Отговори
# 615
Много благодаря,така ще направя.  bouquet

# 616
marche14, благодаря   bouquet

# 617
Искам да попитам,прасковки с пълнеж искат да направя,но нямам безвредна боя,а и никъде по магазините няма,дали ще стане с жълто и червено степче?

# 618
  • Sofia
Степчетата стават за боя.

# 619
Искам да попитам,прасковки с пълнеж искат да направя,но нямам безвредна боя,а и никъде по магазините няма,дали ще стане с жълто и червено степче?
Ще стане аз съм ги правила по този начин но разтвори в съвсем малко вода  PeaceМорена писали сме заедно   bouquet

# 620
Благодаря хубав ден.

# 621
Здравейте и Честита Баба Марта!
Може ли съвети за гладък крем карамел без шупли,каква е причината да се получават,след като водата се поддържа все хладка?
И още 1 питане,от известно време майонезата не ми се получава,все се пресича,преди не съм имала никога проблеми с нея,но от лятото насам нито с пасатор,нито с миксер,нито разделени ,нито с цели яйца става...  Sad

Никид, бъркай крема на ръка, без миксер. Първо яйцата + захарта и после добави млякото.

Слагаш ли лимонтозу на майонезата? Моята изпитана рецепта е: кафена лъжичка сол, кафена лъжичка лимонтозу, две яйца, долято до 400 мл олио. Кафените лъжички са от тия по-малките, слагам точно в горната последователност, поставям пасатора до дъното на съда, пускам и почвам да дърпам нагоре. На мен ми е мазна, та после добавям кис.мляко и горчица.

# 622
Здравейте и Честита Баба Марта!
Може ли съвети за гладък крем карамел без шупли,каква е причината да се получават,след като водата се поддържа все хладка?
И още 1 питане,от известно време майонезата не ми се получава,все се пресича,преди не съм имала никога проблеми с нея,но от лятото насам нито с пасатор,нито с миксер,нито разделени ,нито с цели яйца става...  Sad

Никид, бъркай крема на ръка, без миксер. Първо яйцата + захарта и после добави млякото.

...........
   Има логика Simple Smile Вероятно с миксер в сместа се вкарва повечко въздух ,който в последствие и образува въпросните шупли .

# 623
  • Пловдив
Дайте рецепта за сладка пита или козуначни кифли...ама не много сложна и без прясно мляко Rolling Eyes
Мерси!

# 624
Дайте рецепта за сладка пита или козуначни кифли...ама не много сложна и без прясно мляко Rolling Eyes
Мерси!
   Вземи най-привлекателната за теб и замени прясното мляко с вода (може и газирана ,но на стайна Т)  или айрян  .  Peace

# 625

Има логика Simple Smile Вероятно с миксер в сместа се вкарва повечко въздух ,който в последствие и образува въпросните шупли .
тези мехурчета изплуват на повърхността.
шуплите са когато крема се допусне да ври.

# 626

тези мехурчета изплуват на повърхността.
шуплите са когато крема се допусне да ври.

Така ли , Бонго ?  Rolling Eyes
  Жената споменава ,че не допуска завирането на водата ....

# 627
  • Sofia
Много е вкусна тази

като както е писала и Селма, можеш да замениш прясното мялко с вода(газирана също) или с кисело мляко, или с айрян - каквото решиш.  Ако пък ти се вижда сложна в месенето, направи я както ти е по-удобно/лесно иначе казано ползвай рецептата само, защото е много вкусна. Simple Smile Може и да увеличиш още малко захарта.

# 628
сега пък се засилих да правя майонеза за сос, обаче нямам лимонтозу Simple Smile мога ли да заменя с чаена лъжичка лимонов сок?

# 629
Здравейте,
колко литра трябва да е машина за месене на тесто, за да стане тесто за една питка от 1 кг да речем?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт