Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 781
  • 839
  •   1
Отговори
# 45
Ми не,просто ми каза на 19  да сам там за изследвания и на 20 ще ме оперират.Но как така ампотация,това нее ли конизация много сам зле направо онемях и не попитах

# 46
  • София
Виж, тук:

Значи, излиза, че става въпрос за конизация.

# 47
nonsense, да наи вероятно е едно и сашто,ох още пове4е отка4их

# 48
  • Варна
br, не приемай моето мнение за меродавно, защото наистина не съм компетентна, но може да си проведеш лечението. След това, така или иначе, да направиш контролна цитонамазка и колпоскопия с едно на ум, както е казала Бести. Биопсията би дала повече яснота. Не разбрах, имаш ли изменени участъци видни при колпоскопско изследване? Ако да, е редно да се направи биопсия.   

Благодаря за отговора. Лечение нямам, така че няма какво да провеждам. Първият лекар видя изменения на колпоскопа, дори рисува там на един лист раничката и изменените участъци. Втората лекарка ми каза, че всичко е 6 и дори се чудеше къде ги вижда, предният лекар, тези работи. Според нея, пак след преглед на колпоскоп, няма никакви изменени участъци и нищо притеснително въпреки групата. Тя беше дори подготвена за биопсия и на самият момент се отказа. Аз се успокоих и загърбих тази история. Дано постъпвам правилно.

# 49
Здравейте момичета Simple Smile
Възстановявам се добре. Все още пикочния мехур не  функционира както трябва и задържам - било нормално. Изписаха ме с катетър за още седмица.
Вчера бяха готови и резултатите от хистологията. Доц. Корновски каза, че са отлични и, че няма място за притеснение вече. Няма терапии, има само наблюдение.
Щастлива съм   Grinning
Днес ще си взема епикризата и ще видя подробно какво е писано.

Исках обаче да ви питам нещо. Въпреки тези резултати мога ли да мина на някакъв преглед сега за да видя дали все пак всичко е наред?
Чух за уред който диагностицира дали има ракови клетки. Къде има такъв? Как мога да се запиша за преглед и въобще подробности. Доц.Корновски каза, че няма нужда, но ми се иска да го направя ако е възможно за да се успокоя съвсем.

Ще съм благодарна за информация от тези които са запознати.

# 50
nonsense, да наи вероятно е едно и сашто,ох още пове4е отка4их

Не се притеснявай, аз също предполагам, че става въпрос за конизация, но хирургическа. Peace Трябвало е да попиташ да ти обясни повече какво ще се случва оттук нататък, но и при това положение смятам, че той знае какво прави.

# 51
Ю.Николова,само здраве занапред.  bouquet
ACA75,има ампутация на шийката,наистина.След нея се прави пластика на шийката.Но частична ампутация е самото конизацио.Все пак мисля,че лекарите ще преценят конкретно в твоя случай как да процедират.
.....,доктора сподели че скалпелната комизация е най-сигурна с ЛЕЕП остава доста голем процент възможност да не се разреши случея а и парите да си дадете на вятъра!!Една негова пациентка си е правила в Токуда София конизацио с ЛЕЕП и най накрая пак се е стигнало до скалпел!!ЛЕЕП е по-модерна конизация...но дали по-сигурна...незнам?????
Това въобще не е така.Добрият лекар ще прецени кога да направи ЛЕЕП и кога скалпелно конизацио.Двата метода си имат своите предимства и недостатъци.

# 52
Ох моми4ета незная дали да се обадя до Плевен да питам,но незная на дали ще ми отговорят на регестратурата. Единствено което ми каза Гор4ев е 4е на 19 да сам там за изслевания на 20 ме оперират и на 21 си ходя .и то 6те сам пред цикал това редно ли е? Каза само 4е нетрябва да сам в цикал

# 53
Ех,аз с един супер тъп въпрос,ама...след биопсия кога може секс  Embarassed?

# 54
  • София
Ех,аз с един супер тъп въпрос,ама...след биопсия кога може секс  Embarassed?

На мен ми бяха казали след първия цикъл.

# 55
Ох моми4ета незная дали да се обадя до Плевен да питам,но незная на дали ще ми отговорят на регестратурата. Единствено което ми каза Гор4ев е 4е на 19 да сам там за изслевания на 20 ме оперират и на 21 си ходя .и то 6те сам пред цикал това редно ли е? Каза само 4е нетрябва да сам в цикал

Как така ще си преди цикъл Shocked Навсякъде се иска да си след цикъл, за да има време до следващия цикъл да се възстанови мястото на конизацията. При мен дори се наложи пиене на лекарства, за да се отложи повече от нормалното. Доста неизяснени въпроси са останали, но за съжаление ние тук не можем да ти дадем отговор. Най-добре е да се опиташ да се свържеш с доктора. Peace

bonbolina ако не си имала проблеми след биопсията като кървене и тем подобни сигурно може и след една седмица, но аз лично не бих рискувала. Изчакай след цикъла.

# 56
besti, за цикала то4но питах,каза 4е няма зна4ение само да несам в цикал Sad

# 57
Здравеите и от мен похвалих се че съм добре след конизацията да ама НЕ онзи ден прокървих доста отидох в спешното в пирогов направиха ми тампонада която трябваше сама да махна сутринта като се събудя махам я аз до тук добре намаше кървене обаче после цял ден не мога да пишкам по две капки и страшно парене от долу вечерта пак в пирогов сложиха ми катетар изпишках цели 600грама оказа се че било цистит ново20 сутринта ставам и пак кървене за секунди чак ми потече по крака вече не знам имам чувството че ще ми изтече кръвта бавно но славно мн ме е страх това кръвотечение било нормално егати нормалното даите съвет при вас така ли течеше

# 58
  • София
Aqks,не мисля,че е много нормално.При мен 10 дена след конизацията имаше кървене,но беше като при слаб цикъл.Щом кървиш толкова обилно най-добре се свържи с лекаря, извършил конизацията.Циститът е много болезнен,изписаха ли ти антибиотик?

# 59
Здравеите и от мен похвалих се че съм добре след конизацията да ама НЕ онзи ден прокървих доста отидох в спешното в пирогов направиха ми тампонада която трябваше сама да махна сутринта като се събудя махам я аз до тук добре намаше кървене обаче после цял ден не мога да пишкам по две капки и страшно парене от долу вечерта пак в пирогов сложиха ми катетар изпишках цели 600грама оказа се че било цистит ново20 сутринта ставам и пак кървене за секунди чак ми потече по крака вече не знам имам чувството че ще ми изтече кръвта бавно но славно мн ме е страх това кръвотечение било нормално егати нормалното даите съвет при вас така ли течеше

Защо не отидеш при доктора, който те е конизирал. Би трябвало той най-добре да знае какво се случва при теб. Когато се слага тампонада е хубаво да се пие и антибиотик, защото това все пак е чуждо тяло и вероятността от инфекция е много голяма. Предполагам, че точно затова си получила цистит.
Относно кървенето, повярвайте ми при всеки е много индивидуално. Аз бях повече от 20 дни с кървене като в началото не беше хич слабо. Дори се наложи да пия лекарства, от които ми намаля. Но се влачих доста време. Така че си е до организъм. Peace

Общи условия

Активация на акаунт