Дискова херния - 6

• 170 270
  • 741
  •   2
Отговори
# 105
  • Другата България

Ако и двамата сме по НОИ - как може да сме по едно и също време?  #Crazy
За програмата на НОИ се прави резервация или в бюрото в НОИ  в твоя град, или по тел директно в санаториума. Така че правиш направо две резервации и това е. Разликата е, че ако е по тел резервацията се плаща там.Ако е предварително-преди заминаването, като я направиш. Около 15 лв. беше.

# 106
Е, кой говори за магически пръчки тук, не ми е ясно? Повечето от нас са с проблеми не от днес и от вчера, а с години и е нормално човек да търси начин да стане по-добре и да пробва докато не уцели, май така излиза... А ти Troy, ако знаеш "същината"  на проблема разясни я моля те и на нас. Нали това е най-трудно , човек да стигне до същината, няма универсален лек за всички, затова е и този форум да се споделя различния опит и мнения и всеки да се опитва да намери решение за себе си.

хайде сега Simple Smile нали не искаш да си мерим херниите или кой от кога ги има  Laughing
Очудва ме това как постояно се мрънка за едно и също и как след 4-5 процедури очаквате да ви мине.
Проблема е твърде комплексен и няма лекар или лекарство което да го реши от раз. Иска се промяна на начина на живот, иска се редовна гимнастика/физиотерапия и всичкото това за да се предотврати следваща криза, а не за да ви излекува.
 Има един модел в психологията и медицината, който разглежда поведението на пациенти с хронични заболявания и там са описани етапите през които минават...
Та един от етапите е тотално предаване и болестта превзема изцяло живота на пациента и очакване някой друг да им реши проблема...последния етап е осъзнаване и приемане на болестта като част от живота и концентриране върху по важните неща от живота ... И обикновено хора които се справят с проблемите си в живота се справят и по добре с болеста...
Трудно е за обяснение и не всеки го учи този модел, но много от нас са зациклили и не искат да видят,
че решението на проблема е в техните ръце и малко позитивизъм само може да помогне.

Ама толкова да съм съгласна с теб в случая. Приех я гадната херния и няма да й се дам. В момента, в който започне да боли, започвам да й се карам и да я заплашвам, че няма да ми надвие. Знам, че звучи малко  Crazy но на мен ми помага. А и ми предстои нещо много важно в живота - ин витро процедура за първо бебче, така че на старата другарка няма да й се дам.

# 107

Ама толкова да съм съгласна с теб в случая. Приех я гадната херния и няма да й се дам. В момента, в който започне да боли, започвам да й се карам и да я заплашвам, че няма да ми надвие. Знам, че звучи малко  Crazy но на мен ми помага. А и ми предстои нещо много важно в живота - ин витро процедура за първо бебче, така че на старата другарка няма да й се дам.

Ето, че има и по важни неща от нея  Laughing

# 108
Приех я гадната херния и няма да й се дам. В момента, в който започне да боли, започвам да й се карам и да я заплашвам, че няма да ми надвие. Знам, че звучи малко  Crazy но на мен ми помага. А и ми предстои нещо много важно в живота - ин витро процедура за първо бебче, така че на старата другарка няма да й се дам.

някои  съветват да я заобичаме  Grinning аз на моята така й угаждам, че май започвам да я заобичвам  Laughing

ти наистина имаш големи и важни цели - успех  Hug

# 109
Приех я гадната херния и няма да й се дам. В момента, в който започне да боли, започвам да й се карам и да я заплашвам, че няма да ми надвие. Знам, че звучи малко  Crazy но на мен ми помага. А и ми предстои нещо много важно в живота - ин витро процедура за първо бебче, така че на старата другарка няма да й се дам.

някои  съветват да я заобичаме  Grinning аз на моята така й угаждам, че май започвам да я заобичвам  Laughing

ти наистина имаш големи и важни цели - успех  Hug

Въпроса е не да я заобичаш а да не става център на живота ти Wink

# 110
  • Somewhere over the Rainbow
Да влезна набързо с въпросче: през колко дни си правите Дискуса (чета, че може през ден или през 2-3 newsm78)? Моля, споделете как го правите болшинството от вас Praynig! И друго- добре ли ще е ако се правят и в бедрото или трябва само в дупето? Предварително благодаря за евентуалните отговори!  Hug  bouquet

# 111
зависи колко милитра е инжекцията. Ако е над 2 мл по добре да е в задника.

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 12:30 от Troy

# 112
Дискуса - аз го слагам така, както и всички останали тук - през два дни, на третия, т.е. ако е в понеделник, следващият път ще е в четвъртък. по други форуми съм срещала и всеки ден или през ден да го слагат.

# 113
Слагали са ми го и подкожно в ръката. Просто все още имам големи буци от многото инжекции и кубици, които понесе четирибуквието ми, па макар и толкова обширно. Имаше период, в който нищо повече не можеше да поеме. Ефект пак имаше. Явно има ограничение от към кубиците за подходящо място, не го зная. В нашия случай е 2.2 мл. ампулата.
Единият курс си го правих всеки ден. Реших, че е логично да се засили ефекта. Не беше така. По-голяма полза имах при разреденото слагане 2-3 пъти седмично. Така пише и един белгийски лекар. Има и описани случаи. Винаги го е предписвал на 2 или 3 дни.
Аз започнах Фуникулус/Интервертебралис. На 3 инжекция съм днес.

# 114

Не познавам лекарството и не знам какви са предписанията за инжектирането му, но когато е подкожно лекарството се абсорбира от организма по бавно.
Иначе за грамажа, обикновено ако е мускулна инжекция и ако е под 2мл може да се инжектира на рамото, но над 2мл задължително на задника.

# 115

Не познавам лекарството и не знам какви са предписанията за инжектирането му, но когато е подкожно лекарството се абсорбира от организма по бавно.
Иначе за грамажа, обикновено ако е мускулна инжекция и ако е под 2мл може да се инжектира на рамото, но над 2мл задължително на задника.

Отбелязани са и четирите начина за инжектиране на ампулата (подкожно, вътрекожно, мускулно и венозно).
Това означава ли, че 2.2 мл трябва да се сложат мускулно в дупето, а не в крака? Може ли тези 0.2 мл да се счетат за пренебрежително малко надвишаване?

# 116
2.2 не е проблем Simple Smile пък и това условие е за мускулние инжекции.
Само да те попитам каква е иглата с която те инжектират ?

# 117
Общо взето съм останала с впечатлението, че всеки е с предпочитание за иглите. Комшийката ми е реанимационна сестра и предпочита да ми ги слага с жълта (най-голямата). В неотложен кабинет са предпочитали синята (по-тънка). Подкожно са само един вид, там спор няма. Та ... редувам ги май. Предимно използвам жълтата.

# 118

Какво пише на брошурката на самото лекарство и как препоръчват да се слага ?
По принцип при нас всяка болница си има собствени правила(trust policies) и преди да инжектираш каквото и да било проверяваш какви са предписанията за него( тук препоръчват синята или зелената игла) и е направо абсурд да отидеш при някой макар и мед сестра да ти инжектра нещо което не познава... Лично аз съм против такава практика и бих ти препоръчала да си ходиш в спешния център.

# 119
Ще потърся имам ли останала листовка и какво пише в нея, че ги разпратих на колеги.
За познаване и непознаване на лекарството тук трудно можем да говорим, защото то не се внася официално в България. По аптеките го няма. Затова си го поръчваме от Германия или Англия. Затова се съветваме един друг как да го прилагаме. В спешният център също не са го виждали. Рядко взех да срещам мед. лица, до които е достигнал слух за Дискус. Няколко аз запалих да разучат. Какво са направили обаче, не зная.

Общи условия

Активация на акаунт