Дискова херния - 6

• 170 224
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Никога не съм се повлиявала добре от физ.терапията.Каквито и обезболяващи процедури дами правеха...болките ми се усилват.Може Би от две години не съм ходила на процедури....Не се чувствам добре нито по-време на правенето,нито след това имам мякакъм осезаем ефект.Същото е и с баните.Пробвала съм лечение с луга,парафин,кал....болките са ужасни.....Внимавай те много ,да не ви правят много загряващи процедури....мокрите възглавнички трябва да са леко затоплени,а не горещи.....не знам защо медецинските лица които ни обслужват не са чували за това  ичесто не го спазват Laughing....Единственото което ми се отразява добре са масажите  Wink и гимнастика...е може би и малко минерална вода....но стига да има къде да се топна ....

# 91
Здравейте отново! При мен подобрение няма от физиотерапията, след 5 процедури и непрекъснати болки реших, че ще я спирам. Между другото преди повече от година пак ми правиха физиотерапия за 7 дена с два вида ток и вакуум. Положението беше същото болки по време на процедурите, а също и след, подобрение никакво. Затова сега и невроложката реши че трябва само по щадяща процедура като ултразвука и само това да ми правят, но ето че и това ми докара същия ефект и болки. Момичета, тези на които не ви понася физиотерапия, някой обясни ли ви какви може да са причините? На мен и мануалната терапия също не ми помогна, ходих при доктор-невролог, практикуващ и мануална терапия. Направи ми общо 3 процедури, след всяка такава ми се засилваха болките , след това бавно отшумяваха до селдващата и пак така. За гимнастиката също не знам какво да мисля, не чуствам облекчение от нея никакво, даже сега тази физиотерапевтката ми каза че когато имам болки и напрежение в мускулите не било добре да правя защото само ги пренатоварвам и става по зле... Аз болки си имам от година и половина, не е имало от тогава период без, ту са по слаби ту по силни. Просто се чудя какво да пробвам вече...

# 92
Няма лечение което ей така с магическа пръчка да премахне болките!!! Момичета не знам какви ви са очакванията но ми се струва че някои не са на ясно с съществото на проблема...

# 93
Е, кой говори за магически пръчки тук, не ми е ясно? Повечето от нас са с проблеми не от днес и от вчера, а с години и е нормално човек да търси начин да стане по-добре и да пробва докато не уцели, май така излиза... А ти Troy, ако знаеш "същината"  на проблема разясни я моля те и на нас. Нали това е най-трудно , човек да стигне до същината, няма универсален лек за всички, затова е и този форум да се споделя различния опит и мнения и всеки да се опитва да намери решение за себе си.

# 94
Ами аз когато казвах на физиотерапевтите, че ме боли от процедурите, те ми обясняваха, че това е нормална реакция, защото се дразни мястото. После трябвало да отшуми. След това ми обясняваха, че понеже не съм подкрепена с лекарства за това боли... И аз не знам вече  newsm78
Ще опитам и санаториум и когато ми дойде заветното направление за ЯМР ще посетя и неврохирург май

# 95
Е, кой говори за магически пръчки тук, не ми е ясно? Повечето от нас са с проблеми не от днес и от вчера, а с години и е нормално човек да търси начин да стане по-добре и да пробва докато не уцели, май така излиза... А ти Troy, ако знаеш "същината"  на проблема разясни я моля те и на нас. Нали това е най-трудно , човек да стигне до същината, няма универсален лек за всички, затова е и този форум да се споделя различния опит и мнения и всеки да се опитва да намери решение за себе си.

Peace
така е. затова пишем тук. не виждам защо трябва постоянно да се дава наклон на разговора от някой?! ако имаш да кажеш нещо градивно, казваш го, ама такива мъгляви подхвърляния идват в повече. имам чувството, че някои следят темата само за да гледат сеир, а като няма такъв да го предизвикват.

miltg, и аз съм на това дередже - физиотерапията не ми помогна, даже напротив, влоши ме. физиотерапевтката и на мен ми каза, че била нормална болката, но че до две седмици след процедурите трябва да има ефект. е минаха тези седмици и си боли. гимнастиката ме разкършва и не съм така скована, но за момента, после пак същото, тъй че бих казала, че и там не намирам ефект, може би с времето, кой знае...сега започнах Дискуса, а после и ако това не даде ефект -  кинезитерапия.

неврохирургът ми каза, че ако нищо не помогне ще ми направи блокада. моля, ако на някого му е правена, да сподели каква е тази процедура и какво се случва точно.

# 96
  • София

Привет,
В кой от санатариумите в Павел Баня е препоръчително да се отиде?  Rolling Eyes Преди години бях чел за там и повечето коментари бяха отрицателни?! Не се сещам за друго по-добро място в околността.

Възможно ли е да отидат заедно двама души - единия по НОИ, а другия по ЗК и колко горе долу ще струва?

По НОИ - има ли изискване да си работил постоянно през последните месеци?

# 97
  • Другата България
Къде си чел отрицателни коментари за Павел Баня? То не можеш да се доредиш за там....
Не може да стане това, което питаш. По НОИ се ходи на едно място, по ЗК на друго-имам предвид там. Може по НОИ и с доплащане в ПРО-то. По ЗК се ходи в стария санаториум, но доколкото знам се изпраща предварително молба и чакаш да ти отговорят кога могат да те приемат. Това заради отрицателните отзиви Wink Grinning
За НОИ при оформянето на документите се иска бележка от работодателя, че си с непрекъснати осигурителни права за последните 6 месеца.

# 98
  • София
Къде си чел отрицателни коментари за Павел Баня? То не можеш да се доредиш за там....
Не може да стане това, което питаш. По НОИ се ходи на едно място, по ЗК на друго-имам предвид там. Може по НОИ и с доплащане в ПРО-то. По ЗК се ходи в стария санаториум, но доколкото знам се изпраща предварително молба и чакаш да ти отговорят кога могат да те приемат. Това заради отрицателните отзиви Wink Grinning
За НОИ при оформянето на документите се иска бележка от работодателя, че си с непрекъснати осигурителни права за последните 6 месеца.

Значи по НОИ, най-рано август-септември мога да ида (ако сега започна работа).
Ако и двамата сме по НОИ - как може да сме по едно и също време?  #Crazy

# 99
 Grinning Аз съм един от противниците на Павелбанското лечение.../екстензиите има предвид/и съм го казала не веднъж... Laughing В това число,че и водата е по подходяща за ставни проблеми,отколкото за периферни нерви.И за големия наплив си имам обяснения....Не са чак толкова много на брой санаториумите в които се ходи по НОИ Много хора отиват просто на почивка ,щото им е ефтино и има много развлечения...Веднъж съм ходила там и не останах никак доволна нито от организацията ,нито от медецинското обслужване..пък рехалибитацията куцаше от всякъде/всъщност никаква я нямаше/.... Laughing... Масажа и тангентора там са лукс /те са за здравите обикновено или пък ако почерпиш или бутнеш лев....пък може и направо да ги платиш..понеже храната е ефтина  Simple Smile
Хака ,правите си резервация двамата.....за една и съща дата....

# 100
  • Другата България
Grinning Аз съм един от противниците на Павелбанското лечение.../екстензиите има предвид/и съм го казала не веднъж... Laughing В това число,че и водата е по подходяща за ставни проблеми,отколкото за периферни нерви.И за големия наплив си имам обяснения....Не са чак толкова много на брой санаториумите в които се ходи по НОИ Много хора отиват просто на почивка ,щото им е ефтино и има много развлечения...Веднъж съм ходила там и не останах никак доволна нито от организацията ,нито от медецинското обслужване..пък рехалибитацията куцаше от всякъде/всъщност никаква я нямаше/.... Laughing... Масажа и тангентора там са лукс /те са за здравите обикновено или пък ако почерпиш или бутнеш лев....пък може и направо да ги платиш..понеже храната е ефтина  Simple Smile
Хака ,правите си резервация двамата.....за една и съща дата....

Това кога ? Laughing Вече са "толкова много", и много хора отиват именно заради водата, а и заради екстензиите някой от тях. Доброволно хората си ги искаха, с надеждата за облекчение Sad Тангентора вече го изписват на всеки, това е от миналата година мнение. А развлеченията ги има навсякъде, от 2002 година не пропускам година без санаториум и заведения да искаш....
Моите "препоръки" са за Велинград, но пък там "Аура" вече не е по НОИ. Идеално хотелче с перфектно обслужване, рехабилитатори и масажисти. И ресторант с хубава музика Mr. Green

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 20:53 от Merri_An

# 101
ето нещо забавно....мнението на  dzupo ...в случай че не сте го чели...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302471.msg8070852#msg8070852

# 102
аз съм преживяла лично ужаса на това чудо "ектензиятя"  Laughing след което прекарах почти 6м в леглото......явно така ме наместиха или разместиха , че дълго време седането на стол ми беше мечта...Отидох с една протрузийка и се върнах с две хернии  Rolling Eyes Знам че много хора искат да им правят екстензиите,но не знам до колко са запознати със самите тях и с евентуалните последеци ...или не дай си боже злолуки...Мой познат почна да се изпуща по малка нужда... ...при мен казах какво стана..отидох на крака ,а се прибрах легнала.....и то за месеци ...Абсолютно без никакъв контрол и наблюдения се прави тая процедура....Завързан и стегнат с тия железа си е .....като на гилотина...Връзват те и те оставят ..не дай си боже ти прилошее от горещата вода...оставен безконтролно....Точно това се случваше...Не знам ти като ходиш дали си виждала самия уред или начина на правене на тая процудура....в ключайше и мръсните вани в които се правят....
Е Павел Баня водя класацията по повод на развлеченията....славата му се носи на шир и на длъж и песни се пеят чак  Joy аз съм от тоя край на има няма 40-50км  Wink
Да не кажа голяма дума ама 70 процента го посещават тъкмо с развлекателна цел .... Naughty

# 103
  • Другата България
Не знам ти като ходиш дали си виждала самия уред или начина на правене на тая процудура....в ключайше и мръсните вани в които се правят....

От любопитство съм ходила да гледам, и там съм говорила с хора, които доброволно са се подложили на тези процедури с цел облекчение. За хигиената...не по - различни от тангенторните и тези на няколко от другите места, на които са ми го правили. Не съм чула или говорила  с някой, който да има подобни оплаквания-за екстензиите. А и хората лежаха във ваните с рехабилитатор да главата, който отпускаше тежестите, това за безконтролността също не ми се вярва. Това, което описваш звучи като филм на Хичкок Laughing, и аз не вярвам ако е масова практика досега да не са взети мерки.
Разбира се това е моето мнение, ходила съм три пъти , последния път миналата година и нито веднъж не съм била свидетел на нещо подобно.
Което разбира се не значи, че казаното от теб не е вярно. Peace Разни хора, разни идеали. Wink

# 104
Е, кой говори за магически пръчки тук, не ми е ясно? Повечето от нас са с проблеми не от днес и от вчера, а с години и е нормално човек да търси начин да стане по-добре и да пробва докато не уцели, май така излиза... А ти Troy, ако знаеш "същината"  на проблема разясни я моля те и на нас. Нали това е най-трудно , човек да стигне до същината, няма универсален лек за всички, затова е и този форум да се споделя различния опит и мнения и всеки да се опитва да намери решение за себе си.

хайде сега Simple Smile нали не искаш да си мерим херниите или кой от кога ги има  Laughing
Очудва ме това как постояно се мрънка за едно и също и как след 4-5 процедури очаквате да ви мине.
Проблема е твърде комплексен и няма лекар или лекарство което да го реши от раз. Иска се промяна на начина на живот, иска се редовна гимнастика/физиотерапия и всичкото това за да се предотврати следваща криза, а не за да ви излекува.
 Има един модел в психологията и медицината, който разглежда поведението на пациенти с хронични заболявания и там са описани етапите през които минават...
Та един от етапите е тотално предаване и болестта превзема изцяло живота на пациента и очакване някой друг да им реши проблема...последния етап е осъзнаване и приемане на болестта като част от живота и концентриране върху по важните неща от живота ... И обикновено хора които се справят с проблемите си в живота се справят и по добре с болеста...
Трудно е за обяснение и не всеки го учи този модел, но много от нас са зациклили и не искат да видят,
че решението на проблема е в техните ръце и малко позитивизъм само може да помогне.

П/С  Ходила съм на екстензии ( не бяха водни) и определено не съм имала проблеми след това:)
машината за екстензии изглеждаше ей така:

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 21:49 от Troy

Общи условия

Активация на акаунт