На море в Гърция 2013 - II

• 84 705
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте!
 Понеже се интересувам живо от темата, предстои ми да запазвам някъде местенце Simple Smile за лятната почивка...
Някой дали има отзиви за този къмпинг http://www.thalattacamp.gr

Много ви бладодаря  Hug

# 316
  • с/у ОколоМръсТното
Тръгване към 8 и 30 ч. от Сани и пътуване до Метеора. Разглеждане, обядване някъде там или по пътя (ако имате и вкусни предложения  Hug) и прибиране в София до към 20 ч.? Като километри го видях, но искам мнение за пътя и за самата Метеора.

Обсъждахме го мин. година. Grinning
Аз го правих, но от Платамонас, не от Сани. Дори тръгнахме към 10-11ч., видяхме Мереора (централа за печелбарство), после лека разхдока в Солун по прохлада(от 20-22.00ч.) и към 01.30ч. си бяхме в София.
Постижимо е.

Допълвам eitam и х-л Олимпиан бей е на плажа.

# 317
И ние ще почиваме в Гърция, до Аспровалта. Някой ходил ли е на този залив?
Шани, моля поясни за Метеора.

Стефанов

# 318
  • София

Имаше тема миналата година http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=656794.0 , а и тук доста е писано.   Hug
На нас миналата година ни даваха много ниски цени, но ме отказаха камъните по плажа и морето. Мои познати, с по-големи деца ходят и са доволни!

# 319
  • софия
Вече имаме потвърдена резервация. Отново благодаря за помощта и че изтърпяхте гупавите ми терзания и питания Hug Спокойна съм. Сега започвам да планирам детайлите. Този път ми се иска да спрем и да разгледаме Солун.

# 320
  • София

Стефанов

Много красив залив, като заслизам от магистралата към него направо ми спира сърцето  Heart Eyes. Аспровалта: плаж - едър зърнест пясък, известно количество едри камъни, особено на влизане в морето, в самото море също има камъни, ако не сте свикнали купете си аква обувки. Иначе е много цивилизовано, в самото градче има много заведения, крайбрежен център с въртележки за децата, фонтанчета и 2  плажни дискотеки. Има по-малки магазини и бензиностанция/по-скъпичка/. В близост да градчето има няколко големи супермаркета, от които е по-изгодно да си пазарувате. Ако имате по-малки деца и кола по-добре ходете на плаж в Ставрос - на 10 км южно в същия залив в посока Халкидики, на този, който е на противоположния край на селото. 

# 321
Тръгване към 8 и 30 ч. от Сани и пътуване до Метеора. Разглеждане, обядване някъде там или по пътя (ако имате и вкусни предложения  Hug) и прибиране в София до към 20 ч.? Като километри го видях, но искам мнение за пътя и за самата Метеора.

Обсъждахме го мин. година. Grinning
Аз го правих, но от Платамонас, не от Сани. Дори тръгнахме към 10-11ч., видяхме Мереора (централа за печелбарство),

Или не си спомням или не съм го чела.

Метеора ми е любопина с природния феномен, а не с манастирите. Иначе всички камъчета в Гърция с табелка "Тук е стъпил Ал. Македонски" са си зона за печалбарство. Общо взето успяваме да отсеем житото от плявата.  Peace

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 12:58 от Анонимен

# 322
  • София
Цитат

Метеора ми е любопина с прородния феномен, а не с манастирите. Иначе всички камъчета в Гърция с табелка "Тук е стъпил Ал. Македонски" са си зона за печалбарство. Общо взето успяваме да отсеем житото от плявата.  Peace

newsm78

# 323
  • с/у ОколоМръсТното

Какво по-точно? Като природен феномен е уникално... Просто на върха на камъните византийците са "боцнали" по един манастир и ако искаш да видиш всеки един от тях олекваш с доста...
А да не кажа, че ние имаме далеч по-хубави църкви, от тамошните "манастири".

Ооо и още нещо... НЕ ходете, ако в БГ има няколко почивни дни. Там става лудница от нашенски автобуси. Нито можеш да се разминеш, нито да паркираш.

# 324
Здравейте!
 Понеже се интересувам живо от темата, предстои ми да запазвам някъде местенце Simple Smile за лятната почивка...

Много ви бладодаря  Hug

На мен също ми изглежда доста добре, но ми се вижда скъпичко. Доколкото разбрах цената се калкулира от наем на помещение + брой отседнали + такса автомобил! Ако се обаждате за резервация , ще ми е интересно дали така стоят нещата или аз нещо не съм разбрала!

# 325
  • София
Здравейте!

Много ви бладодаря  Hug

Аз вчера резервирах точно в каламици къмпинг.
Най-добре им пиши първо за колко човека, какво искаш и кои дни. Например за средната на юни, вече няма свободни четворка мобилни къщички.
Ако имаш въпроси за калкулирането на цената ми пиши, ще помогна с информация.

А сега едно въпросче и от мен, пише че трябва депозита да се преведе до четири дни, това според вас дали е четири работни или четири календарни и предвид че мейла го получавам днес, дали е до неделя или до понеделник най-рано. Сметката е в пиреус, така че от първият пост разбрах, че ще е най-изгодно да си открия сметка там и да преведа парите през нея. Ако някои има информация за по-евтин вариант ще съм благодарна да сподели  Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 13:56 от Aila

# 326
Bliss,
На мен ми хареса на Метеора, величествено е, усетих го някак като място за размисъл, каквото е било и първоначалното предназначение,когато монасите са търсели уединение в скалните скитове.Дано не греша, но ми се струва,че част от сериите на Индиана Джоунс са снимани там.Посетихме преди няколко години два от манастирите/не всички са действащи/.Има ценни ръкописи в оригинал.Уважавам труда на монасите, които с макара са качили всеки предмет.Бяхме  със сестра ми и  родителите ни, но по спомен таксите бяха съвсем символични-2 Евро.Дума не може да става за сравнение с таксите ,които плащам за музеи в Европа въпреки ISIC card.Възможно е сега да са повишени,добре е да се провери.Имат почивка на обяд, около два часа, но докато стигнете от Сани, вероятно ще е минала.
Наистина има сергии за сувенири в подножието на единия от манастирите, но те за мен не представляват интерес и не съм гледала цени.
В градчето Каламбака в подножието на манастирите, цените за хапване за обяд са в нормалния порядък.Ако някой иска съвсем евтино да хапне, има и сувлаки, и  гироси.
Сега видях, че не  се интересуваш от манастирите, но ще оставя написаното, може да е полезно другиму.
Мястото е красиво , заслужава си и без манастирите.
Вярно, по празници има много българи в Гърция и ние лично старателно ги избягваме и не ходим тогава, но ако това не ви нарушава комфорта, вижте и  Метеора .
Манастирите работеха до 17 часа, та и тогава да си тръгнете, ще си спите в София

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 14:16 от арт Ина

# 327
  • София
На мен също ми изглежда доста добре, но ми се вижда скъпичко. Доколкото разбрах цената се калкулира от наем на помещение + брой отседнали + такса автомобил! Ако се обаждате за резервация , ще ми е интересно дали така стоят нещата или аз нещо не съм разбрала!
Фрида да така се калкулира, заплаща се престой за възрастен, за дете, ако сте в палатка допълнително ако искате ток, или колата да е вътре също се доплаща. Това мисля че е за палатки основно. Във вариантите мобилни, дървени къщички или каравани, ток и колата са си калкулирани вътре в цената на къщичката. Например за нас калкулацията е цената на къщичката за даденият сезон, които съм избрала, плюс 2 по цената за възрастни, плюс 3 по цената за деца, за даденият сезон. Около една четвърт в моят случай са поискали като плащане за резервация. В сайта е обяснено и кога се връща цялата сума за резервацията при отказ, кога половината и кога остава цялата сума.

# 328
Вземете предвид работното време на Големия Метеор:
Winter Hours: 9:00 - 1:00 and 3:00 - 5:00. Closed on Tuesdays and Wednesdays
Summer Hours: 9:00 - 1:00 and 3:30 - 6:00. Closed on Tuesdays

# 329
Здравейте!

Много ви бладодаря  Hug

Аз вчера резервирах точно в каламици къмпинг.
Най-добре им пиши първо за колко човека, какво искаш и кои дни. Например за средната на юни, вече няма свободни четворка мобилни къщички.
Ако имаш въпроси за калкулирането на цената ми пиши, ще помогна с информация.

А сега едно въпросче и от мен, пише че трябва депозита да се преведе до четири дни, това според вас дали е четири работни или четири календарни и предвид че мейла го получавам днес, дали е до неделя или до понеделник най-рано. Сметката е в пиреус, така че от първият пост разбрах, че ще е най-изгодно да си открия сметка там и да преведа парите през нея. Ако някои има информация за по-евтин вариант ще съм благодарна да сподели  Simple Smile

Това със сметката в Пиреос е най-евтиния вариант. Аз така направих- можеш да си я закриеш после и ти връщат задължителните 5 евро в нея. Аз също резервирах в Талата за август. Комуникирах по имейл.

Общи условия

Активация на акаунт