На море в Гърция 2013 - II

• 84 704
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
  Бързо въпросче за превода на паричките за резервация. Доколкото разбрах мога да го направя през активното банкиране. Досега не съм го ползвала за пращане на пари извън Бг, затова въпроса ми е следният. Когато избирам за разходите, има опция споделени, за сметка на изпращача и за сметка на получателя. Въпроса ми е за моя сметка ли да избера или поделени?
Ако избереш shared,рискуваш резервацията ти да не е валидна,защото по сметката си ще получат по -малка сума от преведената от теб заради банковите такси .По-добре си поеми разходите, за да си сигурна, че всичко е наред.

# 346
  • София
Ина благодаря ти за отговора. Аз им писах вече и на тях и те също ми върнаха отговор, че разходите са за моя сметка.

# 347
Малко статистика - и нито дума за българи и сърби, които направиха сезона на половината държава...

И е ясно защо е така де, защото в статистическите данни става дума за пакетни почивки, платени в изходната страна.

И един непостван досега списък с плажовете между Олимпиада и Уранополи. Сайтът е на община Аристотел, има инфо за парка в Стагира и разни други неща.

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 14:25 от Параход

# 348
  • софия
Малко статистика - и нито дума за българи и сърби, които направиха сезона на половината държава...

И е ясно защо е така де, защото в статистическите данни става дума за пакетни почивки, платени в изходната страна.
Малко офф: нямаме право да им се сърдим. Сега съм се хвърлила в едно проучване за организация за Дисни Париж. Е, ако някой ми беше казал, нямаше да повярвам: офертата, която ми дава бг агенция е точно 2 пъти по-висока от оферта на холандска агенция. За един и същи хотел, един и същи период. Като в момента чакаме и по-добра оферта от холандската агенция. Стандартът ни не е 2 пъти по-висок от техния.
Ако тук ми предлагат добри пакетни оферти, с удоволствие бих се възползвала. Не, че ще откажа неизвестното, но поне за 1 път в годината бих избрала лесното Peace

# 349
Изобщо не ме учудва Simple Smile

Цените на офертите не се диктуват от покупателните възможности на клиентите, а от оборотите на пазара (по-голям и предвидим/стаден пазар - по-ниски цени) и естествено от алчността на продавача Grinning

# 350
  • с/у ОколоМръсТното
... и нито дума за българи и сърби, които направиха сезона на половината държава...

и македонци... И това са думи на нашата миналогодишна хазяйка.
Ако беше чужда статията, да. Ма тя си е нашенска  Close

# 351
кой път е по пряк от Пловдив за Ситония през Илинден или през Златоград

# 352
Най-краткият ви е Пещера-Батак-Доспат-Илинден-Алистрати-Аспровалта-Ситония.  380 км.

Но не знам дали някой би избрал доброволно Батак-Доспат, при положение че има и други алтернативи. Следващият като дължина на маршрут е Пловдив-Златоград-Кавала-Ситония.

# 353
Здравейте, аз пък ще ви питам някой бил ли е на почивка в Platamon Resort ( в бунгалата). Какви са те? Чисти, просторни, тесни . Плажът и градът близо ли са ?Ако някои е бил там може ли да покаже някоя снимка.

# 354
Здравейте, аз пък ще ви питам някой бил ли е на почивка в Platamon Resort ( в бунгалата). Какви са те? Чисти, просторни, тесни . Плажът и градът близо ли са ?Ако някои е бил там може ли да покаже някоя снимка.
И аз ще съм много благодарна ако някой се включи с отзиви ,че мислим да сме там за Великден....

# 355
  • с/у ОколоМръсТното
както го дават по картата (през букинг) е на самия плаж.
Иначе Платамонас и Ней Пори да са на около 5-6км. Вървят се и пеша, а има и атракционно влакче.
Не съм била в хотела, нито в бунгалата.

# 356
  • София
... и нито дума за българи и сърби, които направиха сезона на половината държава...

Позволете ми да не се съглася с вас. Дори и да бяха пакетни почивки, българи и македонци не могат да направят сезона, даже и в Северна Гърция. Те правят обороти извън сезона, които са в пъти по-малки и са най-вече по време на празници.

# 357

Позволете ми да не се съглася с вас. Дори и да бяха пакетни почивки, българи и македонци не могат да направят сезона, даже и в Северна Гърция. Те правят обороти извън сезона, които са в пъти по-малки и са най-вече по време на празници.

Позволи ми пък аз да не се съглася с теб. Изобщо не е вярно. В последните няколко години туризмът в Северна Гърция се прави основно от сърби, българи и македонци. Всички останали нации са като бели лястовици. Не вярно, че ходим само извън сезона и по национални празници. Миналата година отново говорихме надълго и нашироко със собственика на Филипос (между другото той е архитект, а сестра му е икономист и Филипос е малък страничен бизнес). Той каза, че сезона никак не бил зле, но това е само и благодарение на изброените 3 нации. Каза, че отдръпването от другите туристи е сериозно.
Разбира се трябва да се отчете, че става въпрос за самоорганизирани почивки, но все пак мнението е показателно.

# 358
  • София
Най-краткият ви е Пещера-Батак-Доспат-Илинден-Алистрати-Аспровалта-Ситония.  380 км.

Но не знам дали някой би избрал доброволно Батак-Доспат, при положение че има и други алтернативи. Следващият като дължина на маршрут е Пловдив-Златоград-Кавала-Ситония.

Преди 3-4 месеца бях писала, че много близък приятел е минал по пътя Доспат - Батак и на места е бил оправен, а на други се е работело. Все пак е имало и непипнати учасъци. Не знам доколко е оправен, но си заслужава да се проучи. Иначе друг вариант е през Девин - Доспат. Казаха ми, че пътят Пловдив - Девин бил добър, но не съм минавала.

# 359
Параход благодаря. Аз минах по този път преди 3 години, но тогава беше на път за Тасос. В ситония не съм била но след като разгледах малко снимки на плажовете се влюбих. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт