Отговори
# 240
срам, но се записвам Grinning

# 241
Момичета в събота вечер ще имам гости и съм решила да направя - Торта медовик за 1 час на Селма.Въпроса ми е ако я направя довечера достатъчно ли ще е времето до утре вечер за да се напои добре?Каква сметана да купя и сметаната разбърквате със захарта леко на ръка , слагате в хладилника да стегне малко и тогава намазвате тортата?Въобще как процедирате със сметаната?
Ще правя тортата за първи път та не искам да имам провал.

# 242
Момичета в събота вечер ще имам гости и съм решила да направя - Торта медовик за 1 час на Селма.Въпроса ми е ако я направя довечера достатъчно ли ще е времето до утре вечер за да се напои добре?Каква сметана да купя и сметаната разбърквате със захарта леко на ръка , слагате в хладилника да стегне малко и тогава намазвате тортата?Въобще как процедирате със сметаната?
Ще правя тортата за първи път та не искам да имам провал.
    В темата за тортата ще откриеш отговори на всичките си въпроси .  Simple Smile
    Но все пак и тук да кажа :
    да , времето до утре вечер ще е достатъчно (перфектно)
    аз предпочитам сметаните Мегле, Данон, Пилос ( последните 2 имат по-кисел вкус  в сравнение с Мегле)
    Сметаната разбърквам със захарта и я оставям за малко, захарта да се разтвори ( не задължително в хладилник ,но може и там) ,после намазвам блатовете (не забравяй сливите и орехите  Wink

Много е трудно да се провалиш с тази точно торта . Не се притеснявай . Спокойно се захващай.
     Успех!   Hug

# 243
Ще накисвам маслини в солена марина, трябва ли да я кипна преди това?

# 244
Ако маслините са сурови ние ги правим така- набодени на няколко места с вилица, сложени в бидон/може и бутилка от минерална вода/, добавяме морков, кервиз и нарязан лимон и заливаме с кипната и охладена саламура от вода и сол.

# 245
Ако маслините са сурови ние ги правим така- набодени на няколко места с вилица, сложени в бидон/може и бутилка от минерална вода/, добавяме морков, кервиз и нарязан лимон и заливаме с кипната и охладена саламура от вода и сол.
Да такива са. Мерси!

# 246
Да питам набързо- виждали ли сте в Метро да продават солени тарталети и воловани? Интересува ме цената и разфасовките какви са. Правя си сметка дали да купя готови или да правя сама. Благодаря предварително.

# 247
  • Пловдив
Знам, че минахте през пърленките, но да попитам рецептата, която сте дали може ли да се направи със суха мая?

# 248
  • Sofia
Pesheck, не зная коя рецепта имаш предвид, но защо просто не си избереш рецепта с мая?!  Не че не би могло да замениш де. Просто сложи мая според количеството брашно във въпросната рецепта.

# 249
  • Пловдив
Ето тази:
http://ilrai.blogspot.com/2008/09/blog-post_7466.html. Много я похвалихте тук в темата.
И като горд собственик на керамичен тиган се чудя дали няма да станат в него. Понеже баба ми лека ѝ пръст правеше на сач вън на огъня. Поразточваше, ръсеше сирене, сгъваше и пак разточваше. Викаше им листа и не съм яла такова нещо от 20 години поне.

# 250
  • Sofia
Ох, аз не съм те прочела съвсем внимателно... та разбира се - дали суха или свежа мая - няма значение. Виж си само опаковката, за да прецениш колко да сложиш, както писах по горе според брашното и указанията за маята, която имаш.

# 251
Сложих маслините в саламура, ще видим какво ще излезе.
А тези пърленки в керамичен тиган стават ли?

# 252
  • Пловдив
Тия дни ще ти кажа. Laughing

# 253
  • София, България
Виждам, че се вихрите в тортени въпроси, но аз с едно друго глупаво питане. От събота ми седи едно бутер тесто в хладилника /мъж и тъща му да не оставиш в кухнята/ - не знам защо като са го купили не са го прибрали във фризера. Дали се е развалило и какво мога да го направя /бързо и лесно ако може/. 10х  Hug
     Не знам ,дали може да се е развалило ..... Thinking
     Пробвай това ,ако искаш .  Peace
     Или съвсем простичко ,разточи леко тестото върху бялата захар ,изрежи някакви фигурки (ленти,панделки ,ромбове , сърчица ,каквото ти хрумне ) и изпечи на висока Т със захарната страна нагоре . Супер лесно и вкусно!  Heart Eyes

Селма, крема стана ужасен, на едни огромни буци, даже с миксера не можах да ги разбия, къде сбърках  newsm78  Confused

# 254
Pesheck   уф, и аз недочела че и ти ще пробваш в такъв. Айде, чакам. Heart Eyes

С какво да намажа частите на месомелачката за да не ръждясват? Страх ме е ,че олиото ще граняса. Зехтин? Месомелачката е от старите алуминиевите.

Общи условия

Активация на акаунт