Трудно проговаряне -тема 11

• 58 521
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
РЦ- ресурсен център Peace

# 136
РЦ - ресурсен център. Това, което описваш наистина звучи като хиперкативност. Има тема за хиперактивността. Аз там съм чела старите теми и има много полезни неща. Ако е такова положението е добре да се консултираш с невролог. Мисля си, че Божинова ще е по добре в този случай. Сякаш Христова и Летвиненко са добре за епилепсия.
Хриси пък не може да се наспи. Вечер в 21заспива до сутрин в 7 едва става. След обяд пак и се доспива  newsm78. Чак се притеснявам за умора.
Изпревариха ме  Laughing

# 137
Хубавото е, че като изключа глутена или давам ензими се държи в норма и не търчи в кръгчета из стаята. Което също може да е заради липса на цинк.

Да, точно, прави кръгчета в стаята - ама бяга, развива бясна скорост  ooooh!
Направо не се спира - дори и да е седнал в мен - постоянно рита с крака, движи се, все едно има батерия, която никога не пада  ooooh! И нощем е така - рита, рита, мята се...изтощена съм от неговата енергия  Blush
Иначе има перфектна координация - много рядки се спъва или пада.

А какво е положението с тези ресурсни центрове? С госпожите в яслат али трявба да говоря? Или първо да минем невролог и той назначава?  newsm78

# 138
При нас положението е различно. Може би е добре да попиташ в РЦ как стоят нещата. От РЦ в Дг я посещава рес.учител - 3пъти,психолог и логопед -1 път.

# 139
  • София
Всичките невролози в София са главно специлисти за епилепсията...
Ели, с най-добри чувства, но РЦ София няма нищо общо с другите ресурсни центрове(там нищо за нищо не знаят или не искат да знаят). Аз лично имам толкова забележки, които нямат решение, че не ми се мисли. Стигнах до извода, че се набляга на работа със занемарени от родителите деца, а не на деца, които наистина имат проблеми. Другата седмица като тръгне отново на градина почвам пак ходене по мъките - а реално вече няма за кога. То май им свършва учебната година. изгубих цяла една година в нищо правене. Като чета как занимават вашите деца и още повече подлудявам. Та сега съм принудена да търся подобен специалист, на когото да плащам. Аз ли съм некадърна, нямам достатъчно воля ли, ама виждам, че нищо не правим с Гого последния месец. Вече май имам психически проблем с набавянето на помощни материали. Някои логопеди могат да ми завидят на "логопедичната артилерия" И като ги имам, а не се ползват - голям праз Cry
Дани, за яслена възраст никой няма да ти обърне внимание за ресурсен учител. В ОДЗ или самостоятелна ясла е?

# 140
Хубавото е, че като изключа глутена или давам ензими се държи в норма и не търчи в кръгчета из стаята. Което също може да е заради липса на цинк.

Да, точно, прави кръгчета в стаята - ама бяга, развива бясна скорост  ooooh!
Направо не се спира - дори и да е седнал в мен - постоянно рита с крака, движи се, все едно има батерия, която никога не пада  ooooh! И нощем е така - рита, рита, мята се...изтощена съм от неговата енергия  Blush
Иначе има перфектна координация - много рядки се спъва или пада.

А какво е положението с тези ресурсни центрове? С госпожите в яслат али трявба да говоря? Или първо да минем невролог и той назначава?  newsm78

Пробвайте витамини с достатъчно цинк и б12 в тях. Това е изстрадан опит. Ходим на логопед от повече от година с нулев ефект. Правим много неща с нулев ефект. От една седмица и нещо го тормозя с витамини (никога не съм давала изкуствени такива до сега) и ефект има. Само че санострол и прочие модерни не стават, вътре няма нищо необходимо.

# 141
Благодаря ви много!
Дони, в ОДЗ е.

# 142
 Доника, да ти си споделяла за РЦ в София. Тук няма възможности за избор. Но пък в големя град не всички имат финансова възможност. Та затова го предложих като вариант. Но е много жалко цяла година изгубено време.
Аз също съм чела доста за добавките, но си мисля, че е добре да се консултираш с лекар преди да се дават витамини и то в по- сериозно дози от тези комбинираните за деца.

# 143
Доника, да ти си споделяла за РЦ в София. Тук няма възможности за избор. Но пък в големя град не всички имат финансова възможност. Та затова го предложих като вариант. Но е много жалко цяла година изгубено време.
Аз също съм чела доста за добавките, но си мисля, че е добре да се консултираш с лекар преди да се дават витамини и то в по- сериозно дози от тези комбинираните за деца.

Тези комбинираните за деца са добре. Никой не говори за по-големи дози. Аз съм доволна от тези на които попаднах без да искам. Просто трябва да се чете да имат това което трябва за нашия случай. Защото се бях подвела и купих санострол преди.
Постовете на свинята от темата за аутизма за добавките са много хубави между другото.

