На море в Гърция 2013 - II

• 84 795
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте на всички!!!
за пръв път мислим да почиваме в Гърция със 2 деца /на 8 и 1.5 г/
Имам няколко въпроса:
-Спрели сме се на този хотел http://www.solvex.bg/?AC=72&HID=982 на Ситония Ол инклузив,на приемлива цена за началото на юни.Някой бил ли е там и ако може да кажете какви са минусите на този район
-Финансово как би било по-рентабилно ол иклузив или закуска и вечеря при разлика в цената 30-35 лв на ден общо за всички
-Грозно високи ли са цените във кръчмичките в района
-Има ли в близост читави плажове-пясък на плажа и във водата
-Става ли за плаж началото на юни /топла ли е водата в морето/
 Ще съм благодарна на всякакви отзиви за района Rolling Eyes

# 286
  • София
Параход, огромно благодаря!   bouquet  За придвижването от гарата до спирката, от която се хващат автобусите за халкидики, пише го в сайта - хваща се автобус 45. Така че - супер! Този сайт отговаря на всичките ми въпроси по тая тема!  Hug Hug Hug

# 287
  • с/у ОколоМръсТното
kostenska , гръцкия ОИ не е познатият ти такъв български. Доста по-беден е.
Ако си на халф борд, пък напитките си ги плащаш.
Рентабилно или не по кръчмите, това само твоят джоб си знае.
Иначе районът е хубав и предлага предимно пясъчни и хубави плажчета.
За Т на водата - нищо не знам. На мен всякога ми е студена и затова не влизам.

# 288
Aз обичам да се къпя в топла вода,затова май-юни ми е студено морето.Края на юни,началото на юли може би става по-топла.
Колкото до кръчмите по-малко от 40е няма как да оставите на обяд или вечеря.

# 289
  • София
За Т на водата - нищо не знам. На мен всякога ми е студена и затова не влизам.

Няколко пъти си писала, че във водата не влизаш, но без посочена причина.  Laughing  А то какво било! Зарадвах се, че не съм сама.  hahaha  Миналата година на плажа Елафониси на Крит ме накараха (след скандал) да се топна - ами по-топла беше в сравнение с други места, но си беше студена.  Laughing Обявиха ме за луда. На всичкото отгоре си загубих златната обица и ми стана още по-неприятно. Обаче знаеш ли, в Египет топлят басейните за такива като нас.  Laughing  Явно и на тях им е студено.  Mr. Green Освен да сменяме дестинацията.  hahaha

# 290
  • с/у ОколоМръсТното
в Египет топлят басейните за такива като нас. 

до 40-42 градуса издържам...  Flutter
Та колко ги топлят в Египет?

П.П: имам дископатия и "тя" не обича студената вода.

# 291
  • София
в Египет топлят басейните за такива като нас. 

до 40-42 градуса издържам...  Flutter
Та колко ги топлят в Египет?

Абе, ще ти хареса.  Wink  Приятно топло е. То и басейнът беше малък, като за киснене, а не за плуване. Все пак става въпрос за хора, които "умират" от студ в "студените" зимни месеци, когато температурите падат до 15-16 градуса.  Laughing

Ох, искам слънце и моренце, пък нека да е "студено" като гръцкото.  Wink

# 292
kostenska ,
ходихме там преди три години.Плажът е зле, както и на съседния /ако си била/ Атина палас, но като ходихме на Антемус, беше по-добре.Наблизо има хубави плажове ,достъпни с кола за не повече от 10 мин, за тях има много писано в темата , карти също са пускани.
Ол ин кллузив няма смисъл .Ние бяхме на НВ и това ни устройваше-закусваш, цял ден по околните плажове, и вечеря.Имат прилична винена листа, поръчваш си бутилка и ако не я изпиеш същата вечер, на следващата вечер ти я сервират запазена.На плажа пред хотела има чудно кръчме, с богат избор от прясна риба, цените са нормални-препоръчвам.Като цяло е добра отправна точка да разгледате наоколо, но вечер е скучно и трябва да сте си само достатъчни,защото след 22 ч.  животът умира.
И понеже гледам много питат ,и а даже резервират,да знаете , че  преди средата на юни няма смисъл където и да е на Халкидики, ако искате да се  къпете.,защото водата още не се е стоплила.Възможни са изключения,но ако някой си мисли за къпане в морето , ще е по-скоро изключение.

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 13:33 от арт Ина

# 293
Да попитам- знаете ли подходящи места за риболов в района на Каламици? Естествено, че не се интересувам пряко аз, но всеки луд с номера си....

# 294
  • с/у ОколоМръсТното
Да попитам- знаете ли подходящи места за риболов в района на Каламици? Естествено, че не се интересувам пряко аз, но всеки луд с номера си....

всеки плаж е подходящ.  Mr. Green
Щерката с пръчка, намерена на плажа, корда=1м. и кука (мега голяма) хвана половин кофичка с някакви рибета. Червеите се изравят пак от плажа... Милиони са. Само очила за под вода са ви нужни. И малко търпение.

На Каламици не знам до островчето дали има достъп? Ако имате лодка, може и с нея да навлезете на дълбокото. Рибата е навсякъде. Е, махи-махи само с въдица няма да хванете.

# 295

Има-навсякъде:-) Там има скали и по скалите по скалите и замятайте. Макар, че най-добрия улов сме имали на плажа на Порто Куфо (от пясъка директно, но там е дълбоко) и на Торони. Това беше зарган, ама се отнася за септември.
Стига да не сте в морето с лодка можеш да хвърляте въдици където искате Simple Smile

# 296
До островчето се ходи пеша Simple Smile аква-обувки обаче биха били полезни, понеже се режат крака на скалите.
На Халкидики през лятото вече няма толкова много риба, понеже много хора... по-навътре като цяло е по-добре или в по-пустите региони (на Галините след Неос Мармарас има една такава част, но общо взето е достъпна с лодка). В района на Каламици може да слезете под носа, има едно черно пътче преди плажовете. Порто Куфо - също.

... Изказах се аз като големия рибар...

Обаче на по-южните места в Гърция как кълве на хляб... хвърляш хляб и веднага се събират 100-200 риби  Shocked само бъркаш с кепчето и ги вадиш.

# 297
  • София
Относно температурата на морската вода - ние обикновено ходим в края на май в Северна Гърция и си влизаме спокойно в морето. Температурата на водата е 19 - 22 градуса в тоя период обикновено, което за мен си е топла вода. За сравнение мога да кажа, че една година бяхме през юли на Варна и от Шабла беше дошло студено течение, поради което температурата на водата беше 14 - 17 градуса цяла седмица. Ние пак влизахме, хем и децата бяха по-малки тогава... Grinning Та всичко е въпрос на лични предпочитания. (Миналата година пък като бяхме на нашето море през август температурата на водата беше 28 - 30 и според мен беше гореща! и не ставаше за разхлаждане  Mr. Green)

# 298
....значи да не мисля за прехраната....рибите са осигурени Wink

# 299
  • с/у ОколоМръсТното
....значи да не мисля за прехраната....рибите са осигурени Wink

внимавайте... Има дребни, но силно парализиращи. Дано рибарите ти познават местните риби. Те не са като нашенските.

Общи условия

Активация на акаунт