Дискова херния - 6

• 170 315
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Включвам се от Павел баня. Невероятно внимателни са тук всички от персонала. Много прецизно и внимателно  се изпълняват всички процедури. Днес имах нов консулт с доктор и тя добави и иглотерапия, към всичко останало. Много е учудена, как само за една година са се появили толкова проблеми - казва, че целия диск се е стопил направо, но не било възможно да стане толкова бързо. А при шийните прешлени нещата са също доста зле и ще стават по-зле, така каза тя.
Кростренажор забранява,че я попитах, колело или веларгоменър били много подходящи и естествено плуването, но аз не мога да плувам.
Ходих да видя ваната за екстензии, от любопитство ми я показаха и пак говорихме за нея, каза че много хора ги боготворят, но при мен в момента не се налага, ако дойда със силни болки тогава.
Разходих се вчера в парка и ПРО-така ли се казва не знам и там видях въпросното заведение, за което споменавате за купоните.
Прави ми впечатление, че аз съм най-младата може би по-улиците разхождаща се, както и в хотела разбира се на лечение. newsm78

# 616
Ива_И ами преди години с близък ми се наложи да обиколя не една и две болници в страната. Тогава се оказа, че ВМА е единственото здравно заведение, което може да се нарече изобщо болница - адекватно лечение и грижа за пациента (мое мнение, разбира се).
Когато реших, че искам операция невролозите ми ми препоръчаха или ВМА или Токуда. Реших, че първо ще ида във ВМА на преглед и ако не съм доволна ще ида и в Токуда. Останах доволна от прегледа и така... За Гръбначен център нямам мнение, беше ми опция след ВМА и Токуда на база положителните мнения, които бях чела тук.

Благодаря за отговора! Вероятно наситина са добри във ВМА без значение в неврохирургията или гръбначния център.
Пожелавам ти добрите ти резултати които споделяш да са за винаги!!!

# 617
Утре ми предстой слагане на озон,но днес ми дойде Crossing Arms
 Дали това e проблем и ще трябва да го отложим за другата седмица  newsm78

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 12:18 от magdelena

# 618
Не може ли да звъннеш в отделението и да попиташ, дали това по някакъв начин влияе.

# 619
Не може ли да звъннеш в отделението и да попиташ, дали това по някакъв начин влияе.

Не бях се сетила, ще потърся нещо телефон да попитам евентуално newsm78

# 620
Evak,колко горе долу излиза 10 дневен престой с всичко в Севтополис?А за това,че си най млада там споко,аз като бях там имаше момчета на по 23 години къде по зле от нас ,като дойде не пита млад или стар за съжаление.

# 621
Нели, 7 нощувки пакет е 630 лв, а за 10 нощувки е 870лв. Като в това число влиза преглед при доктор, ако искаш и всеки ден-трима невролози се сменят. По три процедури назначени от лекъра, без ограничение,кои ще бъдат от предлаганите.
Като в тази цена влиза закуска и вечеря. Храната не е много разнообразна, но има от всичко и не е едно и също всеки ден. Много е вкусна храната, както и обслужването. Не ми се беше случвало да ми свърши водата в чашата и сервитьора да тича да ми сипе от шишенцето.
Преди сме посещавали хотела два пъти, но на почивка, без да имам проблема. Втория път останахме разочаровани от персонала и храната, но определено сега е с пъти подобрено всичко.
Не е евтино но ......Ние комбинираме малко нещата, че в 4 от нощувките включват и мъжът ми и малкия. Но на сайта има цени.
Не искам да хваля хотела, за да не стане като реклама, обаче съм изумена от вниманието на персонала и на рехабилитаторите,както и докторите. Едната докторка ми прави и иглогерапия,заплащам я допълнително, както и още две процедури допълнително, но те са по 7лв.
Невероятно внимание ми отделят,не само на мен и всичко е много прецизно правено.Говорят с мен и отговарят не непрестанните ми въпроси.
Водата във ваните се сменя веднага след мен и се измива ваната.Халатите може и всеки ден да ти ги сменят със сухички. Гимнастиката сутрин в басейна е на две групи,за да не се блъскаме, а има доста хора. Няма застъпване и изчакване на часовете никъде, много са точни.
Всеки път са послани нови хартиени постелки на всички кушетки. Непрекъснато те питат добре ли се чувстваш, ако има нещо да кажеш, не е възразил никой досега на нищичко. не вярвах, че може и при нас да е така.

# 622
Нели, 7 нощувки пакет е 630 лв, а за 10 нощувки е 870лв. Като в това число влиза преглед при доктор, ако искаш и всеки ден-трима невролози се сменят. По три процедури назначени от лекъра, без ограничение,кои ще бъдат от предлаганите.
Като в тази цена влиза закуска и вечеря. Храната не е много разнообразна, но има от всичко и не е едно и също всеки ден. Много е вкусна храната, както и обслужването. Не ми се беше случвало да ми свърши водата в чашата и сервитьора да тича да ми сипе от шишенцето.
Преди сме посещавали хотела два пъти, но на почивка, без да имам проблема. Втория път останахме разочаровани от персонала и храната, но определено сега е с пъти подобрено всичко.
Не е евтино но ......Ние комбинираме малко нещата, че в 4 от нощувките включват и мъжът ми и малкия. Но на сайта има цени.
Не искам да хваля хотела, за да не стане като реклама, обаче съм изумена от вниманието на персонала и на рехабилитаторите,както и докторите. Едната докторка ми прави и иглогерапия,заплащам я допълнително, както и още две процедури допълнително, но те са по 7лв.
Невероятно внимание ми отделят,не само на мен и всичко е много прецизно правено.Говорят с мен и отговарят не непрестанните ми въпроси.
Водата във ваните се сменя веднага след мен и се измива ваната.Халатите може и всеки ден да ти ги сменят със сухички. Гимнастиката сутрин в басейна е на две групи,за да не се блъскаме, а има доста хора. Няма застъпване и изчакване на часовете никъде, много са точни.
Всеки път са послани нови хартиени постелки на всички кушетки. Непрекъснато те питат добре ли се чувстваш, ако има нещо да кажеш, не е възразил никой досега на нищичко. не вярвах, че може и при нас да е така.

Не разбрах за кой хотел говориш в момента - за ПРО-то или Севтополис-а. Защото Нели пита за Севтополис който е с 4 звезди и нощувката в стая за един човек на вечер е 120 лв.

# 623
Говоря за Севтополис. Аз в момента съм в него. Това са цените,които съм написала. Има ги в сайта им като балнеопакет и както съм написала в цената влиза, нощувка, закуска, вечеря, три процедури и на ден и преглед от невролог. Това е цената за едни човек, което съм написала.
Иначе нощувката е 140 лв петък и събота с включена закуска и вечеря.

# 624
Ако някой има опит или знае, може ли да сподели, относно имплантите при стабилизираща операция, как да е сигурен че купува нещо(пластини, гвоздеи, импланти и  всичко такова), ....и същото това нещо ще му бъде сложено в гръбнака, а не нещо друго по некачествено и евтино.

В смисъл че от всичко което съм чела и чула доверието ми е сериозно разклатено. За Свети Иван Рилски-София, за Пирогов, за неврохирургия във Велико Търново съм чела и чувала  потресаващи неща.
Плаща клиента скъпи импланти, прибират си парите и слагат нещо по некачествено, или за Пирогов се шокирах преди около месец пациент се оплаква че са му сложили пирони втора употреба извадени от друг човек, ..............във Велико търново в едно предаване даваха че се стига до съд заради измам с импланти. И такива разни истории.

Слава богу за ВМА където евентуално мисля да ползвам услугите им, без значение гръбначния център или неврохирургията все още нищо такова не съм чувала,
Та Как пациента може да е сигурен че плаща нещо и му слагат същото.......?

# 625
Ива_И и аз имах същите терзания. В Гръбначен център ми казаха, че не могат да рискуват да ми сложат нещо некачествено или втора употреба, най-малкото защото са частна клиника и зависят от качеството и предлаганите услуги. В крайна сметка имплантите съм си ги виждала само на рентгеновите снимки и съм ги усещала интензивно в началото. Че са там - там са със сигурност, но кои са и какви са - не знам. Искам да вярвам, че са тези, за които платихме и смятам, че са те. Преди операцията д-р Стоев ми написа на лист какво ми е необходимо и ми обясни как се работи с тези импланти. Те не са едни и същи. Костите на хората са различни,съответно дължината, дебелината на пироните, пластините и височината на дисковете също. Говорим за милиметри разлика. Няма как хирурга да прецени необходимите му размери по която и да е снимка. Затова доставчика на имплантите доставя цял набор различни по размер елементи, от които хирурга избира подходящите и ги монтира по време на операцията. Целият комплект се стерилизира преди началото за да е готов за работа. От тук идва една от трудностите сам да си доставиш имплантите. Никой доставчик (а в България бяха само ПСД Комерс и посредници след тях) няма да ти даде кутия за стотици хиляди с уговорката после да му я върнеш с това, което не ти трябва. Те си имат договори или доверие с лекарите и си ги разменят. Аз звънях къде ли не и на кой ли не да разпитвам за цени и прочее. Или нямаха пълният набор, защото спирали да ги внасят, съответно не могат да ги дадат или изобщо не внасят такива импланти. В крайна сметка се обзаведох от посредник на ПСД Комерс, като те ми изпратиха проформа, като си мислеха, че ги прибвам. 2 седмици ми отне да си я изпрося! Като се обадих за закупуването ме прехвърлиха на посредника си с обяснението, че те продавали само на едро и затова не можело директно да ми ги продадат. Малко преди това ги бяха погнали журналисти и явно ме взеха за такава. Поне така си мисля. Иначе веднъж платени имплантите бяха доставени на време на точното място. Да - първо плащаш, после ти ги доставят, не след операцията.

# 626
Ясно значи не може да ги види предварително човек и да е сигурен какво му е сложено, всичко зависи от изграденото доверие към лекаря и болницата.
А ти преди около месец говореше нещо за съветите на Стоев, сещам се май имаше нещо ако не бъркам де да не си миела чинии, да ти купел мъжа ти миялна машина, и разни други.
Е добре де след операцията не можеш ли да вършиш нещата които преди нея не си могла, нали за това е операцията да премахне ограниченията в движенията. Нали може да си била много зле, преди това де, не помня точно.
След една година от операцията ти чувстваш ли се по добре, тоест има ли нещо от това което те е накарало да я предприемеш.?

# 627
Съветите ги раздаде неврохирург от Варна, който ми оправяше ЛКК и ТЕЛК болничните. Той е възрастен, доц. Дянков. Беше дълбоко възмутен и натъжен, че са ми дали само 24% от ТЕЛК.
Истината е, че преди това бях много зле. Нищо не можех да върша, така че и самостоятелното изкъпване при мен е развитие  Laughing Един лекар се изрази, че от години не е виждал пациент с толкова тежко положение. Аз реших, че има малка практика, а после се оказа, че всички бяха много впечатлени  от хернията ми и сериозните проблеми с гръбнака. Сега мога да върша много неща. Всъщност мога да върша почти всичко, но нямам още силите да издържа един пълен работен ден на моята работа (бившата вече). Заболява ме кръста. По различен начин от преди, но пак заболява ако се претоваря. Парезата още напомня за себе си. Сдобих се със свръхчувствителност, която на моменти е болезнена. От операцията до сега намалява, но бавно. Предполагам ще си я влача още година-две. Още не се е оправило напълно и задържането на урина, с което се бях сдобила. Това е нещото, което напомня за себе си от преди операцията - болките по наранените и увредени нерви. Нищо друго. Поняокга болка в кръста, от преумора. И то най-вече там където беше хернията, а не на нивото на стабилизацията. Л5-С1 ми беше голямата херния, а на Л3-4 ми е стабилизацията.
Казаха, че ще си върна нормалния живот, но без подскоци, усукване и резки движения  Laughing Освен шах май нищо не мога да спортувам. Замислям се за личен треньор, специалист.
Като цяло операцията е едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали.

# 628
То всъщност ако предприема безкръвната операция, тоест тази по щадящата, май няма как да ми сложат други импланти, различни от тези които си платя. Нали трябва да минат през доста малки отвори и са по специални.

Разбирам че си била доста зле и това в момента е голям успех. Това бавното възстановяване ме изненадва, но явно при парези така седят нещата.......важното е че всичко върви бавно но само нагоре.
Благодаря ти за споделения опит!

# 629
То всъщност ако предприема безкръвната операция, тоест тази по щадящата, май няма как да ми сложат други импланти, различни от тези които си платя. Нали трябва да минат през доста малки отвори и са по специални.

Разбирам че си била доста зле и това в момента е голям успех. Това бавното възстановяване ме изненадва, но явно при парези така седят нещата.......важното е че всичко върви бавно но само нагоре.
Благодаря ти за споделения опит!

При теб това ще си е гаранция. Първо са много специфични, второ няма от кой да са ги извадили, че да ги сложат на теб, като се има предвид колко от скоро се прави това у нас.
Моите ще си седят в гръбнака. Било безсмислено да се вадят. Сигурно и при теб ще е така.
Бавно е възстановяването на нервите, но това да не те плаши. Ще си в пъти по-добре от преди това  Peace Пиши като решиш какво да правиш. Знам, че от години си на изчакване и не можеш да вземеш категорично решение та да ти изпращаме позитивна енергия както си му е модерно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт