Дискова херния - 6

• 170 202
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Troy, да точно така, но аз тепърва се уча на стъпките за профилактика и то от вас, а не от докторите,които нищо не казваха. За тази една година нищичко, две системи  и готово. Всичко от Вас уча.

# 76
эдравеите  да риша и аэ   криэата ми ро отшумя ама имам още волки в десния крак прасеца и глеэена  от три  дни не пия нищо ве4е  но като легна ми претреперва крака

# 77
болките ми са
L4 L5  АмА  ме боли и от эад и от пред като че ли  до сега пиех  профенед, мидокалм,милгама,габагама и системи с орбаэон  и още други, но когато се облегна на 90градуса на эад, получавам истрапване в десния крак

# 78
физиотерапията и на мен не ми понесе - бях два дни без болки преди да я започна и даже се чудех дали да я правя, но само заради тръпненето в пръстите на краката се навих. изтръпването ми се повлия добре и почти изчезна, само на моменти леко го усещам, но болките ми в кръста се върнаха - след всяка процедура се засилваха, после на другата сутрин със ставането не ги усещах, после пак така и така до края и 2 седмици след края й съм си все с болки - ту по-силни, ту по-слаби.

въпрос - Дискусът дава ли някакви странични реакции? днес ми е първата инжекция и ми се гади - възможно ли е да е от Дискуса?

# 79
Нати и на мен ми се гадеше след първите две инжекции, но само първият курс. След това не съм имала такива симптоми. Дори бях много очудена. Просто не очаквах.

# 80
Булка Марулка, мерси  Simple Smile дъщеря ми вчера имаше гадене и болки в корема, та се зачудих от нея ли нещо съм прихванала ило пък е от Дискуса  Wink

# 81
При мен не е имало гадене от Дискуса ,но то при всеки различно явно.
Днес ми изписаха едни хомеопатични за такива проблеми - rhus toxicodendron -може да се пият и от бременни и кърмачки. Особено добре се повлиявала болката по целя крак, която е. Искам да Ви попитам - в началото ли само кризите са толкова силни- в кръста и крака, примерно с парези, изтръпване и т.н. и в последствие си остава една непрекъсната такава болка, но ги няма тези силните кризи с режещите болки в кръста - защото днес така ми обясниха няколко човека.  Embarassed

# 82
 ama 9 ili 16 rhus toxicodendron

# 83
Здравейте Simple Smile При мен нещата са без особена промяна. Днес ми сложиха 4тата инжекция Дискус. Ходих и при кинезитерапевтката към Гръбначен център, която ми показа няколко упражнения за стягане на мускулатурата, но като цяло бяха същите като тези на Любомир Иванов от първата страница. Доц. Стоев ми каза да ги изпълнявам 4-5 пъти в седмицата.
Искам да попитам нещо по-опитните от вас: усещате ли едно придърпване и нещо като тежест в областта на кръстта? На мен ми се случва често напоследък. Е ли е нормално  newsm78

# 84
Здравейте Simple Smile
Да се включа и аз по въпроса с физиотерапията - при първата ми се появи болката и в крака, не само в кръста. Сега правих втора - от неврологитно отделение ме свалиха директно на физиотерапя - мазажи, ултразвук, интерферема и магнити и си тръгнах с по голяма болка, отколото ме приеха...
Имам два въпроса:
 - има ли смисъл да ходя на санаториум при положение, че още имам болки и не мога да стоя седнала и права повече от половин час? Неврологът ми упорито ме праща, а аз си мисля, че процедуриъе са наистина по-скоро профилактиа, не лечение. Вие какво ще споделите от опит?
- Отново съм на кориткостероиди (дексаметазон). Ползвали ли сте нещо за прочивстване на организма - билки, добавки и т.н.? И не само след кортекостероиди, ами принципно след всичките химии, които поемаме с напите ДХ. Силно съм загрижена за останалата част от тялото, след месец и половина всякакви лекарства
Мерси предварително и бъдете безболкови Simple Smile

# 85
За санаториума-според мен е добра идея-там си все едно в болница,само дето я няма болничната обстановка.Освен това,ти правят и други процедури-не е само физиотерапията.Аз,като ходих имаше и масаж/и то не лош-случих на масажистка/,вани,подводни масажи...има и гимнастика....и естествено лекар,който ти назначава процедурите според сътоянието.Освен това и да искаш,няма къде да се напъваш и натоварваш/като на хотел си-не чистиш,не готвиш,сервират ти,отсервират....така,че и да не искаш-се пазиш/.Така,че за мен това е добър вариант за продължаване на лечението....
А,аз да се оплача,че докато си чаках час за невроложката/поредната похвалена/ и се напънах с един гювеч с месо и картофи пълен.......и една седмица бях без дясна ръка и зверски болки.....та,вместо да си изкрънкам ЕЕГ и да отивам на санаториум,посещението беше свързано с инжекции,освобождаване на притиснатото/как не я захапах докторицата-не знам/и една торба лекарства за у нас......Но,като цяло останах доволна от отношението и понеже питах скоро за читав невролог в Пловдив,да кажа,че на първо четене д-р Каназирска ми се видя като добър и компетентен специалист/освен това в моя случай подходи доста различно от досегашните ми лекуващи и ми обясни някои неща,дето не ги знаех до сега/.

# 86
Искам да попитам нещо по-опитните от вас: усещате ли едно придърпване и нещо като тежест в областта на кръстта? На мен ми се случва често напоследък. Е ли е нормално  newsm78

при мен това усещане е от самото начало - ту е тежест, ту е усещане за натиск, ту скованост...менят се усещанията, но както многократно съм мрънкала тук - това повече ме побърква от самата болка  Rolling Eyes

Alechka, не се отказвай от санаториума. там комплексно ще се погрижат за теб, а да не забравяме и самата вода. мой колега беше много зле, с много тежка криза и беше пред операция, но от Павел баня се върна като нов.

# 87
Прочетох аз за страничните ефекти на Диклофенака, но то май всички от този род дават този страничен ефект.  По принцип наистина 132 не е висока стойност, но като си свикнал с доста по-ниско и направо е ужасно. нощеска бях с много силни пристъпи на болка в гърдите и областта на сърцето, гадене и силно нервно напрежение.
Сутринта се обадих на позната невроложка - екг-то наълно нармално, кръвното при нея 110 на 75 даже, а на мен ми ужасно нервно  и ще ми се пръснат гърдите от болка. Пия валериан и по едно валидолче, но след време пак се появяват. Преди спях нощем, а сега се появяват тези симптоми и нощем. Тя също ми каза, че със сигурност са от Диклофенак дуото. Иначе физиотерапията много добре ми се отразява на мен - лазер, ток, масаж и ултразвук-на рамене, врат и кръст. Но казаха, че може да има примерно към петата процедура, засилване на болките. Така че явно може да не си имал по-силно изразени болки и от физиотерапията да се активират.
evak, Според мен това са признаци на паник-атака. Същото го преживях преди месеци, след това изпаднах в криза и сега съм на легло. Ще пиша подробно на ЛС.
Понеже не вярвам на традиционната медицина се спасявам както мога. Пия малко обезболяващи, когато не се търпи. Ходя на хиропрактор . За тези които са в Щатите знаят каква е тази професия - нещо като нашите рехабилитатори, но те лекуват и с билки и цялостно организма.
Консултирам се и с рехабилитатори от България и ми дават ценни съвети за упражнения и начин на живот, които вие много добре сте описали и в темата.
Това , което определено ми помага да заспя е краката в топла вода с малко морска сол и с доливане на гореща, докато се затопли цялото тяло и се засили кръвообръщението. Препоръчвам го горещо!
Дано съм ви била от полза, както вие на мене! Благодаря!  bouquet

# 88
Аз по-скоро бих причислила chiropractics към мануалните терапевти, но това няма особено значение.
Беше ми показаната темата и се включвам... Някои от вас споделят, че чувстват стрес, нервност, треперене, безсъние и извинявайте, но направо се ужасявам когато чуя, че се пият какви ли не лекарства... ето, нещо което наистина може да ви помогне, без странични реакции, без пристрастявания, всичко е от билков произход на известният д-р Атанас Михайлов, за мен изключително мъдър и знаещ човек: http://verbena-m.com/index.php?item_id=21
По отношение на дископатията аз имам дълъг опит и едно е сигурно, че на невролог не бих се доверила. Не знам какво повечето от вас очакват като влезат в кабинет на невролог... изписват се болкоуспокояващи, за да подтиснат един такъв природен сигнал на тялото ни като болката.
Мисля, че хората, които помагат в тази област се наричат мануални терапевти, рехабилитари, кинезотерапевти.
Дископатията не се лекува с лекарства, дори и с билки.
Балнеолечението е супер, но то е чак като се преминат големите кризи.
Преди време ми беше обяснено каква операция се прави и не бих се подложила на това. Не мисля, че си заслужава риска. Освен това проблема не рядко се връща, но тогава мануалните терапевти не могат да те пипат и си оставаш незнайно за колко време пациент на конвенционалната медицина, т.е. хапче за обезболяване.

# 89
Аз съм решила да пробвам с юмейхо. Някой ходил ли е?

Общи условия

Активация на акаунт