Дискова херния - 6

• 170 171
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Хахахаха ами то и аз не смятам, че е нормално да имаш болки всеки ден, но ето че дисковите ни хернии не мислят така Simple Smile Говорите така сякаш аз съм виновна за болките ви. Колкото и да не ви харесва и колкото и да имам желание да не е така, и вече не знам за кой пореден път го казвам- заболяването е такова че няма лечение, което може да направи така че диска да се върне в първоначалното си състояние.
Самата аз за първи път имах криза кога бях на 24! След това за около 7-8 години ме беше заболявало 2-3  пъти но не толкова сериозно, но след това почнах да получавам кризи всяка година и всяка следваща криза ставаше по силна и траеше по дълго! В момента целта ми е да разредя кризите до колкото мога и за сега удържам фронта вече 2 година. Смених си работата, така че да не се натоварвам излишно, правя упражнения и гледам да се наслаждавам на живота до колкото мога! Wink

п/с Магдалена, ако искаш да те залъгвам само кажи и веднага почвам да раздавам захарни памуци, но след това да знаеш че разочарованието е голямо. За нещастие хроничните заболявания каквито са и нашите са за цял живот и трябва да се научим да ги контролираме и да живеем с тях Wink

# 706
Я дай малко по спокойно и се въздържай от квалификациите защото повярвай ми, само след двата ти поста, мога да те квалифицирам много по добре.
Както виждаш в темата има постояно оперирани( и то няколко пъти) , които се връщат в темата защото отново са с болки! Познавам оперирани, които нямат оплаквания след операцията, но пък до толкова са си променили начина на живот, че повече от 2 кила не вдигат и ги е страх да кихнат!
А човек който в продължение на няколко години е имал кризи малко трудно би ме убедила, че с медикаментозно лечение ще се възстанови напълно и няма да има никакви оплаквания до края на живота си!
Възможно е да се възстановиш ако имаш някакъв малък проблем, но при няколко дискови хернии просто говориш глупости!
И да имам постояно болки- кога леки, кога по силни, но от 2 години съм нямала сериозна криза и не ми се е налагало да вземам обезболяващи! Колкото до сериозността на проблема, всеки гледа от неговата си камбанария, за един може да е много сериозен, а аз да не отдавам такова значение защото ако трябва да избирам ден с болки и сериозна криза предпочитам да си карам цял живот с болки!
И последно , колкото и да не ти харесва имам достъп до специализирана литература, специалисти и проучвания които ти не би могла Wink ... да не гворим че ти гледаш от позицията на пълен лаик.

Кой ти е казал че диска може да се върне в първоначалноото състояние, това че диска не може да е  като нов, не означава че болката не може да спре, много хора са го постигнали, е само преди няколко дни писа такъв човек, да не се връщам назад да изнамирам още доста.
Аз не съм го постигнала това да ми спре болката защото нещата са доста сложни и стабилизацията е почти наложителна, но не съм кон с капаци и виждам какво става наоколо. И да има и хора с операции, които са добре и не ги боли - не говори глупости!

Имаш достъп до специализирана литература,  който аз не бих могла да имам...?!. Виждам каква ти е специализирана литература, каквато и на всички - интернет, книги, лекари, лични наблюдения.  Аз говоря от позицията на лаик, а ти от позицията на завършила  медицина ли.
Това наистина е за смях!

Не се и съмнявам че можеш да ме квалифицираш....

Няма проблем човек да се има за много знаещ  и да се отнася менторски към почти всеки, ама наистина да е знаещ, а не да е  с елементарни пропуски по темата като теб.

От две години ли от колко не ти се е налагало да търсиш обезболяващи, и се опитваш да успокояващ хората със сериозни кризи ...........ама нормално било, нормално е като не е върху теб. Какво да кажеш ли, ами по добре нищо.

Ама продължавай що ли се занимавам, просто днес не се въздържах, както до преди това го правех. Ще гледам в бъдеще да се въздържам като прочета  някоя гупост която си написала.

# 707
Хахахах не ми отговаряй на посоки, а ми отговаряй точно на това за което съм питала, защото иначе просто си разтягаш локуми.
Човек с многократни кризи, винаги ще си остане с болки! Ако си имала една единствена лека криза и проблема не е толкова голям можеш да се възстановиш, но с сериозен проблем просто няма начин!
И да има хора които са постигнали много, като оня пич който писа преди няколко дена, но докато не видя някакъв рисърч просто няма как да се доверя на сляпо. Просто съм свикнала да работя с evidence based practice, а не какво са ми казали по форумите  Laughing
И да,  медицински работник съм и колкото да ти се иска не съм санитарка Simple Smile специалността ми не е дискова херния но заради личните ми преживявания се интересувам живо от тази област и съм правила няколко проекта свързани с болки в гърба Simple Smile
Както и да е, говорили сме го много пъти, че заболяването ни е ужасно и се отразява страшно много на всички сфери от живота ни, но това което е най важно е да се научим да го контролираме и да се наслаждаваме на живота. Колкото по бързо се научим да го контролираме толкова повече ще се наслаждаваме на живота.

# 708
Благодаря на Evak и всички за добрите думи.Аз тренирам вече 11 та година с тежести.В мазата ме вкара насила един съсед-така започнах,а от 8 години съм във фитнес зала много добре оборудвана.Покрай всичките ми диагнози според мен най-страшната е спина бифидата...явно така съм се родил,и никога не съм си позволил да обвиня Майка си,че не е пила фолиева киселина!Следователно най-слабото ми място е кръста.Намерих упражнения които заздравяват кръста и коремните мускули.Изчетох куп литература и открих най-ефикасните за мен.Целта е да усилим тези слаби точки-те са на първо място!В момента съм на 36 години и с гордост мога да кажа,че мога да си преброя шесте плочки в огледалото,при 105кг.След това преминах на краката(бедро и прасци),след това за укрепване на гърба,ръцете и рамената.След като всички тези мускули са укрепнали,човек може да ходи нормално и изправено!Реших,че при мен действат упражнения с постепенно увеличаване на тежестта-оказах се прав,затова тренирам тежко-явно при мен се стимулира разтеж на мускулни влакна.При всеки е индивидуално-при Дамите леки тежести...всеки преценява спрямо организма си и т.н.Болки нямам никакви от 8 години.Моето скромно мнение е,че трябва да се тренира кръста и задължително корема с упражнения с леки тежести или със собственото тяло,за тези които не могат силово.Всеки трябва да си изгради програма и да я спазва +хранителен режим спрямо финансите с които разполага.Да се разчита само на лекарства или рискови операции не може.Трябва да се тренират мускулите,за да няма бърза уморяемост..да издържаме на натоварването на един работен ден,на ежедневието.Хранителните добавки ги приемам за поддържане,това са 2 вида протеин(матрица и бърз),креатин монохидрат,аминокиселини,Трибестан(мъж все пак),комплекс от витамини....и Корейски червен женшен.Бъдете всички здрави и много усмивки.Това е един линк...интересен е...http://www.livetolift.com/2010/03/16/

# 709
Металист , похвално е това което си успял да направиш Peace. Преди няколко теми коментирахме тренировките даже пуснах снимка на коремните мускули (коремния корсет) които трябва да се заздравят, но повечето момичета разчитат на медикаментозно лечение. Разбирам ги напълно, особено ако не са свикнали да спортуват, но за съжаление медикаментозното лечение е просто облекчаване на болките, но не и лечение. Аз също съм подръжничка на спорт+физиотерапия и с това успявам да удържам фронта, но факт е че не съм била без болки в последните 10 години. Имам дни в които са много леки, но все пак ги има  Wink Също съм забелязала, че залежа ли се в почивните дни определено става по лошо  Mr. Green

# 710

И да,  медицински работник съм и колкото да ти се иска не съм санитарка Simple Smile специалността ми не е дискова херния но заради личните ми преживявания се интересувам живо от тази област и съм правила няколко проекта свързани с болки в гърба Simple Smile
Личи си че специалността ти не е дискова херния, не вярвам да е и някаква друга.
Всички хора като ги хване някой здравословен проблем на който лекарите не могат да помогнат лесно чрез официалната медицина, почват да правят проекти по въпроса с изчитане на огромни количества информация, ти не си изключение. Има хора тук които знаят много повече от теб , но не се натрапват така.

Запознах се последните дни с човек с шийна дискова херния с  операция правена във Варна и човека е добре след изминало време, но нямам намерение да  го водя за доказателство. А металиста пък е пример за оправил се без операции преди това дълги години с проблеми както е писал по назад живял между 4 стени или нещо такова

# 711
Ставаш повече от смешна Simple Smile 2 случая не са евиденс бейс практис Simple Smile
В темата има поне 3 човека с по няколко операции, които са с болки и в момента! Та какъв е извода сега ?  Laughing
Колкото за професията ми, можеш да  си мислиш каквото си искаш  Mr. Green  нямам намерение да се доказвам в очите на слепите Simple Smile

# 712
Ставаш повече от смешна Simple Smile 2 случая не са евиденс бейс практис Simple Smile
В темата има поне 3 човека с по няколко операции, които са с болки и в момента! Та какъв е извода сега ?  Laughing
Колкото за професията ми, можеш да  си мислиш каквото си искаш  Mr. Green  нямам намерение да се доказвам в очите на слепите Simple Smile

То наистина не си заслужава да говоря с теб, надявам се днес да ми е първия и последния ден.
Какви два случая, аз ти давам само примери,  с това не се изчерпват всички постигнали дълготрайни успехи при дегенеративни проблеми на гръбнак.

Два случая не били доказателство, ама три случая са така ли.  Ама то е толкова елементрарно че има всякакви случаи и на оправили се и на неоправили се, и на  успешни и на неуспешни операции, тоест има от всичко.  На мен пък са ми смешни твоите крайности. Ама айде лека нощ, че това наистина вече става безсмислено, ако имаш пропуски си ги наваксай.

# 713
Както твоите 2 примера не са релевантни, така и моите 3 примера не са защото не са подкрепени с евиденс бейс практис, нито пък си ми посочила някакъв рисърч с който да подкрепиш казаното от теб Simple Smile Вземи прочети малко за евиденс бейс практис и може и да разбереш за какво говоря! Laughing

http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence-based_practice

# 714
А иглотерапия?

И друго: съседка ми даде телефон на масажист, вдигнала на крака брат и няколко пъти, без да ходи на операция обаче докторът от ВМА каза да не се пробвам въобще! Защо така?

При мен също беше противопоказно и проблема беше в големината на хернията, както и това, че беше излязла право срещу гръбначния мозък и го беше притиснала. Може при теб да е аналогично положението. От иглотерапия бях доволна. Измъкна ме от една тежка криза.

Ива_И  Hug Не си струва! Не си губи времето. Специалиста до сега не е споделил какъв специалист е, някой спомена, че е аптекар, може би е фармацевт. Не сме достойни да разберем, само изпъчените гърди може да усетим  Laughing Дали е специалист и какъв ... Само тя си знае. До тук аз разбрах, че нея най-много я боли, нейните кризи са най-тежки, нейните проблеми са най-големи, тя знае най-много и никой да не смее да се оплаква, защото не знае как е ТЯ. Тъй де, не и взимайте първенството  Mr. Green
Нормално е някой, който сега се е сблъскал с проблема да има същите стари въпроси, които и ние сме имали и върху които ние сме се чудили.  Peace Само се надявам да не се чувстват изгонени, а да неглижират въпросната потребителка.

Metalista, в легнало положение ли вдигаш тежестите? В смисъл да не натоварваш гръбнака или вече няма значение при теб? Явно си сътворил канара от мускули  Peace Браво!

# 715
Хахахах благодаря ти , че ме направи специалист Wink
Изключително тъпо изказване, но какво друго мога да очаквам ... определено не ме изненадвате.
Хайде специалистки по всичко -продължавайте с мрънкането  Laughing

# 716
аз съм с две операции е не мога да се похваля че съм добре .напротив ако мажех да върна времето назад не бих се оперирала . определено съм по зле .лекарите не препоръчват масажи изтегляние  е други такива . но и ма хора които задържат положението  точно с такива не ща . ако хернията ти е е близ о до гр мозък няма кака да ти помогнат. аз ходих при един кинезитерапевт преди оп и той гледа резонанса и каза няма смисъл .после при идеята за операция откачах ходих пир друг койт о не ми помогна изобщо даже ходех по скована. но в св наум на рехабилитацията при правиха масажи с натискане на определени точки . и това не помогна . с тия работи трябва много внимателно защото и ма и увредени . колкото до операциите аз лично познавам доста успешно оперирани и някои казват че съжаляват че не са се оперирали по ран о. аз тогава спрях да чета форумите защото има много негативни неща . моята оп не  сполучлива и имам сраствания за които няма еднозначно мнение. моя професор за две оп не можа да махне това което трябва след оп си имаше херния .като те боли и ти кават прави резонанс и ела . и след 20 дни хернияята си я има . а колкото до срастванията разбрах че са сериозен проблем едва след втората оп. но вчера на басейна се запознах с мъж опериран януари и в момента работи в строителството не вдига тежко . предупреден е и го спазва. каза така за един  месец се е решил аз протаках цели 6 в търсене на разни решения . кракът му е бил схванат до горе и парче от хернията се е откъснала и притискала нерв . след оп не е би л на рехабилитация  физиотерапия и други подобни .доктора му казал 1 месец само се разтъпкваш и ходиш по малко и увеличаваш  ходенето постепенно .след месец плуване и ходене друго няма смисъл . такова нещо само плуване и ходене чувам за втори път . колкото до болката всеки има прага на търпимост индивидулна .всеки търси решение . аз имам по висок праг търпя на болка . но в момента ми е толкова гадно че ако знам че всичко ще е наред бих се оперирала . не мога де се храня нормално седнала .боли . това не е мрънкане а реална ситуация .пиша си с  друга жена при която хернията е махната та  но  има сраствания стигащи до коренче .какво да иска от  доктора . реално той си е свършил работата . всеки има своя път . и тя не е била чувала за сраствания . аз мисля че доста хора след като си решат проблемите не отделят време да пишат по форумите .ии ма и такива които пишат .успех на всички .извинете ме за моя прост пост но това от мен . тука всичко дето е оперирано е горе долу добре пазят се много  с изключение на една жена дето  я боли крака тя има пареза . казва че много я боли крака .крака малко се е възстановил след операцията но още е  по тънък.успех на всички

# 717
bobiss, преди четири години се запознах с един хирург от варненската ортопедия на университетска болница с ТРИ ОПЕРАЦИИ на гръбнак. Първите две неуспешни, оперрирал се е при колега на когото  имал доверие един софийски лекар който идва и във ВМА Варна. Наложило му се е да предприеме трета операция избрал е друго място и лекар, последния път когато го видях беше добре. А и това че практикува такава отговорна професия хирург в отделение и си ходи на работа, също е показател че е добре. Аз не мога да практикувам доста по елементарна от тази работа.

Дали ще намериш облекчение без операция или ще предприемеш такава за трети път, ти си знаеш, нали в подробности не ти знам проблемите, но дори и да предприемеш трета такава това е пример че има шансове.
На мен лично ми се струва че модата на така наречените светила с по над 35-40 годишен опит отмина, има лекари в четирдесетте си и петдесетте си години доста по наясно с по новите технологии а и мотивирани повече за успехи.
Преди 4 години бях при професор Габровски и почнах да го разпитвам за разни изкуствени дискове и го засякох че не знае и се допита до сина си а той знаеше всичко. Някак си като стигнат една възраст ми се струва че се опират само на стара слава и не се стараят много дори и само в отношенията лекар-пациент. Разбира се има и някои изключения от категорията светила ....както има и по млади които според мен не стават като Кондов

Тия професорски титли не са винаги гарант за умения, е виж д-р Стоев от гръбначния център с титли не се занимава ама има доста доволни.

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 13:19 от Ива_И

# 718
благодаря ти  ива за подкрепата .защото ми се струва че само е отлагане във времето третата операция .но имам различни мнения и това и страха още повече ме спира. и аз си писах с двама трима такива .о колкото до габровски в последния момент го избрах .много пъти ходих при захаринов .беше много мил и много  о бясняваше но доктори приятели казаха избери такъв които е правил правил насън да я направи .и така се спрях на него . же лая на всеки да си намери своя път в борбата с дисковата херния. иначе мнението им беше че това не е сложна оп и даже не оправдано да плащам за избор на екип . яд ме защото не беше сложен случая в смисъл новооткрита с поражения на крака но ниско долу  наистина болките бяха неописуеми всички знаем за какво става  въпрос .но херинията не беше калцирана. казват че старите калцирани хернии на по 5 -6 години  са проблем .иначе в пирогов са много самоуверени . и много бързат . сега като се връщам назад . оборота е голям не толкова от спешни случаи а от такива като мен . проучвах даже техниката с която оперират . от доктори знам че преди няколко години най добрата и била в св иван рилски .но вече сега яю имат същат и ви пирогов .
за токуда знам че имат всичко но няма кой да оперира .това беше цита т на доктор .въпреки че аз не съм много съгласна. и там де намира по някой друг кадърен лекар имама предвид за неврохирургията . не говоря за  кондов .не знам защо той никога ни мие харесвал .нямала съм желание да отида при него даже .иначе за професора не знама какво да кажа няма как да съм доволна .много съм разочарована защото първия път каза след месец съм на работа.след това като отидох каза че си е свършил работата и не може нищо да направи за мен . потелефона виднъж ми каза че ни съм добре с нервите .то аз не съм добре . то това е голям шок .не го пожелавам на никой. но е два ли не психическото ми състояние е причина за болежките не той .и после други консултации показаха че не е така . но искам да споделя че един доктор и каза че това се вало при 4 на сто.но два пъти аз не знам все си мисля като един доктор който каза имена имена ама . в момента имам различни мнения както  казах и това е малко обезкуражително .двама на двама .истината е че това си е операция и се счита за доста успешна .но има малък процент в които ако попаднеш на теория и при някои и на практика .двама казват че не съм в тоя процент един се съмнява .третия казва не -бе з да обяснява..стана дълго  .а аза не мога да живея така .иначе и аз де свързах с такива хора при които третия път е  успешно но  и с други . но човек живее с надежда .понякога е много отчая н.

# 719
До колкото знам и Юксел Кадриев е с три операции.  Точно как се чувства идея си нямам, ама щом като го виждам по телевизията надали е чак толкова зле. А той мисля че беше доста зле, за това и отсъстваше от работа.

Общи условия

Активация на акаунт