На море в Гърция 2013 - II

• 84 424
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Имало нет само в кафенето, иначе ще сме в мобилни къщи където няма нет

# 541
  • София
Имало нет само в кафенето, иначе ще сме в мобилни къщи където няма нет

Ние бяхме за 5 нощувки в този къмпинг миналото лято в края на юли.Аз съм писала,но ще напиша пак че това е място, на което не бих се върнала.Бяхме в мобилна къща, която е на светлинни години от мобилните къщи в Талата, който на мен ми е любим къмпинг на Ситония.
Ако сте в топ сезона после ще споделиш впечатления,но моите недоволства са свързани с това,че плажа не се чисти и няма зона с чадъри, дори и платени да са или да са питие срещу чадър.Трябва да си носите или да си купите от там.Отделно слагаш си хавлията на земята във фасовете и боклука.Купихме рогозки - за мен няма разлика.Мобилната къща миришеше на мухъл, а кабинката на банята беше ужасно малка, само детето се къпеше практически свободно.Музика гърми по нощите не може да се спи.Водата има невероятно слабо налягане, къпеш се със струйка като малкия ми пръст.И не на последно място,но много важно за мен - не може да се стои до късно на плаж, защото от тази страна на Ситония гледаща към Атон планината пречи и хвърля сянка.Аз обичам да стоя до 20 часа през лятото,че и по-късно, на вечеря ходим в 22 ч по гръцки тертип.С две думи това не е моето място.
А на това кафе дето е wi-fi има много народ и много младежи, така че аз не изпитах желанието нито веднъж да отида и се лиших с удоволствие от интернет.
И това,което най-много ме втрещи беше,че аз им плащам по 85 евро нощувка за миришещото на мухъл бунгало, превеждам аванс и тъй като аз съм посочила,че поемам банковите комисионни,но банката им за заверка им взела 4 евро - те се заядоха за тях да си ги платя.Аз изрично после проверих тук и ми казаха,че това си е тяхна комисионна, която аз няма как да поема изпращайки парите и било по силата на правила важещи в ЕС,но .... 4 евро на 425 евро е явно голяма загуба за тях.

# 542
  • София
sanitamm след коментара на Века, хайде с нас на Ситония  Simple Smile

# 543
Оф, абе с тия от Зинозис много неадекватна комуникация водим Laughing Пишат ми, че имат свободен апартамент и студио, в което могат да сложат допълнително легло за второто дете. Казвам им - ок, студиото ме устройва. Те ми пишат, че студиото е на първия етаж, ок ли съм, казвам им, че няма проблеми и той ми отговаря - ама на студията на първия етаж не може да им се сложи допълнително легло, искате ли да ви настаним в апартамент? Shocked Joy
А пък другите, дето харесах - Валасакис, имат за края на юни, когато ние не можем и за края на юли, когато пък ми идва твърде скъпо. Явно ще се търси още или ще се мъча да се разбера с тоя чичко Зинозис Laughing

# 544
  • София
sanitamm след коментара на Века, хайде с нас на Ситония  Simple Smile
Няма проблем, тъкмо децата са в една възраст.Лошото, че за там ни зарибиха наши познати, които от години ходят там (интересно, че те са много доволни за разлика от мнението на veka) и те ще бъдат също с нас....силно се надявам да ни хареса, защото мъжа ми не искаше да чуе въбоще за почивка на море за Гърция. Ние ще бъдем в началотно на юни и цените тогава са нормални..... с бонусите се връзва около 34 евро за 8 нощувки  PeaceНе сме предплащали още, защото не е  сигурно още.Така, че комисионните не мога нищо да кажа.
Това, че няма чадър не е проблем, защото ще си вземем щом няма. С липсата на топла вода и мухала е лошо.............направо ще има да ми пили мъжа ми....
veka дай линк за мобилните къщи в Талата

# 545
# 546
  • София
http://www.thalattacamp.gr/bg/pages/accomodation/mobilehomes
- има снимки, може и на виртуална разходка да си го пуснеш.
На мен определено ми излиза по-скъпо, но се наложи да наема шестичка къщичка, защото четворките бяха свършили. Най-вероятно ще намеря кои да дойде с нас, тъй като ми остава една стая с две легла, а и канапето уж се разтягало.
Ние сме средата на юни  Simple Smile
А ето и малко реални снимки, на друга близнашка мама, от Каламицито, те са били в такава мобилна къщичка четворка - http://blizni.info/thumbnails.php?album=77

# 547
  • София
http://www.thalattacamp.gr/bg/pages/accomodation/mobilehomes
- има снимки, може и на виртуална разходка да си го пуснеш.
На мен определено ми излиза по-скъпо, но се наложи да наема шестичка къщичка, защото четворките бяха свършили. Най-вероятно ще намеря кои да дойде с нас, тъй като ми остава една стая с две легла, а и канапето уж се разтягало.
Ние сме средата на юни  Simple Smile
А ето и малко реални снимки, на друга близнашка мама, от Каламицито, те са били в такава мобилна къщичка четворка - http://blizni.info/thumbnails.php?album=77

Аз лично не бих отишла с никого в тази мобилна къща.Извинявай,но там като ходиш до тоалетна се чува в цялото бунгало.Стаичките са малки, така че при всички случаи малко повече въздух и място за багаж според мен не е излишно.Ние бяхме също в 6-ца, макар че сме трима пак защото 4-ките бяха свършили.

# 548
  • София
veka  най-вероятно и ние така ще останем, но един приятел може евентуално да дойде. Ние редовно с него сме по почивки, така че сме свикнали и няма да ми пречи честно казано. А и в къщичката основно мисля да спим все пак  Simple Smile
От снимките се вижда много добре че е тясно, а и реално не съм ходила и лични отзиви нямам, така че ще видим как ще е. Засега сме си само ние, но 1 или 2-ма човека най-вероятно не бих имала против да дойдат просто за да имаме компания. Вариант е едно приятелско семейство да е на палатка, аз също ще се опитам да накарам половинката ако може да изпробваме 1-2 вечери и на палатка.

# 549
  • София
veka  най-вероятно и ние така ще останем, но един приятел може евентуално да дойде. Ние редовно с него сме по почивки, така че сме свикнали и няма да ми пречи честно казано. А и в къщичката основно мисля да спим все пак  Simple Smile

Хубаво да си изкарате!Аз само исках да споделя,че в тези бунгала не може да остане нищо скрито-покрито  Laughing За мен този къмпинг е най-добрият, в който съм била.За децата е супер, защото има и басейн, има много място за тичане и игри, спокойно е и вечер е прилично тихо. Самият къмпинг е разположен на огромен плаж и на огромна територия за разлика от Арменистис, където всичко е натъпкано едно върху друго, няма алеи, няма дори табели и може да се въртиш доста докато се ориентираш къде си и накъде трябва да вървиш.

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 16:28 от veka

# 550
  • София
добре, че не ви чете постове мъжа ми Sick иначе ще забравя за Гърция в тоя живот....
Силно се надявам, че няма да има толкова народ от 06 юни, въпреки, че е всичко заето от 10 юни заради някакво мероприятие , което ежегодно се организира тогава......

# 551
  • Пловдив
еха, най-хубавото нещо на Гърция е безвремието, а вие го прецаквате с нет  Laughing
Ние дори гсм-ите ги слагаме в шкафчето.

Аз мога и без нет и без телефони, но на мъжа ми щяло да му "избяга бизнеса". Ще ходим Арменситис, но още не е сигурно де. А за първи път мъжа ми се съгласява датръгнем в Гърция и тоя нет ще  е голям проблем за да не се разколебае....

Ха-ха, не си само ти! Просто хората, които движат всичко сами и са с фирми, дори уикенд не могат да си позволят да изключат телефона, камо ли 5 дни и да изпадат в безвремие..не и в тази криза за съжаление  Confused
Моят също е така и главно заради това не му се "влиза в роуминг", всеки ден му пада батерията на телефона от разговори.

# 552
  • София
добре, че не ви чете постове мъжа ми Sick иначе ще забравя за Гърция в тоя живот....
Силно се надявам, че няма да има толкова народ от 06 юни, въпреки, че е всичко заето от 10 юни заради някакво мероприятие , което ежегодно се организира тогава......

Не искам да те плаша, просто разказвам какво ни се случи на нас.

Ние случихме първата вечер гостуваше някаква група - музика на живо  Whistling / https://www.facebook.com/CampingArmenistis/photos#!/events/436724409683977/.Музиката нещо средно между гръцки фолклор и джаз  Rolling Eyes и това до към 3,30-4 часа сутринта.Затворихме всички прозорци, пуснахме климатика,но всичко се чуваше все едно ми свирят пред вратата. Посетителите на къмпинга в този уикенд бяха предимно младежи на палатки.Кой отворил всички врати на колата и надул музика, кой набримчил някоя малка уредба, от гръцко до метал - КОШМАР!  

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 19:51 от veka

# 553
  • Пловдив
Едно не ми е ясно на тези къмпинзи, не че съм против де. Не мога да си сметна цената, защото на различните оферти са дадени различно - на някои си пише - къщичка - талказ пари. Но има и някакви за човек, за дете, за кола....за колата ясно - плаща се, но ако наеме човек мобилен "дом" , пак ли ще се броим колко души ще спим в него???? Обяснете ми, наистина от миналата година се чудя, и няколко пъти си мислех да питам, а сега поне сме на тази тема - за къмпинзите.

# 554
  • София
Едно не ми е ясно на тези къмпинзи, не че съм против де. Не мога да си сметна цената, защото на различните оферти са дадени различно - на някои си пише - къщичка - талказ пари. Но има и някакви за човек, за дете, за кола....за колата ясно - плаща се, но ако наеме човек мобилен "дом" , пак ли ще се броим колко души ще спим в него???? Обяснете ми, наистина от миналата година се чудя, и няколко пъти си мислех да питам, а сега поне сме на тази тема - за къмпинзите.

Мама Мариана, в Талата на Каламици се плаща извън наема на мобилната къща/бунгалото/ и за брой хора, и за колата.Била съм на Арети- там платихме наем на къщата,бях и на Арменистис и там се плаща само за бунгалото.Нямам реално обяснение за допълнителните плащания,дали ги обвързват със смяната на бельото или с нещо друго - нямам представа.

Общи условия

Активация на акаунт