Съвети за икономичен детски рожден ден

• 35 133
  • 233
  •   1
Отговори
# 30
Аз затова смятам, че партито е само за децата, а не за родителите. Пиша това в случай, че не познавам никого, а съм поканена на на РД на най-добрият приятел на сина ми в ДГ.
Всеки път се чувствам неловко, просто защото не познавам никого, пък съм дълбоко убедена, че мястото ми не е там.
И все чакам някой да ми каже "След 2 часа може да дойдете и да го вземете. Само оставете телефонен номер за връзка евентуално".

# 31
Най-икономично е когато се канят само децата, без родителите.
С едно уточнение от мен: Не е най-икономично, но е по-икономично.
Иначе, на детски рождени дни, когато са поканени и родителите оставам само, ако съм близка с майката или бащата на рожденика. Няма сила, която да ме накара да остана на РД и да си говоря празни слова с хора, които не познавам.
Много, много често се чудя защо се канят и родителите?

Но не знам на коя възраст става това. Може би като тръгне на училище?
Мисля, доста по-рано.Щом детето остава в детската градина без мама за цял ден, спокойно ще остане и на рожден ден без нея за няколко часа.

# 32
То е ясно, че детето ще издържи и без мама няколко часа. Но въпреки това се канят и родителите. И аз не знам защо, но така е прието. До сега не са ми казвали да си тръгна или да са ми намеквали по някакъв начин, че партито е само за деца. Аз също не мога да отпращам гостите избирателно. Част от тях са наши приятели, други бегли познати. Не мога да кажа "Приятелите да останат, а вие другите моля напуснете"   Laughing
Но ми се струва, че в училищна възраст се залага много повече на комуникацията между самите деца и родителите вече не са толкова необходими.

# 33
То е ясно, че детето ще издържи и без мама няколко часа. Но въпреки това се канят и родителите. И аз не знам защо, но така е прието. До сега не са ми казвали да си тръгна или да са ми намеквали по някакъв начин, че партито е само за деца. Аз също не мога да отпращам гостите избирателно. Част от тях са наши приятели, други бегли познати. Не мога да кажа "Приятелите да останат, а вие другите моля напуснете"   Laughing
Но ми се струва, че в училищна възраст се залага много повече на комуникацията между самите деца и родителите вече не са толкова необходими.

Досега съм канила винаги и родители.
Обикновено, щом децата са близки и ние, майките сме близки по някакъв начин- водим децата си на общи занимания или забавления.Повечето родители на приятелите на детето ми познавам, някои от тях първо са били мои приятели, а после децата са се сприятелили.

В училищна възраст децата вече са по-големи и вероятно предпочитат да са сами , не с родители.

# 34
  • София
Като стана въпрос за родителите... На всеки рожден ден на дъщеря ми каним наши приятелски семейства с деца. Много ясно, че се предполага, че и нашите приятели ще присъстват, както и ние присъстваме на рождените дни на техните деца.

Когато сме канени на рождени дни на деца от групата на дъщеря ми е според зависи. Зимата, в големия студ, няма къде да се разхождам 2 часа вечерта, докато детето ми вилнее в клубчето. При това положение с други майки сядаме на местата за почерпка/изчакване и си приказваме. При топло време е лесно - винаги мога да се разходя някъде. Ако пък клубчето е далече, мъжът ми ни кара с колата и с него или изчакваме в колата, или се разхождаме... Просто винаги е според ситуацията.

За рождения ден на детето ми е най-удобно да поканя всички в някое клубче, като за родителите с всяка година почерпката става все по-скромна.  Wink Мисля, че те са наясно, че на детски рожден ден не следва да се наядат до пръсване.  Laughing

# 35
При нас също почерпката за родители е по-скромна.

Всъщност тя е най-малкото "перо" от бюджета на рождения ден за детето.

Соленки, сладки, ядки, пици , понякога плата със сирена и колбаси- такива неща, в зависимост и от часа, в който са поканени гостите.Напитките- сокове, кафета, рядко някой ще поръча алкохол, защото повечето са с автомобили.Имала съм комични ситуации- На рождения ден на моето дете  си поръчвам някакъв ликьор или Бейлис и няма с кого да си кажа "Наздраве".

# 36
  • в рока
При нас родителите на поканените деца са ни приятели.Кафе,кола,ядки,торта-това ние почерпката.
Да , и по едно малко Wink

# 37

Последния РД го правихме в Принцес център в Младост - също ми излезе към 10 лв на дете, без тортата.

Ще дадеш ли подробности за Принцес,какво включват тези 10 лв,в боулинг залата ли беше или отвън?Ако внесеш торта искат ли да си плащаш?Ползваш ли нещо от развлеченията или само менюто за децата? Предстои ни март месец 5-ти рд и мисля там да е,сега нали има джунгла,мислех и жетони да купя и който където иска да играе.

