Дискова херния - 6

• 168 436
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Юксел Кадриев работи седнал на стол Wink я нека работи на строежа и ще видиш дали може да отиде на работа Wink

# 721
Не го знам колко е зле, но щом кара колело до работа, сигурно не е чак толкова... Crazy

http://tvonline.bg/%D1%8E%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D … 0%BE%D1%82%D0%B0/

# 722
Че то и аз мога да ти карам колело до работа и след това да карам 12 часа смяна, но това не значи, че нямам никакви болки  Wink

# 723
Юксел Кадриев работи седнал на стол Wink я нека работи на строежа и ще видиш дали може да отиде на работа Wink

Единия му рецидив е бил именно заради прекалено ранното връщане на стол, а е трябвало да лежи.
Причина за дегенеративни проблеми на гръбнак може да бъде както тежката физическа работа, така и обездвижването .......ако и това не си разбрала от специалната литература която четеш, незнам какво да ти кажа.
Дори и само тази тема да вземем предвид на много хора херниите им са се появили именно заради седене на стол, а не заради носене на тухли, вар и цимент. Е аз специално съм от другия вид произход на проблема непремерена спортна дейност.
Но седенето на стол определено не е лесна работа, добре че компютъра ми не е настолен, повече от 5-6 минути щеше да невъзможно да стоя на него.

Ти иначе много работи можеш да караш колело, да караш 12 часови смени. Разбира се това е добре, радвам се за теб, но това не е причина да омаловажаваш доста по сериозните проблеми на хората. Ако твойто е търпимо и приемливо, явно тяхното не е и с наивно позитивно мислене не става....

# 724
  • София
Чуде се аз кога се навъртяха страниците и трябва
пак да пускам нова тема, пък то какво се оказва -
три страници спорове, в които е намесена отново
Troy.

Troy, нищо лично към теб, но откак дойде в
темата, ей така скокна от нейде, непрекъснато
възникват конфликти и дори няколко пъти
уведомявахме модератор, та и Мамма се беше
намесила. Виж, ние не искаме да ти оспорваме
специалността, каквато и да е тя, просто тук се
намираш във форум, постарай се да комуникираш
малко по-умерено, не се конфронтирай непрекъснато
с останалите. Знаеш, че особено когато боли, прагът
на поносимост към всичко е много нисък, нека всеки
си каже болката и мъката без някой да му набива
непрекъснато канчето и да го сугестира как ще е
така цял живот. Просто по някога си замълчи, ако
не можеш да кажеш нещо по-различно. Защото
продължи ли да се пълни темата по досегашния начин,
ще сигнализирам на Мамма.

# 725
Виж сега, или се научи да ме четеш като хората или ще те помоля да не ми коментираш постовете.
Какъв му е бил проблема и от какво е породен само той си знае!  Както и само той си знае в какво положение му е най добре. Някои имат болки при вървене, други пък при седене или лежане...
И съвсем не омаловажавам това което изпитват другите! Моя съвет винаги е бил да не разчитат само на медикаментозно лечение, защото то няма да ни излекува и при първи признаци на подобряване да започват с физиотерапия и упражнения, а до тогава да се заредят с търпение защото няма нещо, което може да премахне болката с магическа пръчка! И ако сега не си разбрала не знам какво да кажа ...

И между другото лежането изобщо не се препоръчва дори след операция Wink

п/с София, съветвам те от сега да и сигнализираш само се чудя за какво ще сигнализираш Simple Smile В крайна сметка аз нямам никаква вина че заболяването ни е такова и че ще ни причинява много болки Wink

# 726
  • София
Не искам да задълбавам в излишни спорове,
не коментирам нищо конкретно, най-малко пък
изказванията ти за Юксел ме вълнуват. Думите
ми се отнасяха до цялостната ти комуникация
в темата, видно е, че не е само мнението, че тя
доста куца. Каквото имах да казвам, го казах,
не ми отговаряй. Проблемите с разбирането ги
демонстрира някой друг, не аз. Опитите ти за
менторски тон можеш да оставиш за друга тема.

Нека спамът да спре и да се пише по същество с
толерантен тон.

# 727
Ако толкова държеше да не се спами, щеше да пишеш на лична, както и всички останали, но личните тук се позват само колкото да се плюе по някой  Mr. Green
Не знам до колко на мен ми куцат комуникациите и странно защото през няколко месеца имам професионален асесмънт, но шефовете не са забелязали да ми куцат  JoySimple Smile но за сметка на това забелязвам, че доста хора не могат да четат и да мислят Wink
Проблема е че не искате професионално мнение, а просто искате да си мрънкате Simple Smile ама и аз доста късно се усетих  Mr. Green Ако бяхте казали по рано не бих си правила труда както да ви вадя информация, така и да отговарям на лична ...
Хайде продължавайте с мрънкането, аз нямам време за губене, нито пък имам какво да науча от вас ... просто чиста загуба на време....

# 728
Дано с последния си пост ни казваш "Довиждане"  newsm44

# 729
Оооо ама ти си помисли че ще ви освободя от присъствието си Simple Smile пак ще съм тук но ще ви пригласям на мрънкането Simple Smile
Та да се върнем към темата ... ох момичета вечер не мога да спя от кръста , към кой специалист да се насоча ? дали да не поискам пак да ми направя ЯМР или направо да се оперирам  Laughing

# 730
Проблема е че не искате професионално мнение, а просто искате да си мрънкате Simple Smile

Какъв професионалист си? Име, диплом, контакти? Защити си с нещо твърдението, че си професионалист. Тук наистина са писали медицински лица и са се представяли. То иначе и мед. сестрата, и лекар по кожно-венерически заболявания е медицинско лице, но няма да ида при такива да ме диагностицират за ДХ ...

Щом не можеш да спиш - свиквай! Така е цял живот! И да си направиш ЯМР няма да ти олекне! Не ни губи времето.

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 18:12 от Булка Марулка

# 731
Troy, аз пък искам да споделя, че "мънкането", както го наричаш ,  на останалите съфорумци както  ми е помогнало ужасно много. Когато ми откриха трите хернии, тук разбрах от споделения опит на всеки какво ме очаква, какво мога да направя за себе си (нещо, което малко лекари ще ти кажат). Научих, че всеки си го боли и при всеки е индивидуално, но е много хубаво когато имаш проблем да има кой да те разбере, ако не може да те посъветва.
От твоите аргументирани и подкрепени с рисърч и литература по темата коментари разбрах само, че болката може да направи хората доста злобни. Не мисля, че тонът ти е подходящ и комуникацията с теб е ползотворна за някого. Освен за теб - явно тук си изливаш негативната енергия. И понеже това е форум и коментарите ни са публични си позволявам да не ти пиша на лични, а да си изкажа мнението публично.
А на останалите, с които си "мрънкаме" кое как ни боли -  извинявам се за спама, но и аз не можах да се въздържа ...   bouquet

# 732
  • Другата България

Troy, аз пък искам да споделя, че "мънкането", както го наричаш ,  на останалите съфорумци както  ми е помогнало ужасно много. Когато ми откриха трите хернии, тук разбрах от споделения опит на всеки какво ме очаква, какво мога да направя за себе си (нещо, което малко лекари ще ти кажат). Научих, че всеки си го боли и при всеки е индивидуално, но е много хубаво когато имаш проблем да има кой да те разбере, ако не може да те посъветва.

Абсолютно се подписвам под това, което казваш, защото за мен важи същото.Това, което постигнах за себе си го дължа на съветите и помощта на съфорумци, които за съжаление вече не пишат тук по една или друга причина.     bouquet   Hug
Но държа да подчертая-съветите, а не мрънкането.Защото за мен поне има огромна разлика между двете.И понеже казваш, че на теб мрънкането ти помага, ще помоля да уточниш как точно, защото аз нещо не го разбирам.Как точно ще ти помогне това на 3-4 страници постоянно да четеш как  някой не спира да го боли, и как е пробвал всичко /повторено няколко пъти/, и т.н. и т.н. при положение, че всеки нормален човек знае, че наистина лек за нашата болест няма. И операцията не е гаранция. Има облекчение, периоди без болка, много пазене и адекватно прилагане на мерки. И много движение и време. Ако ти кажа, че след 5 месеца ще си ок, това ще те накара ли да се почувстваш по-добре? Една лъжа, повторено многократно ли е идеалното лекарство? Питаш, споделяш, ако някой ти сподели опит-добре, но не пълниш всекидневно главите на другите с това колко точно си зле ти.Защото всеки пишещ тук е зле малко или много, всеки е минал и минава по този път, и той наистина не е лек, но трябва да се измине.
Аз мисля, че Трой това имаше предвид, аз поне така смятам, просто явно е по-емоционална и се изразява по....различно, но така както и скочихте всички не е зле да се върнете назад и да попрочетете как се отзоваваше със съвети и за столове, и за упражнения, и за една машинка сподели...не защитавам никой, опитвам се да съм обективна защото хората бързо забравят доброто, особено когато имат проблеми. Това е тема за взаимопомощ все пак. Взаимното нападане, упреци, критики няма да помогнат на никого.

# 733
"мрънкането" ми беше в кавички, защото останах с впечетлението, че Troy така нарича всички останали постове в темата, освен своите  Simple Smile и в този ред на мисли на мен "мънкането" на всички в темата ми помага Simple Smile Вероятно съм се изразила неправилно, за което се извинявам. Наистина е едно да споделяш, друго да се оплакваш.

# 734
  • София
Merri_An, аз не мисля, че някой е забравил съветите
на Troy, постарала съм се да сложа предложените от
нея неща в първия пост, защото наистина има смисъл
от тях. И все пак наистина е редно да смени тона си,
както и да се представи официално каква е професията
й, а ако не желае, тогава да спре да го натяква. Странно
е, че предпочита да нарича себе си с общото название
медицински работник, а не фармацевт.
Моите уважения към фармацевтите, но те не мога да заместят
лекарите.