Отговори
# 255
  • София

С какво да намажа частите на месомелачката за да не ръждясват? Страх ме е ,че олиото ще граняса. Зехтин? Месомелачката е от старите алуминиевите.

vela,  алуминият не ръждясва!  Sunglasses

# 256
Селма, крема стана ужасен, на едни огромни буци, даже с миксера не можах да ги разбия, къде сбърках  newsm78  Confused

Не съм Селма и не знам къде ти е грешката, но аз ползвам не миксер, а пасатора за да разбия бучки в крем.

# 257
  • София
Селма, крема стана ужасен, на едни огромни буци, даже с миксера не можах да ги разбия, къде сбърках  newsm78  Confused

Не съм Селма и не знам къде ти е грешката, но аз ползвам не миксер, а пасатора за да разбия бучки в крем.
И аз ползвам пасатора в такива случаи Peace А причината за образуването на буците е недостатъчно енергично разбиване на крема и/или прекалено силен котлон. Моя горчив опит говори за това.

# 258
  • Viena
Дадоха ми кокошка  над 3кг,моля за идеи.  chef

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 18:55 от janaa777

# 259
  • София
Дадоха ми кокошка около над 3кг,моля за идеи.  chef
Сготви я  Laughing

# 260
 Здравейте!
Купих си деко фондан на "Александра и Мадлен"-Хасково ,само такъв има при нас, оцветих го с течни бои ,но много ми се троши.Искам да попитам как да го направя по-пластичен,да прибавя ли малко зехтин или нещо друго?Ще бъда много благодарна ,ако някой ми отговори!

# 261
  • Viena
Дадоха ми кокошка около над 3кг,моля за идеи.  chef
Сготви я  Laughing
Мерси,аз мислих сурова да я пробвам Joy

# 262
  • София
Здравейте!
Купих си деко фондан на "Александра и Мадлен"-Хасково ,само такъв има при нас, оцветих го с течни бои ,но много ми се троши.Искам да попитам как да го направя по-пластичен,да прибавя ли малко зехтин или нещо друго?Ще бъда много благодарна ,ако някой ми отговори!

Попитай в тортената тема, там ще получиш по-компетентен и бърз отговор  Peace

[/quote]
Извинявай! Не можах да се сдържа Hug
Кокошката е по-жилава и се нуждае от доста по-дълга термична обработка.  Първо я свари добре, а след това.... каквото ти хрумне - с кисело зеле, с ориз, супа, с картофки на яхния....

# 263
Onna-bugeisha,tsvety26 Hug,благодаря за предложенията Hug.В крайна сметка разбърках сметаната(заквасената) със захар и смлени орехи,добавих отгоре и следко от ягоди и се получи една чудесна тортичка Simple Smile

# 264
Дадоха ми кокошка около над 3кг,моля за идеи.  chef
Сготви я  Laughing

Само да не клъвне някой  Laughing

Ако е домашна, бих си направила супа, а останалото печено с ориз или със зеле. Простичко, но вкусно Simple Smile

Мерси момичета за млякото в тортата! Ще го заменя бътърмилка с айрян - и без това скъпия не може да консумира прясно мляко, а искам да я направя за годишнината ни.

# 265

Не си го варила при постоянно разбъркване ?
   На прекалено силен котлон ?
   За друго не се сещам .....  Thinking

Никога не ми се е получавало така ,даже и не знам как би могло да се оправи .....  33uu
    Може  наистина да пробваш с пасатор да го хомогенизираш ,както предлага Onna-bugeisha  Peace

# 266
  • Пловдив
Дадоха ми кокошка  над 3кг,моля за идеи.  chef

Аз готвя основно домашни кокошки първо задължително варя, понякога и обезкостявам. Варя в тенджера под налягане, че по-бързо става. После както са ти казали - на каквото решиш можеш да я наготвиш кокошката.
Понеже на мен не ми мирише много добре аз като варя слагам морков, лук, магданоз или целина (каквото имам). И кора от лимон съм добавяла, черен пипер на зърна, бахар .... Абе тежко ми мирише и това си е.

# 267
Здравейте,
търся рецепта за кекс с повечко яйца. Имах такава от някакво списание - Кейк за скъпи гости или нещо от сорта, и беше със 7-8 яйца. Може ли някой да даде идея за такава рецепта? Благодаря

# 268
  • София :(
               Здравейте, дами!
          Сподобих се с форма за гофрети и съм обещала утре за закуска да направя, обаче... чета всякакви рецепти... Може ли нещо изпитано от вас за хрупкави гофретки, моля  Praynig

# 269
Здравейте,
търся рецепта за кекс с повечко яйца. Имах такава от някакво списание - Кейк за скъпи гости или нещо от сорта, и беше със 7-8 яйца. Може ли някой да даде идея за такава рецепта? Благодаря

Имам тая рецепта от майка, а тя го прави и с 9 яйца и става грамаден - в долната част на старите ел. тенджери. Много вкусен кекс става! Peace

Общи условия

Активация на акаунт