# 38
  • София
Давам подробности за Принцес.
10 лева разбити така:
5 лева детско меню - пица и сокче, като пиците бяха отделни за всяко дете и много вкусни.
2 лева на дете за 1 игра боулинг.
Горе-долу толкова е и джунглата /2-3лв/, но нашите гости си избраха боулинга като "по-възрастни".
Отделно купувах още сокчета /май бяха по 2лв/.
И купих жетони за около 10 лв /един жетон е 50ст/.
Торта си внесохме отвън, не са искали да плащаме нищо, даже сертификат не искат, ама я нарязаха на огромни парчета.

Имаше само един-двама родители. Пиха по кафенце, кола и това е.
И аз мисля, че от първи клас нататък, може и без родителите.

Аз бях оня ден в Мола на Цариградско на детски рожден ден. Пих една кола, зарязах децата на аниматорите и забегнах по магазините! Mr. Green
Обаче е ужасно гъчкано там! Около 5 рождени дни имаше заедно с нашия, по обяд!
А казаха че вечер е още по-натоварено.
И не ми се мисли какви са цифрите.

# 39
  • София
Капела плей в мола на Цариградско лично за мен е най-ужасното място за детски рожден ден!
Ходили сме два пъти и си тръгнах изнервена и изморена, с адско главоболие.

# 40
Капела плей в мола на Цариградско лично за мен е най-ужасното място за детски рожден ден!

Тяхното име не бива изобщо да се споменава в тема за икономичен детски рожден ден.

# 41
  • Sofia
И аз се чудя как да изкараме 4-тия рожден ден на сина ми по-икономичен. Първият беше с две деца вкъщи, втория и третия с клубче - 9 -10 деца плюс родители за 300 лв. с всичко. Клубчето обаче според мен е за деца до 3 години. Имам чувството, че за по-малко пари няма да намеря, освен ако не е на другия край на София. Аниматор не ползваме и мисля, че и тази година няма да е нужно. Умувам дали да не намаля почерпката за родителите и се чудя кога ще мога да каня само деца. От друга страна на рождените дни каним 80% близки хора и идват майката и бащата. Чудя се и дали да не опитам с по-малко деца, но пък едно приятелче вече има и сестричка и не върви да не поканим и двете деца, а друго дете ни кани на всеки рожден ден, въпреки че изобщо не сме близки и сега няма как да не го поканя....  Има риск, ако поканя 6-7 деца примерно, едно-две да не дойдат и работата се разваля. Досега не съм поръчвала храна за децата. Имало е само пуканки и солети, дори тях не изядоха, през цялото време играха. Не умирам от желание да тъпча детето с пица, а имаме майки, които не разрешават такава храна на децата си.
 Та в този дух са моите размишления за спестяване. Двор нямаме, рождения ден е в края на април и навън не става. Вкъщи не мога да поканя повече от 4 деца мисля...

# 42
  • София
Тяхното име не бива изобщо да се споменава в тема за икономичен детски рожден ден.
Тъй, тъй, определението "ужасно" да се приеме и откъм финансовата част.  Wink

# 43
За мен има няколко варианта за празнуване на такъв рожден ден, ако ще каня деца.

1.Каня повечето деца от групата в детската градина в по-евтино детско клубче с анимация. Понеже не съм близка с родителите им, учтиво им казвам, че рождения ден е само за деца.

2.Каня наши семейни приятели с деца на вечеря в ресторант с детски кът.

3.Каня няколко майки, мои приятелки с децата си в заведение подобно на Капела плей без анимация./там ни е любимото място за игра със сина ми, но в делнични дни в по-ранния следобяд, когато е много спокойно/
Децата се нащуряват на воля, ние се черпим и бъбрим приятно. Тук се предполага, че децата са над 3-4 годишни, че да могат да си измислят и организират игрите самостоятелно.

И трите варианта са ми се случвали през годините с трите ми деца, включително и празнуване само с бабите, когато празникът излиза най-евтино.

# 44
Ако не се поръчва храна за родителите, а само консумират от бара, и с тях няма да се утежни сметка. Реално кетерингът е безумно скъп- 20 хапки 20 лева. Ку-ку!

Принцес аутлет- по-гадно място и от Капела плей. Във второто поне не мирише на печено овнешко. На Принцес не работи добре вентилацията и от турския ресторант се носят зловонни миризми.

Вторият РД на малкото ми дете струва около 125 лв. Наем на клуб през деня- 35 лева, торта 35 лева, останалото консумация от бара. Детски менюта не съм поръчвала. Никое от гостенчетата не ядеше по него време пици и боклукличви сандвичи.

Общи условия

Активация на акаунт