.

Но по принцип-да неподходящо е .Моят случай е по скоро изключение

# 97
И мен много ме мори второто парти с баби и дядовци, но все не намирам сила да не ги поканя, а да занеса кутия бонбони Sad. Иначе за сега ще носим торта само в градината, поради напредналата ми бременност и вероятност да съм родила до РД.

# 98
  • Някъде на път....
.....Битовата страна не ме притеснява - у нас е широко, аз обичам да готвя, а след партито минавам с чувала, пускам прахосмукачка и парцал и за 30 мин съм изчистила. .....
Да, обаче ако не е широко.... Tired

# 99
До сега не сме правили парти, на което да са присъствали бабите. Обикновено децата искат да си празнуват рождените дни с други деца и не виждам причина и бабите да присъстват. Първо, майката ще е заета да обръща внимание на гостите си, понеже някои от тях може да не се познават и тя трябва да отдели внимание за всеки. Детето си играе с гостенчетата. Срещата с бабите и дядовците изисква те да са ангажирани с детето и да си обръщат взаимно внимание, а това на парти с деца няма как да стане. Най-практично е на гости само с конкретните баба и дядо.

# 100
  • в рока
Защо трябва бабите да са ангажирани с детето?

Да наистина не е подходящо,защото в повечето случаи родителите не се познават помежду си ,или бабите не ги познават и т.н.

# 101
Защото иначе какъв е смисълът бабата да бъде там? Ако нито родителите, нито самото дете ще могат да й обърнат някакво по-специално внимание?
Има баби, които отлично се вписват в компанията от родители, ако се познават и са си близки, но ако не е такъв случаят, много по-добре е с тях да се направи отделно гости.

# 102
Защото иначе какъв е смисълът бабата да бъде там? Ако нито родителите, нито самото дете ще могат да й обърнат някакво по-специално внимание?
Има баби, които отлично се вписват в компанията от родители, ако се познават и са си близки, но ако не е такъв случаят, много по-добре е с тях да се направи отделно гости.
А ние имаме такъв проблем: едната баба(моята майка) се вписва идеално в компанията на родителите,но другата баба би се чувствала неловко...И винаги ми е било трудно дали да каня само едната,или и двете или нито една на рождения ден в детския кът.

# 103
  • София
Аз тази година за първи път ще правя детски рожден ден и събирам идеи, че съм в гъбите. newsm78 А моят мъж естествено иска да минем с минимум разходи.

# 104
И ние сме на детски кът всяка година.Каня деца с придружители.Това е детски рожден ден и децата дали разбират и колко разбират няма значение за мен.Бебетата махат весело с ръчички и пулят едни     очи а каките и батковците пощуряват ,защото им се е отворила възможност...Ако някой кани на детски рожден ден само възрасти,защо на неговия си рожден ден не кани деца?
Имам и такива познати които 3 години канят само баба ,леля ,чичо и дядо.И казват че децата още не разбирали от РД на тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт