Дискова херния - 6

• 170 434
  • 741
  •   2
Отговори
# 210
  • София
Това е много драстична гимнастика....не бих посмяла. До колкото зная, такава гимнастика при случаи на дискова херния не са препоръчителни. Ако лекар - физиотерапевт  я предпише.....не съм убедена .

# 211

О да ефект веднага ще има Simple Smile докато си вдигна краката под прав ъгъл и веднага ще съм получила нова херния  Mr. Green

# 212
Здравейте!Нова съм темата ,но заради баща ми търся инфо .Къде да направим ЯМР в София ,къде е по-нов апарата и каква е цената (доколкото разбрах не е по каса)?от Бургас сме ,но тук хем апарата е много стар ,хем качествен лекар няма ,та ще се търси помощ в Сф!Благодаря предварително!

# 213
Здравейте!Нова съм темата ,но заради баща ми търся инфо .Къде да направим ЯМР в София ,къде е по-нов апарата и каква е цената (доколкото разбрах не е по каса)?от Бургас сме ,но тук хем апарата е много стар ,хем качествен лекар няма ,та ще се търси помощ в Сф!Благодаря предварително!

Пирогов - записване 02/ 915 43 04; 02/ 951 54 61 и 0882 043433. На един отдел на гръбнак е около 300 лв., но качеството е много добро.
Също с добри апарати са Токуда и "Св. Иван Рилски" - 02/9523629.

# 214

Пирогов - записване 02/ 915 43 04; 02/ 951 54 61 и 0882 043433. На един отдел на гръбнак е около 300 лв., но качеството е много добро.
Също с добри апарати са Токуда и "Св. Иван Рилски" - 02/9523629.
Много благодаря!Точно това ми трябваше! Hug  Той според тукашните невролози на база скенер има дискова херния и прищипан нерв.Това колко ли ще струва за ЯМР?(всъщност те по телефона ще ми кажат)Благодаря!

# 215
Semplice, моля те продължавай да даваш инфо от там, защото и аз смятам другия месец да отделя няколко дни за там. Какви процедури ти правят?

# 216
  • София
Здравейте,
в събота започнах курс със инжекциите Discus Compositum N. Все още не мога да кажа, че усещам някакъв ефект, но се надявам след няколко дни са съм по-добре.
Искам да ви питам имате ли представа кога ще стартира програмата на НОИ за 2013г.?

# 217
Evak, привет мила Simple Smile Ти как си? А иначе ако идваш към Павел баня, много сърдечно ти препоръчвам Маркони. Никога досега не съм ходила на балнеология или рехабилитационни центрове, но определено ако ми се наложи, отново ще избера това място. Ако правиш резервация и имаш финансовата възможност, запази си 10 дни. Защо? Защото в първите дни на процедурите ще имаш болки, които според целия персонал тук, са абсолютно нормални. Отшумяват към 6-7  ден (в нашия случай ще се получи така, че точно когато почувстваме някакво облекчение и ефект от водата и процедурите, ние ще трябва да си ходим). Водата е много особена, според месните "агресивна". Лекарят ще ти каже по колко време можеш да прекарваш в нея. Но ако имаш проблеми със сърцето или високо кръвно, то престоят ти във водата ще бъде минимален.
Докторът ми назначи следните процедури: подводна гимнастика, ултразвук, магнитотерапия, лимфен дренаж на долни крайници и подводен масаж (тангентор). Все още не мога да кажа има ли ефект или не, прекалено рано е.
А за условията в хотела мога да пиша само суперлативи. Аз съм доста взискателен човек по отношение на хигиена (много съм гнуслива  Grinning ) и трябва да споделя, че това е един от малкото в хотели в БГ, в който съм била и за който мога да кажа, че хигиената е на ниво. Стаите се почистват всеки ден. На третия ден ни смениха спалното бельо, камериерките не спират да чистят през целия ден.
Старанието от страна на рехабилитаторите е забележително, досега нито една процедура не са ми претупали. От тук нататък всичко зависи от мен и моя организъм. Искрено се надявам да има ефект.
Пиши ми отново ако имаш някакви конкретни питанки, защото аз в момента не се сещам какво друго да споделя.

# 218
Здравейте и благодаря за отговорите   bouquet

Когато пуснат програмата, ще отида до НОИ, надявам се там всичко да се изясни окончателно.

От днес започнах физиотерапия, правят ми някакъв масаж с  електроди и нагряване с магнит. За сега имам болки, било нормално. Да видим какъв ефект ще има.

Успешен и усмихнат ден

# 219
здравейте , програмата на НОИ ще стартира от 15,03 , Има ли някъде в София такава екстензия ? а към дамата дето се върна от Маркони - има ли там такава екстензия ?

# 220
Правят както суха, така и водна екстензия.

# 221
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравейте.

След повече от месец денонощни болки при моят съпруг, преминали през една невроложка-неудачник в Токуда аз съм наникъде... Обръщам се към вас с молба за помощ. Да ми препоръчате нещо, което да облекчи дисковата херния/да облекчи тези нечовешки болки/ на моят мъж.

той е с рак на пикочният мехур-отстранен-предстои химиотерапия.
Високо кръвно
диабет
сърдечни проблеми

Praynig

# 222
Здравейте!
И аз си бях наточила зъбите за ПРО на НОИ, но излезе обаче, че няма да ме огрее, че вече и аз съм без шеф  Mr. Green Знае ли някой ако съм на борсата дали мога да се възползвам от програмата?
Днес неврохирургът ми набеляза отново нещата, които трябва да спазвам:
1. Работа на компютър - ако може на 30-40 мин да полегнеш за 5 мин  Mr. Green Може и да се разходиш малко.
2. Вдигане на тежко - дори и еднократно не е препоръчително.
3. Ходене дълго също не е препоръчително. Самата гравитация помага за компресиране на дисковете. Добре е периодично да се сменя позата (навеждане, клякане, наклон в страни) Даде примери да се правя, че си изпускам ключовете и да си ги взимам да не ме помислели за куку  Laughing
4. Без усукване - да се извъртиш за да вземеш нещо не трябва да се прави. Това разтягало сухожилията между прешлените, а в тях също има нервни коренчета.
5. Да си купя съдомиялна, по-рядко да чистя, а прозорците да си седят мръсни  Laughing Помолих го да ми ги напише на зелена бележка за да я дам на мъжа ми и да ми ги приложи като лечение  Joy

Смятам да правя пак заявка за Дискус. Има ли желаещи?

# 223
Булка Марулка,баща ми е попитам за борсата и програмите на НОи -не можело!
Как стоят нещата за заявка за инжекциите ,колко струват и колко е доставката?

# 224
  • о`майна лунна нощ е
Булка Марулка, де го тоя харен лекар! "5 мин. да полегнеш .... съдомиялна да имаш, по-рядко да чистиш, прозорците мръсн ида си стоят ... пеша да не ходиш ...." Забавен човек  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт