На море в Гърция 2013 - II

• 84 780
  • 729
  •   1
Отговори
# 255

Да се похваля и аз Simple Smile И ние в крайна сметка резервирахме Valasakis за средата на юни  Hug Много ще се бъда благодарна да споделите впечатления като се върнете  Hug

Иначе съм пускала запитване до Zinozis - от 1ви до 10ти юни е 35евро за двама, а след това до края на юни - 45евро. Много хубаво изглежда на снимки, но в крайна сметка финансите бяха от решаващо значение при нас  Hug

И аз ще чакам пресни отзиви за Валасакис. А между другото Зинозис вече нямат свободни места за първата седмица на юни.

# 256
  • с/у ОколоМръсТното

много е хубава. Пиши отзиви после...
 Inkа - индивидуално е. И зависи и от шофьора и от возещите се.

# 257
Inkа - индивидуално е. И зависи и от шофьора и от возещите се.
Въпреки това - 10 часа средно до Халкида, бих казала (Атина се взима за около 12, изпробвано неколкократно с различни шофьори и автомобили). Това - без дълги почивки, те трябва да се калкулират отделно Simple Smile Пътят е хубав, една голяма част магистрала, но разстоянието не е малко.

E, сега, всякакви състезатели ги има, но с придържане към ЗДП е толкова.

# 258
  • София
Мерси!И аз така го сметнах,че ще е около 10часа минимум,но да питам. Hug
Предполагам както и четох за Евия е доста зелено и красиво.Аз искам да го съчетая и с разходка до Атина и затова съм се спряла на този остров.

# 259
И тази година започвам да се оглеждам за местенце в Гърция, но не мога да се спра на градче.  Искам студио с хубав плаж директно пред него. Пътуване до плажа не ме устройва. Вероятно ще сме с бебе. Държа да има хубав пясък и във водата да не е дълбоко. Хрумва ми само Вурвуру. Как е плажа пред къщите? Имате ли идеи за други градчета?  Може и да не е Ситония. Дори ми се ходи на Касандра, но казвате, че там няма пясъчни плажове и това ме отказва. Селцата около Кавала не са ми  познати, но в никакъв случай не искам Керамоти. Островите също не са вариант. 
Миналата година бяхме в Никити в Дафни. Препоръчвам.

# 260
На Касандра има пясъчни плажове. Но в повечето случаи не са толкова добри, а освен това районът е много по-застроен и плажните ивици - пренаселени. Има и изключения. Но като цяло не познавам полуострова толкова детайлно, колкото Ситония.

Ако плажът по чехли и плитката вода са ти приоритет №1, смятам, че правилно си се насочила към Вурвуру. Хубавите плажове на Ситония (за мен) са повече извън градовете. В населени места - на Сарти ивицата е ОК, на Неос Мармарас (южния плаж) също. От страната на Парадисос е по-хубаво, но там плажът е каменист и на много хора не се харесва. Каламици е много малко село, с много добър плаж.

В района на Ормос Панагияс - също можеш да видиш за нещо на плажа, те са 3-4 залива с различни имена. Но миналата година имаше разочарования от морето там.
----
Отхвърляйки островите, предполагам имаш предвид по-далечните дестинации. На Тасос или Амулиани обаче би могла да намериш това, което търсиш.

Района на Ставрос , Олимпиада и Аспровалта също можеш да погледнеш (от тези трите плажът на Аспровалта е най-кофти, но е най-развито като градче и инфраструктура).

# 261
  • София
millenitta, ето тук съм почивала - Иерисос - на плажа е, съвсем наблизо има плажен бар, няма камъни, обаче пясъкът е малко едрозърнест и морето не е много плитко, но не е и много дълбоко.
http://www.lithari.gr/hotel/lithari.en.html

На Олимпиада и Стварос плажовете са пясъчни и водата е плитка. На Аспровалта има доста камъни, но аз изпитвам голяма лична симпатия към това място.