# 144
Не споря, просто изказвам мнение.  И аз чета темата за Аутизма.  Peace

# 145
  • София
Ели, и ние нямаме финансова възможност, но никой не ме пита.Ако имах щеше да ходи целодневно в център, където ще се работи с него, но цените почват от 400 лв на месец. В ДЦДУ има капацитет 50 места. За кой по-напред?!? Мъжът ми работи денонощно буквално.Как издържа и аз не знам. Но като не получавам адекватна безплатна помощ не мога да гледам безучастно Sad Парите от ТЕЛКа са до никъде.
Дани, щом е ОДЗ да ти дам акъл Joy Отиди в РИО през април . Търсиш госпожа Пачеджиева. Приемно време само в четвъртък от 09 до 12. Кажи,, че искаш да се явите на комисия за ресурсен учител за следващата учебна година. Носи се логопедичен статус, педагогически статус, копие от акт за раждане, ТЕЛК евентуално. Така като минете по-рано комисия ще сте включени в графика от началото на учебната година, а не като нас - по никое време. При нас проблема беше директорката, защото преминавал от СЯ в ЦДГ...И дано ви дадат ЕКПО, защото напоследък масово тежките случаи(имам в предвид действително нуждаещи се) ги режат, а остават циганчетата и такива, дето на родителите им дреме, че в 4ти клас не може името да си напише. Ей, бясна съм, но ресурсната и е по-добре с такива да се занимава, защото отчитат резултат, а не с такива като моя син. Не да стрелям, ами не знам #2gunfire Нещо много се афектирах

# 146
Аз миналата година бях доволна от РЦ като цяло. Имаше напредък. Водех я там и реално виждах резултата. Тази година само от ресурсната имам впечатления. Винаги ми оставя материалите и ми обяснява кое сама е направила и как се е справила. Какво забелязва като проблем. Логопедката и психоложката са нови и ходи при тях от януари, а те имаха някаква работа и две седмици нямахме часове. Спрях я студените месеци от частния логопед.  И местно да ви кажа не знам какво да правя. Дали да и се обадя и да си продължим заниманията. Грешка ли е да ходи при двама логопеда. Иска ми се да виждам резултати, а сякаш тъпчи на едно място и виждам ефекта само от контакта с децата. "Аз не искам банан!" "Аз искам на компютъла."

# 147
Ели и ние ходим при 2 логопедки, някой беше казал, че е грешка, но аз не виждам проблем. То и без това едната е повече за социален контакт.
Данито, не мисля, че имате някакъв проблем, който да изисква консултация с невролог, освен ако е нямало някакви проблеми през бременността и раждането. Но за твое успокоение посети някой във вашия град. Тия светилата в София са за по-тежки случаи, много трудно става приема при тях.
Според мен сте за добър психолог, евентуално за диагностициране за хиперактивност. С витамините и добавките не съм запозната.

# 148
Привет, момичета!

Според мен не е голям проблем детето да ходи при повече от един логопед.
Макс е в логопедична детска градина, ходи отделно 2 пъти седмично на логопед и 2 пъти седмично в Слънчогледи, където са екип от специалисти, но напоследък винаги виждам поне по двама логопеди.
В детската нямам идея дали работи логопед с него, не ме интересува напоследък, честно казано, защото ми стана ясно, че той не харесва логопедката на групата, а тя сякаш не прави нищо в посока да промени това. Те самите учителки са и логопеди така че целодневно е облъчен от някой логопед  Grinning

ednakaka, ако решиш да споделиш в синтезиран вид какво ти лично научи от писанията за добавките ще ти бъда много благодарна. И аз чета съседната тема, но се давя в информацията и не успявам добре да отсея какво би било полезно за нас. Иначе и аз давам едни американски витамини препоръчани именно от тази мацка, но още не мога да преценя как и дали влияят в някаква посока.

Исках да похваля игрите на български език, които ви пуснах преди няколко дни. Току що пробвах Макс и той седя 20-ина минути и реди пъзели на таблета ми с огромно удоволствие.

Дони, как е варицелата при вас? Би ли споделила има ли драми, много ли го сърби и как се справяте с разчесването. На Макс в групата има 3 деца с варицела и съм нащрек. Хем искам да я изкарат и двамата, хем се притеснявам да не се случи точно когато съм командировка в чужбина и не съм тук да се справя лично с положението.

# 149
Бързам да отговоря пък мисленето после.

http://www.adhd-support.org.uk/zinc-deficiency.htm Четете надолу какви симптоми има.

От съседната тема излиза, че Б12 е много важен и също трудно се набавя с храната. Между другото цинка не във всички детски витамини е в достатъчна доза. Също и вит Б12 в повечето е цианокобаламин (извинявам се ако не е точно  Embarassed ), по добрия вариант е да е метилкобаламин или имаше още едно с а което не се сещам как точно се казва.

Във всеки случай от миналия петък давам едни комбинирани витамини, сега не знам от какво ама човека повтаря доста.
На моменти по 5-6 думички на час, интересува се от буквички и от игри на компютъра. Не е чак феноменален напредък, но аз съм доволна. И съм леко недоволна от логопедката, но ще видим тази седмица дали няма да се сработят.

Иначе и аз мисля да си поръчам комбинираните витамини които тя препоръча.

Извинявам се ако пиша несвързано, току що се прибирам и още не знам на коя планета съм.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 13:40 от ednakaka

Общи условия

Активация на акаунт