Венеция-4-та тема

• 86 972
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Buongiorno Simple Smile!

Имам следния въпрос: заслужава ли си да отидем до Венеция за два дни?!
Да пътуваме на 19-ти септември и да спим в Славонски брод (да разделим пътя), след това Венеция и нощувка там. През деня отново до Венеця и нощувка в Любляна. И на 22-ри септември да пътуваме до София...
Струва ми се много път, а малко време за разходки.
Вие какво мислите?

# 661
  • София
Buongiorno Simple Smile!

Имам следния въпрос: заслужава ли си да отидем до Венеция за два дни?!
Да пътуваме на 19-ти септември и да спим в Славонски брод (да разделим пътя), след това Венеция и нощувка там. През деня отново до Венеця и нощувка в Любляна. И на 22-ри септември да пътуваме до София...
Струва ми се много път, а малко време за разходки.
Вие какво мислите?

nakude
Отговора донякъде се съдържа във въпроса ти.
Честно да кажа, ние често правим такива пътувания, ако съм против ще си противореча.
Но реално не си заслужава, ако не си бил по тези места.
Освен това, което споменаваш, малко време и много път.
Не трябва да се пренебрегва и разхода/ако има значение/, за краткото отиване.
Специално горивото и тол такси, даваш ги заради идеята.
Казвам какво мисля, но защо не, правили сме го и сигурно пак ще го правим.

# 662
Здравейте, на 16 септември сме за четвърти път във Венеция.
На кой остров да отидем, били сме на Мурано и Бурано, от другите кой ми препоръчвате?

За един ден можете да посетите Лидо Бурано и Мурано и Торчело и без много препускане.

# 663
  • Бургас
На Бурано и Мурано ходихме. За Торчело знам, че е първото населено място в лагуната. Кой от островите наричат "Зеленчуковата градина на Венеция" ? Четох, че там са най-добрите ресторантчета с прясна храна, директно от фермите.

# 664
  • София
На Бурано и Мурано ходихме. За Торчело знам, че е първото населено място в лагуната. Кой от островите наричат "Зеленчуковата градина на Венеция" ? Четох, че там са най-добрите ресторантчета с прясна храна, директно от фермите.

Belle Fleur 
Това е остров Sant'Erasmo.
Най-големият остров между Пунта Сабиони и Мурано.

# 665
  • Бургас
Благодаря!  Както винаги си с точна информация.Мисля да отидем за обяд до там,пък ако е писано ще стане.

# 666
  • София
Благодаря!  Както винаги си с точна информация.Мисля да отидем за обяд до там,пък ако е писано ще стане.

Belle Fleur
Ще ви трябва линия 13, която ще вземете от Fondamente Nove/това е срещуположно на Сан Марко/ в Каннареджо.
Ще слезете на спирка Capannone на Sant'Erasmo.
ТУК
Приятно изкарване...

# 667
  • София
Такаааа... Тази година се очертава за втори път да отида до Венеция. Карнавала беше страхотен, мислех, че ще има аква алта... размина се - беше топло и слънчево. Цели 5 дни, макар че прогнозата беше за дъжд.

Сега мислим да отидем за два дни. Миналия път спахме в Лидо де Венеция, но бяхме 5 дни и решихме, че ще ни е по-удобно заради паркирането на колата. Сега сме решили да си вземем хотел или интересен апартамент в самата Венеция. Колата мислим да я оставим на паркинга преди острова. Познавам самия град, но ми възникват два въпроса.

1. Как става точно паркирането на този паркинг,  ако някой е паркирал там.

2. Препоръчайте ми хотел или по-добре апартамент с две спални /две семейства ще сме и искаме да спим на едно място, но с две спални/.  Гледах някои интересни апартаменти, но трябва бързо да избирам. Хотела в Любляна съм го избрала, както и този в Загреб. Остава да избера двата дни във Венеция.

# 668
  • София
http://www.veniceutilitypark.com/#!ple-roma/c21ji  ето ти един от сайтовете. през тел. съм и не можах да намеря английския, но доколкото схванах от италиански, работи от 4 до 24 ч. и може да си направиш и резервация. Цените на ден са от 15-22 евро за този до Пиацале Рома. Мои приятели ходят често с кола и никога не правят резервация. Паркират на паркинга, който е на етажи. Излиза им ок. 30 евро на денонощие.
Ето и съвети с цени на английски: http://europeforvisitors.com/venice/mobile/articles/tronchetto_parking_garage.htm
http://europeforvisitors.com/venice/articles/parking-in-venice.htm

# 669
  • София
Такаааа... Тази година се очертава за втори път да отида до Венеция. Познавам самия град, но ми възникват два въпроса.
1. Как става точно паркирането на този паркинг,  ако някой е паркирал там.
2. Препоръчайте ми хотел или по-добре апартамент с две спални /две семейства ще сме и искаме да спим на едно място, но с две спални/.  Гледах някои интересни апартаменти, но трябва бързо да избирам. Хотела в Любляна съм го избрала, както и този в Загреб. Остава да избера двата дни във Венеция.

За паркирането погледни ТУК
За апартаменти виж ТУК

# 670
  • София
Във Венеция съм  Mr. Green За втори път тази година, като съвсем спонтанно и непланирано. Ето този апартамрнт наехме
https://www.booking.com/hotel/it/san-marco-venice-apartment-1.bg … 0bed567b3222afaX1
Преди малко се настанихме и отиваме да вечеряме. 
Ще разказвам по-късно  bouquet

# 671
  • гр.София
Здравейте, на нас ни предстои да посетим Венеция. Плана е следният и разбира се е предварителен, приемам съвети  Simple Smile
Полета е до Болоня, кацаме в 20.20 - след това искаме с влак до Венеция (още не знам точно за влака, какъв, кога, от къде), настаняваме се - нощувка.
2-ри ден - мотаене до откат  Laughing из Венеция (може да дадете съвети кое да не пропуснем) - нощувка
3-ти ден, да прескочим до Верона (съвет за транспорт ми дайте), връщане след това отново във Венеция
4-ти ден, обратно към Болоня, полета е в 20,50 и ще имаме време да поразгледаме и Болоня.
Това е, само да кажа че дните са ни по време на карнавала, за съжаление полета е късно и ще пропуснем "полета на ангела", дайте предложение за хотел и места за хапване.
Аз ще се върна да поизчета отново темичката  Hug

# 672
Според мен оставете Верона за друг път или отидете в последния ден преди да отидете към Болоня. Нужни са ви поне 2 дни, за да обиколите Венеция. Мога да препоръчам едно студио, от което сме доволни. През airbnb. Ако не сте регистрирани ще Ви изпратя линк, за да ползвате отстъпка.
За билети за влаковете гледайте вече, за да можете да купите от най - евтините от 9 евро за бързите влакове.

# 673
  • гр.София
Според мен оставете Верона за друг път или отидете в последния ден преди да отидете към Болоня. Нужни са ви поне 2 дни, за да обиколите Венеция. Мога да препоръчам едно студио, от което сме доволни. През airbnb. Ако не сте регистрирани ще Ви изпратя линк, за да ползвате отстъпка.
За билети за влаковете гледайте вече, за да можете да купите от най - евтините от 9 евро за бързите влакове.
Здравей, студиото удобно ли ще е за двама + дете на 16г? Гледах за влаковете, но не съм се ориентирала още в обстановката - след като пристигне самолета ще трябва да се придвижим до гарата (? Време), последният влак поне доколкото видях е около 21.30, да не го изпуснем  Thinking  после връщането ако е през Верона, то да не взимаме двупосочни билети, с места ли са и какви са тези модели - икономи, флекс и други някакви (гледах през телефона за итало трено)

# 674
Здравейте, на нас ни предстои да посетим Венеция. Плана е следният и разбира се е предварителен, приемам съвети  Simple Smile
Полета е до Болоня, кацаме в 20.20 - след това искаме с влак до Венеция (още не знам точно за влака, какъв, кога, от къде), настаняваме се - нощувка.
2-ри ден - мотаене до откат  Laughing из Венеция (може да дадете съвети кое да не пропуснем) - нощувка
3-ти ден, да прескочим до Верона (съвет за транспорт ми дайте), връщане след това отново във Венеция
4-ти ден, обратно към Болоня, полета е в 20,50 и ще имаме време да поразгледаме и Болоня.
Това е, само да кажа че дните са ни по време на карнавала, за съжаление полета е късно и ще пропуснем "полета на ангела", дайте предложение за хотел и места за хапване.
Аз ще се върна да поизчета отново темичката  Hug
Нощувките във Венеция по принцип са скъпи, а по време на карнавала стават ... неприлични.
Добре си прецизирайте кога-къде да нощувате, за да не плащате излишно големи пари за нощувки.
Спокойно можете да спите в Болоня първата вечер и на сутринта с ранен влак да отидете във Венеция.
Разглеждате, този ден и другия ден до обяд и отивате във Верона. Разглеждате я следобеда и вечера и на другата сутрин към Болоня. Оставате багажа на гарата и разглеждате града.
По този начин ще спестите от скъпите нощувки във Венеция по време на карнавала.

Ако все пак решите да си нощувате и трите дни във Венеция(което също е чудесно), то сега е момента да търсите и запазвате хотел или апартамент.
Не знам дали апартамента на Цлете става за трима, но Роже бяха в апартамент на страхотно място и даже ако не се лъжа бяха четирима там?  newsm78
Дано Роже да чете тук и да се включи с мнение.

Аз винаги купувам билетите за влак от Trenitalia

Общи условия

Активация на акаунт