# 262
Аз също бях в Иерисос преди 2-3 години, приятно оживено градче (доста по-оживено и шумно от селата на Ситония), голяма плажна ивица, обаче според мен прекалено бързо става дълбоко. Когато се отнася за летуване с деца, за големи не е проблем. Но, изобщо, плажовете в началото на Атон не ми харесват.

# 263
  • София
Плажът на къмпинг Комица не е лош, там има и някакви къщички за настаняване. Иначе на Иерисос е много цивилизовано - има си два големи супермаркета, сладкарници, приятни кръчмета. Водата е много спокойна и аз влизах с моята бебка редовно, но може би, ако трябва да пускаш сами децата да се плацикат без да ги наглеждаш - не е най-подходящо.

# 264
Благодаря ви за предложенията. Така синтезирани от вас ми е по-лесно да избера.

Ормос Панагияс не успяхме да го разгледаме и нямам никаква представа как е там. Ще се разровя за там. Олимпиада и Ставрос също ми харесват. И Вурвуру остава вариант. От двора на плажа ми взучи много примамливо. Но тук срещам трудност да преценя пред коя къща какъв е плажа. На някои къщи се вижда от снимките как веднага става дъблоко, а на други не е така. Приемам предложения за изпитани места.
Няма да рискувам с Касандра. Може да я разгледаме с колата, за да добия представа, но идеята за гъчканица не ми допада  Simple Smile
Сарти не ми допадна. Много ми прилича на нашите градчета, но недостатъка му според мен е откритото море. Имаше много и големи вълни, докато по-навътре, където отсреща има бряг морето е гладко като тепсия.
Туцка, супер изглежда, но щом не е плитко не е за нас. Големия ми син е "плувец" и трябва да има достатъчно плитко пространство, за да съм спокойна, че няма да залитне към дълбокото без да се усети.
Островите ги отхвърлям, дори и близките, защото имам глупав страх и някакво тъпо безпокойство. Искам да сме на сушата и да не зависим от фериботи.
Тези дни ще ровя и в старите теми да си припомня кой къде беше и какво препоръчваше   Simple Smile

# 265
  • София
millenitta , аз в издирване на къщи във Вурвуру попаднах на тази карта. Не знам дали не е давана досега и дали е достатъчно изчерпателна, но на мен ми беше много полезна да се ориентирам кое къде се намира и какво има в близост  Hug

# 266
Moharet  страхотна е. Запазих си линка и ще го разучавам.
Докато обикаляхме попаднахме на един приказен плаж във Вурвуру,не помня името, но беше толкова гъчкан, че наште родни курорти пасти да ядат. На паркинга до плажа нямаше нито едно място за паркиране, а БГ номерата изобилстваха  Simple Smile

# 267
И ние се чудим накъде тази година, та ще се оглеждам за идеи.
Много си харесваме Ситония,но след толкова години все там,като че ли  ни се ходи на ново място.
Миналата година  пробвахме Неа Рода .Ходехме на плаж на Комица,по веднъж на Девелики и Ксиропотамо/без претенции за точно произнасяне/-останахме доволни.
Туцка , добре изглежда това местенце в  Йерисо.Ако разкажеш повече за условията и настаняването, ще бъда благодарна.
И аз не съм от феновете на Аспровалта,почивали сме там , но не бих повторила.

# 268
  • София
Moharet  страхотна е. Запазих си линка и ще го разучавам.
Докато обикаляхме попаднахме на един приказен плаж във Вурвуру,не помня името, но беше толкова гъчкан, че наште родни курорти пасти да ядат. На паркинга до плажа нямаше нито едно място за паркиране, а БГ номерата изобилстваха  Simple Smile

Предполагам сте попаднали на Кариди - наистина страхотен плаж и много подходящ за деца, но гъчканицата го съсипва уви. Аз също празен не го видях този плаж, но знае ли човек   Mr. Green

# 269
  • софия
Виждам, заговорили сте се за Йерисос. Преди 2 години бяхме там за едни септемврийски празници. Peace

Общи условия

Активация на акаунт