Фиброаденом- да се оперираме ли? 2-ра тема

• 151 429
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
нека,който знае долу-горе  колко струва тази операция,с модерния уред да сподели!!!!

# 136
нека,който знае долу-горе  колко струва тази операция,с модерния уред да сподели!!!!
http://hifu.svmarina.com/index.php/bg/hifu-in-sveta-marina/treatment-and-price

В София докторът ми каза, че не се плаща.

# 137
как не се плаща? безплатен обяд няма?!? не разбирам

# 138
Това е, което ми казаха.

# 139
благодаря!!!!!!!!!

# 140
Момичета, и на мен в София ми казаха, че "за сега не се плаща", но точно това ме притеснява!!! Касата не  поема лечението на фиброаденом с ултразвук, тогава остава да е някакво клинично проучване-не ми е ясно! Звучи добре, че не се плаща, но май не ми се иска да съм част от проучване, с този нов апарат   Sad newsm78

# 141
И аз не съм много наясно, но предпочитам да пробвам. И да се плащаше щях да платя, просто в Плевен не ми е много удбно да ходя. Надявам се, че по-зле не може да стане, така че дано да помогне Simple Smile

# 142
  • Карлово/ Пловдив
Метода който се прилага с ултразвука все още е проучване т.е метода е експериментален.
Следователно няма как касата да заплаща за нещо което е проучване или е експеримент.Такива апарати има на 3 места в Страната - това са следните лечебни заведения:
Сбал по Ендокринология София в сградата на Майчин Дом
Сбал по Акушеро-гинекология "Св.Марина" в Плевен
и "Света София" мисля в София - там където са Д-р Младенов,Д-р Гемеджиев и др.
Значи включваш се в проучването,участваш и се съобщават резултатите - затова и не се заплаща - така е в 1-то и третото лечебно заведение.За участие в проучването трябва да отговаряш на определени клинични данни и изисквания.В Плевен се заплаща - около 1000-2000 лв - ценоразписа би трябвало да го има на сайта на лечебното заведение.Но резултати до момента показват,че има повлияване на проблемите,четейки описаните случаи и резултати и съобщаването за такива случаи и резултати.Аз лично се надявам,че скоро този метод ще се превърне като алтернатива на хирургичната интервенция,но е нужно да се подчертае ефекта и ползата от него.Но дори и като алтернатива на хирургична интервенция все пак ще си има индикации кога метода може да се прилага и кога не.Нормално е за експериментален метод да не се заплаща,защото той все още не е официално приет.А дали бихте се включили в даден експеримент това е ваше лично решение при положение,че отговаряте на изискванията за включване в такъв.
Това е за всеки метод който се прилага в медицината.
Хубава вечер ви желая!Дано тази информация в
Рението дали да се подложите на един или друг метод,да участвате или не в проучването и да решите какво да предприемете на база препоръките на вашите лекари.
    bouquet

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 19:54 от docsi

# 143
Другата седмица най-вероятно ще ми е процедурата и ще ви разкажа след това как е минало Simple Smile

# 144
Благодаря на Docsi за подробната информация! Аз също са порових в нета и попрочетох - да, наистина и трите центъра в Плевен и София използват напълно неинвазивно лечение на фиброаденом чрез използването на HIFU хайфу-ултразвук, който е многократно усилен и стапя фиброаденома. И това е супер, че има такива лекари в страната ни, които искат да работят с най-новите технологии за нашето, на пациентите добро!!! Но искам да споделя какво ми се случи като отидох вчера при наблюдаващия ме до сега мамолог, да попитам за неговото мнение. Момичета, той направо  ми се развика - какви са тези "нови" технологии, как така ще рискувам и т.н., той не ми гарантирал нищо и т.н. Shocked Sad Не само си тръгнах разочарована от реакцията му, но и много огорчена, защото осъзнах, че не му беше важно да ми даде обективно мнението си(не вярвам, че не знае за тази терапия, а ако и да не е чувал за нея - да каже), за да мога аз сама да си направя ИНФОРМИРАН избор. Кога най-после в тази наша страна лекарите ще престанат да ни разглеждат като бройки за пред НЗОК и ще ни консултират обективно и безпристрастно?!!!Да, впрочем, това още повече ме амбицира да избера лечението с ултразвук-няма сравнение с предлаганото до сега скалпел, рязане, упойки и т.н. Само ще изчакам някой все пак да сподели собствен опит. Дано!!!!!

# 145
Само ще изчакам някой все пак да сподели собствен опит. Дано!!!!!
Живот и здраве другата седмица ще разкажа за процедурата Simple Smile А за резултатите ще видим, те може би по-нататък.

# 146
да попитам пак аз, този път по-конкретно. Другата  седмица съм на доктор във Варна, препоръчайте ми добър такъв. За момента знам само за др.-Радев. Тази седмица съм в Добрич на доктор, да събера 2-3 мнения и ако всички потвърдят едно и също отивам на ултразвук. Благодаря ви, предварително!
пс: Ако имате координати за връзка, оставете и тях, за да се уговоря по телефона предварително

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 21:02 от kosach

# 147
прибрах се от доктор "хирург - началник отделение" в Добричката болницата. Думите му бяха същите като на другия доктор. Но държи, когато правя своя избор да бъде операция, категорично отхвърли ултразвука, думите му бяха" не съм чувал подобно нещо и не се вързвай" и всички в момента ми надуват главата, че е по-добре оперативно да се премахне, аз аз ама въобще не съм съгласен!!! Как щяло само с ултразвук да се премахне, къде щяло да отиде после (демек, че пак си оставало в организма) и че било екпериментално... и нямало 100% гаранция за цялостното му премахване. Ами прочетох доста страници и до колкото разбрах при доста от вас, които са се подложили на операция, след време им се появява отново? Колкото ми гарантира едното, толкова и другото?!...
Вие какво мислите по въпроса? Все пак за България може и да е екпериментално, но хората в цял свят го правят, няма да съм първият нито последния...Никак не ми се нрави идеята за операция, пък било тя козметична, пък ако ще и за 10мин. дори.
Искам да чуя и вашето мнение и опит?

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 10:00 от kosach

# 148
Здравейте мили дами:)
Не съм и предполагала,че първата ми публикация във форум ще е на здравословна тема,ама на-за всичко си има първи път.
Вкратце:Снощи си напипах бучка под лявата гърда,днес взех направление от джипи-то и веднага отидох на преглед.Изпрати ме в 4-та градска,писа "спешно" на талона и ме прегледаха с палпация и на ехограф.Като диагноза поставиха "фиброаденом" и препоръчаха операция при тях.
Има ли някой впечатления от тази болница или да ходя на друго място,а най-вече по линия на здравната каса ли да се оперирам или да отида на "частно" както се казва?
Благодаря предварително на всички:)  bouquet

# 149
  • София
Добре де...аз продължавам да се чудя,само моят доктор ли е против махането на фиброаденоми newsm78.Даже последния път му викам:знам вашето мнение,а той:то не е мое мнение а консенсус Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт