Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 778
  • 839
  •   1
Отговори
# 30
  • София
ален мак, в моя случай конкретно изменението идва от трихомонална инфекция. ХПВ изследването излезе отрицателно за всички щамове, които изследва лабораторията.
аса75, как мина при теб?
pella123, според мен, довери се на лекарката и изчакай.
Димяни, съжалявам, че с виждаме тук.  Hug Пишехме в юлската тема с голямото ти детенце.  Пожелавам ти нещата при теб да се оправят възможно най-бързо. И на мен ми се вижда странно това твърдение на гинекологът ти. Защо не се консултираш с друг?

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 20:16 от nonsense

# 31
  • София
Nonsence,здрaвей:-) Aз си мисля,че след кaто не  искa иопсия явно мимa опaсения....нa мен ми кaзa,че е по добрия вaриaнт.ще видим цитото пък ще мисля дaли дa търся др мнение.aко aз имaх познaния щях дa преценя дaли нaистинa се нуждa2 от товa но......сегa все четa и до никъде не стигaм.

# 32
  • София
Здравейте момиченца!Чета всеки ден и съм запозната с повечето случаи.Много се радвам за добрите резултати на тези,които ги споделят!!!
 Писах преди около 20 дни....но май почти никой не ми обърна внимание.
Та сега да попитам още нещо - бях с пап 3а, последва лечение.След два месеца пап 2 , но на колпоскопа лекарката видя изменен участък.Тя каза, че било много дискретно и нищо страшно,но на бланката която ми даде пише: ектопия и еритроплакия.Каза,че според нея най-добре да се изгори, но след резултатите от биопсията.Тези резултати ще са факт чак след 20 дни.
Трябва ли малко да ме успокоява тази 2 група,как мислите?

Pella123,според мен резултатът от биопсията е по-важен,но ти се успокой. Wink Peace

# 33
Alen Mak,нямам нищо обшо с медицината,освен собствен опит по неволя. Crazy
Измененията,видяни на колпоскоп може да са от всякакво естество,не е задължително д аима общо с ЧПВ или рак.
лелеее, а каква дезориентация всяват някои лекари! Визирам конкретно Роберт Стоянов от Онкологията - при въпроса ми може ли измененията (показани от цитонамазката, той не ме е гледал на колпоскоп) да са ми от микоплазма (каквато имах преди да забременея), както и от друга инфекция (имала съм и анаеробни, и гъбични, т.нар. от лекарите "банални" - без да са такива!!!), категорично отсече: "Трябва да Ви разочаровам, но няма как да е от друго".

Ок, а като е от някакъв друг причинител, пак ли се конизира (или Лиип), или се лекува първо с глобули? Ох, защо такава незаинтересованост и безпросветност от страна на лекарите, после защо се информираме от форумите... Close

ПС: а дали се различават на вид изменения от ЧПВ и паразит да речем Embarassed

# 34
Днес ми се случи нещо отвратително  Sick Казвам на колежката ми счетоводителка, че в края на месеца ще си взема дълъг болничен, но ще се явя скоро на работа, тъй като ми предстои оперативна намеса. На две, на три й разказах, а тя ми вика - Е що бързаш да се върнеш? Аз обяснявам, че това е лазер /ЛИИП/, модерна и сравнително лека манипулация. А тя - А терапията после? Викам ква терапия?? - Ми лъче или химио.....Аз стоя и мълча, стоя като овца, очите ми се насълзиха...... Cry Що ли ти трябва да го споделяш на глас, егати???? След кратък разговор се оказва, че въпросната дама не е стъпвала на гинеколог.... Shocked Ирония.....Просто споделям - стана ми гадно! Днес ми е в ума това цял ден  Sick От толкоз лоша енергия ми се струва, че не ми е вярна биопсията от пролетта, взета в една клиника, макар че я гледа тогава Колева - патолог от болница Лозенец, която играе в комбина с докторите от Майчин Дом, върти кофти резултати из хистологиите, за да вземат после по 80 лв за ДТК. За сравнение при Ганчева е 20лв.
Добрата новина - детето ми оздравява  Peace
Лошата - има отвратителни хора  Banghead
Аса75, успех и пиши тук после!
Джесика, грипа е повече от ужасен - съчувствам ти  Hug
ДЗХ, права си и ще се съобразим да не пълним темата с празни приказки, но разбери, моля те, тук е мястото, където се чувстваме близки и не сами ...... Hug
Лека нощ   bouquet

# 35
Nefertari, много,много жени са в пълно безхаберие относно геникологичните проблеми.И дали не са по-добре?!А да не говорим за чпв и конизация.
 Аз лично всяка година ходя на гинеколог.Никой,нищо не ми е обяснявал.Казват само че цитото е 2 група и е ок.
 Сега като отидох за пореден път и се оказа,че има проблем,лекарят ми обясни спокойно,че съм много млада, и че трябва да изчакаме няколко месеца.... т.н.,както му е реда.
Аз обаче,като се зарових във форумите -- всичко що е чпв и ранички и цитонамазки изчетох.
И просто се разболях.На всичкото отгоре тръгнах и по други лекари.
А май трябваше да послушам какво ми се говори и да изчакам.Сега пак чакам,но главата ми е пълна с лоши мисли.
Поне съм доволна от последната лекарка на която попаднах- Людмила Лазарова от Токуда.
Така че,трябва да се опитваме да мислим позитивно и да слушаме лекарите(трудно е!)
И в този форум има безценна информация,но има и много момичета,които пишат невероятни фантасмагории.........така че, трябва много внимателно да се синтезира инфото.
Пожелавам Ви лека вечер и много светлина в душичките!

# 36
а защо казват лекарите да се чака? като на pella123, както и на мен (единият лекар)? но пък други - (прекалено) бързат, да ти направят там нещото, пък дали е от микроорганизми, от какво е - ни вест, ни кост. И после - кои точно да послушаш? Аз, като си поосмисля малко нещата, явно има някакъв проблем на ниво микробиология, но не е от влагалището, защото не ме притеснява, но пък не е и съвсем 100 % нормално. Питала съм си гинеколога, казвано ми е - нормално е. Нооо явно не, поне съдейки от резултата на втората ми цитонамазка (доц. Ценова от Онкологията е правила изследването).

# 37
Момичета,влзиам тук със специална информация може да помогне на някоя от вас.Да припомня:моята сестра номеври 2012 излезе с цито 3А лекува се с Изопроназин Полижинакс Бетадин Фарматекс,и януари 16.01.2013 излезе 3Б!Докторката ведна я свърза с онко-генеколог и и направиха биопсия с резултат след 1 седмица ЦИН 3 тежка форма на дисплазия хроничен цервицит наличие на папилома!!Направиха и скалпелно конизацо и сега е супер!!....Специалната информациа за ВАС е следната,доктора сподели че скалпелната комизация е най-сигурна с ЛЕЕП остава доста голем процент възможност да не се разреши случея а и парите да си дадете на вятъра!!Една негова пациентка си е правила в Токуда София конизацио с ЛЕЕП и най накрая пак се е стигнало до скалпел!!ЛЕЕП е по-модерна конизация...но дали по-сигурна...незнам?????

# 38
Изчаква се, защото много често организма се преборва с вируса.През това време е добре да се вземат имуностимулатори.
 Но това изчакване е ако няма колпоскопски изменения.
При мен на първия колпоскопски преглед казаха, че има малко изменение,което вероятно ще се самоизлекува(често ставало така).тогава цитото беше 3а.изписаха ми изопринозин и кориолус за 6 месеца и разбира се глобули.
 И от там нататък ви разказах- отидох при втори лекар, после при трети.
И този третия,( доктор Лазарова от Токуда болница)преди да ме прегледа,просто в разговора ми каза същото,че е добре  да се изчака.Направи нова цитонамазка-2 гр.Гледа ме и на колпоскоп отново- ектопия и еритроплакия.След като видя резултата от колп. каза,че не е нещо фатално, но трябва биопсия.
Важен е резултата.А какво ще излезе един Господ знае!
И така, някои имат късмет организма да се пребори с вируса и гадината да не е нанесла поражения.

# 39
pella123 на въпроса трябва ли да се успокояваш с 2рата група от цитонамазката, ще ти кажа НЕ, не трябва. Факта, че имаш колпоскопско изменение говори сам по себе си. Последната ти докторка е права, че трябва да се вземе биопсия, защото само тя може да покаже какво се случва. Но при тази ситуация не виждам логиката да се чака много.

И ти го казвам като човек, който се влачи по доктори почти година преди конизацията. Точно така при 3А група и лечение с глобули стана 2ра група и ми казаха да си живея живота, но аз някак не се успокоих от една цитонамазка. Последва друг лекар, ново цито - 3А, преглед с колпоскоп при който излезе малко бяло петънце. Тогава въобще нямаше колебания, че е необходима биопсия и тя беше направена. Но заради некадърни патолози, които казаха, че няма никаква цин група, минаха още няколко месеца докато възпалението ми продължаваше и накрая занесох резултата в Онкологията при доц. Милев. Това беше човекът, който ми обърна внимание и беше достатъчно компетентен да каже, че имам 1-2 цин група. И след това последва и конизацията ми.

Цялата тази история я разказвам във връзка с изказването ти, че тук се пишели какви ли не неща. При положение, че си влизала няколко пъти и се съмнявам, че си изчела доста от предишните теми, не смятам, че можеш да правиш  такива изводи. Естествено, че форумът не е лекар, но знаеш ли колко жени са идвали тук наплашени, че имат рак, а се е оказвало, че са само 1 цин група. Знаеш ли, че се пишеше за една определена болница, която искаше 400 лв./доколкото помня/ за биопсия и още куп такива неща. И ако не беше този форум, много жени щяха да са преминали през безброй проблеми докато намерят решение на проблема си.

Аз съм адски позитивен човек, но не ми е приятно, че когато отделям от времето си, за да помогна винаги се намират хора, които влизат два пъти, искат отговор задължителен, а след това дори не приемат чуждите мнения. И за съжаление именно затова много от момичета, които са преживели много и могат много да помогнат не влизат.

Успех ти пожелавам на теб и на другите момичета, но когато не вярвате в нещо, не го правете. Тук лекари няма, но има достатъчно изстрадали момичета, които най-малкото могат да ти дадат съвет и да ти разкажат как е било при тях.

# 40
Besty,напълно съм съгласна с теб!Аз влизам много често,чета всичко доста внимателно, но мнения досега не съм си позволявала да давам, поради простата причина,че съм недостатъчно компетентна.
 Всички сме със сходни проблеми и е хубаво да обменяме информация,но не и да поставяме диагнози и прогнози.
Съжалявам, ако погрешно си ме разбрала!
А аз пропуснах да кажа, че моя случай е подкрепен и от чпв -високорискови щамове.Типизация не ми е правена, и нз защо лекарката каза, че не е необходима?

# 41
  • София
br, не приемай моето мнение за меродавно, защото наистина не съм компетентна, но може да си проведеш лечението. След това, така или иначе, да направиш контролна цитонамазка и колпоскопия с едно на ум, както е казала Бести. Биопсията би дала повече яснота. Не разбрах, имаш ли изменени участъци видни при колпоскопско изследване? Ако да, е редно да се направи биопсия.   

# 42
Besty,напълно съм съгласна с теб!Аз влизам много често,чета всичко доста внимателно, но мнения досега не съм си позволявала да давам, поради простата причина,че съм недостатъчно компетентна.
 Всички сме със сходни проблеми и е хубаво да обменяме информация,но не и да поставяме диагнози и прогнози.
Съжалявам, ако погрешно си ме разбрала!
А аз пропуснах да кажа, че моя случай е подкрепен и от чпв -високорискови щамове.Типизация не ми е правена, и нз защо лекарката каза, че не е необходима?
Не, нищо не е станало. Смятам, че съм разбрала всичко правилно и честно казано не съм видяла някой тук да поставя диагнози.
Винаги го има това нещо, че човек трябва да е достатъчно разумен да отсява информацията, която чете, но това не е нещо, на което ние можем да научим хората тук. Wink Имало е много питания кой какво да направи, но и моите лично отговори са били, че ние споделяме през какво сме минали и някакви варианти, но кой какво ще направи със собственото си здраве и кой доктор ще избере - си е негова работа и не може да прехвърля отговорността на нас. Искам и другите момичета да го знаят.
Относно това, че няма нужда от типизация - евала на лекарката, че не ти е пуснала такава само, за да ти вземе парите, защото тя нищо няма да промени. Единственото миродавно изследване е биопсията и само то може да покаже какво ще следва.  Peace

# 43
Моми4ета заварнах се преди 30 мин от Плевен,оште по стресната пр.Гор4ев ме погледна на колпоскоп видя ми биопсията и каза 4е сам за операция и премахване на шииката както се изрази ампотация,от стрес непопитаь как ампотация ooooh! на 20 ми е операцията

# 44
  • София
aca75, кураж, мила!  Hug Съвсем ли нищо не ти обясни?

Общи условия

Активация на акаунт