На море в Гърция 2013 - II

• 84 776
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Такаааа,
Аз пак се бутам в темата - миналата година гледах гледах и накрая пак отидохме на Албена. Обаче не ми се почетвъртва на Албена, въпреки че съм влюбена в плажа и морето. Просто искам нещо ново.
Тази година съм с нови приоритети  Laughing Търся местенце, което да е наблизо (нещо на 100тина км от Солун), да е в град или селце, където да е интересно да се разхождаш по улиците - такова типично гръцко, замряло, да има дядовци пред къщите, кафенета, и малки ресторантчета, където да готвят вкусно (може много филми да съм гледала  Laughing) Искам да се настаним на място тип студио, може и хотел, вила или каквото и да е, но да е близко до морето, и да е макс със закуска. Въпросното място да има хубава зелена градина, по възможност с повече дървета и цветни храсти, и някаква детска катерушка. Да има наблизо (10тина км макс) магазини за хранителни стоки (ако се реша да готвя), и в околността да има хубави непренаселени плажове, с пликта топла вода, и по възможност пясъчно дъно без таралежи:)
Хайде да ви видим сега Laughing

Аз ви предлагам Афитос. Мисля, че пасва идеално Simple Smile

# 271
  • София
Здравейте момичета  bouquet!
Поздравления и благодарности за полезната тема на Параход и всички други, които са отделили от времето си, за да подредят така удобно цялата информация.

А сега да си кажа. Били сме само на о Корфу, влюбихме се в него ,но искаме и дгуги места да посетим, най вече острови. Когато в Гугъл написах "най-зелените острови на Гърция" излизат следните:Закинтос,Скиатос,Наксос, Лефкада. Не знам до колко са сравними тези острови, но ако някои от вас са ходили на 2 или 3 от тях и може да направи паралел, ще съм мнооооого благодарна.

ПП Ужасно е, но съм си внушила, че Корфу е най-пленителния остров /без да съм видяла други/ и търсейки нов за другото лято един вид се надявам поне донякъде да е зелен и романтичен като него.

Мисля си, че ако Керкира толкова ви е впечатлила и искате нещо толкова романтично...единственият остров, който ще го надцака е Родос Simple Smile

# 272
  • София
Туцка , добре изглежда това местенце в  Йерисо.Ако разкажеш повече за условията и настаняването, ще бъда благодарна.

Добре поддържано, чисто /сменят редовно кърпи и спално бельо/ и хубавичко, на първа линия  За съжаление не всички апартаменти са с гледка към морето, повечето гледат към двор. Мисля, че всичките апартаменти за двустайни - отделена спалня и дневна с разтегателен диван. Ние отседнахме през август за повече дни, но убий ме не мога да си спомня каква беше цената  newsm78 около 70 евро май - най-добре да се пише запитване, искаха 30 % депозит при резервация. Лично на мен Иерисо ми хареса, но беше малко шумен, може би, защото бяхме в абсолютния пик. Иначе има забавления за деца, люлки, хубава крайбрежна, която е буквално на две крачки, има атракционен аквариум на крайбрежната.

# 273
  • София
Moharet, много благодаря за чудесната карта на Вурвуру!   bouquet  С удоволствие си я гледам.  Grinning

# 274
Moharet  страхотна е. Запазих си линка и ще го разучавам.
Докато обикаляхме попаднахме на един приказен плаж във Вурвуру,не помня името, но беше толкова гъчкан, че наште родни курорти пасти да ядат. На паркинга до плажа нямаше нито едно място за паркиране, а БГ номерата изобилстваха  Simple Smile

Вероятно Кариди. Красив плаж, но толкова ужасно претъпкан, че чак искаш да избягаш.
Аз лично във Вурвуру никога не бих отседнала, камо ли на плаж да отида.

# 275
Такаааа,
Аз пак се бутам в темата - миналата година гледах гледах и накрая пак отидохме на Албена. Обаче не ми се почетвъртва на Албена, въпреки че съм влюбена в плажа и морето. Просто искам нещо ново.
Тази година съм с нови приоритети  Laughing Търся местенце, което да е наблизо (нещо на 100тина км от Солун), да е в град или селце, където да е интересно да се разхождаш по улиците - такова типично гръцко, замряло, да има дядовци пред къщите, кафенета, и малки ресторантчета, където да готвят вкусно (може много филми да съм гледала  Laughing) Искам да се настаним на място тип студио, може и хотел, вила или каквото и да е, но да е близко до морето, и да е макс със закуска. Въпросното място да има хубава зелена градина, по възможност с повече дървета и цветни храсти, и някаква детска катерушка. Да има наблизо (10тина км макс) магазини за хранителни стоки (ако се реша да готвя), и в околността да има хубави непренаселени плажове, с пликта топла вода, и по възможност пясъчно дъно без таралежи:)
Хайде да ви видим сега Laughing

Аз ви предлагам Афитос. Мисля, че пасва идеално Simple Smile
И аз мислех да й го предложа  Wink, тъй като отговаря на по-голяма част от изискванията, но пък с плажа определено ще трябва да направи компромис ... там камъни да искаш  Grinning, но пък мястото наистина си заслужава  Peace

# 276
Доколко тамошните стачки могат да прецакат нещата и да доведат човек до дълбоко съжаление, че е инвестирал в туризма им?

Ще разкажа личен опит. Ходихме на Тасос за Гергьовден през май 2010 година с предварителна резервация. Наши приятели заминаха ден преди нас и от тях разбрахме, че фериботите до Тасос стачкуват, те самите бяха нощували в Кавала в очакване. Преди да тръгнем натам взехме да звъним по телефона на пристанищните власти да питаме кога ще свърши стачката. Казаха ни след 1 ден. Отидохме в Благоевград за 1 вечер и на следващия ден като ни увериха, че са пуснали ферибота, потеглихме към Гърция и стигнахме до Тасос. Така загубихме един ден от резервациите и нямаше какво да направим по въпроса - форсмажорни обстоятелства.
Ако сте само с кола, е по-малко рисковано, макар че може да блокират границата. Но ако има включен и друг транспорт, самолет, ферибот и т.н., една транспортна стачка може да прецака всичко.   

# 277
В момента е много по-вероятно да ви се прецака пътуване или нещо друго в България, отколкото в Гърция Grinning

---
Иначе е както казва L.W. - единственият измерим риск е ако сте ангажирани с обществения им транспорт. Ако сте с личен автомобил, в селските райони е много малка вероятността някой да си (ви) наруши спокойствието.

# 278
# 279
интересувам се от специално от Сарти, някакви предложения за евтина нощувка за двама максимум до 25 евро

# 280
Moharet  страхотна е. Запазих си линка и ще го разучавам.
Докато обикаляхме попаднахме на един приказен плаж във Вурвуру,не помня името, но беше толкова гъчкан, че наште родни курорти пасти да ядат. На паркинга до плажа нямаше нито едно място за паркиране, а БГ номерата изобилстваха  Simple Smile

Предполагам сте попаднали на Кариди - наистина страхотен плаж и много подходящ за деца, но гъчканицата го съсипва уви. Аз също празен не го видях този плаж, но знае ли човек   Mr. Green
Добре, щом Кариди е такава гъчканица Фава не е ли по-добър и популярен ли е толкова колкото Кариди http://kolovostravel.com/halkidiki/index.php?option=com_content& … d=124&lang=bg

# 281
Туцка ,благодаря за пояснението.Явно си отговаря на снимките.Щом е близо до плажа и е чисто, си го записвам.Точно в тази таверна хапнахме, доволни.
zvanche , след този пост по твоя препоръка и указания ходихме миналата година на Hot Dreams.Вярно,  бяха прибрали шезлонги и чадъри, бара не работеше, но бяхме сами на плажа и ни хареса.
Сега като се замислих, определено харесвам малки заливи и скътани плажчета, а не голяма и дълга ивица.
По тази причина и някак отхвърлям Олимпийската Ривиера.
Гледам, и други има със сходни търсения, ще ви следя, а ще  поровя и аз.

# 282
  • софия
 Hug Радвам се, че и аз понякога мога да помогна Embarassed Другите момичета тук са толкова полезни и толкова много помагат. Без тях никога нямаше да се ориентирам и предприема първата стъпка към гръцкото море.

# 283
  • София
Момичета, имам малко по-сложен въпрос, знаете ли как може човек да се придвижи от гарата в Солун до Ситония с автобус? И какво е разписанието на тези автобуси? И ако не се хващат от гарата, откъде се хващат? И как се стига от гарата до там, откъдето се хващат?    bouquet

# 284
Знаем Simple Smile

За придвижването от жп гарата до автогарата в Солун ще ти пиша по-късно, ако някой не се е включил междувременно.

Общи условия

Активация на акаунт